Keresés

Részletes keresés

voks02 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 86
RGABOR,

"Minden tiszteletem neked, szerintem ne erőlködj. Hát nem érted, hogy veszély van? Aki meg fújja az nem érti, hogy a szavazókörök robotosait nézi hülyének és becstelennek?"

Attól még lehetek optimista, nem? :-)) De nem azért hagyom abban, hanem mert míg AntiAngel és más urak és hölgyek megtehetik, hogy holnap sokáig durmolnak, mielôtt szavazni és választási csalást fogni mennek, nekem 6 óra elôtt megint ott kell lennem a szavazókörömben...

És ezt akkor is megteszem sokszázezer társammal együtt, mindannyiunkért, magunkért, Magyarországért, ha innen-onnan csak gyanúsítgatás a köszönet. Általában sem vagyok sértôdôs típus, most meg aztán különösen nem; inkább csak sajnálom ôket egy kicsit, és ôszintén remélem, hogy azért nemsokára ôk is megnyugszanak.

Üdvözlettel,

Péter

Előzmény: RGABOR (66)
lightyear Creative Commons License 2002.04.21 0 0 85
Mivel magyarázod a közvéleménykutatást? (4 független, közte ott van a Szonda?)
Nem tévedhettek ekkorát - csak úgy most hirtelen 12 év után meghülyültek?
Előzmény: RGABOR (57)
_Szasa Creative Commons License 2002.04.21 0 0 84
hát nem tudtad? az egyik tuti európai, a másik tuti balkáni.:o)))) mit kell ezen magyarázni?:))
Előzmény: magyarpolgar2002 (82)
_Szasa Creative Commons License 2002.04.21 0 0 83
szerintem sem nagyon lehetséges a csalás, és nem is értem, miért kell háborogni, ha valakinek nem tetsző eredmény születik.
ha mégis csalás történik, be kell bizonyítani, meg kell tenni a lépéseket. no de ez a hiszi.:o))) talán idegkimerültsége lehet sokaknak.:))))))
Előzmény: jossh (81)
magyarpolgar2002 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 82
Kifejtenéd ezt: "Európai típusú választásra készültek, nem pedig MSZP-balkánira".

Mit jelent az "MSZP-balkáni" választás?

Előzmény: lightyear (78)
jossh Creative Commons License 2002.04.21 0 0 81
pont az a lenyeg, hogy a ket ford. kozott mikor mar tudod, hogy hova erdemes menni, nem kapsz papirt, csak az elso fordulo elott.
Jol szervezve, egy bukott korbol sok usert lehet atvinni es a kezukbe nyomni a hamisitott cetlit.
De ez csak egy lehetoseg, ahol lehet problema.
Egyebkent szerintem nem nagyon lehet cslni csak nagyon durva eszkozokkel.
Előzmény: _Szasa (77)
Hettie Creative Commons License 2002.04.21 0 0 80
magyarazd mar meg, hogy tud az ellenzek, mely semmifele hatalommal nem bir, csalni mikor a valasztasokat az allam bonyolitja le, melynek vegrehajto szerve a kormany melyet a Fidesz-MDF ad ma Magyarorszagon! Legyszi.
Előzmény: lightyear (78)
lightyear Creative Commons License 2002.04.21 0 0 78
A tét nagy. Ezért bármi elképzelhető. Úgy gondolom, ezzel egyet lehet érteni. A Fideszesek karba tett kézzel várták a győzelmet az első forduló előtt. Európai típusú választásra készültek, nem pedig MSZP-balkánira.
Kedves Demokrácia-féltők, ezzel az irónikus - néhol egyébként humoros és tetsző - stílussal pont a tisztaságot ködösítő stílust veszitek fel.
Bár megvallom őszintém, nem irigylem a választókat - a poltikai kommunikáció meglehetősen kusza lett mostanában. Ezért jó, ha ismerjük a tényeket.
Előzmény: big-lesz (49)
_Szasa Creative Commons License 2002.04.21 0 0 77
hiába olvasom, nem látok benne logikát.:o))) minek hamisítana valaki papírt, amikor ha szépen kéri megkapja az önkormányzattól? mert ugye az az 1, azaz egy db duplaszavazó nem mutatja a tömeges csalást.:o)))
Előzmény: jossh (75)
jossh Creative Commons License 2002.04.21 0 0 76
De tiltja, lasd masodik hozzaszolasom
Előzmény: _Szasa (74)
jossh Creative Commons License 2002.04.21 0 0 75
Figyu, olvasd el az eredeti hozzaszolasomat, ahelyett hogy terheled a rendszert
Előzmény: _Szasa (73)
_Szasa Creative Commons License 2002.04.20 0 0 74
a másik lehetőség: oda mennek egy-egy párt szavazói, ahol vesztesnek gondolják a saját pártjukat? ez elképzelhető, de törvény nem tiltja, hogy másutt szavazz. egyik párt szavazójának sem.:)))) (mellesleg ilyesmit saját szájából eddig még csak egy kiesett párt szavazójától hallottam, mármint hogy megtette)
Előzmény: jossh (72)
_Szasa Creative Commons License 2002.04.20 0 0 73
ezt magyarázd el légyszi. tehát az átcsoportosítás azt jelenti, hogy egyik szavazókörzetből átviszik a másikba a szavazólapokat?

ehhez hány embernek kell benne lennie a buliban? kicsit valószínűtlennek tűnik az egész.:o)))

Előzmény: jossh (72)
jossh Creative Commons License 2002.04.20 0 0 72
En nem a tobbszoros szavazokrol beszeltem, hanem a szavaztok okos atcsoportositasarol.Pont ezert kelett a valasztasok elott eldonteni, hogy melyik forduloban hol szavazol.Ezt szabadon megtehetted, de most mar nem, pedig csak egy egyszri igazolast kell hozza hamisitani
Előzmény: _Szasa (67)
voks02 Creative Commons License 2002.04.20 0 0 71
AntiAngel,

"- csomó helyen nem adtak borítékot, holott mindenkinek kapnia kell!"

Igen, bár nem érvénytelen nélküle a szavazat, de kapnia kell. Szólni kell holnap, ha nem kapsz, méghozzá akár a területi választási bizottsághoz. De ez még egyáltalán nem csalási veszély.

"- csomó helyen előre lepecsételt szavazólapot kaptak, holott azt a szavazópolgár előtt kell lepecsételni!"

Ha sokan állnak sorba, elôfordulhat, hogy pár másodperccel elôbb kerül rá a pecsét. Ha odafigyelsz, ezt láthatod te is. Ha ennél jóval korábban, messze elôre pecsételik le, az hiba, figyelmeztetni kell ôket.

"- csomó helyen már alá volt írva annak az embernek a neve, aki éppen ment szavazni!"

Nem ritka, hogy rosszul látó, idôs emberek egy sorral odébb írják alá (fôleg, hogy ostoba az ív, a vonal nem a rovat alján, hanem a közepén van, ráadásul így kisebb hely marad az aláírásra is). Olyan is elôfordul, hogy apa írja alá a fia helyett, vagy fordítva. Ez utóbbi nyilván nem gond, családon belül tudják, hogy igen, az apám már volt szavazni, legfeljebb ô is a másik helyett írja alá.

Ha idegen aláírást látsz, akkor érdemes jobban megnézni. Ha kiderül, hogy éppen a mellette levô név viselôje írta alá, akkor — bár igazad van, szabálytalan némileg — nem hinném, hogy érdemes csalásra gyanakodni.

Ha teljesen idegen és oda nem illô a név, akkor csapj botrányt, megvan ennek is a pontos törvényi szabályozása (ha illetéktelen szavazott, minden jelölttôl le kell vonni egyet). A dolgoról jegyzôkönyv is születik, tehát nyoma marad.

"- csomó helyen több szavazólap volt bedobva, mint ahogyan szavaztak!"

Ez nem választási csalás, a törvény pontosan rögzíti, mi ilyenkor a tennivaló (egyébként pont ugyanaz, amit az elôbbi bekezdésben leírtam).

Üdvözlettel,

Péter

Előzmény: AntiAngel (52)
_Szasa Creative Commons License 2002.04.20 0 0 70
hűha, ez komoly.:o)))) erre van ez a nagy paláver?:o))))))
Előzmény: magyarpolgar2002 (69)
magyarpolgar2002 Creative Commons License 2002.04.20 0 0 69
1
Előzmény: _Szasa (67)
AntiAngel Creative Commons License 2002.04.20 0 0 68
Én amiatt aggódom a legjobban, hogy esetleg valamelyik párt aktivistái terjeszteni kezdik az első látásra a saját pártjukat mocskoló szórólapokat, hogy aztán a másik oldalra ráfoghassák a kampánycsend sértést.

Ugyanis nem hiszem el, hogy lenne olyan hülye és felelőtlen Fidesz-es aktivista aki tényleg elment volna ma délelőtt szórólapozni. A nemzeti érzelmű embereknek több eszük van ennél, hiszen tudják, hogy ezzel kinek ártanak valójában, és kinek segítenek...

Aki ma MSZP-s szórólapokat terjeszt, az csak Fidesz-es lehet!
Aki ma FIDESZ-es szórólapokat terjeszt, az csak MSZP-s lehet!

Én direkt ezért szabadultam meg gyorsan a még nálam maradt röplapoktól péntek koradélután úgy, hogy a környező utcában parkoló kocsik szélvédőin felejtettem őket.

_Szasa Creative Commons License 2002.04.20 0 0 67
tudod mennyi többszörös szavazó volt hetedikén?
Előzmény: jossh (65)
RGABOR Creative Commons License 2002.04.20 0 0 66
Minden tiszteletem neked, szerintem ne erőlködj. Hát nem érted, hogy veszély van? Aki meg fújja az nem érti, hogy a szavazókörök robotosait nézi hülyének és becstelennek? Meg a másik oldalon állókat. Mert köztük jár a becsület és tisztesség. A másik oldal meg csal. (Főleg ha nyer.) Lealázó, nevetséges és szomorú. No,ennyi.
Előzmény: voks02 (62)
jossh Creative Commons License 2002.04.20 0 0 65
Nos az igazolas a kovetkezo keppen nez ki.
elso foruloban - masodik foruloban - mindekettoben
a kivant resz alahuzando. Tehat lehet olyan igazolasod, ami csak a masodik fordulora szol!
Nekem pl alahuztak a mindkettot (mert ugy kertem), de a haverom ket papirt kapot az egyiken az elso a masikon a masodik volt alahuzva.
Szoval ez az igazolas nem egy tuti dolog!
Előzmény: big-lesz (49)
Hettie Creative Commons License 2002.04.20 0 0 64
a miepes meg a fideszes is szabadon garazdalkodhat a mozgournaval, vagy nem?
Előzmény: AntiAngel (55)
RGABOR Creative Commons License 2002.04.20 0 0 63
Gyanús is. Ilyenkor kell telefonálni!!!!!
Meg jajgatni! És ha nem találnak vissza a mozgó urnával, akkor lesz ám aki segít nekik! Mert veszély van!!!!!!!
Előzmény: Dr. Lecter (60)
voks02 Creative Commons License 2002.04.20 0 0 62
AntiAngel,

"Elmegy a Fidesz-es és a MIÉP-es az urnával. Közben a balosok szabadon garázdálkodhatnak!"

Minden ilyen esetben minden szavazókörben ellenérdekelt felek mennek együtt, vagy az egyik az önkormányzat által kinevezett, semleges tag. Ugyanez van egyébként akkor is, ha valakinek segíteni kell a szavazólap kitöltésében (vak, írásképtelen, satöbbi).

Sôt, az ugyanazon az oldalon érdekelt tagok még az ebédelésük idôpontját is úgy szokták egymáshoz igazítani, hogy valamelyikük mindig ott legyen.

A baj az, hogy mindezekre az esetekre — meg még kéttucatra, amire nem is gondoltok — mind van törvényi elôírás meg kialakult gyakorlat. Egyik sem jelent csalási veszélyt, akárhogyan is tódítjátok.

Üdvözlettel,

Péter

Dr. Lecter Creative Commons License 2002.04.20 0 0 61
Ja, látom, nem csak nekem.
Előzmény: Dr. Lecter (60)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.04.20 0 0 60
Elmegy a Fidesz-es és a MIÉP-es az urnával.

Ez nekem azonnal gyanús lenne...

RGABOR Creative Commons License 2002.04.20 0 0 59
1. Akkor a Fideszes és a MIÉPes is szabadon garázdálkodik a mozgó urnával!
2. Ellentétes oldalon állók mennek ki a mozgó urnával!
3. Ha mégis a Fideszes és a MIÉPes megy, akkor ezek csekély értelműek, mert nem értik az előző két pontot!
4. Pedig akik ott vannak a bizottságban azok mind becsületesek, pártállástól függetlenül.
JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ
_Szasa Creative Commons License 2002.04.20 0 0 58
és a mozgóurnások is...

ne butáskodjunk már...:o)))

RGABOR Creative Commons License 2002.04.20 0 0 57
No akkor vegyük komolyra (habár elég nehezemre esik, utána ki is szállok innen). Ebben az országban 12 éve demokrácia van. Már nyert majd mindegyik párt és oldal. Soha nem volt ez a röhejes nyávogás. Remélemnem gondolod komolyan, hogy az egyik pártnak mindenféle információja van, a másik pártnak meg nincs. Az viszont komoly, hogy az egyik párt választotta meg az OVB-t és nem a másik. Egyébként mindkét párt delegáltjai ott vannak a szavazásnál és egyikse hülye, szerintem mindegyik becsületes. Az ő munkájukat se illik megkérdőjelezni. Főleg nem egyoldalúan. Néhány csalás MIND A KÉT OLDALon előfordulhat, de ez a riogatás már röhejes.
Előzmény: lightyear (45)
voks02 Creative Commons License 2002.04.20 0 0 56
Lightyear,

"Így ha valaki még nem szavazott, azért megy a kisbusz, az autó,stb.
EZ PEDIG UGYE TÖRVÉNYELLENES? Segítek: AZ. (Választójogi törvény)"

Így van, törvényellenes. Ráadásul elô sem fordulhat, mert a törvény szerint a bizottság nem adhat ki információt arról, ki volt már szavazni. Gondolod, hogy ha az X párt képviselôje meg akarná tenni, az ellenérdekelt Y párt delegáltja boldogan asszisztálna hozzá?

Üdvözlettel,

Péter

Előzmény: lightyear (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!