És mi lett a végén a struccal? Azt hiszem ez nem mindegy, ha helyesen akarjuk kértelmezni a megadott igerészt.
(Ha lehet legközelebb a hivatkozásokat pontosan add meg, nem mindenki ismeri olyan jól a Misi Mókus Kalandjait, mint te. Pl: Mmk IX. 19, azaz Misi Mókus Kalandja 9. kaland 19. bekezdés.)
Pedig ez elég egyszerű kedves Doki! Misi Mókus útrakelése az ember izé...mókus önazonosság keresését szimbolizálja. A strucc aki mindent elnyel, ősi tudást hagyományoz Misire, hogy vissza kell térnie az ősállapotba, egoját kell elveszítenie, hogy meglássa azt a végtelenül kicsi pontot ami azonos igazi önmagával. Ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, mindent el kell nyelnie, az egóját és az ahhoz tartozó összes katyvaszt. Remélem segítettem Doki!
Sok sikert a rögös úton:)
Zealander
Ui: És ne feledd: "Törve jó a dió, mogyoró,
Terem itt az erdőn millió,
Azért terem olyan sok,
Hízzanak a mókusok."
Mit is jelent ez? Hogy világunkat uraló fertelmes gonoszság, egyre csak hízlalni akarja egónkat, míg az akkorára puffad, hogy szétdurran és ezzel megsemmisül lelkünk. Halgass a struccra, ne legyél dagadt mókus!
"De bocsásd meg szerény személyemnek, hogy még csak a Halál könyvét olvasom, értelmeznem kell bölcs sorait és a mögötte húzódó örök üzenetet." Én leragadtam a Misi Mókusnál, van benne egy igerész, aminek nem értem az átvitt értelmét... lehet, hogy a hiba bennem van, már mint hogy én viszem át az értelmét, holott nem is kellene... De talán itt valaki tud segiteni, annál a résznél van, hogy Misi Mókus találkozik azzal a struccal, amelyik mindent lenyel... hüjje az a strucc, de lehet, hogy én is, nem értem a példabeszédet.
Én hiányolom az oldalról a malkutilációs precesszió elvét, az interim "El Shetiyah" kompozíciós igéit, Barbelo hetedik emanációjának hirdetését és nem értem, miért hiányzik a prosztatikus elragadtatás nagyon is fontos tárgyalása. Emellett, ha akkor misztikus vagy, mi a ráknak akarsz jégesőt a szomszédnak?
Természetesen az összes művét elolvasom, de önnek is tudnia kell, hogy ilyen komoly szellemi műveket nem lehet csak úgy átfutni, tisztában kell lenni a többrétegű jelentéstartalommal is.
Igyekszem jó adeptusként értelmezni eme ősi iratokat.
Irigyek mindíg lesznek akik megpróbálnak vámpírként élni az ön fényéből, de ahogy azt maga is tudja, ez lehetetlen számukra. Ön megadta a lehetőséget, utat nyitott számukra, melyhez igazi bátorság és akarat kell. Ön mindent megtett értünk, most rajtunk a sor, hogy megfeleljünk eme kivánalmaknak és bátran szembenézzünk a sorsunkkal!
Zealander
Ui: Várom már nagyon a többi írását is, pl az élete történetét, érzem, hogy sokat tanulhatunk majd egy ilyen kalandokban és bölcsességekben gazdag életútból!
"A nevem Andillo Cellini Al-qa Sat; korunk egyik legnagyobb misztikusa vagyok." Egyből gondoltam... Csak'KiCseng mestert ismered ? ...egy taoista telefonszerelő.
"Kötelességemnek tartom, hogy - számos inkarnációm után - ily magasan tudatosult szintre lépvén az emberiség Fényhozója legyek" Ha áramszünet van, mi gyertyával világitunk... no meg van otthon zseblámpánk is... napelemes...
"és közzétegyem tudásom, humoros és groteszk misztikus rituáléim némelyikét." ...ezexerint Te nem alszol el olvasása közben...
"Ennélfogva megalkottam misztikus oldalamat, ahol beavatottak számára fellelhetőek - sorok közt olvasván - az Örök Igazságok" Én is tudok egyet: a Sátán nem jár biciklivel.
"Azonban tudomásodra szeretném adni, hogy misztikus fényemet materiális, immanens hordák támadják a Törzsasztalon" Oh... kedves kollega, ne is mondd... engem meg lézerbitekkel dobálnak a polfórumon... de az erő velem van !
Természetesen, én, mint misztikus, bölcs belátással élek irányodban annak vonatkozásában, hogy további könyveimet - remélem, csak egyelőre - nem olvastad el.
Azonban tudomásodra szeretném adni, hogy misztikus fényemet materiális, immanens hordák támadják a Törzsasztalon, az 'Andillo Cellini: csaló vagy próféta?' című topicban. Hát igen. Vannak, akik nem értik a transzcendens mestereket, s a Transzcendenciát.
Üdvözlettel:
Andillo Cellini Al-qa Sat
misztikus
ui. Másoknak nincsen építő jellegű hozzászólása e fontos témához? A.C.
Megnéztem a honlapod, nem semmi:) De bocsásd meg szerény személyemnek, hogy még csak a Halál könyvét olvasom, értelmeznem kell bölcs sorait és a mögötte húzódó örök üzenetet.
Csak így tovább, ne rettentsenek el az éjszaka lelple alatt csúszkáló fertelmes förmedvények nyáladzó és méregtől csepegő ármánykodása! Hozd el nekünk a tudás elfeledett morzsát, szállj le értünk az Abyss legsötétebb, vértől és iszamós nedvektől sikamlós mélységeibe, ahol az ostoba és vak istenek fújják szörnyéségesen rémséges furulyákkal a káosz borzongató szimfóniáját.
A nevem Andillo Cellini Al-qa Sat; korunk egyik legnagyobb misztikusa vagyok. Kötelességemnek tartom, hogy - számos inkarnációm után - ily magasan tudatosult szintre lépvén az emberiség Fényhozója legyek, és közzétegyem tudásom, humoros és groteszk misztikus rituáléim némelyikét.
Ennélfogva megalkottam misztikus oldalamat, ahol beavatottak számára fellelhetőek - sorok közt olvasván - az Örök Igazságok, amelyek életben tartják világegyetemünket, mely, mint tudjuk, egy gondolati építmény.