Keresés

Részletes keresés

cort Creative Commons License 2008.06.06 0 0 3315

Pókháló

"Agatha Christie színdarabjából Charles Osborne írt regényt, minden Christie-rajongó őszinte örömére. Most először jelenik meg magyarul. "

cort Creative Commons License 2008.06.06 0 0 3314

A Könyvhéten is lehet kapni 2100ft-ért.

Előzmény: Törölt nick (3313)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.25 0 0 3313
Az Így éltünk Mezopotámiában hamarosan megjelenik a Partvonal kiadónál...
Az Alexandrán már előrendelhető!!! :DDD
nagysolyi Creative Commons License 2008.05.22 0 0 3312

Kedves Pilar!

Ha ilyen nagy magyar vagy, miért spanyol nevet választottál magadnak egy angol könyvből? :) (ez csak vicc persze...)

De inkább legyünk hálásak Csabának, hogy rajta van a honlap készítésén. Biztos vagyok benne, hogy csudajó lesz.

A fórumra én a héten regisztráltam. Tiszta szívből tudom Neked ajánlani, mert minden információ ott van, amit ACről tudni lehet. És ami nekem nagyon tetszik, hogy van hónap könyve, amit elolvasunk, és utána megbeszéljük. És kéne a segítséged, mert a júniusi szavazáson a Függöny vezet, és az olyan szomorú. Nyáron olvassunk vidám könyveket. :)

Előzmény: Törölt nick (3310)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 3311
Készülget a holnap, csak most elfogyott a lendület...
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 3310

Azt szokták mondani hogy a jó munkához idő kell...

Agatha Christie HIVATALOS-magyar nyelvű honlapja ezek szerint kitünő lesz-hiszen már"ezer éve"készül.

Csak ismételni tudom magamat-amit jómultkor elugattam:-) miszerint mindenféle szir-szarnak van honlapja akkor a krimi királynőjének miért nem lehet-Magyarul?!

Én nem tudok honlapot készíteni úgyhogy...HÁTHA lesz valamikor a krimi királynőjének HIVATALOS-magyar nyelvű honlapja.

És nemcsak"géportálos"vickek-vackok meg olyan fórumszerűségek amiken túlsúlyban idegen-nyelvű felíratok vannak-mielőtt az ember akár mégcsak registrálna is.

Én mégcsak nem is regisztráltam.

Magyar vagyok-magyar honlapot szeretnék böngészgetni/olvasgatni/nézegetni.

Dehát...a jó munkához idő kell.

A.C szeretete végülis örök-ha van honlapja ha nincs(már az internet előtt is kedveltem)de azért...jó lenne ha lenne honlapja is.

Agatha Christie:

-könyvei

-filmjei a képernyőn

-magyar nyelvű honlap.

ÍGY kerek!

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3309
http://agathaforum.proboards85.com/

Agatha Christie rajongók fóruma
Lilly18 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 3308

Sziasztok!

Nézzetek be egy Agatha nagyszerű könyveivel és életével foglalkozó oldalra!!

www.gportal.hu/portal/agathachristiefan

Phaedra11 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3307
Szia!
Magyarországon megjelent a Gyilkosság az Orient expresszen, a Nyaraló gyilkosok és a Then there were none. A Nyaraló gyilkosok elég friss, az most 6K körüli áron kapható, a többi talán 1-2K. A frissel még nem játszottam, másik kettő megvolt, sajnos játékként nem túl izgalmasak, eléggé sok bennük a mozi, kevés az aktív rész. Azért kipróbálom a Nyaraló gyilkosokat is előbb-utóbb. ,)
Előzmény: mmasa (3304)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3306
Igen, mondjuk ez eléggé valószínű...
Előzmény: Taira (3303)
Taira Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3305
Pontosan. A Hunga NEM a The Witness for the Prosecution c. kötetet adta ki, csak ezzel a címmel látta el. Az Európa viszont a fenti című kötetet adta ki, ez amerikai válogatás volt, benne pl. a Hungáéból hiányzó Fülemüle-villával. További érdekesség, hogy pl. a Rádió az amerikai kötetben a Csak akarni kell címet kapta. Bonyolult története van a Christie-életműnek, lapozgassuk az Agatha Christie krimikalauzt! :-)
Előzmény: Yreg (3298)
mmasa Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3304

Nem tudjátok, hogy Magyarországon vagy esetleg akár magyarul megjelent-e bármely Agatha Christie játék?

Amúgy milyen játékok vannak egyáltalán?

Taira Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3303
A Poirot esetei nyilván a Poirot első esetei utánnyomása lesz, csak hibásan írták fel.
Előzmény: cort (3302)
cort Creative Commons License 2008.05.12 0 0 3302

Európa Könyvkiadó

"Az Órák júniusban jelenik meg új fordításban.

Az év második félévben várható: júliusban a Poirot esetei, augusztusban a Poirot nyomoz,

szeptemberben a Pókháló, novemberben pedig a Gyilkolni könnyű."

cort Creative Commons License 2008.05.07 0 0 3301

van némi különbség. gondolom a régebbit nemtom beszerezni =(

egyébként valaki nézte múlt héten a Tragédia három felvonásban-t ? Peter U.-os volt . még nem olvastam, úgyhogy türtőztettem magam és nem néztem.

Előzmény: Yreg (3300)
Yreg Creative Commons License 2008.05.06 0 0 3300

Megkerestem a hungás kiadás novelláit:

A vád tanúja

A halál agara

A vörös jelzés

A negyedik utas

A cigányasszony

A lámpás (a könyv hátsó borítóján hibásan írva: "A lámpa")

A rádió

A kék váza rejtélye

Sir Arthur Carmichael különös esete

A szárnyak hívása

Az utolsó szeánsz

S.O.S.

Tizenkét novella az eredeti (The Hound of Death and Other Stories) alapján. :-)

Előzmény: cort (3299)
cort Creative Commons License 2008.05.06 0 0 3299
köszi h. beírtad a címeket, nemtudtam h. kétféle van. (csak könyvesboltban nézegettem az újat és furcsálltam h. benne van a fülemüle villa )
Előzmény: Yreg (3298)
Yreg Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3298
Attól függ, melyikre gondolsz, mert van

1. Eredeti angol válogatás (The hound of death) alapján fordított Hunga kiadás a kilencvenes évekből és

2. Több eredeti novellaválogatásból összeolzott gyűjtemény, ami pár hónapja az Európánál jelent meg.

:-)

Az 1. tartalmát most nem tudom neked megmondani, mert nincs kéznél, de a 2. kötetben ezek a történetek vannak:

A vád tanúja (The Witness for the Prosecution)
A piros lámpa (The Red Signal)
A negyedik (The Fourth Man)
S. O. S. (S.O.S.)
Csak akarni kell (Where There's a Will)
A kék váza rejtélye (The Mystery of the Blue Jar)
Fülemüle-villa (Philomel Cottage)
Baleset (Accident)
A második kondítás (The Second Gong)
Hatpennys nóta (Sing a Song of Sixpence)
Előzmény: cort (3297)
cort Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3297

én az ABC-t olvastam el (ill. fejeztem be) tegnap.

egyébként A vád tanújában még milyen novellák vannak? (még sajna az is hiányzik a készletemből)

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 3296
Tegnap elolvastam Agatha Christie: A vád tanúja című novelláját. Nagyon tetszett. :)))
cort Creative Commons License 2008.04.19 0 0 3295

sziasztok!

vki, aki nagyon unatkozik nem tudná beírni a BEFEJEZETLEN PORTRÉ 243. és 246. oldalát v. a tartalmát??? mert az enyémből vhogy kimaradt és nagyon irritál, hogy nemtom elolvasni. =(

Yreg Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3294
Néhány helyen fellelhetők magyar nyelvű e-bookok, de én most nem írok le ide egyet sem azért, mert 1) illegálisak, 2) nem tudo a honlapok címeit, 3) utálom az e-bookokat. :D
Előzmény: Alexa1227 (3293)
Alexa1227 Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3293

Sziasztok! Én még nagyon újonc vagyok, most olvastam az első könyvet, az ABC gyilkosságokat...

Olvasnék még egy csomót, viszont időm csak a munkahelyemen van, persze titokban..

Nem tudja valaki, hogy hol lehet letölteni e-book formájában A.C. könyveket? Én már régebben találtam egy csomót, de átsiklottam rajta akkor még, most meg nem emlékszem hol volt. 

Köszi előre is!

Arrak Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3292

Ez valóban egy privát, félkész oldal címe.

Marha nagy ötlet volt beírni ide -

Yreg Creative Commons License 2008.03.24 0 0 3291
Szia kedves Chacha! (Ha nem te vagy, akkor elnézést a megszólításért. Szerintem "jó" ismerősök vagyunk. :))

Az új honlap elvileg készen van, még ha az a belinkelt oldalon nem is látszik. Tényleg csak jogi problémák akadályozzák a hivatalossá minősítését, s egyáltalán nem a szerkesztők (többek között én is például) lustasága. Amit itt alább valaki belinkelt, a készülő honlap, ami igazából (eddig) titkos cím (volt). :)
Reménykedjünk, bizakodjunk. Biztosan lesz AC-nek magyar honlapja (mit lesz; mondom, már van is) még az idén.
(Javaslom egyébként, hogy keresd fel a topiknyitót: Tamást, aki a fővezérigazgató :) .)
Előzmény: Törölt nick (3288)
JJBen Creative Commons License 2008.03.23 0 0 3290

Sziasztok!

Én ha meg szeretnék találni vmit AC-vel kapcsolatban, akkor ezt az oldalt használom:

http://vcd.co.hu/~cfc/ac_v2/index.php

MiJu Creative Commons License 2008.03.20 0 0 3289

Szia!

Ha visszaolvasol a topikban,akkor kiderül,hogy  a topiknyitónak volt magyar oldala és szerette volna hivatalossá tenni, de jogi akadályok merültek fel!

Előzmény: Törölt nick (3288)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3288

Tisztelt Agatha Christie rajongók!

Végtelenül szomorú hogy ennek a nagyszerű írónőnek-a krimi királynőjének nincs magyar nyelvű honlapja.

Illetve van...vagy volt...vagy lesz is? Nem is tudom...

A címe:agathachristie.vcd.co.hu

De a"szerkesztők"szórakoznak-vagy nem tudom...mert már"ezer éve"tolják és tolják a honlap új indulását.

Volt már a határidő szinte minden-karácsony is...aztán még mindig semmi.

Persze lehetne mondani hogy"pofázás"helyett csináljak én egy A.C honlapot.

Igen...

Csakhogy én nem értek hozzá!

Én"csak"böngészni/nézegetni/olvasgatni szeretnék kedvenc írónőmröl dehát...

Szinte minden egyperces sztárocskának van honlapja...-de a krimi királynőjének nincs.

Ez végtlenül szomorú...

Igaz van egy ilyen"akármi"-címe:agathaforum.proboards85.com

Dehát ez fórum-nem"igazi"honlap.

Meg vannak ilyen-olyan G Portal-os vackok...azok sem érnek semmit.

Egy igazi-HIVATALOS(magyar nyelvű)Agatha Christie honlap kéne dehát...

Na de bízzunk a fenti"szerkesztőkben"hogy egyszer valóra válik az a remény hogy végre A.C-nek is lesz egy igazi-HIVATALOS(magyar nyelvű)honlapja!

Csak az a kérdés hogy mikor...

Mester74 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 3287
Sziasztok!

Most láttam a Sittaford rejtély c. filmet, amit nemrég adtak le a TV-ben. Sajnos csak fél szemmel tudtam nézni (ami egy Agatha Christie adaptációnál igen nagy hiba), így nem értettem a végét. A végén ki volt az, aki a skorpiót felvette?

Mester
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 3286
Köszi! Mindjárt meglesem!
Előzmény: Yreg (3285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!