Szerintem az lehet az oka, hogy nagyon sok lakas atadasa elcsuszott oktoberig, novemberig. Telviz idejen pedig nem sokan kockaztattak meg a koltozest. Talan tavasszal lesz egy nagyobb bekoltozesi hullam.
Ahogy lattam, a hetvegi tavaszias idojaras megmozgatott egy-ket tulajdonost, akik kihasznalva a kinalkozo lehetoseget, bekoltoztek uj otthonukba.
Meg aztan ott vannak azok, akik kiadjak, eladjak, berbe adjak, vagy csak evene neheny hetig hasznaljak...
Persze jo lenne, ha minel tobben lennenk, mert igy sajnos nem derul ki, hogy a kazanok hogyan viselik a kozel 100%-os uzemi allapotot. A garancia ketyeg, mi pedig csak valoszinuleg jovo telen fogjuk megtudni, hogy mit is tudnak a kazanok, birjak-e a terhelest.
De amig felig ures a haz, addig a lepcsohazakat sem erdemes rendbe tenni, mert 1-1 uj bekoltozo vagy a hozzajuk kapcsolodo butorszallito-brigad akaratlanul is okoz seruleseket.
én csak most kapcsolódtam Hozzátok, Gizella ház lakó vagyok szintén.
Az a kérdés foglalkoztat (a szeméthalmok borzalmán túl), hogy miért lakunk még mindig ilyen kevesen a házban? Tudjátok az okát?
Mert ha abba a kb 100 üresen álló lakásba végre beköltöznének a lakók, talán egy csomó probléma automatikusan megoldódna. De mi az oka, hogy nem költöznek???
Koszonom, hogy utananeztel a szelektiv hulladekgyujtesnek, bar nem en vagyok az illetekes! Csereben annyit megteszek (ha Te meg nem tetted meg), hogy bedobom a KK postaladajaba ezen infokat es megkerem, hogy jarjon utana a koltsegeknek, majd a kovetkezo (rendkivuli) kozgyulesen, a "Szemethegy" napirendi pont alatt bocsassa szavazasra a szelektiv hulladekgyujtes megrendeleset illetve elveteset.
Megjegyzes: ma (hetfo) reggel het orakor, amikor kinyitottam a szemettarolo ajtajat, hogy kidobjam hetvegen felgyulemlett kis szemet kupacomat, ismetelten egy kozel masfel meter magas szemetfallal talaltam szembe magam. Persze tudom, hogy hetvegen nincs szemetszallitas es hat gyulik a szemet, de lattam - elso becslesre - kb 15 muanyag palackot a hulladekok kozott. Ezen palackok ex-tulajdonosai meg csak arra sem vettek a faradtsagot, hogy osszelapitsak a palackokat es igy kevesebb helyet fogalaljanak el az amugy is tulcsordult szemettaroloban. Es ahogy ez kis hazankban lenni szokott, bizonyara ezek azok a lakok, akik leginkabb anyaznak, hogy mar megint mennyi a szemet. Nem vagyok egy eszement kornyezetvedo, sot talan meg kornyezetvedo sem, de amit minimalis raforditassal meg lehet tenni, arra miert nem kepesek egyesek? Ha nem is lenne kevesebb a szemet, csak annak tunne, kisebb helyen elferne, maris mindekninek jobb lehetne a kozerzete, hogy egy tiszta, rendes hazban el normalis korulmenyek kozott.
Szivesen fogadom azon ellenvelemenyeket, melyek szerint a szelektiv hulladekgyujtes felesleges idopocsekeolas es a muanyag palackoknak is sokkal jobb, ha nem osszelapitva kerulnek a kukakba. Azt nem fogadom el, hogy "ha mas sem csinalja, akkor nekem miert kellene", mert ez a legprimitivebb hozzaallas...SZVSZ...Ennel meg az is jobb, hogy "mert lusta vagyok". Ez egy korrekt valasz.
Azoknak a társasházaknak, lakásszövetkezeteknek melyek papírhulladékukat szeretnék szelektíven gyűjteni, a Feparec Kft. nyújt segítséget. A részletek iránt érdeklődni a Kft. ügyvezető igazgatójánál, Demény Mihály úrnál lehet. Telefon: 30/948-6281
lehet, hogy én nem jól gondolom, de szerintem ez ma még nem egy megrendelhető szolgáltatás. mármint hogy valaki elvigye a szelektíven gyűjtött szemetet.
az is új dolog (örvendetes), hogy szaporodnak a hulladékszigetek, mint a szomszéd utcai.
ha mégis lehet ilyet igényelni, akkor attól függ mennyi. aranyárban nem kell (aranyérben sem).
+ még egy okosság: össze kell hajtogatni a papírt és a műanyagot, úgy kisebb helyet foglal.
sőt: minél kevesebb szemetet kell előállítani (akit ez érdekel, az odafigyel, hogy milyen csomagolásban vesz-nem vesz ezt-azt)!
Gentleman én ironikusan írtam nem sértődve, csak aggkori magyartanárom szerint fogalmazványaimban félreérthető vagyok ami a korán elkezdett Vonnegut élmények hatása... de azért köszönöm :-)
Az otlet azert fogalmazodott meg bennem, mert az egyertelmuen latszik, hogy a kukamennyiseg nem elegendo, hogy elnyelje a haz teljes szemet-mennyiseget. Tudom, hogy tobb kuka lesz, ha 100%-os kihasznaltsaggal uzemel majd a haz, de szuk keresztmetszet lesz a kukatarolo helyiseg merete es szvsz az ott eltarolhato kukak szama nem lesz elegendo. A szemet mennyisege allando problemat jelent majd (es ugye most is az).
A papir es a muanyag palack mint hulladek nagyon sok helyet foglal el, ezert lenne celszeru azokat kulon gyujteni. Ha a hazban lenne erre lehetoseg, akkor szerintem nagyobb lenne a hajlandosag is. Tudom, hogy ez + ktg, de azt hiszem onmagunkkal szemben lehetnenk annyira igenyesek, hogy ne sajnaljuk a penzt a tisztasagra es higieniara (az nem tul esztetikus es higienikus, hogy a nyakamba dol a kukaszacsko, mikor kinyitom a szemettarolo ajtajat).
szerintem nem megoldható, hogy a házon belül legyen szelektív hulladékgyűjtés. egyrészt újabb kukák kellenének, ami +pénzt igényel, másrészt a gyűjtéssel foglalkozó cég szerintem nem megy el minden házhoz, ez még nem így működik.
házon belül pedig nem hiszem, hogy lenne bárki, aki hajlandó lenne más szemetét elvinni a szomszéd utcába.
tessék elbattyogni 100 métert és örülni, hogy ilyen közel van!
A vilagitasrol: tegnap (csutortokon) mar kinn voltak szakemberek, akik megallapitottak, hogy nagyobb a baj, mint amire szamitottak. Allitolag szinte minden szinten kiegtek a relek, amiket cserelni kell. Allitolag ma megcsinaljak. Nem tudom lehet-e koze ehhez a kiakasztott villanykapcsoloknak, amit Tiver emlitett (834)...
Engem, a felsoroltakon tul, a kovetkezo dolgok erdekelnenek:
1. Megoldhato-e, hogy legyen szelektiv hulladekgyujtes a hazban? Tudom, hogy egy utcaval odebb van, de gondolom, hogy sokkal nagyobb lenne a hajlandosag, ha a hazon belul is lenne. Elso korben javasolnam, hogy legyen papir illetve muanyag palack szelektiv hulladekgyujto kontener. Par honapra meg lehetne rendelni, es ha ugy tunik, hogy a lakok elnek a lehetoseggel, akkor allandova lehetne tenni.
2. Megoldhato-e egy szegyentabla vezetese, melyre azon lakasok emelet es ajtoszama lerulne fel, melyeknek tulajdonosa mar legalabb 3 honapja nem fizeti a kozosktg-et es a kozuzemi szamlakat. Szemelyisegi jogok miatt nevek nem irhatok ki (a becsuletesen fizetok szemelyisegi jogaival persze nem torodnek a jogalkotok), de talan a lakas beazonositasa nem utkozik jogi ellenallasba.
3. Legyen egy - Big_mafa altal javasolt - "Mit csinaltam a mult honapban?" dokumentum, melyben a KK leirja, hogy milyen hasznos dolgokat vegzett a haz erdekeben. Ez egy allando kontrollt jelentene es a lakok is folyamatosan ertesulnenek a haz ugyes-bajos dolgairol.
1. Senki nem rohogott Rajtad, hogy 4GJ-t fogyasztasz, csak csoadalkoztunk, nem ertettuk. Elozo hozzaszolasodban nem szerepelt az az info, hogy ennek oka muszaki hiba. Lehet, hogy irtad mar korabban, elnezest, hogy nem emlekeztunk ra.
2. Van Szamvizsgalo Bizottsagunk. Az elso, alakulo kozgyulesen lettek megvalasztva vagy felkerest vagy onkentes jelentkezest kovetoen.
En nem ertek hozza, de sztem minnel dragabb, annal jobb... Sajnos az ajto merete elegge befolyasolja a valasztast (ebben a meretben nincs zar, csak 1mm-el hosszabb). En egy Mauer zarat vettem.
Szerintem is elég kiábrándító az ami itt folyik. Azt hittem ha valaki egy ilyen házba költözik és ennyiért akkor utána már nagy gond nem lehet. Ennek ellenére kutyaszart már én is láttam, a kocsibeállónál és a kertnél is. Cigi a liftben, szemét hagyás a lift mellett stb.
A Közgyűlésen megszavazott dolgokból én eddig még nem sok mindent láttam megvalósulni. Minden lassan és körülményesen megy.
A közgyűlésen mindenki a maga problémáját próbálja elmondani és bár ez hátráltatja a közös dolgok megbeszélését, kicsit megtudom érteni mivel nem sok más lehetőség van arra, hogy az ember elmondja a gondjait.
Jó ötlet a petició. Megkéne fogalmazni és egy dokumentumban leírni, és a lakókkal aláíratni. Ha a többség aláírja akkor gondolom már érvényes is a dolog.
Engem a következő dolgok érdekelnének:
-a fütés akkor most mennyibe kerül és miért?
-mi van a hátsó kapú kulcsokkal?
-minden lakó kifizeti a TELJES közös költséget de ennek ellenére a háznak a felét nem tudjuk használni (lift, kondi stb)
-miért rosszak egyfolytában a lámpák a B lépcsőházban, néha mindig ég néha meg egyáltalán nem- ha ez hiba akkor garanciában a Zsalunak biztos hogy ki kell javítania.
Szerintetek mit kéne még leírni egy ilyen peticióba és oda adni a KK-nak, hogy ezt teljesítse?
A másik aggasztó dolog a bejárati ajtó. Tényleg majdnem mindig nyitva van és sokan nyitva hagyják. A megoldás az lenne ha egy biztonságosabb és strapa bírobb ajtó lenne, vagy a mostani ajtót kulccsal is lehetne zárni és akkor nem lehetne egy erős rántással kinyitni. A kaputelefont pedig a vendégek használhatnák
1, nem fogok 12.000 forint fűtésszámlát fizetni, el lehet felejteni (mindenkit ezennel felszólítok békés reformkori passzív rezisztenciára). Lehet röhögni rajta miért fizetek használok el 4 GJ-t pedig nincs is szaunám. A radiátorokat kiírtam a liftre, meg sem nézték. Mondjuk amikor leadtam a hibabejelentő lapot akkor sem jöttek ki, noha vártam egy napot otthon (meg a radiátorok miatt még egy délelőttöt...de ezt majd intézem a Zsaluval.... elköltöztek? mostanában nem látom Őket.....)
2, ma reggel felkeltettek jómunkásemberek hogy az alattunk lakó ázik a mi teraszunk miatt, aztán nézték, mondták nem az Ő dolguk majd mások jönnek. Semmi EGYÉB info most akkor ezentúl maradjak otthon?
3, Jó hogy itt szídjuk a Közös Képviselőt, szerintem sem áll a helyzet magaslatán de mit csináljunk? Anno édesapám volt ún. "Számvizsgáló Bizottság" tag. Ennek értelme az volt, hogy 1-2 kiválasztott lakó a Közös Képviselővel együtt naprakészen gondoskodott a házról. Apám nagyon rühellte mert sok szabadidejét elvette a dolog, de ha közületek valaki érez elszántságot és kitartást magában akkor talán ez egy jó ötlet lenne.
Az "ultrabiztonsagos, masolhatatlan" kulcsrol csak annyit, h barmelyik kulcsmasolo masol neked - kodkartya nelkul. Mivel ez egy full kozonseges kulcs. Hosszabbnak tunik - de csak a nyele hosszabb!
en speciel vettem egy korrekt zarbetetet 9e Ft-ert. (Foleg, mivel a Zsalunal maradt meg mindig egy peldany a regi zar kulcsaibol)
Egy ujabb "rendkivuli" kozgyulesnek max. ugy lenne ertelme, ha az elore pontosan meghatarozott napirendi pontokhoz mindenki tartana magat. Aki pedig attol elterot kerdez vagy mond, az bedob 500 Ft-ot a kozosbe es nem szolalhat meg 15 percig.
Felek, hogy egy ujabb kozgyulesen odaig jutnank el, hogy megszavazzuk azokat a dolgokat, amiket az elozon mar megszavaztunk. Szerintem egyelore eleg lenne egy peticio, ami azt tartalmazna, hogy amennyiben a KK az elozo kozgyulesen elfogadottakat 1 honapon belul nem teljesiti 100%-osan, akkor rendkivuli kozgyules osszehivasa valik esedekesse, melynek elso napirendi pontja a KK megbizatasanak visszavonasa es egy uj/ideiglenes KK megvalasztasa.
Ez a lakas-kipakolas nekem kicsit homalyos. Hogy nyitottak ki az ultra-biztonsagos ajtot? Vagy az ablakon mentek be? Hol vittek ki a cuccokat? A malom felol? Vagy a portasok tartottak a bejarati ajtot, hogy akadalytalanul kozlekedhessenek?
Azt gondoltam, normalis emberek majd jol megbecsulik a hazat. A fenet.... :(
Halalom pl. amikor valaki bebagozik a liftbe. Ritka nagy elmeny...:( Persze tudja, h "rosszat csinal", dugdossa is a cigit, amikor kijon a liftbol, en meg lent varom.. Aztan gyorsan elszalad, igy mire leesik, h mar megint budos a lift, mar nem tudok a szemere hanyni...
De valahogy összekéne fogni a lakóknak, vagy legalább a többségnek.
Mert , ha mi nem ütjük a vasat, akkor minden szépen ellaposodik.
Azt hallottam,hogy valaki úgy rongálja a villanyt, hogy papir fecnikkel kiakasztja a kapcsolókat, hogy az ne kapcsoljon le. Ez szerintem rongálás.És a javitása már a házé. Ha az illető olvassa, kérem ne tegye.Köszi.
2 or jo otlet - de sajnos az elegge meghajintana a kozos koltseget... (elso blikkre lakasonkent 4-6e-rel...)
Sztem nem az orok szama a hiba.
Pl. hogy fordulhat elo, hogy tobb napig kaputelefon nelkul is barki felmehet a lakasokba? ("kiakasztott" ajto) Komolyan, mar arra gondoltam, hogy elgorbitem a pockot, h ne lehessen "kiakasztani"...
Sajnos mi se ismerjuk egymast, igy felolem aztan kiramolhatjak a "szomszed" lakast... (na jo, azert ha kifele pakolnanak latvanyosan, es eszrevennem, persze megkerdeznem, h mi a szitu. Bar hogy honnan tudnam eldonteni h itt lakik-e vagy sem, azt nemtom....)
Lakogyules - szerinted most tuljutnank azon, h kinek milyen szemelyes baja van az OT-lal vagy a Zsaluval? Felek, h nem....
Engem is érdekelne ez a fűtéses dolog, mert nem mindegy, hogy a dupláját fizetjük ki.Sajnos a ház közös ügyeiben nagyon nehéz intézkedni, mert mindenki a másikra tereli a felelösséget.PL. lift:KK: nem üzemel, Zsalu: üzem kész, csak el kell inditani.
Hátsó kapu: nem üzemel, a Comuniqua-nak egy kábelt kéne kicserélnie.( hány hónapja is nem üzemel?).
Mi is többször telefonálgattunk: eredmény, hogy legyünk türelemmel.
A hét eleji betöréssel kapcsolatban még mindig nem vagyunk biztonságban: állitolag a betörés időpontjában nem működött a kamera, áramszünet volt, hol? a házban biztos nem, vagy ilyenkor szünetmentes táp nem kapcsol be?- ha van ilyen.
Ki a felelős az ilyen károkért, minek a portaszolgálat. sok-sok kérdés, kevés válasz.
Ki adja meg. stb....
Én javasolnám: két ember legyen a portán, az egyik"járörözzön" a házban néha, és kérdezze meg a számára idegentől, hogy kicsoda-ezt nekünk is vállalnunk kell, hiszen a mi érdekünk-, és erősitsük meg az udvar felöli részét a háznak.Min. ajtó zárás, egész nap.Persze ahhoz elöbb kulcsot kéne csináltatni, amit már megszavaztunk, vagynem?
Összefoglalva:lift,hátsóajtó,villágitás,ajtózárás,biztonság,ja és tisztaság. Erre nekünk is jobban odakéne figyelnünk.
Más. Konditerem.Állitólag most januárban végzik a villanyszerelési munkákat.Én még nem láttam semmi mozgást.
U.I: szerintem hozzunk össze egy lakógyülést, hogy mind ezeket tisztázzuk.
Az a helyzet, hogy a legjobb kozos kepviselo az, aki a hazban lakik, sok ideje van, erelyes, stb...
En nemtom, hogy egesz embert kivan-e a feladat (sztem nem, max 4 oras melo lehet), es azt sem, h ezert mennyi a tarifa.
De ez igy tenyleg nagyon nincs jol. A KK nem erzi, nem erezheti at a gondjainkat, mert nem itt el, nem O bamulja a retkes padlot (kizart dolog, h naponta takaritananak, egyes foltok 3-4 naponta tunnek el), nem az o haloszobaja alatt van nagy forgalom a masodik lift beinditasanak elmaradasatol...
A futesszamlat detto nem ertem - OK, mondjuk rosszul lett kalkulalva / sok a veszteseg / rosszak a meroorak / sokan nem fizetnek - de ennek nem az a modja, h azokat szivatni, akik fizetnek... (Pl engem, mert en tissztesseggel kifizetem a 3000Ft-os GJ erteket... ;-)
JAvaslom, h mondjuk havonta logasson ki a KK egy "mult havi osszefoglalot" a faliujsagra. Lehet, h csomo minden megy a hatterben, amirol nem tudunk.
Csatlakoznek az elegedetlenkedok taborahoz. Valoban olyan, mintha megallt volna az ido a hazban. Egy lepessel sem jutottunk elobbre - marmint ami a kozos ugyeket illeti. Azt hiszem a KK-nak onkritikat kellene gyakorolnia, be kellene latnia, hogy tul nagy falat szamara egy ekkora haz beinditasa, kozos kepviselete. Persze lehet arra hivatkozni, hogy a sok nem itt lako lako elerhetetlen es a befizetesek sem erkeznek, de ennek megvan a maga jogi utja, tessek azon elindulni! Az sem kifogas, hogy nagyon sok a kezdeti tennivalo es ezert haladnal lassan a dolgok, mert itt semmi sem halad!!! Legalabb latnank valamit, ami elkeszult, ami uj, ami teljesult... Hatarozatlanul, tutyi-mutyi modon kezelve az ugyeket valoban nem lehet egyrol a kettore jutni.
Az en problemam, tul az Altalatok emlitetteken, a futesi dij. Nehany hozzaszolassal korabban hatarozottan irtam, hogy a futesi dij - Gazmuvek arlistaja alapjan - kb. 1750 Ft/GJ. Tegnap elott a postaladamban megtalaltam a januari befizetesi ertesitot, amin tovabbra is 3000 Ft/GJ szerepel. Ez azt jelenti, hogy a KK ismetelten "tulszamlaz": jelen esetben nem mennyiseget, hanem egysegarat. A kozgyulesi hatarozat szerint ugyanis 7 Ft/kWh a futesi dij, ami 1945 Ft/GJ-nak felel meg. Azaz ennyit kellene kiszamlaznia!!!
Latszik, hogy mar az elso kozgyulesen meghatarozott ar is tulbecsult volt, bar hozza kell tenni, hogy a becsles viszonylag jol sikerult. Csak azt nem ertem, hogy ha a KK tudja, sot mar a masodik, rendkivuli kozgyulesen is tudta, hogy mennyi a futesi dij tenylegesen (1750 Ft/GJ), akkor mi a feneert nem volt napirendi pont annak modositasa. Persze azt tovabbra sem ertem, hogyan jon a kepbe a 3000 Ft/GJ, de egy biztos, ahogy eddig is, most is csak az altalam jogosnak velt osszeget fogom befizetni. Eljen az anarchia... :)))
Masik dolog: a haz takaritasa. A kozgyulesen tobben is jeleztek, hogy a takarito ceg nem vegzi el tisztessegesen a feladatat (a garazsba vezeto lepcso a B lepcsohazban tobb hete kutyasz@ros - ez az en eszrevetelem). A KK ezt ugy zarta le, hogy szerinte ez nem igaz, szepen dolgoznak a fiuk-lanyok. Ha ezt jol ertelmezem, akkor a KK itt nem a lakok erdekeit kepviselte, hanem a takarito ceget. De akkor miert mi fizetjuk a KK munkaberet???
Lehet, hogy a KK joszandeku, de itt egy bazi nagy hazrol, 160 lakasrol, 160 csaladrol, kb 300-400 ember eleterol van szo. Ne rajtunk gyakoroljon! Tipp az KK-nak: vagy emberelje meg magat, vagy meg most tavozzon emelt fovel. Sokkal kellemetlenebb lesz, ha egy ujboli, indulatoktol sem mentes rendkivuli kozgyulesen lesz kipenderitve.
ui: Azt azert szogezzuk le, hogy a rendkivuli kozgyules utan lett szep szonyegunk a bejarati ajtonal...
Ami a kukákat illeti én már láttam három új kukát a B lépcsőházban.
Tehát szerintem már azokat is lehet használni.
Amúgy a közös képviseleti dolgok tényleg nagyon lassan mennek. Remélem meg fog ez változni mert ez így katasztrófális. A lámpa a B lépcsőházban tényleg nem működik és a mozgásérzékelő is csak néha kapcsol be.
Portán kint voltak a rendörök, állitolag éjjel bementek egy lakásba, és vittek amit tudtak. Én javasolnám a kamerák bővitését,átrendezését, hogy legalább haszna is legyen.- Mint a Big Brothers- a Nagy Testvér mindent lát, ez kéne nekünk is.