"Minden tiszteletem neked, szerintem ne erőlködj. Hát nem érted, hogy veszély van? Aki meg fújja az nem érti, hogy a szavazókörök robotosait nézi hülyének és becstelennek?"
Attól még lehetek optimista, nem? :-)) De nem azért hagyom abban, hanem mert míg AntiAngel és más urak és hölgyek megtehetik, hogy holnap sokáig durmolnak, mielôtt szavazni és választási csalást fogni mennek, nekem 6 óra elôtt megint ott kell lennem a szavazókörömben...
És ezt akkor is megteszem sokszázezer társammal együtt, mindannyiunkért, magunkért, Magyarországért, ha innen-onnan csak gyanúsítgatás a köszönet. Általában sem vagyok sértôdôs típus, most meg aztán különösen nem; inkább csak sajnálom ôket egy kicsit, és ôszintén remélem, hogy azért nemsokára ôk is megnyugszanak.
Mivel magyarázod a közvéleménykutatást? (4 független, közte ott van a Szonda?)
Nem tévedhettek ekkorát - csak úgy most hirtelen 12 év után meghülyültek?
szerintem sem nagyon lehetséges a csalás, és nem is értem, miért kell háborogni, ha valakinek nem tetsző eredmény születik.
ha mégis csalás történik, be kell bizonyítani, meg kell tenni a lépéseket. no de ez a hiszi.:o))) talán idegkimerültsége lehet sokaknak.:))))))
pont az a lenyeg, hogy a ket ford. kozott mikor mar tudod, hogy hova erdemes menni, nem kapsz papirt, csak az elso fordulo elott.
Jol szervezve, egy bukott korbol sok usert lehet atvinni es a kezukbe nyomni a hamisitott cetlit.
De ez csak egy lehetoseg, ahol lehet problema.
Egyebkent szerintem nem nagyon lehet cslni csak nagyon durva eszkozokkel.
magyarazd mar meg, hogy tud az ellenzek, mely semmifele hatalommal nem bir, csalni mikor a valasztasokat az allam bonyolitja le, melynek vegrehajto szerve a kormany melyet a Fidesz-MDF ad ma Magyarorszagon! Legyszi.
A tét nagy. Ezért bármi elképzelhető. Úgy gondolom, ezzel egyet lehet érteni. A Fideszesek karba tett kézzel várták a győzelmet az első forduló előtt. Európai típusú választásra készültek, nem pedig MSZP-balkánira.
Kedves Demokrácia-féltők, ezzel az irónikus - néhol egyébként humoros és tetsző - stílussal pont a tisztaságot ködösítő stílust veszitek fel.
Bár megvallom őszintém, nem irigylem a választókat - a poltikai kommunikáció meglehetősen kusza lett mostanában. Ezért jó, ha ismerjük a tényeket.
hiába olvasom, nem látok benne logikát.:o))) minek hamisítana valaki papírt, amikor ha szépen kéri megkapja az önkormányzattól? mert ugye az az 1, azaz egy db duplaszavazó nem mutatja a tömeges csalást.:o)))
a másik lehetőség: oda mennek egy-egy párt szavazói, ahol vesztesnek gondolják a saját pártjukat? ez elképzelhető, de törvény nem tiltja, hogy másutt szavazz. egyik párt szavazójának sem.:)))) (mellesleg ilyesmit saját szájából eddig még csak egy kiesett párt szavazójától hallottam, mármint hogy megtette)
En nem a tobbszoros szavazokrol beszeltem, hanem a szavaztok okos atcsoportositasarol.Pont ezert kelett a valasztasok elott eldonteni, hogy melyik forduloban hol szavazol.Ezt szabadon megtehetted, de most mar nem, pedig csak egy egyszri igazolast kell hozza hamisitani
"- csomó helyen nem adtak borítékot, holott mindenkinek kapnia kell!"
Igen, bár nem érvénytelen nélküle a szavazat, de kapnia kell. Szólni kell holnap, ha nem kapsz, méghozzá akár a területi választási bizottsághoz. De ez még egyáltalán nem csalási veszély.
"- csomó helyen előre lepecsételt szavazólapot kaptak, holott azt a szavazópolgár előtt kell lepecsételni!"
Ha sokan állnak sorba, elôfordulhat, hogy pár másodperccel elôbb kerül rá a pecsét. Ha odafigyelsz, ezt láthatod te is. Ha ennél jóval korábban, messze elôre pecsételik le, az hiba, figyelmeztetni kell ôket.
"- csomó helyen már alá volt írva annak az embernek a neve, aki éppen ment szavazni!"
Nem ritka, hogy rosszul látó, idôs emberek egy sorral odébb írják alá (fôleg, hogy ostoba az ív, a vonal nem a rovat alján, hanem a közepén van, ráadásul így kisebb hely marad az aláírásra is). Olyan is elôfordul, hogy apa írja alá a fia helyett, vagy fordítva. Ez utóbbi nyilván nem gond, családon belül tudják, hogy igen, az apám már volt szavazni, legfeljebb ô is a másik helyett írja alá.
Ha idegen aláírást látsz, akkor érdemes jobban megnézni. Ha kiderül, hogy éppen a mellette levô név viselôje írta alá, akkor — bár igazad van, szabálytalan némileg — nem hinném, hogy érdemes csalásra gyanakodni.
Ha teljesen idegen és oda nem illô a név, akkor csapj botrányt, megvan ennek is a pontos törvényi szabályozása (ha illetéktelen szavazott, minden jelölttôl le kell vonni egyet). A dolgoról jegyzôkönyv is születik, tehát nyoma marad.
"- csomó helyen több szavazólap volt bedobva, mint ahogyan szavaztak!"
Ez nem választási csalás, a törvény pontosan rögzíti, mi ilyenkor a tennivaló (egyébként pont ugyanaz, amit az elôbbi bekezdésben leírtam).
Én amiatt aggódom a legjobban, hogy esetleg valamelyik párt aktivistái terjeszteni kezdik az első látásra a saját pártjukat mocskoló szórólapokat, hogy aztán a másik oldalra ráfoghassák a kampánycsend sértést.
Ugyanis nem hiszem el, hogy lenne olyan hülye és felelőtlen Fidesz-es aktivista aki tényleg elment volna ma délelőtt szórólapozni. A nemzeti érzelmű embereknek több eszük van ennél, hiszen tudják, hogy ezzel kinek ártanak valójában, és kinek segítenek...
Aki ma MSZP-s szórólapokat terjeszt, az csak Fidesz-es lehet!
Aki ma FIDESZ-es szórólapokat terjeszt, az csak MSZP-s lehet!
Én direkt ezért szabadultam meg gyorsan a még nálam maradt röplapoktól péntek koradélután úgy, hogy a környező utcában parkoló kocsik szélvédőin felejtettem őket.
Minden tiszteletem neked, szerintem ne erőlködj. Hát nem érted, hogy veszély van? Aki meg fújja az nem érti, hogy a szavazókörök robotosait nézi hülyének és becstelennek? Meg a másik oldalon állókat. Mert köztük jár a becsület és tisztesség. A másik oldal meg csal. (Főleg ha nyer.) Lealázó, nevetséges és szomorú. No,ennyi.
Nos az igazolas a kovetkezo keppen nez ki.
elso foruloban - masodik foruloban - mindekettoben
a kivant resz alahuzando. Tehat lehet olyan igazolasod, ami csak a masodik fordulora szol!
Nekem pl alahuztak a mindkettot (mert ugy kertem), de a haverom ket papirt kapot az egyiken az elso a masikon a masodik volt alahuzva.
Szoval ez az igazolas nem egy tuti dolog!
Gyanús is. Ilyenkor kell telefonálni!!!!!
Meg jajgatni! És ha nem találnak vissza a mozgó urnával, akkor lesz ám aki segít nekik! Mert veszély van!!!!!!!
"Elmegy a Fidesz-es és a MIÉP-es az urnával. Közben a balosok szabadon garázdálkodhatnak!"
Minden ilyen esetben minden szavazókörben ellenérdekelt felek mennek együtt, vagy az egyik az önkormányzat által kinevezett, semleges tag. Ugyanez van egyébként akkor is, ha valakinek segíteni kell a szavazólap kitöltésében (vak, írásképtelen, satöbbi).
Sôt, az ugyanazon az oldalon érdekelt tagok még az ebédelésük idôpontját is úgy szokták egymáshoz igazítani, hogy valamelyikük mindig ott legyen.
A baj az, hogy mindezekre az esetekre — meg még kéttucatra, amire nem is gondoltok — mind van törvényi elôírás meg kialakult gyakorlat. Egyik sem jelent csalási veszélyt, akárhogyan is tódítjátok.
1. Akkor a Fideszes és a MIÉPes is szabadon garázdálkodik a mozgó urnával!
2. Ellentétes oldalon állók mennek ki a mozgó urnával!
3. Ha mégis a Fideszes és a MIÉPes megy, akkor ezek csekély értelműek, mert nem értik az előző két pontot!
4. Pedig akik ott vannak a bizottságban azok mind becsületesek, pártállástól függetlenül.
JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ
No akkor vegyük komolyra (habár elég nehezemre esik, utána ki is szállok innen). Ebben az országban 12 éve demokrácia van. Már nyert majd mindegyik párt és oldal. Soha nem volt ez a röhejes nyávogás. Remélemnem gondolod komolyan, hogy az egyik pártnak mindenféle információja van, a másik pártnak meg nincs. Az viszont komoly, hogy az egyik párt választotta meg az OVB-t és nem a másik. Egyébként mindkét párt delegáltjai ott vannak a szavazásnál és egyikse hülye, szerintem mindegyik becsületes. Az ő munkájukat se illik megkérdőjelezni. Főleg nem egyoldalúan. Néhány csalás MIND A KÉT OLDALon előfordulhat, de ez a riogatás már röhejes.
"Így ha valaki még nem szavazott, azért megy a kisbusz, az autó,stb.
EZ PEDIG UGYE TÖRVÉNYELLENES? Segítek: AZ. (Választójogi törvény)"
Így van, törvényellenes. Ráadásul elô sem fordulhat, mert a törvény szerint a bizottság nem adhat ki információt arról, ki volt már szavazni. Gondolod, hogy ha az X párt képviselôje meg akarná tenni, az ellenérdekelt Y párt delegáltja boldogan asszisztálna hozzá?