Kedves Patikus, magam is így vélekedem, azzal a külömbséggel, hogy a második fordulóban (ha nem lesz Centrumos jelöltem)elmegyek szavazni, de a francia példát választom, azaz "fehéren szavazok" (vote blanc), ami annyit tesz, hogy nem ixelek be senkit. Így éltem szavazati jogommal, de nem nyílvánítottam konkrét véleményt, mivel sem az MSZP, sem a fiuk nem szimpik.Az én körzetemben ráadásul egy levitézlett MDF-es megélhetéspolitikus indul a fiuknál, aki már nem tudná tisztességesen gyakorolni eredeti szakmáját sem, ha kikerülne a parlamentből, ezért aztán mindent megtesz annak érdekében, hogy a Centrumos jelöltet lejárassa, még elvtelen beavatkozással is.Kissé ideges lett, hogy a Centrumos jelölt netán tőle vesz el szavazatokat, hisz "rezegteti a lecet". Általános tapasztalat, hogy a fiuk mindent megtesznek azért, hogy eltántorítsák a Centrumos jelölteket az indulástól. De a maszoposok sem külömbek, úgyhogy Hajrá Centrum, vigyenek minnél több szavazatot mindkettőtöl, megérdemlik!
Amúgy stratégiailag fogok szavazni, mert a második fordulóban, ha kell, a szoci jelöltre szavazok mindenképpen!!! Mert ezt az ámokfutást mindenképp szeretném megállítani, picinyke szavazatommal! Viszont személy szerint vannak averzióim a jelöltünnkkel, mármint a szocival!
Első forduló az a Centrumé!! :-) Listán meg pláne!
Nem olyanak ismerem KÖTÖTT KÉVÉt aki csak úgy elfutna. Nyílván nem volt ideje válaszolni mert dolga volt. Szerintem nem volt sértő amit mondott csupán ő így látja a dolgot. Persze ez rátok nézve nem túl pozitív de mégse nincs szó anyázásról. Ugyebár.
Én magam a MIÉP-et javaslom. Ők valóban mindkét nagytól eltérő, önálló párt. Azonban egyértelmű: a Fidesz nagyságrendekkel jobb mint az MSZP. Az MSZP-re szavazni tragédia.
Kedves Patikus!
Minket jól lefognak hülyézni, hogy "oldaliságunk" ellenére máshova akarunk szavazni. Jó, Te nem annyira. De ez mutatja, hogy vannak mérsékelt emberek is még az országban.
Jobboldali létemre, (inkább azt mondom KDNP-s)csak a Centrum maradt számomra, mert a MIÉP-et nem veszi be a gyomrom koalíciós partnerként, de a Maszop-os volt elvtársak látványa a TV-kben, megakadályoz abban is, hogy rájuk szavazzak. Mardt még az SZDSZ, ha a Centrummal, esetleg baj történne! Bár nem fog!!:-)
Igen, amikor elfogynak érveim, vagy elismerem vagy sértegetek. Te az utóbbit választottad.
Én CENTRUM szavazó leszek egyébként, baloldaliságom ellenére, mert az MSZP nekem sem fenékig tejfel. DE Ők a kisebbik rossz. A készülő koalíció a nagyobb.
Értem.
Azért elég jól eliszogatott az akkori pártvezetőkkel. Pl Aczél elvtárssal, mint a kádári korszak fő kultúrális ideológusával. Meg 1987-ben még hűségnyilatkozatott tett a szocializmus mellet. Akkor már meglehetősen puha volt a diktatúra, nem lett volna szüksége rá, ha olyan nagy antikommunista.
Az összes mai jobbos nem önként és dalova írta alá az összes balos meg igen. Sajátos mérce.
Szép kis csúsztatás... Rendes esetben megkérnélek hogy válassz helyszínt és időt... de rajtatok nem segítene.
Azért nem önként és dalolva írta alá te nagyágyú!
És mint első számú közellenség nem valószínű hogy jelentett volna...
Nem köp le senki!
Azt hittem rémlik a rockzenéből valami. Igaz itt nagyon politikában gondolkodunk, úgyhogy sebaj.
Szóval P.Mobil, szológitár, korai halál.
Bencsik András a helyes válasz, ezt tudod Te is. De hogy nem tudod ki volt Bencsik Sándor az Rád vet rossz fényt.
Vagy nagyon fiatal vagy, első választó, akit visszataszító módon kihasználnak jobboldalon.
Az Edvárd által leírt módszer egyébként a Fidesz PR-politikájára jellemző. Sokszor, erőszakosan, jól megtervezett kampánnyal elhintetni az emberek között, hogy az én álláspontom az egyetlen és kizárólagosan helyes.
Kedves Edvárd! A leírt mondatommal csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy nekem nem az a fő bajom Bencsikkel, hogy régen mit írt, milyen pártnak volt a tagja és azokat miképp szolgálta ki, hanem az, hogy jelenleg mit művel. A hülyét tehát képletesen értettem, lehet, hogy nem helyesen.
Az én egzisztenciám abszolute, de nem függ attól, hogy pillanatnyilag jobb vagy balodali hatalom van-e. Attól függ az adómat emelik-e vagy sem. Nekem a megélhetésem a négy év alatt romlott azáltal, hogy a külünféle járulékok reál értékben emelkedtek a látszólagos csökkenés ellenére. Ez a becsapás. Hiába lett a TB 4%-kal alacsonyabb a megemelt min. bér miatt a befizetésem több lett. És ezzel a rengeteg kényszervállalkozó ugyanígy van. Passz, ennyi.
Szívem szerint törölném az olyan hozzászólásokat amik csak ennyit tartalmaznak.
Mégha hülye lett is volna vagy ma hülye volna akkor sem írhatnád csak így le. ennek így semi értelme ez nem vélemény. Ez csak egy szélsőséges baloldali vélemény. Pont olyan mint maga az SZDSZ. Igazsghoz semmi köze de az nem baj. Sokszor és hangosan kell elmondani - szép csomagolásban - és az emberk egy idő után majd csak beveszik...
Én az vagyok aki voltam. Pontosan ott állok. Az MSZP is ugyanott áll ahol akkor állt. Nincs semmi változás. Némi kozmetikázás történt a díszleteken de szinte még a választás is csak egy show. (Amit a baloldali média rendez...)
Pontosan tudom miért gondoljátok amit gondoltok.
Felesleges újra és újra elmondani. Ez csak önbecsapás. Ti elhiszitek mert el kell higgyétek hisz enélkül összeomlik a világképetek és az egzisztenciátok is vele együtt.
Féltek ettől ez nyilvánvaló. Én nem félek. Várom a végét ennek az egésznek mert hiszem hogy vége kell legyen. A hazugság már mindent elborít lépni se lehet tőle. Hazugságra épül szinte már minden. Vége kell legyen össze kell omoljon!
Én sem itélem el bencsiket a múltjáért, és nem itélek el senkit a múltjáért! Eltelt 12 év, mindenki az új arcát mutatja, beilleszkedett ebbe az új társadalmi formációba! Ki sikeresen, ki kevésbé!
Irreleváns kezd lenni, hogy ki mit csinált az átkosban! Az számít mit tesz most! DE.....!
Mindkét oldal tele van hasznos emberekkel, akiknek az alkotókedve kreatuvitása, sokat hozhatna a konyhánkra!! Ha ennek a felét, kiiktatja a jelenlegi kormányzat, strigázással, akkor fele mennyiségű agy és kéz veszik el az ország újjáépítéséből! Azok pedig akik prominens képviselői voltak az átkosnak, lassan kiöregszenek és elfogynak.
Mi különbséget látsz aközt, hogy az MSZP korupciója átmentettte az átkos technokrata rétegét, akik az MSZP klientúrája lettek,? És aközt, hogy a Fityesz korrupciója, most építette ki a saját klientúráját, korrupcióval? Van jó korrupció, meg rossz korrupció???