Keresés

Részletes keresés

Pajlyng Creative Commons License 2003.04.28 0 0 305
ha még mindig nem hallottál róla, akkor örömmel tájékoztatlak: asszem 8 millió forinttal támogatja a VIII.kerületi képviselőtestület a rádiót. Tudom, hogy nem elég, de a Teleki féle 6 millióval együtt már azért több, mint a semmi. Plán, ha a miniszterelnök (ahogy te is írtad) nem tollat, hanem lóvét adna, akkor még az is lehet, hogy összejönne a sátor a szigeten.
Előzmény: tashley (303)
tashley Creative Commons License 2003.04.28 0 0 304
Elég, ha megmutatod! ;-)
De szívesen várok. Az lenne a legjobb, ha lenne a Pepsi szigeten C sátor (a remény ha meg utoljára), ott aztán annyit táncolhatnánk, amennyit csak akarunk.

Ternipe, ha jól emlékszem össz-vissz 3 számot játszott, ebből én kettőt még a büféből hallgattam (széggyen, gyalázat), mert ez volt az első fellépő. Nagyon jónak tűntek, de nem tudok részletesebbet mondani, sajna.

Guszti bácsiról nem tudom, kicsoda (műveletlenségem határtalan).

Kalyi Jagnál voltak táncosok, a két zenész (dobos és ceglédi kannás, Józsi és Zsolt, de a legtöbbet a Zsolt táncolt és igen-nagyon-nagyon jól!) és két lány, egyiküket Máriának hívták, a másik nevét elfelejtettem, de még eszembe juthat. az Ágnes gyönyörű, piros kétrészes ruhában volt, arany mintákkal. Ja, és a táncosok a Kalyi Jag ELŐTT táncoltak, ez volt a legjobb. ;-)

Előzmény: Pajlyng (301)
tashley Creative Commons License 2003.04.28 0 0 303
Ezt fejtsd ki, légyszi, semmiről nem értesültem!
Előzmény: Pajlyng (302)
Pajlyng Creative Commons License 2003.04.26 0 0 302
Éljen a Józsefvárosi Önkormányzat!
Pajlyng Creative Commons License 2003.04.25 0 0 301
Kedves Tashley!
Igazán megtisztelő a felkérés, de ahhoz még egy cseppet kell várnod, hogy én tanítsalak téged, hiszen még én is csak alig egy hónapja tanulom. A szakmári lépéseit már majdnem tudom végig, de csingerálást még csak egy párszor csináltam. Bár (szerintem) a legjobbaktól tanulok, de még így is kell azért jó pár hónap, amíg az ember arra vállalkozik, hogy megmutassa, nemhogy tanítsa :))

Mesélj még a koncertről lécci-lécci...milyenek az új Ternipe számok, milyen volt Guszti bácsi, voltak-e táncosok a Kalyi Jag mögött, milyen ruhában volt a Küsztler Ágnes...stb.

Előzmény: tashley (300)
tashley Creative Commons License 2003.04.25 0 0 300
Pajlyng, könyörgöm, taníts meg "cigányul" táncolni! Elmennénk egy táncos koncertre, gyorsan tanulok, nem fogsz szenvedni! Csingerálni is szeretnék.

Lehetne ez egy topictali is, mindenkit szívesen várnánk, aki szeretne jönni!

Előzmény: Pajlyng (298)
tashley Creative Commons License 2003.04.25 0 0 299
Jó volt a koncert, Ternipe is. A másik előzenekar, a Szolnoki Barna Szemek viszont gyengécske volt.

Mondjuk ült a közönség és ez nekem nem tetszett, mert így nem táncoltunk és sokkal nagyobb lett volna a hangulat, ha a közönség nem passzív.

Előzmény: Pajlyng (298)
Pajlyng Creative Commons License 2003.04.24 0 0 298
köszi, biztos nagyon jól fogod érzeni madag. apóst még lehet, hogy rá tudnám beszélni, de a férjemet tuti nem. az meg megint hogy néz ki, hogy apóssal megyek koncertre, férj meg otthon marad :))
Előzmény: tashley (297)
tashley Creative Commons License 2003.04.24 0 0 297
Kár. Majd beszámolok.
Apóst nem érdekli a koncert? ;-)
Előzmény: Pajlyng (296)
Pajlyng Creative Commons License 2003.04.24 0 0 296
én mehetnék, mert van ismerősöm, de sajna nem fér bele a programomba. apósom ma délután érkezik, és nem fogná fel, hogy alig több, mint egy év házasság után hogy lehet az, hogy a menye nem várja őt vacsorával, hanem Kalyi Jag és Ternipe lemezbemutatón van. a szívem szakad meg, tegnap este óta azon gondolkozom, hogy mit kellene kitalánom, hogy el tudjak menni...de valszeg nem fog összejönni :((((
Előzmény: tashley (295)
tashley Creative Commons License 2003.04.23 0 0 295
Más téma, örömtelibb.

Nyertem jegyet a holnapi Kalyi Jag koncertre a PeCsába. Ott lesz valaki közületek?

csokkergirl Creative Commons License 2003.04.23 0 0 294
"A főszerkesztő nagyra értékelte Medgyessy Péter miniszterelnök azon felajánlását, hogy árverésre bocsátják azt a tollat, amellyel a csatlakozási szerződést Athénban aláírták és a bevételből támogatják a Rádió C-t."(index)

ne tollat adj, kedves Péter, hanem támogatást. :)
tegnap hallottam a rádión, egy, feltehetően roma betelefonáló azt mondta: azzal hogy megszüntették a C-t, visszakerültünk a hangtalan gettóba.
:(

hc Creative Commons License 2003.04.15 0 0 293
Kösz, tényleg szép, sőőőőt túl szép is néha. Nem tudjátok, hogy lehetne 2-3 milka támogatáshoz jutnom? :-)
Előzmény: Pajlyng (292)
Pajlyng Creative Commons License 2003.04.15 0 0 292
Pláne ha a C-ről van, amit látszólag mindenki üdvözöl, de senki nem segít...gondolom úgy van vele a kedves újságíró, hogy tök mindegy a romáknak, 50, vagy 70 milla, de a 70 jobban "megbotránkoztatja" az olvasókat, lehet azt hiszi, hogy az feltűnőbb hírnek számít.

Más! Vettem tegnap egy Impro Rom cd-t és nagyon állllatttt!!! Mindenkinek ajánlom figyelmébe, nem csak a "sírva sír a szívem" c. nóta baromi jó rajta. A srácnak olyan hangja van, hogy futkos a hideg a hátamon...:)))

Mindenkinek szép tavaszi napot kívánok.

Előzmény: csokkergirl (291)
csokkergirl Creative Commons License 2003.04.15 0 0 291
megjegyezném, hogy attól hogy a népszavában a sajtómunkás 70 milliót ír, lehet az akár 35 vagy 140 is. :)
Előzmény: hc (290)
hc Creative Commons License 2003.04.15 0 0 290
Azért egy ilyen hír alapjában megváltoztatja a helyzetet. Csak 70 milla kell? Semmiség... :-)

Picit komolyabban: most már 70? Eddig 50 volt. Egyébiránt - saját homályos elképzelésem és emlékeim szerint - havi 2-3 milából el kellene ballagnia egy rádiónak. Persze sokkal könnyebb sokkal több pénzből, de ezt Ti is hangsúlyoztátok, hogy ez 'szerelemrádió'.

Előzmény: csokkergirl (289)
csokkergirl Creative Commons License 2003.04.15 0 0 289
hc, tökéletesen egyetértek elbéjével, számos remek topik van számodra, ahol különböző hangnemben lehet 'cigányozni'. itt jó lenne maradni a rádió témájánál. mint például.
http://index.hu/politika/belhirek/?main:2003.04.15.&128362
Előzmény: hc (288)
hc Creative Commons License 2003.04.15 0 0 288
elbéjé! Ezt ajánlanám a figyelmedbe:
"tashley válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-11 17:32:40 (269)

Én, a topicgazda, csak akkor fogok itt moderáltatni, ha artikulálatlan anyázás kezdődik.
De ti kulturáltan vitatkoztatok, annak meg itt nagyon is van helye, hiszen a rádióról van szó! "

Lehet, hogy a hiba a Te készülékedben van? Nem vagy egy kicsit túlérzékeny a témát illetőleg?

Akaratlanul is egy régi sztori jut az eszembe:
Az egyik szórakozóhelyen, ahol dolgoztam elszaporodtak a balhék és többnyire cigányok voltak a balhézók. Természetesen szóba került, hogy nem kéne beengedni őket. A következő bulin az egyik asztalnál kicsit hangosabb szóváltás történt. Mielőtt bármi is történhetett volna a másik asztaltól felpattant egy törzsvendégnek számító, addig egy balhéban sem résztvevő cigány srác és 'Nem fogtok itt balhét csinálni!' felkiáltással rommá verte a társaságot.

Megoldani nem akartam semmit, legalábbis ebben a témában, sőt fizikai (anyagi) értelemben segíteni sem szeretnék, de érdekel a téma, gondolataim vannak róla, amit szeretnék megosztani az érdekeltekkel, ha azok nem parancsolnak erőszakkal vissza a 'büdös-cigányozók' közé. Tudod, akivel nem értessz egyet az nem biztos, hogy ellenség!

Előzmény: elbéjé (286)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 287
"nem rasszista, csak nem szereti a cigányokat"...
erről az a klasszikus vicc jut eszembe, hogy "antiszemitizmus?? itt??? á, az nincs - de igény az vóna rá!"...
Előzmény: elbéjé (286)
elbéjé Creative Commons License 2003.04.14 0 0 286
Szerintem menj innen. Van elég topic, ahol hintheted ezt a látszólagosan kulturált és segítő szándékúnak álcázott rasszista dumát. Te ne akarj megoldani semmit.Tünés.
Előzmény: hc (277)
Pajlyng Creative Commons License 2003.04.14 0 0 285
Kedves hc!
Sikerült és ezt köszönöm is. Sőt a "megint egy nehéz dió"-val még mosolyt is csaltál az arcomra :))
Amikor én a hontalanságról beszéltem, akkor nem (csak) a magyarországi cigányságra gondoltam. Az érzés ugyanúgy megvan a csehországi, vagy a görög romáknak is, csak lehet, hogy a körítés, meg a diszkrimináció mértéke változik. Élt törökországban egy öreg nagyon bölcs és határozott roma, akinek az volt az álma, hogy egy szigetet megvesz és azt kikiáltja a cigányok hazájának. Ő vallotta azt, hogy ha Izraelt létre lehett hozni mesterségesen, akkor tán a romáknak is lehet hazájuk így. Sajnos azonban az öreg nemrég meghalt és a fia azt nyilatkozta, hogy ő már nem akarja tovább vinni ezt az ügyet, mert már inkább török, mint roma.
A Dárióval kapcsolatban hasonló a véleményem, az egyik amivel ki tudnak üldözni a világból, amikor a sváb bálba kijelentik, hogy nem engednek be cigányokat, de rázzák magukat piszkosul (és próbálják utánozni a táncot)amikor a tűzoltózenekar az Aranyaesőt kezdi játszani. Na ettől azonnal hányingerem van (szólok anyukáénak és együtt hányunk:))
A rádiót pedig azért kell támogatni, mert ameddig nem szilárdul meg, addig a működését sem termeli ki, de ettől még adhatunk neki egy kis haladékot. És ha ez állami támogatás, akkor legyen az. Ha ügydöntő szavazást tudunk finanszírozni 3 milliárdért, akkor legyen má' pár millió egy olyan rádióra amit Dabastól Csobánkáig, Dunaújvároson át több százezer ember hallgat.
Előzmény: hc (284)
hc Creative Commons License 2003.04.14 0 0 284
Nna, megint egy nehéz dió!! :-)
Ha megpróbálok csipőből válaszolni, akkor egy pillanat alatt megkapom, hogy rasszista vagyok. Talán próbáljunk párhuzamot vonni, hátha így sikerült:
A magyarság tulajdonképpen hasonló helyzetben van Európában, mint a cigányság Magyarországon. Egy teljesen idegen nép a szláv és germán népcsoportok közé szorulva. Ezeréve Vajk elárulta az ősi hitet, behódolt Rómának. Ha végignézed az elmúlt ezer év történelmét, akkor rájössz, hogy a fennmaradásunkon kívül szinte semmit nem kaptunk Európától. Ha pedig a jövőbe nézek, akkor a frissen megszavazott - szvsz egyetlen lehetőség - eredményeként egy-két évszázadon belül európaiak élnek majd a Kárpát-medencében és nem magyarok.
A hova menjenek a cigányok kérdésedre elég cinikusnak tűnő és megválaszolhatalan a válaszom: a sok évszázados vándorlás után miért pont itt maradtak? (ezt ne vedd rasszista kirohanásnak, valszeg hasonló okokból, mint amiért Árpádék sem mentek tovább) Viszont, ha - Te írtad - nem ez a hazátok, akkor kéretik a 'Rómában, mint a rómaiak' ősi alapigazságot magatokévá tenni.
Az öltözködésben és zenei izlésben a környezetemben kevesen vannak akiken a cigányos motívumokat észlelném. Az, hogy Dáridóország lettünk hidd el engem q...ra zavar, mert így a cigányság igazi értékei is belekopnak a híg fosba. :-(
A rádió támogatáról, pedig továbbra is az a véleményem, hogy az állami támogatás mértéke ne legyen egyenlő az üzemelés teljes költségével.

Remélem sikerült csak érvelnem és nem megsértenem. :-)

Előzmény: Pajlyng (283)
Pajlyng Creative Commons License 2003.04.14 0 0 283
Húhh de "hangos" a topic!
Mióta ide járok, talán összesen nem olvastam egyszerre ennyit, mint ma reggel...bár nem mondhatom azt, hogy a látottak egyértelműen pozitív érzést keltettek volna bennem. Persze várható volt, hogy előbb-utóbb ez is megesik, mert hát a cigányság, mint téma, az mindig is kényes lesz, és nehezen meghúzható a határ, amit nem kellene átlépni. Ilyen, vagy olyan véleménye minden embernek van erről, és én már rég leszoktam arról, hogy "vérre menő" vitákban védjem meg a cigányságot. Lehet, hogy ez egyfajta passzivitás a részemről, de én inkább olyan emberekkel veszem körül magam, akiket nem kell győzködni ezekről a dolgokról. Nem hiszem, hogy az az én feladatom lenne, hogy elmondjam egy "cigányozós" típusú embernek, hogy milyen szép a romani/lovari nyelv, vagy hogy mennyi ézés van a táncban, milyen szép és erős kötelék a család, a gyerek, az hit, ami minden roma családban nagyon erős és generációkról generációkra száll...
kedves hc azt azért mégis csak "halkan" megjegyezném, hogy a különböző népcsoportoknak általában országaik vannak és nem küzdenek olyan gondokkal, hogy nincs hazájuk. De a csóró cigány hova menjen? Padjabba? - az a sok millió roma, akik hontalanul élnek a világban és a szemük láttára tűnik el a kulturájuk? Szerinted ez nekik jó érzés? A te gyereked megszületik, iskolába megy és megtanulja a történelmet meg a helyesírást. De nagyon sok roma már csak a beszélt nyelvet kapja meg otthonról és egy töredékét a tradícióknak. Miért álljanak ők másképpen hozzátok, mint ahogy ti álltok hozzájuk? Mi ösztönözze arra, hogy integrálódjon úgy, ahogy azt ti elvárjátok? Mit adjanak még nektek a romák? Használjátok a szavaikat, mulattok a zenéjükre, hordjátok a stílusukat. Erre jók, de arra nem, hogy egy rádiót támogassatok, csak úgy...mert nekik ez fontos?
Bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett, de jól esett leírni.
hc Creative Commons License 2003.04.12 0 0 282
ahogy a narancsosok vezérét elnézem... :-)
Komolyabban: maxima respect Kerényinek az elhivatottságáért, valszeg kéne mellé egy hasonlóan pozitiv őrült, akinek kicsit jobb üzleti vénája van.
Ha tényleg 50%-ban közszolgálati, akkor szvsz, ha felmutat valami saját forrást, akkor jár neki támogatás, de akkor sem a teljes működésre.

Daddy Pop:
Ha - valamilyen szinten - nem kedvelnélek, akkor valszeg nem itt vitatkoznék Veled, hanem esetleg a polfórumon 'büdöscigányoznék'. (bocs!)

Előzmény: csokkergirl (281)
csokkergirl Creative Commons License 2003.04.12 0 0 281
a rádió pénzszerzési stílusa nem lehet 'cigányos', egy régi Magyar Narancsos fehér ember :) vezeti megszállottan, Kerényi György. én akkor beszéltem vele, mikor épp indult a rádió, már akkor meg volt keseredve rendesen, mivel az eleje óta küzdelmet vívnak a létezésért.
valszeg mindent megtettek, többek közt sok nagykövetség támogatta a rádiót, pl kanadai, amerikai. ők vajon miért? ha valaki egy kicsit civilizált, belátja, milyen fontos egy ilyen kulturális-társadalmi közvetítő csatorna. főleg ha a cigány politikusok és szervezetek ennyire khm, tökfejek.
a C 50 %-ban közszolgálati, ha jól tudom. azaz támogatandó, nem tudja eltartani önmagát.

Előzmény: hc (275)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.12 0 0 280
Baromira nem érdekel, hogy hol és milyen élményeket gyűjtöttél, az meg főleg nem, hogy kedvelsz-e (de jobb, ha inkább nem). Az hozzád hasonló "gondolkodású" szubhumán alakokon sajnos nem tudok röhögni, max azon, hogy előbbi hozzászólásodból nyilvánvalóan még az említett fogalmak jelentését sem ismered.
Előzmény: hc (279)
hc Creative Commons License 2003.04.12 0 0 279
25 év nyócker és 25 év a szórakoztatóiparban elég volt élménygyűjtésnek. Elhiszed?

Egyébként inkább röhögj!! A vidám embereket jobban kedvelem. :-)

Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.12 0 0 278
Azért, mert nem kedvelem a cigányokat, azért még nem vagyok rasszista!!
Ezen most sírjak vagy röhögjek???
Előzmény: hc (277)
hc Creative Commons License 2003.04.12 0 0 277
Azért jó lenne ha kicsit visszafognád magad!!! Azért, mert nem kedvelem a cigányokat, azért még nem vagyok rasszista!! Sikerült elég negatív és néhjány pozítiv élményt összegyűjtenem velük kapcsolatban ahhoz, hogy ne zárjam őket a szivem csücskébe. Rasszista, akkor lennék, ha a problémát nem megoldani, hanem a probléma forrását megszüntetni akarnám!
Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.12 0 0 276
Tipikusan (és undorítóan) rasszista "érvelés".
Előzmény: hc (275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!