Keresés

Részletes keresés

bomtom Creative Commons License 2021.06.01 0 0 4026

Akartam írni, csak gondoltam megvárom a határozat kézhezvételét.

Múlt héten megvolt a Békéltető Testület tárgyalása. Az AB-Univerzétől senki nem jött el. Amit leírtam meg szóban is előadtam, az meggyőzte a testületet (hárman voltak), hogy jogos a kérelmem és azt a döntést hozták, hogy a cég fizesse vissza az el nem végzett munka (redőnyfelszerelés, toktoldós helyreállítás) árát és a szerződésben is szereplő kötbért. A kötbér novembertől ketyegett. Az egy másik kérdés, mi van ha nem fizetnek? Erre közjegyzőt javasoltak, meg forduljak a NAV-hoz az el nem küldött számla miatt. Persze a határozatot még kézhez kell kapnom.

Előzmény: Bárocarmen (4025)
Bárocarmen Creative Commons License 2021.05.28 0 0 4025

Még majd utána nézek,de mikor jeleztem az ablakuniverzumnak még válaszra sem méltattak. mi lett a békéltető testület eredmény? Tulajdonképpen az ablak az jó nem jön be a hideg, de az összeszerelése borzalmas kritikán aluli a munka.

Előzmény: bomtom (4010)
kiss_atti Creative Commons License 2021.05.18 0 0 4024

tudsz esetleg konkrétabbat is a fa VS műanyag kérdésben?

Sajnos konkrét méréseket nem tudok linkelni a fa vs műa. vonatkozásában, nagy eltérést nem valószínűsítek. Sokkal fontosabb(nak tartom, én)  a jó üvegezés(t) ÉS a jó beépítés(t). De ez csak az én meglátásom.

----

gondolom a léghanggátlás arányos az üveg vastagságával?

Bizonyos részben igazad van, de az üvegvastagság mellett nagy szerepe van az üveg rétegrend kialakításának ( asszimetrikus üvegezés) és a speciális, léghanggátló anyagok alkalmazásának az üvegezésben. Nem győzök visszautalni a beépítés minőségének a fontosságára: hiába veszed meg a legjobb ablakszerkezetet, ha barbár módon építik be, és elcseszik.

----

a vastagabb üveg meg nyilván sokkal nehezebb, kérdés lesz, hogy melyik tokozás bírja jobban a súlyt?

Nem a tok anyaga a szűk keresztmetszet, hanem a vasalat minősége.  Az tartja ugyanis a mozgó elemek súlyát. Ez - normális helyeken - úgy történik, hogy a gyártáselőkészítés kiszerkeszti a nyílászárót, eközben a program kiabál a gyárthatóságról/alkalmazandó alkatrészekről.

Előzmény: rob19 (4022)
Leftnut Creative Commons License 2021.05.18 0 0 4023

Köszönöm, már kaptam is tőlük árlistát. Érdekes, hogy mennyivel olcsóbb... kb fele az áruházinak.

Előzmény: kiss_atti (4021)
rob19 Creative Commons License 2021.05.18 0 0 4022

igen, hajlandó vagyok megfizetni. kiköltöztünk a városból a csendbe, és most az orrunk alá építik a kínai vasutat, de természetesen az állam szerint a zajterhelés nem fog nőni nálunk... (aha, persze)

szóval igen, a jóra hajlandó (és kénytelen) vagyok áldozni. ráadásul most az ablakok cseréje egyébként is 50%-al támogatva van, ha jól vettem ki ezt a lakásfelújítós állami támogatásos sztori lényegét, szóval eleve "csak" a fele lenne a költség mert úgy tűnik megfelelünk a követelményeknek.

tudsz esetleg konkrétabbat is a fa VS műanyag kérdésben?

gondolom a léghanggátlás arányos az üveg vastagságával?

a vastagabb üveg meg nyilván sokkal nehezebb, kérdés lesz, hogy melyik tokozás bírja jobban a súlyt?

visszatérve: nem adnék több esélyt a meglévőknek, egyrészt mert a szoba bútorozása olyan, hogy a befelé nyíló terasz ajtó pont útban van a kifelé haladáshoz képest, és ugye félek, hogy 10-20-50 ezer forint elköltésével ugyan ide jutnánk... ezen nem segít a rendes záródás. nyilván a zajok csökkennének, meg télen nem húzna ennyire, de úgy érzem családilag már feladtuk rá az utolsó kenetet :D

rosszul emlékeztem egyébként, faltól falig 246 cm magas és 266cm széles a terasz ajtó kivágása, ebben van benne ugye a 3 szárnyas ajtó (amiből ugye 1 szárny fix) 

nem mértem le pontosan az üveg négyzetméterét, de  legyünk nagyvonalúak: van 6nm üvegezett felületem -> akkor nagyjából 200-250 ezer forint felár szerintem nem para

Előzmény: kiss_atti (4019)
kiss_atti Creative Commons License 2021.05.18 0 0 4021

Igen,

régen volt egy cég ( talán Fagép?), aki jó minőségű ablakokat tartott raktáron. Nem tudom, vannak-e még..

Előzmény: Leftnut (4020)
Leftnut Creative Commons License 2021.05.18 0 0 4020

Köszönöm, van esetleg bevált márka/hely ahol van raktárkészlet Budapest környékén?

Előzmény: kiss_atti (4018)
kiss_atti Creative Commons License 2021.05.18 0 0 4019

Lehet,

hogy tenni kéne egy kísérletet a mostani nyílászárók beállítására. Ami egykor jól működött - nem tudjuk, így volt-e -, azt avatott kéz hamar visszatereli a helyes útra.

Ha ez nem műxik, akkor lehet elgondolkodni a cserén. 

Mind a toló-bukó, mind az emelő-toló jó, ha jó profilból, jól van legyártva, de az emelő-toló kb. háromszor drágább. A hangszigetelés sem ördögtől való, ha elfogadod azt, hogy a jó, spéci hangszigetelő üvegezés felára olyan 40.000,- Ft+ ÁFA/m2-nél kezdődik, és innen a csillagos ég a határ.

Szóval mindenre van megoldás, kérdés, hogy hajlandó vagy-e megfizetni.

Előzmény: rob19 (4016)
kiss_atti Creative Commons License 2021.05.18 0 0 4018

Ennyi erővel választhatsz a legalja pont hu-ról is.

Előzmény: Leftnut (4017)
Leftnut Creative Commons License 2021.05.17 0 0 4017

Sziasztok, bauhaus műanyag vagy fa ablakokkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
https://www.bauhaus.hu/therm-78-faablak-150x150cm-kfny-bny-bal.html
https://www.bauhaus.hu/muanyag-ablak-150x150-kfny-bny-jobb.html

Panel lakásba szeretnék ablakot cserélni.

rob19 Creative Commons License 2021.05.17 0 0 4016

sziasztok, nem teljesen szokványos a kérdésem:

egy 2008-ban épült házat vettünk meg, gondolom akkori alsó-közép kategóriás ablakokkal / teraszajtókkal - túl sok mindent nem tudok elmondani, csak annyit, hogy vagy a beszerelés volt tróger, vagy az alapanyag kritikán aluli, mert a teraszajtóban akkora görbület van, hogy középen a mozgó kis bizbasz (nem tudom mi a neve) egyszerűen nem éri el a tokban lévő "dokkolóját" -> az ajtó tok szemből nézve oldalra (a falsíkkal megegyező irányban) van kiflibe hajolva. ez nyilván nem tesz jót a hőszigetelésnek, de ami még rosszabb, a hangszigetelésnek sem.

olyanra cserélnénk ezt a terasz ajtót (240 széles, 210 magas) ami ennél SOKKAL jobb léghanggátlásban.

hogy ez most fa vagy műanyag, az kb mindegy (a jelenlegi műanyagból van, és ún "aranytölgy" színű mindkét oldalán) úgyis az a lényeg, hogy minél jobb legyen a hangszigetelése - nem tudom a tok egyébként mekkora mértékben befolyásolja a hangszigetelést, sőt azt sem, hogy a sok kamrás műanyag tokok jobbak-e mint az ugyanolyan széles tömörfa tokok

bónusz kérdés: emelő-toló vagy bukó-toló legyen? van ezek között olyan különbség, ami miatt az egyik jobb, mint a másik? a jelenlegi az 3 részből álló ajtónk sima bukó-nyíló, ahol kettő úgy nyílik mint egy hagyományos ablak, a harmadik rész fix -> ez a nyíló konstrukció a szoba elrendezése miatt tolóajtóval sokkal jobb helykihasználást eredményezne, szóval a kettő közül a jobbikra lenne szükség, amit nem bánunk meg 10 év múlva.

(helyszín Dunaharaszti, ha van tipp, hogy kivel csináltassuk az is érdekel)

köszi

alma45 Creative Commons License 2021.05.09 0 0 4015

Köszi,írtam.

Előzmény: kiss_atti (4014)
kiss_atti Creative Commons License 2021.05.09 0 0 4014

Ha írsz egy mailt, akkor mondok embert/céget.

Előzmény: alma45 (4013)
alma45 Creative Commons License 2021.05.09 0 0 4013

Sziasztok,Zuglóban szeretnék dán panel ablakokat cseréltetni.Tudnátok ajánlani megbizható,korrekt határidős céget?Aki szépen dolgozik,megbizható?zsola ablakot néztem ki,esetleg volt tapasztalata valakinek itt velük?minden infót köszönök.

Varga István 31950 Creative Commons License 2021.05.08 0 0 4012

Azért a Békéltető Testülettől ne várj csodát ! Tegnap volt a meghallgatás és egy jogász utasította el a keresetemet, ami következő volt: Danubius ablak.hu kft beszerelt egy ablakot. a PUR-hab mellett annyira jött a huzat hogy egy mécsest elfújt. Másnap 3 oldalt kikaparták a habot és újra fújták. A hiba továbbra is megmaradt! Kijött a cégvezető megnézte és irtunk egy szerződés módosítást hogy 3-4 centivel kijjebb viszik az ablakot. Tehát bontják és ismét beépítik. Továbbra is a huzat a mécsest elfújja, olyan ablakpárkányt tettek fel ami 12 centit a ház falától kilóg és ezért a légkondi számára meg kellett faragni. 

Az volt a keresetem hogy vegyék ki az ablakot ismét, és a falszomszédom ablaka pozíciójába szereljék be ismét mert az is ugyan ez a tipusú ablak. 

Elutasították a keresetemet.

Ha tud valaki egy Ig. Szakértőt jelentkezzen megköszönöm

Előzmény: bomtom (4010)
lepeshiba_boy Creative Commons License 2021.04.21 0 0 4011

Elitablak kft. ill. korrektablak kft-ről van vmi vélemény? Utóbbiról sok rosszat lehet olvasni

bomtom Creative Commons License 2021.03.22 0 0 4010

Te jó ég!! Én most küldtem el az online kérelmemet a Békéltető testülethez. Szerintem ön is jelezze. A purhab néhány év után szétporlad. Amint a Békéltető testület ítéletet hoz, valami normális ablakossal és kőművessel fejezze be a beépítést.

Előzmény: Bárocarmen (4008)
Bárocarmen Creative Commons License 2021.03.19 0 0 4009

Borzalmas ez a cég. Nálunk beépítették 16. héten írtam egy válaszban hogyan. Számlát úgy küldött hogy figyelmeztettem a számládasí kötelezettségére de, szerintem ne hagyd magad mert azt hiszi hogy mindenki átverhető és büntetlenül meg lehet úszni az átveréseket. Kitartást hozzá.

Előzmény: bomtom (4001)
Bárocarmen Creative Commons License 2021.03.19 0 0 4008

Bocs a késői válaszért. 16 héten jöttek beszerelni. Kibontották a szobákat és utána derült ki hogy a kisszoba 240 cm helyett 330 cm gyártottak le mindez mínuszban február közepén. Ott álltunk kibontott falnál

egy óra tanakodásvégül el kellet fogadnom hogy három elosztásban gyártott 110 cm elemek a 240 cm-be 2 elemet szereltek be két oldalt kitöltötték purhabbal nem is tudom mit mondjak. A számlát felszólításra küldte meg miután közöltem vele a számlaadási kötelezettséget. A reklamációmra nem válaszolt hogy kifizette velünk az eredeti beépítést árát de mi ettől kisebbet kaptunk. Remélem nem lesz probléma hogy kisebb lett a beépítés és a 20 cm purhab meddig tart ki hogy fog szigetelni és a stabilitása mert két oldalt 6 csavar tartja az egész szerkezetet. Üdv

Előzmény: Csirkebubu1 (4007)
Csirkebubu1 Creative Commons License 2021.02.26 0 0 4007

Update: Idő közben megtörtént a beépítés, pont 1 nappal a határidő után :) Eléggé féltem az itt olvasottak alapján, de úgy tűnik hogy én megúsztam. Minden a megbeszéltek szerint történt és szépen megcsinálták az ablakokat, szinte minimális rombolással. Normál esetben amúgy simán leszartam volna hogy 14 hét, legalább nem egyben kell kicsengetni az árát, ha az üzletkötő nem ígér 6-8 hetet, így persze hogy frusztráló volt már hogy 2-3 hónap után sincs semmiféle visszajelzés, visszahívás, kommunikáción lenne mit javítani, de a fene tudja, lehet a covid miatt csúszott a gyártás is. Reméljük a jövőben sem lesz semmi gáz az ablakokkal.

Előzmény: Csirkebubu1 (4006)
Csirkebubu1 Creative Commons License 2021.02.17 0 0 4006

Történt valami azóta? Voltak beszerelni? Sajnos én is velük kötöttem szerződést, szintén novemberben, mondanom sem kell azóta sincs ablak, visszahívás sem történt meg, akárhányszor kerestem őket. Szóban 6-8 hetet ígértek a beszerelésre, volt benne egy karácsony is, megértem, elfogadom. Jövőhéten jár le a szerződésben vállalt 14 hetes határidő, de megmondom őszintén már kezdem elengedni hogy ebből lesz-e valaha is ablak. Én már többet nem fogom hívni őket. Nem bosszantana a dolog ha szerződéskötéskor nem hitegettek volna hogy 6-8 hét. Egyébként a szerződésben az áll hogy ha a késés a vállalt határidő után meghaladja a 60 napot akkor elállhatok a szerződéstől, jó lenne ha visszaadnák az előleget és nem kellene jogi útra terelni a dolgot, a pénzem tuti nem fogom bent hagyni. Azért ma is dobtak be a postaládámba egy szórólapot. Tavasszal konyhát is akartam csempézni, de ez úgy eléggé elvette a kedvem attól hogy én bármilyen magyar építőipari vállalkozóval dolgozzak, ha egy cég is ennyire megbízhatatlan...inkább megcsinálok mindent magamnak, amit csak tudok.

Előzmény: Bárocarmen (3997)
kiss_atti Creative Commons License 2021.02.11 0 0 4005

Jó számokat kaptál,

sajnos ennyi lett az üveg...

:-((

Előzmény: a87 (4004)
a87 Creative Commons License 2021.02.11 0 0 4004

Már túl vagyok a sokkon. Elfogadtam, hogy 30-70eFt/nm felára van a hangszigetelt üvegnek. Úgy értettem, hogyha pl. egy 41dB-es üveg esetén 40eFt/nm felár, és egy 43dB-esnél pedig 70eFt/nm, akkor jó lesz a 41-es :)

Előzmény: kiss_atti (4003)
kiss_atti Creative Commons License 2021.02.11 0 0 4003

, elsődleges szempont a minél nagyobb hanggátlás (40-50db), ésszerű anyagi keretek között.

--

Én a fenti mondatod miatt nem válaszoltam.

Aki így kérdez ( ezt 14 éve tapasztalom), annak sosem lesz pénze az általa elvárt megoldásra.

Illetve lehet, hogy lenne rá pénze, de sajnálja erre elkölteni, mert egészen egyszerűen nem

fér a fejébe, hogy " mi kerül ezen ennyibe" ? 

Lásd még: 

https://www.youtube.com/watch?v=Rkm8nVmcmQE

Pedig van rá megoldás, amit kérsz...

:-)

Előzmény: a87 (4002)
a87 Creative Commons License 2021.02.10 0 0 4002

Kicsit utánaolvastam, és azt látom, hogy tökmindegy milyen márkájú a profil, mindegyikről írják, hogy itt meg ott magyarországi gyárakban rossz minőségben rakják össze a nyílászárót.

Tudnátok ajánlani pár hazai Kft-t, akik jó minőségben dolgoznak (40db körüli hangszigetelő üveggel akarom megrendelni)?

bomtom Creative Commons License 2021.02.10 0 0 4001

Engem csodás módon január 18-án felhívtak, hogy miért kerestem őket. mondtam, nem lett felszerelve a redőny és húz a keret. Erre azt ígérte később felhív és időpontot egyeztet. Persze nem hívott, így múlt hétfőn írtam neki egy levelet, hogy arra válaszolva írjon időpontot. Nem válaszolt, ezért ma megírtam, a kifizetett, de fel nem szerelt redőny árát 19-ig utalják vissza és ha két héten belül nem jönnek ki megnézni miért húz alul a keret, a fogyasztóvédelemhez fordulok. Hívtam amúgy a békéltető testületet is, de ott nem vették fel. kiss_atti javasolta a Teljesítésigazolási Szakértői Szervet. Őket sem értem el telefonon.  

Előzmény: Bárocarmen (3997)
kiss_atti Creative Commons License 2021.02.08 0 0 4000

Publikus a mailem, ha gondold írj és küldök kontaktot.

Előzmény: Balaena (3999)
Balaena Creative Commons License 2021.02.05 0 0 3999

Kedves Tagok!

Beleolvastam a fórumba és pár céget már fel is írtam, akiktől NE vegyek ablakot... :)

De tudnátok ajánlani olyan céget, akitől megbízható, precíz munkát remélhetek? Budapest, panellakás, műanyag ablakok és teraszajtó cseréje (teljes lakásfelújítás során). (Plusz szúnyogháló és redőny...)

Előre is nagyon szépen köszönöm!

a87 Creative Commons License 2021.02.04 0 0 3998

Sziasztok!

VI. kerület, Szondi utcára néző lakásnál szeretnék ablakot cserélni, elsődleges szempont a minél nagyobb hanggátlás (40-50db), ésszerű anyagi keretek között. Milyen márkát és típust ajánlatok?

Bárocarmen Creative Commons License 2021.02.04 0 0 3997

Sajnos még mindig küzdünk ABuni...kft vel most február 4-én hiába szeretnék elállni a szerződéstől csak az első héten lehetett volna közölte, még a telefonban is letagadja hogy beszéltünk volna és különben akivel a szerződést kötöttem már nem dolgozik náluk és még több kifogása van. A szerződét 2020 nov.4-én kötöttük. Itt tartunk.

Előzmény: bomtom (3976)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!