Javaslom, hogy kicsit legalább nézzetek utána a tényeknek, mielőtt bármit is véleményeznétek.
Ha a THM pl. 438% - lásd Provident -, az NEM azt jelenti, hogy 100.000Ft felvételét követően 438.000Ft-ot fizetsz vissza!
A Providentnél ha 100.000Ft-ot felveszel 39 hétre, heti 4.290Ft-ot fizetsz vissza,
így összesen 167.310-et.
Ha megnézel egy ERSTE jelzáloghitelt 10 éves futamidőre: 3 milliós hitelfelvételnél
havi 39.000-et fizetek: 10 év alatt 4.680.000-at fogok fizetni, holott csak 5,9% a THM!
A THM függ a felvett összeg nagyságától, a futamidőtől, a részletek fizetésének gyakoriságától (provident - heti fizetés, eleve 4x-es szorzó a thm számításnál...),
és persze éves szinten mutatja. (csalóka, ha csak 39 hetes a hitel).
Na ja, de miért van az, ha ezt magánszemély adja így, akkor az illetékes szervek uzsorakamatnak tekintik, és eljárnak ellene, ha egy angol banda teszi, akkor az lehet legális!?
Egyáltalán, hogyan lehet ez a műfaj így legális? (A kérdés költői.)
láttam a thm et brutál kész öngyilkosság innen pénz kérni mégha könnyedén barátilag is adják ilyen drága barát nem kell és a szinész akivel hirdetik általában negativ szerepeket játszik ez tovább ront a helyzeten.(mármint az elsö benyomáson")
Én a cégnél elég régen dolgozom, de az évek folyamán igen nagy mértékben csökkenő a fizetésem, mert az ügyfeleimet állandóan elveszik,s a rendszer jutalékos alapon működik.Szerintem ez etikátlan, arról nem is beszélve, hogy sokan inkább felvesznek mástól hitelt, s abból fizetik ki tartozásukat, csak ne járjon hozzájuk hetente más-más ember, mint akit megszoktak. Nektek mi a véleményetek erről?
Kíváncsi lennék a véleményetekre!Elég régen dolgozom a cégnél,de folyamatosan elveszik az ügyfeleimet, amit keményen megérez a zsebem.Nagyon sokan már el is mentek ezért a vállalattól, de én türelmes ember lévén még maradtam.A jutalékos rendszer szerintem igy etikátlan, mert én szeretek annyit keresni, amennyit dolgozom, de így minden hiába.Van még olyan munkahely ahol elveszik azokat az ügyfeleiket, akik a fizetésedet teszik ki?
Szeretném,ha irnál nekem erről a munkáról.Érdekelne a dolog,már többször láttam a hirdetésüket.Jól lehet vele keresni?Milyen együtt dolgozni a céggel?Ha jól tudom kérnek vállalkozóit.Én csak emiatt váltanám ki,érdemes szerinted?Sok ennek a havi járulékos költsége?Kérlek írj sürgősen,mindent ami eszedbe jut a munkával kapcsolatban! Előre is köszi!
Én harmadik éve csinálom. Az a baj, hogy eljutottunk arra a szintre, amikor a PF egyre agresszívebben akar fejlődni. Valahol központilag vizsgálják a hitelek életútját és ha a megfelelő feltételek adottak, akkor küldenek az ügyfélnek egy levelet, hogy felvehet újabb hitelt.
Ha csináltad, akkor úgyis tudod, hogy a lelkiismeretes képviselő felkínálja az ügyfélnek az újabb lehetőségeket a megfelelő időben. Ha tudom, hogy ezt a részletet is alig bírja, akkor hiába jó az ügyfél, nem kínálok fel Neki párhuzamos hitelt. A kapott levél alapján az esetek nagy többségében rárepül egy karácsony előtti 50-60 ezres kölcsönre kevesebb, mint heti 2000 Forintért, hisz 2 rugó az bagatell. Nagyon nehéz ellenállni az ajánlatnak, hisz csak a kezét kell érte nyújtania. Az később derül ki, hogy a heti 2000 az havi szinten plusz 8-10000 és az már nem fér bele a költségvetésbe.
Te mint képviselő, nem mondhatod a bírálónak, hogy k@kás lesz az ügy, hisz eddíg kiváló ügyfél volt, mert a kihelyezések növekedése az mindenek fölött áll.
Aztán jönnek az elmaradások, a levelek, a rosz szájíz és a képviselő plusz útjai.
Másfél évig dolgoztam a Provinál képviselőként. Van egy kis rálátásom a dolgokra.
Teljesen igaz, hogy szinte mindenki kap hitelt, képviselőtől függ, hogy ad-e olyannak, akiről előre látható, hogy nem szándékozik visszafizetni. Van, aki még őt is jó ügyfélnek mondja, hiszen valódi felülvizsgálat nincs, a csoportvezető a képviselő nyilatkozata alapján engedélyezi a hitelt. Vannak képviselők, akik azért a 2000 Ft egyszeri jutalékért hajlandóak erre. Aki komolyan gondolja a munkáját, az nem.
Törlesztés hetente, a pénzfelvételt követő héttől kezdődik. Elég hosszú türelmi idő van, ha valaki nem törleszt, de persze néhány hét után elkezdik telefonon hivogatni, majd személyesen megkeresni. De ne gondolj itt kétajtós szekrényekre "fa testápolóval". Ilyesmire a cég nem vetemedik, de minden tartozási ügyet bírósági útra terel, ha máshogy nem megy. Általában ezt az ügyfelek nem szokták megvárni. A rossz hitelek aránya jobb, mint az átlag bankoknál, úgy 3-5 %
A THM-et aze talaltak ki, hogy a hitelkonstrukciokat ossze lehessen hasonlitani es figyelembe veszi az eves kamatot.
Tovabbra is inkabb idiotanak tartom, akik ilyen kondiciokkal hitelt kernek. Ha van rendszeres minimalis bevetele vkinek (segely, gyes stb.) es a folyoszamlara keri es ker melle folyoszamlahitelt, akkor is megussza max 40%-os THM-el.
Én ismerem a Provident Pénzügyi Rt-t, és egyáltalán nem bankról van szó. A cég 125 éve működik Angliában, és négy éve jöttek be Magyarországra. Home-collected credit rendszernek hívják azt a hitelnyújtási formát, amivel egyelőre csak ők foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy kis összegű hiteleket adnak (50.000 - 120.000 Ft) rövid futamidőre (26, 39 hét). A pénzt a képviselőik viszik házhoz, és ők szedik be hetente a törlesztőrészleteket.
Persze, hogy drágább, mint általában egy banki kölcsön, de gondoljatok bele, hogy úgy adnak pénzt, hogy nem kérnek se kezest, se fedezetet, se bankszámlát, se jövedelem-igazolást. Tehát a cég részéről nagy a kockázat. Másrészről pedig házhoz jön a pénz, és a képviselő legalább 28x meglátogatja az ügyfelet. Mindig drágább az olyan szolgáltatás, ami házhoz jön. (pl. TV-szerelő).
Egyébként láttam a cég szeződését, és ott feketén-fehéren le van írva, hogy mennyi pénzt veszel fel, mennyit kell fizetni, és hogy hetente jönnek a pénzért.
A THM pedig ne tévesszen meg senkit, az csak egy mutatószám, ami annál magasabb minél rövidebb a futamidő és kisebb a hitelösszeg.
Szóval szerintem nem kellene zsigerből elítélni egy céget csak azért, mert nem tudjátok, hogy hogyan működik. A Provident például egy csomó olyan embernek tud segítséget (hitelt) adni, akiknek a bank nem ad, mert túl kis összeget kérnek, vagy pl. gyesen vannak.
Nna, egy ismerősömnek "sikerült" felvenni a kölcsönt. (Merthogy adnak mindenkinek, csak győzze visszafizetni...) Már következő héten(!!!) kopogtatott a "behajtó", egy eléggé jólszituált úr személyében. (Az "eléggé jól szituált" jelen esetben farmernadrágos, zakós, 40-es pasit takar.)
Ha belegondolok, és nem csal az emlékezetem, én, amikor kölcsönt vettem fel BANKtól, következő HÓNAPTÓL kellett kezdeni a törlesztést...
De, hogy szavam ne felejtsem, az ismerősnél tartottam. Szóval az ember meghökkent, hogy erről biza nem volt szó. Erre közölte vele a fickó, hogy felvette a pénzt, és ha nem hajlandó fizetni a részleteket, tudnak ám ők "máshogy is beszélni", azaz "köldi a fiúkat beszélgetni".
Nna, T. Írótárs, Te -alighanem- "beszélgetős" fiúnak kellettél volna...
Szerintem ne vállald. Nem biztos, hogy kockára kéne tenned a családtagjaid testi épségét. Mert, ugye, mi van, ha egy kliens, akivel "elbeszélgetsz", megtudja, hol laksz, ki vagy stb., és megkeresi a családod egy -szintén "baráti"- "elbeszélgetésre"?!
A reklám hatására felhívtam kíváncsiságból a céget, mert a honlapjukon semmi infó nincs.
80ezer forint hitelt 39 hét x 3432 Ft-tal adnak(kb. 133ezer forint).
Nevetséges!
A segítségeteket szeretném kérni. A reggeli újságokban rendszeresen találkozom a Provident Financial Bank álláshírdetésével, mely szerint lenne-e munka után 2 szabad órám. Lenni éppen lenne és némi pénz sem jönne rosszul, éppen ezért arra gondoltam, hogy megkérdezlek titeket hátha valaki már éppen ott dolgozik, és tudna mesélni a munkáról, mint kell csinálni, melyenek a kondíciók, stb. Előre is nagyon köszönök minden információt.