Keresés

Részletes keresés

AgyProTézis Creative Commons License 2002.07.09 0 0 66
Konkrétan hárman daráltunk:én, a Gyula, meg az Ottó, a Habsburg Ottó....
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 65
há'" mé'? csak nem?
Előzmény: Ozagen (63)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.07.08 0 0 64
Na, ezzel a komplett átvilágitással sem leszünk kint azért a vizből...
Abban biztos leszek, hogy a legjobb aktákat már összedarálták/elégették a Várszegi zenei-összekötő botránya előtt.
Arra meg várhatunk még X évig, hogy az idegen hatalmak machinációi kiderüljenek kellő mélységében...Fecseg a felszin, hallgat a mély...
Ozagen Creative Commons License 2002.07.08 0 0 63
Szeretném erősen hinni, hogy nem leszel meglepve. :)
Előzmény: Törölt nick (60)
Ozagen Creative Commons License 2002.07.08 0 0 62
Nem pontosan erre gondoltam. Inkább arra, hogy az akna bármikor felrobbanhat. Az aknarobbanás következményeit pedig valahogy el kell viselni, amennyiben elviselhető vagy túlélhető. Szerintem a Jk az elviselés regénye, a gyötrelemé és a felszabadultságé. Nem szeretem ezt a szót, de a legfontosabb "üzenete" mégis: a szembenézés a múlttal. Az agyonhínározott, szövevényes múlttal. Ebből a szempontból meghatározó, irányadó. Nevezetesen: őszintének kell lenni.
Előzmény: AgyProTézis (59)
Ozagen Creative Commons License 2002.07.08 0 0 61
Úgy vélem, meglehetős csöndességgel viseli. Nem olvastam, láttam interjút vele a Jk-ról, ha te, ti igen, jelezzétek.
Előzmény: könyvtároslány (57)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.05 0 0 60
azért ne essünk hanyatt.
pokemokorni könnyei.... és az, ahogy azt sziszegi, hogy azért mond le, merthogy nem bírna megfelelôen viselkedni azokkal szemben, akik szeeeeegény apját beszervezték.... na ja. tehát papa felmentve, szegény, ugye, ô hibátlan. aki beszervezte, az a szar.
na igen, az is szar. meg a papa is. merthogy azért nem mindenki lett ügynökké, csak mert megzsarolták. van, aki leülte inkább.
meg lennék erôsen lepve, ha faludyról kiderülne, vagy gönczrôl, hogy kém vagy spicli volt.

tehát ezekhez a hablatymatyi fidesznyikekhez képest ep lunatikus ufonauta.

Előzmény: AgyProTézis (59)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.07.05 0 0 59
Egy jó iró /E.P./ mintegy 'mintát ad' a politikának/politikusoknak...olyan szép, mint egy mese! Talán igaz...

A yugó átalakuláskor/Slobo over/ is ott volt a román példa/Ceau over/, szinte lekopirozták, persze a helyi viszonyokra aktualizálva...

Előzmény: Ozagen (58)
Ozagen Creative Commons License 2002.07.03 0 0 58
Igen, mélyen egyetértek.

A ma kezdődő (folytatódó) politikai folyamatok irányát EP alapvetően meghatározta.

Bizonyos szempontból esztétikai élvezetet látok immár abban, hogy kedves érintett politikusaink és közszereplőink miként próbálnak végigrohanni ezen az aknamezőn.

Táncszakértők, ide!

Előzmény: könyvtároslány (57)
könyvtároslány Creative Commons License 2002.07.03 0 0 57
ír is valahol a JK-ban a Spionnovelláról.
Azt hiszem, élete során legalább egyszer-kétszer mindenki kap ilyen meghökkentő "fintorokat" a sorstól! Kérdés, hogyan kezeli ezeket.
Előzmény: Ozagen (54)
könyvtároslány Creative Commons License 2002.07.03 0 0 56
ha az ember egy ilyen fejbekólintó információt kap, elképzelhető, ha a bazmegezésen kívül nincsenek más szavai, akkor pedig, ha ez a stílus nem a napi megszokott beszéde, érthető, ha úrrá akar lenni rajta.
Esterházy stílusa nem mindenkinek tetszik, ha neked sem, nem baj. Nem kell erőltetni az olvasást.
Előzmény: Törölt nick (53)
Ozagen Creative Commons License 2002.07.03 0 0 55
Szerintem nem a bazmegezés a lényeg, hanem az őszinteség, a textúra átélése.

Ilyen alapon Spirótól a Csirkefej is kukába hajítandó, mert telistele van bazmegezéssel. Sőt, a bazmegezés mennyegzője.

Szerintem nem jó ez a megközelítés.

Előzmény: Törölt nick (53)
Ozagen Creative Commons License 2002.07.03 0 0 54
A sors fintora, hogy mindez egy olyan íróval esik meg, aki a rejtőzködés és a hamisítások nagymestere (L. Csokonai Lili, Spionnovella.)
Előzmény: könyvtároslány (51)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.02 0 0 53
"Igazi író immár, röptében megír minden témát. "

na, ezt majd meglátjuk. eddig is írt.

nekem nem tetszik a stílusa, és az sem menti, hogy ô maga vonja kérdôre magát a bazmegezés és egyéb nyalánkságok miatt. utálom, unom, nem kell, nem szeretem. nem nem nem. és ez sehogy nincs megmagyarázva. és okolva. és egyáltalán.

tudod, kibaszott nagy műűűűvészek szoktak bazmegezni írásban, lógó melleket fotózni irreális helyzetekjben, értelmezhetetlen műszobrokat szoborni, valamint lehel csarnokot idiótán felújítani.
ebbe a sorba áll be ep is. vagy állt már régebben. nekem nem kell.

hasonlítsd össze umlauttal, ô is indulatos, de mégsem kell ilyen mocskosan írnia. na, ennyit errôl.

ja: már a közeépn tartottam, ahol már kevesebb a k. meg az ö. de mégis unom.

Előzmény: Ozagen (49)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.07.02 0 0 52
Kényszerpályák foglyai voltunk, vagyunk és leszünk még egy darabig.Ilyen ez a világtörténelmi fél-periféria, kompország...
Kompromisszumkényszer négy gyerekkel...hmm!
Mindenesetre, a történelmet visszafelé 'csinálni'nem lehet, csak megérteni, azt is nehezen.Eszembe jut itt a valóság rétegezettsége, meg J.Ati sorai:...holott a sirt, hol nyugszik apja kellene megbotoznia...
Bibliai példával élve:Az apák ették meg az egrest, és a fiak foga vásott bele...
A parlament most fog fogászkodni...
Előzmény: könyvtároslány (51)
könyvtároslány Creative Commons License 2002.07.02 0 0 51
amit EP-ről írsz, azzal teljesen egyetértek. Nekem a HC és a JK is letehetetlenül érdekes volt, nagyon élveztem a HC bizarr, más műveket is adaptáló, sokszor a képzelet síkjára csúszó mondatait. A JK számomra a kor történelme által sarokba szorított ember tragédiája, akinek csak két rossz közül lehetett választani. 57-ben, négy gyerekkel ugyanis nem tudott volna már innen továbbállni, és a munkája elvesztésével, gyerekei továbbtanulásának megtorpedózásával megzsarolt embernek mennyi mozgástere lehetett? Még az arisztokratikus megoldást, az öngyilkosságot sem választhatta. Ki az, aki ítélkezhet felette?
Előzmény: Ozagen (49)
Ozagen Creative Commons License 2002.07.01 0 0 50
Kérdéseidre magából a matériából nyerheted ki a választ. Hülye recik olvasása semmiért sem kárpótol. Ha leírnám kérdésedre a véleményemet, az is csak egy ostoba reci-szerűség lenne. Fordulj autentikus forrásokhoz.

Kedves APT, olvasni, olvasni, olvasni!!!

Előzmény: AgyProTézis (48)
Ozagen Creative Commons License 2002.07.01 0 0 49
Igen, a Jk eleje eléggé locsi-fecsi, de a végére szerzőnek nagyjából kiszáradnak a könnyzacskói, és a dolog hihetlenül keménnyé kezd válni.

És van a vége felé egy döbbenetes mondat:

"Irattározásra lezártam. Prókai szds. BM III/II-5/B."

Ha arra gondolsz, újabb Csokonai Lili-féle irodalmi malackodásról lenne szó: erős a gyanúm, hogy ez most nincs így. Sok megfigyelt ember azonosítható, és hihető, hogy őket Tisztelt Papi megfigyelte.

Most van szerencsém először mondani: meghajlok Esterházy erkölcsi nagysága előtt. Szájon vágta a történelem, és kevés pityergés után, lám, milyen nagyot alkotott. Most van szerencsém először mondani: EP immár nem csak írónak látszó ember. Igazi író immár, röptében megír minden témát.

Szóval, bíztatnálak.

Előzmény: Törölt nick (47)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.07.01 0 0 48
Kedves Fiúk!
Öszintén megmondom, nem olvastam sem a celesztiszt, sem a javitottak, csak a recenziókat róluk.Mert:időm sincs elolv.-ni, amúgy meg szeretem az E.P.-t nagyokat irt korábban is húsz éve, és nem hiszem el, hogy ő megutálta volna az apját, illetve a szemére hányhatna valamit is/mint a fia/.
Ha van ilyen mondjátok el nekem, érdekel.
Arra utaltam, hogy napjainkban teljesem amorf a helyzet, bármi kisülhet belőle, forr, mint a cefre a legaljáig.../'89 okt.23. óta hanyagolt kérdések./
Eszembe jut Muphy:"A krémje a felszinre tör...+az alja is!"
Mi a summázata véleményetek szerint E.P. két id. művének!
Tiszteletteljes szociálisan érzékeny, szolidáris polgári Üdvözletem!
APT
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.01 0 0 47
tudod.... nagyot nevetnél, nevetnék, ha kiderülne, hogy... na? na mi? hogy írói munka.
semmi baj nincs, de nem érzek késztetést arra, hogy befejezzem a könyv olvasását. a felénél tartok és - megvallom, hogy vannak fontosabb olvasnivaóim is.
Előzmény: Ozagen (46)
Ozagen Creative Commons License 2002.06.29 0 0 46
Ezt komolyan így gondolod? Levéltári, történészi probléma? Filológiai? Nyilvántartási?

Legyünk egy kicsit on-topicosak. Esterházy szerinted történészi szempontból írta meg a Jk-t? Történészi szempontból cerkázta meg hányingerének képleteit saját apjával szemben?

Ezek csakcsupán történelmi kérdések?

Előzmény: Törölt nick (43)
Ozagen Creative Commons License 2002.06.29 0 0 45
Kedves APT, ez telitalálat.

Nyilván volt neked is alkalmad elolvasni a Javított kiadás-t. Nos, láthattad, Esterházy apukájának dossziéját végül ugyanaz az ügyosztály zárta le, mint amely ügyosztálynak Medgyessy dolgozott. Csak az osztály és a beosztás eltérő: Esterházy papa a III/II-5-nek, a nemzetközi műveletek osztályának volt kiszemelt ügynöke, míg Megyó a III/II-7-nek az szt tisztje, amely, ugyebár, a nemzetközi gazdasági együttműködéssel foglalkozott. (Ezek az információk a sajtóban jelentek meg meg, felelősséget nem vállalok értük.)

Kedves APT,

ha elolvasod E. P. papájának utolsó, immár a III/III után a kémelhárításnak (III/II-nek) adott jelentéseit, akkor mindannyiunknak fogalma lehet arról, hogy a kémelhárítás mivel (is) foglalkozott. E. P. papája szimpla spicli volt. Ehhez képest M.P.... Nos, itt van a bökkenő. Szeme becsukódik, szája kinyitódik/ hagyjuk a kis álmost, hadd aludjék mármost. :)

Előzmény: AgyProTézis (44)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.06.29 0 0 44
Medgyesire gondoltam, meg a helyzetre...
Eléggé gyors és változékony most a helyzet...
Érdekes...
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.28 0 0 43
minek kellene elválnia?
felénéál tartok ep köynvének, de igazán nem tudom, minek kellene elválnia.
apja halott. ebbôl kifolyólag már ártani nem tud, de védekezni sem, magyarázatot adni sem. és lehet, nem is kellene már.
történész szemmel lehet érdekes ez a dolog, ahogy meggyesikém ügye is, de más szempontból nem az. már nem.
Előzmény: AgyProTézis (42)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.06.28 0 0 42
Esterházy-kockás Meggyes-piskóta
...na, most vagy elválik a szar a májtól, vagy nem!
Ti szerintetek?
Betömik a szivárgást, vagy újracsomagolják?
Hajrá Maghiarisztán!
Ozagen Creative Commons License 2002.06.06 0 0 41
Tud vki vmit Tar Sándor hasonló tárgyú könyvéről? Mikor jelenik meg?
Ozagen Creative Commons License 2002.06.03 0 0 40
Helyes.
Előzmény: AgyProTézis (39)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.06.03 0 0 39
...van egy Fr.Dürrenmatt kisregényem a cime /kábé/ A megfigyelők megfigyelésének megfigyeléséről...most már el fogom olvasni.
Ozagen Creative Commons License 2002.06.01 0 0 38
Magázódunk? Hö?

(Most kéne ide mázolnom valami vicces ikont, de.)

A könyv, a Jk a személyiség-szétszóródás szempontjából is érdekes, és, ha hónomaljából nem csurogna az izzadságlé, akkor talán azt is írnám, hö, hogy: olyan mint egy nickválasztás, wazzeg.

A nick egy fedőnév. (Húbazmeg!)

Ide topog az ernyőhöz egy kisskac, és azt kérdezi: Te mit csinálsz itt, bácsi?

Válasz: jelentéseket írok rólam meg rólad, bájng! Ide, a Felületre.

Hö, hö.

Mi a különbség? (Ez egy hülye kérdés, de jól hangzik.)

Ps.: Emlékeztek arra az E. P-kisregényre, ami egy lektorijelentésíróról szólt, hö? Mi is a címe? Szvsz benne van a Bevezetés-ben.

Előzmény: AgyProTézis (37)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.05.30 0 0 37
...szegény Esterházy, a szülőapja új megvilágitásba helyezte a tetteit...A saját tetteit. A többiekét nem tudhatja meg EP. Hol az igazság? Mélyrétegekben? valszeg...
Keserűen rá kell döbbenjünk, hogy a valóság/világ héjszerkezetű:mindenik héj alatt újabb Matrjoska-figura...
Éljen az állam-rezon/raison/ az egyén-rezonnal szemben ! Állambácsi megtartja a titkait arról, ami fontos neki...A magánember meg megtarthatja...a véleményét magának...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!