Keresés

Részletes keresés

AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.02 0 0 53
A tudománynak a modellalkotás a célja, nem a definiciók harca, axiómaharc. Nincs se időm, se kedvem elmondani, nem is tudom, de ha érdekel olv.el a 'Homályos zóna'/G.L./, vagy László Ervin:Kozmikus kapcsolatok/Magyar Könyvklub/.
Azt hiszem, hogy eléggé elfáradtam az elméd átalakitásában/upgradelésében/, feladom, hogy azt hihesd, hogy igazad volt/van/lesz.
Jó kutakodást!
Ave!
Előzmény: Dr. Lecter (52)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.10.02 0 0 52
Köszönettel venném, ha elmondanád megcsontosodott elmémnek, hogy mi is az a szuperfolyékony kvantumvákuum.
A tudomány ott kezdődik ugyanis, hogy pontosan definiáljuk a használt fogalmakat. Képes vagy erre?
Előzmény: AgyProTézis (49)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.02 0 0 51
Szellemileg nyitott az 'új'-ra!
Egyébként fizikálisan félig nyilt rendszer minden ember...Ha zárt, akkor a lábujja már fel van cimkézve.
Hajrá!
Előzmény: JFEry (50)
JFEry Creative Commons License 2002.10.02 0 0 50
Kedves APT
Attól félek ez a nyitottsági igény a fizikai létünk elvesztését is megkövetelné.
Előzmény: AgyProTézis (49)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.02 0 0 49
Lehet, hogy Neked nem fér bele, ill. csak beilleszthetetlen a 'megcsontosodott' szemléletedbe, és ezt nem sértésként mondom, csak szigorúan ismeretelméleti alapon.
Nyitottan az újra sokkal tovább maradhatsz fiatal, sőt ezek befogadása edzi az elmét és a képzelőtehetséget, valamint a reduktiv-következtető képességet és az analógiás-korrelativ gondolkodást is, szerény nyomott véleményem szerint.
Feltétlenül javitsál ki, ha biztos rosszat mondtam volna...
Előzmény: Dr. Lecter (45)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.02 0 0 48
Előfeltevések lehetnek pusztán gondolati újraformálások, a fizikaiak a nem kellő mélységgel megmagyarázott jelenségeket is felhasználhatják.
A fizikai világkép végletesen lezárhatatlan, az újabb elméleteknek a régebbiek csak a spec. esetei.Tekintsd át Arisztotelésztől Newtonon át Einsteinig.Végeredményben ő annyira okos volt, hogy belátta saját tudása korlátait. Ma is itt tartunk, a távlat 'ködbe vész', remélem, ezt Te is elismered.
nAgytisztellek
Előzmény: JFEry (44)
JFEry Creative Commons License 2002.10.02 0 0 47
Ritka búza, ritka árpa, ritka rozs

AgyProTézis hülyeségből sokat fos...

Előzmény: AgyProTézis (43)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.10.02 0 0 46
szóló
Előzmény: Dr. Lecter (45)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.10.02 0 0 45
Megbocsáss, az, hogy mi tudomány és mi nem, az nem hozzáállás kérdése. A tudománynak van egy szigorú módszertana, és abba a szuperfolyékony kvantumvákuum örvényeiről szól halandzsa sajnos nem fér bele.
Ez van.
Előzmény: AgyProTézis (42)
JFEry Creative Commons License 2002.10.02 0 0 44
A tudomány igazolható feltevéseket használ modellként!
A többi már csak körítés!
Előzmény: AgyProTézis (42)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.02 0 0 43
Ritka búza, ritka árpa, ritka rozs, ritka kislány aki okos...
Az intersztelláris vákum elég ritka, a zűrhalyóban valszeg volt légkör...akkor kinyomta? mint a bodzapuska az űrméret alatti páncélöklelőt...innen már világos, mint a néger asszony fenekén a májfolt...
Sip/Pán/Csáki
Előzmény: SPafi (40)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.02 0 0 42
A tudomány egy élő, fejlődő, átalakuló, avuló és megújuló folyamat, aminek van eleje/feje-szeme/, van törzse/Akadémia/ és van, ami már csak múzeumi tananyag/Arisztotelész/.
Lezárt tudomány:halott,befejezett.Nyitott:élő.Félig nyitott:dogmatikus.Szelektáló:kiszelektálódó.
Ha valamit nem tudsz megakadályozni/fejlődés/, akkor állj az élére...
Olvass el:Thomas Kuhn:A tudományos forradalmak szerkezete.
Egyébként mint oly sok minden ez is nagymértékben csak hozzáállás/habitus kérdése.

Madárjós

Előzmény: Dr. Lecter (38)
JFEry Creative Commons License 2002.10.02 0 0 41
Sziasztok!

Látom Dr Lecter-nek megvolt a vacsorája...
A legkeményebb részével kezdte, a fejével...
Holnap már vizsga után lesz a maradék.

SPafi! A szörnyikét direkt ilyen szuperfolyósra és a lyuknál "kikönnyítettre" készítette a Teremtő-jeh! Csak extrában, a mi szórakozásunkra:-)
Hülye hatásvadászok. A koponyát átharapó álkapocs is kicuppant! Beszarás volt az a jelenet az egész film illúzióját lerombolta.
Pedig kölyök koromban az elsőre a suliból szöktem ki. Úgy betojtam a filmtől, hogy végűl két hétig nyugtatót kellett szednem. Brrr...

Előzmény: SPafi (40)
SPafi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 40
Láttátok az Alien 4-et? A végére gondolok, amikor az ablakon ütött kb. 1 centis lukon át kiszívódik a "kis" szörny. És már azt is tudom, hogy miért! Azért, mert kint sűrű vákuum volt! És a nagy sebességtől még nagyobb volt a szívóhatás! Ugye ott állt a zűrhajó, a vákuum meg rohant el mellette, mint az őrült, hát persze, hogy kiszívta!
supremacy Creative Commons License 2002.10.01 0 0 39
Attól hiszik, hogy nem oktatják sehol sem. Sokszor még ott sem tudják, hogy mit jelent tudományosnak lenni, ahol elvileg magát a tudományt oktatják.
Előzmény: Dr. Lecter (38)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.10.01 0 0 38
Na pont ilyesmire számítottam.
Fel nem foghatom, mitől hiszik sokan, hogy ez tudomány?
Előzmény: AgyProTézis (37)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.01 0 0 37
Gazdag szerint ezek az info hordozók, amelyek nem tünnek el soha, nem lehet őket törölni, vagy felülirni. Ebben a kvantum-vákum szuperfolyékony 'hypertérben' szerinte minden eddigi /fizikai és historikus/ adat megtalálható. Tudományosan a holografikus tároló lehet a segédtétel, amelynek minden porcikája tartalmazza az egész 'képet'. Ugyanigy lehivható az összes info a múltról bármely a hagyományos értelemben vett lokálisan későbbi időpontban és térbeli helyen, a fénysebességnél nagyságrendekkel gyorsabb információ terjedési sebesség elérése mellett. /Legyen mára ennyi elég a tudományból, nehogy megártson./
Jó mulatást!/Holnap vizsga!/
Előzmény: Dr. Lecter (36)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.10.01 0 0 36
Oké. Írd le nekem röviden, mit kell tudni a szuperfolyékony kvantumvákuum örvényeiről amúgy tudományosan. Szeretek újat tanulni.
Előzmény: AgyProTézis (35)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.01 0 0 35
Nem beállitott tudomány, nem bebetonozott, csak kifejlésben lévő...Biztos nem akadémikusan meg/belemerevedett...Nem kiván a csalhatatlan bizonyosság kétes dicsőségével kérkedni...Modellalkotási próbálkozás, nem több...
/lásd:G.L.:Homályos zóna/
Előzmény: Dr. Lecter (34)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.10.01 0 0 34
Nem kell mellébeszélni, nem a szuperfolyékony héliumról volt szó, hanem "a szuperfolyékony kvantum-vákuum örvényléséről" Na, ez az, ami tömény halandzsa. Az ellen semmi kifogásom, ha valaki ezt szereti, de ne tessék már tudománynak beállítani.
Előzmény: AgyProTézis (33)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.01 0 0 33
Pjotr Kapica foglalkozott a szuperfolyékonysággal, ha nem hiszed, járj utána...
Ebben a szuperfolyékony héliumban/nem kvantum-vákumban/ példul mindenféle érdekes jelenség jön elő, klf.rezgésszámú,amplitudójú hullámok nem interferálódnak benne, nem gyengülnek, nincs benne 'zaj'...bizony...
Ez nem New Age-Hókuszpókusz!
Előzmény: Dr. Lecter (32)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.10.01 0 0 32
Azt hiszem, félreértesz. Arra a csínyre gondoltam, amit két fizikus művelt:

Alan Sokal - Jean Bricmont:
Intellektuális imposztorok (Posztmodern értelmiségiek visszaélése a tudománnyal)

Előzmény: AgyProTézis (31)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.01 0 0 31
Nekem meg az éter-elmélet újraélesztése...
Mindenesetre ez is anyaginak tünik, noha az ismert anyagi struktúrákkal csak egészen finoman hat, úgy néz ki...Valszeg. csak az ember/vagy ennél magasabb intelligencia/ bonyolultságú lény képes 'lehivni' a hypertérből, ámbátor a morfogenetikus mező lehet hogy ez!/Vagy a 'kollektiv tudattalan'ja a létező fizikai-biológiai-szellemi létnek?/
A Sokalról semmit sem tudok sem megerősiteni, sem cáfolni, a nyomozás érdekében...
Hali-Hi!
Előzmény: Dr. Lecter (30)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.10.01 0 0 30
a szuperfolyékony kvantum-vákum örvénylése

Nekem erről az Alan Sokal-féle transzformatív hermeneutika jut eszembe valamiért, de az nagyon.

Előzmény: AgyProTézis (27)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.01 0 0 29
Kedves JFEry!
A 'dezsavű' nappali érzés, illetve felébredve éli át az ember. Ha rosszat álmodtál, és kezd 'bejönni', akkor sürgősen tenni kell ellene, a megvalósulása ellen! Pl. volt aki közl. karambolt álmodott meg, és az 'már megálmodott,ismerős' szituban visszafogta magát...
Más! Szvsz. a jelzett teória /G.L./ nem fantázia, hanem hipotézis/gondolatkisérlet-ami által ismerjük meg a létező rejtélyeket-ismeretlent/, kéretik igy felfogni...
László Ervin nevét esetleg hallhattad /A növekedés határai-1970 körül,The interconnected Universe,Kozmikus Kapcsolatok,A rendszerelmélet távlatai + a 'Budapest Klub'/,ő is kvantumvákumos...
Jóegészséget!
Előzmény: JFEry (28)
JFEry Creative Commons License 2002.10.01 0 0 28
A dezsavű.. Utálom, sok olyan többnyire rossz álmom volt amit már utána nem sokkal át is éltem. Félek rosszat álmodni. A T.asztalon van erről, ilyesmiről egy topic: Tudatos álom...

Csóloktatom a Gazdag Lászlót.
Nekem erről más a véleményem, de most lusta vagyok leírni.
Talán, egyszer! Ja a jelzett topicban nagyjából leírtam. Ott lehet fantáziálni, nem tudomány topic!

Előzmény: AgyProTézis (27)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.10.01 0 0 27
Kedves JFEry!
Nekem voltak olyan ún, paranormális eseteim, amikor megéreztem idősebb férfirokonom gondolatait/álmomban képszerüen+szimbolikusan/, ill. érzelmi töltésű emócióit, vagy ez okból tett cselekedeit/gyásztávirat a lev.szekrényben/.
Valszeg az emlitett jelenség mellé elengedhetetlen az erős érzelmi töltés/+ ,vagy: -/ az én esetemben /is?/.
Mi a véleményed a déja vu /dézsá vü/ jelenségről?
'A gondolat fénynél sebesebb hordozója lehet a szuperfolyékony kvantum-vákum örvénylése'/Gazdag László/.
Ennél a fény alacsonyabbrendű/lassabb vákum-rezgés/fodrozódás csak...
Üdv.!
Előzmény: JFEry (23)
vpe Creative Commons License 2002.09.25 0 0 26
jó, nem szórol szóra azt mondja amire gondolok de 80% ban
Előzmény: vpe (24)
JFEry Creative Commons License 2002.09.25 0 0 25
JA! fejlődés. Kevesebbet gondolsz, többen mondják ki!
Előzmény: vpe (24)
vpe Creative Commons License 2002.09.25 0 0 24
(20)
azta, Pont ilyen velem is szokott lenni. igaz elég ritkán de szokott.akkor van amikor valamire nagyon gondolok. akkor kimondja az illető aki a közelembe van vagy akivel éppen beszélgetek.
szerintem a 21. században ezen a téren lesz a legnagyobb fejlődés.
Előzmény: V.László (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!