Gondolom, hogy tisztelt kartácsok, mielött kalviítúrát ragattak a hazaszeretet ügyében, komolyan végiggondolták, hogy valyh:
-tisztességgel letöltötték é a katonaidejüket
-gondosan befizették-é adólyukat meg mindazt ami befizetni való
-rendszeresen adnak vért a haza lyavára
-nem hajtanak a megengedett sebesség felett a közutakon, meg nem parkolnak a tilosban
és még sorolhatnám.....
Mert bizony a nagy kérdésekről ugye csak ezekután lehet szó, ha az elemi gyakorlatokon mán túl vagyunk.::)))
offtopic
Ez igy van, de a nagyszámu berások esetén bizony kialakul egy személyiségkép.
És a virtuális térben való lehülyézések is éppen ugy fájnak.
Egyébként az udvarias és letompitott, vagy még inkább humorral mérgezett lehülyézés még sokkal jobban fáj, mert az érzelmi töltet elvételével, jelzi, hogy itt bizony a kritikát nem valami pozicionális szembennállás motiválja, hanem az intellktuális fölény, amit a legnehezebb a szenvedő félnek elviselni.
offtopic
ebben a vonatkozásban viszont hadd kötözködjem veled:
Aki hülye, az nagy valószinüséggel majdnem mindig hülyeséget ír.
Abból viszont, ha valaki egyszer hülyeséget ir, nem következik, hogy ugy általában véve az lenne.
Nem kell mindig becsomagolni a dolgokat. Aki hülyeségeket ir, az hülye, még akkor is, ha megpróbálja valamiféle szellemi konstrukció mezébe öltöztetni, mint a kolléga alant.
Például, hogy az amerikaiak azt se tudják, hol van Magyarország, tehát minek ir a New York Times Magyarországról...? Ekkora baromságot régen hallottam.
Ha nem is szeretem azokat az egyértelmü megfogalmazásokat, amiket gyakran használsz, a jelen estben igen nehezen tudtam volna más következtetésre jutni.
Sose foglalkozz külföldi újságírókkal. Ugyan, mit tudnak kelet-európáról? Olvastak valamikor fél oldalt róla...na persze itthon előszeretettel idézgetik őket, de ezen nem kell csodálkozni. Újságíró nyomatja a másik újságírót.
Itt nem a hazaszeretet és a nem-hazaszeretet áll egymással szemben! Hanem a hazaszeretet két formája: nekem ez egy „intim” ügy, nem szeretek vele utcára menni; nem szeretem a tömegpszichózist; nem szeretem, ha számomra nem szimpatikus politikusok vezényelnek hazaszeretetre. Nem szeretem, ha a „hazaszeretet” arra irányul, hogy emberek megkülönböztessék magukat a többi honfitársaiktól. A „hazaszeret” nem legitimál senkit arra, hogy az egyedüli próféta szerepében tetszelegjen!
Ez egy hozzáállásbeli különbség, de tudjuk „mindenki másképp csinálja”, így szabad a pálya mindenkinek!
(És ne tessék megkérdőjelezni a mi érzelmeinket, azért, mert nem vagyunk olyan harsányak, mint Ti!!)
Szerintem sem kell fitogtatni a magyarságot. Úgyis mindenki magyar aki itt születik.
Az viszont már más kérdés, hogy az emberek nagyon különbőzőképpen élik meg ezt, van akibennem is tudatosul, hogy ő magyar, van aki büszke rá.
Ez mindenhol így van amúgy.
Engem csak az zavar, amikor magukat magyarnak nevező emberek úgy cselekednek, mintha nem magyarok lennének. Például ez a második New York Times cikk már kicsit elgondolkodtató.
Az elsőnél még azt mondtam, hogy OK. De rövid idő múlva egy második cikk. Ráadásul úgy, hogy tudjuk hogy a lap olvasóit nem igazán érdekli ez a téma, azt sem tudják hogy Magyarország hol van.
Ezzel a lap durván megsértette az országot, annak minden állampolgárát, a baloldali szavazókat is.
Kellene szervezni egy tiltakozást a nagykövetségük elé.
Nekünk az fáj, illetve dühít, hogy a Fidesz vezetői azt suggallják-és ezt "Ti" befogadjátok-hogy csak az szereti a Hazát, aki rájuk voksol.
Ezt persze már 4 éve elkezdte OV: pl.: aki nem szavazza meg a Kormányprogramot az nem része a nemzetnek, vagy: hazaárulózás a Parlamentben, vagy: TE: védjük meg a Hazát stb., stb)
Ez egy tudatos kirekesztés, ellenségkeresés, amely az 50-es évekre emlékeztet. Lásd: "aki nincs velünk, az ellenünk"-Rákosi Mátyás.
Egyébként mindegy. Négy jó év, végre, aztán meglátjuk
Kedves topic-nyitó! Kérlek légy őszinte! El tudod te azt képzelni, hogy ha történetesen holnap Mádl Ferenc felhívást intéz Mo. lakosságához, miszerint, aki szereti a hazáját vagyis Mo-ot, az viseljen május 17-én piros alapon, zöld és fehér pöttyös csokornyakkendőt, lenne olyan, aki nem viselne? Persze, tudom ez szélsőséges példa, de jó lenne végre megérteni, hogy ez már akkor nem a hazaszeretet vagy haza nem szeretetről szólt!
Kedves Gábor
A topicnyitóban azt irtad, hogy vitatkozni akarsz velem. A kedves Dakota Press, összeszedve minden bátorságát, dacolva saját moderátori énjének minden ellenvtésével, a törölt topicból - kérésmre, nagyon helyesen - visszamásolta 63.-ba mondanivalóm lényegét. Én azóta is hiába várom, hogy azt izekre szedd.
Nemrégen Cs. Varga István professzorral beszélgettünk, egy határon túli író könyvbemutatóján. Ő kokárdát viselt, én nem. A beszélgetés magyarul folyt, nem csak szakmai dolgokról, hanem más témában is. Miért tehettük meg, hogy két teljesen más ideológiai körben mozgó ember mégis megértette egymást. A válasz egyszerű: mindketten azonos kultúrába nőttünk fel, egy nyelvet beszélünk, mert MAGYAROK vagyunk. Szerintem a magyarságtudat a magyar emberben "benne van", nem kell reklámozni (sicc!). Ha valaki mégis ezt teszi, én nem ítélem el, mert többségük nem hivalkodni akar, hanem inkább figyelmeztetni azokat, akik csak "elvannak", de nem ismerik a haza fogalmát.
A címre: Nem fáj. Sőt, már többször írtam, hogy valahol irigyellek is titeket, mondjuk a Kossuth tér miatt, mert együtt lehetettek és úgy gondoltátok, hogy most valami nagyon nemes érdekében teszitek ezt (nem mondom, hogy bambán csápoltok OV-nak, mert ez se igaz, valószínűleg komolyan is hisz(i)tek). A baj, hogy megint nagy általánosságokban ezeknek az eszméknek a vélt védelmében a másik oldalra tesztek igaztalan megállapításokat. Az én környezetemben többen vannak, akik szintén balra szavaztak és legalább anyira szeretik a hazájukat mint ti. Az, hogy mi nem kaptuk meg arra a lehetőséget, hogy együtt tudjunk valahol örülni ennek az a bal felső vezetés hibája. Egyébként a Kossuth téren is egy pártrendezvény volt (ebbe a körbe tartozik a kokárdaügy is) és nincs jogotok ezen az alapon kisajátítani valóban nemes érzéseket és főleg ezt általánosítva tenni. (Igen, ha úgy gondolod a bal oldalhoz tartoznak az általatok leprolizott rétegek is, de ők is sokan vannak és nem zárhatjátok ki őket az országból.) Egyébként fél a fene, inkább sajnálunk titeket, mert rá fogtok jönni egy idő után, hogy kiket szolgáltok és mi célból. Arról meg ne nagyon beszéljünk, hogy kit vezettek meg jobban, mert valószínűleg eltérő a véleményünk.
És off ugyan, de még1, mert végül csak otthagytál a topikomban:
Nincs itt baj, az én véleményem is csak erősödött. Egyébként az álmaim szépek voltak és volt néhány, ami már be is vált.:O) A vonalat (válás,MSZP,panel - sorrend gondolom felcserélhető, még mindig nem értem és változatlanul úgy érzem, hogy csak azárt, mert valaki a másik "táborba" tartozik még nem kell okvetlenül kigúnyolni. on
Ez az utolsó kisérletem veled, hátha a vélemények tényleg megtalálják egymást.
Az elmúlt - szerencsére elmúlt - 4 évben mi a bánatos francért nem akartad a zászlót kicsiben a szíved fölött viselni március 15-ét kivéve? Áruld már el nekem légy szí'!
Hol élsz te, már megbocsáss? Hát nem tapasztaltad saját szemeddel lépten-nyomon, hogy magukból kivetkőzött balliberális hordák fényes nappal, a nyílt utcán verték agyba-főbe az ártatlan embereket, pusztán a kokárdájuk miatt?
Lesztek szívesek végre ezzel a nyíltszíni hazaszeretet-onanizálással fölhagyni? Mindenki érti a szerelmet, de tessék már fölhúzni a slicceket, legalább az utcán. Úgy polgári. Nem, mint egy nyáladzó, beborult kamasz.
Igen, ez a programozott félős dolog csak nálunk dívik, és ezzel sikerült is megmérgezni egy nagyobb tömeget. Igaz az is, a világnak nincs még egy olyan országa, ahol a nemzeti jelképet viselőket megtámadnák, bántalmaznák, csak mert ott van a zászló a szivük fölött kicsiben. Mégis sikerült megmérgezni az embereket, bár ez előbb utóbb kikopik majd, és a most kórusban félelemről bégetők is szégyellni fogják magukat.
Gabesz, ebbe az irányba nem kell elmozdulni, mert a válaszok nem itt vannak.
Azt mindenki elfogadja, épeszűek, de most már csak ilyenek vannak, különben eddig is ilyenek voltak, ezért volt hazugság ez az antikirekesztős kampány, szóval mindenkinek világos, hogy nem csak az a magyar, akinek a felmenői sokáig és sokáig visszamenőleg magyarok. Vagyis mi nem kutakodunk a múltban, az a lényeg hogyan érez és minek vallja magát az érintett.
De még tovább is lehet menni, mindenki lehet olyan, amilyen csak lenni akar, pl szlovák, dakotát is mondhatok, nem kell magyarnak lenni, tisztelni kell az országot és lakóit, legyen lojális állampolgár, az már hazaszeretet ugyanis.
Mitől félsz? Most olyan divatos lett ez a félelem dolog, ezt kaptad a lapokbó, a tévékből és a rádiókból, nem bánkódsz, hogy megvezettek?
Ciao, Gábor fiú!
Elolvastam néhány írásodat, szvsz nagyon értelmes srác( ragazzo) vagy, de nagyon egy síkúan szemléled a világot. A nagyapám aztmondta: Az úriember nem arról ismerszik meg, hogy mindig öltönyben és nyakkendőben jár, hanem, hogy mindenhol úgy viselkedik, ahogy kell és nem játsza meg magát. Én csepeli vagyok, imádom ezt a kerületet, a nagyszüleim költöztek ide, kb. 80 éve, a nagyobbik fiam is itt született, akicsi csak azért nem, mert az orvos másik kórházba ment dolgozni. Én szeretem Magyarországot, bár nem hordom magamon( mint ahogy édesapám halálakor sem jártam feketében, nem téptem meg a ruhámat és nem emlegetem őt folyton- de a gondolataimban, a mozdulataimban mindig ott van..). Tudod miért( már többször leírtam):"Nekem szülőhazám, itt e ... kis ország, messze ringó gyerekkorm világa/Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága/ És remélem, testem is majd e földbe süpped el...
Üdvözlettel
Egy magyar állampolgár
A felsô irŕnyětŕssal létrehozott népi kezdeményezések végkifejletére kevés pozitiv tapasztalat van ebben a vilŕgban ; tartok tôle, most sem sikerül ebbôl valami progressziv dolgot kihozni.
Az ŕltalad emlětett nyugati vilŕgban ilyen méretű tömegdemonstrŕciňk ŕltalŕban vagy nagy sztrŕjkok esetében, vagy pedig vŕlasztŕsok sorŕn fordulnak elô (lŕsd a franciŕknŕl Le Pen papa esetét az elnökvŕlasztŕssal). A lényeg, hogy mindig valami elégedetlenség miatt mennek ki az utcŕra. Azt, hogy « mutassuk meg, mi hazafiak vagyunk » cěmű nagyszabŕsů bemutatňkra csak ůgy önnmagŕban, nincs igazŕbňl példa.
Nem üvölt mindenki – pl. én sem - , hogy fasisztŕk azok, akik ilyenkor megjelennek. Semmiféle fasiszta szlogent nem lehetett hallani a rendezvényeken. Gyanětom viszont, hogy az egybegyültek hazaszeretetét csupŕn Orbŕn Viktor szeretete můlta felül. Enélkül egyébként nem is mehetne a dolog ; Medgyessy Péter hazafias hěvň szavŕra valszeg jňval szerényebb tŕbort lehetne mozgňsětani :-). Azt gondolom, itt a hazaszeretet csupŕn mŕz a vezér irŕnt érzett ôszinte kötôdés leplezésére. Ez mŕr viszont gond. Mert innentôl kezdve minden a vezértôl függ, ô adja meg az irŕnyvonalat : ha a vezér tényleg a « szeretet », « megbékélés » stb. bajnoka, akkor hurrŕ, itt a kŕnaŕn. Ha viszont nem, akkor bajban lehetünk mindannyian, függetlenül attňl, hogy hazafassŕgunk mellett tüntetünk vagy sem.
A « magyar befogadó nép volt mindíg is » mondatodat nem értem.
Miért kellene félni azoktól akik magyar zászlóval mászkálnak az utcán. A magyar befogadó nép volt mindíg is. Ők jól érzik magukat és nem kirekesztésről beszélnek, hanem közösségről. Ez mindenhol normális, csak nálunk üvölt mindenki, hogy fasiszták.
Open your mind