Keresés

Részletes keresés

ametiszt Creative Commons License 2002.09.04 0 0 124
Na végre-végre ír valaki:)))

Mi az hogy elindulnak a tanfolyamok? Tegnap már voltunk is társason, ma meg bugira megyunk:)
Remélhetőleg egy Lázas talalálkozó is összejön előbb-utóbb:))

Jó táncolást!
Ame
Ui: Kaméleon vasárnap esténként!

Előzmény: PDF (123)
PDF Creative Commons License 2002.09.04 0 0 123
Ébresztő, kedves topiclakók!!!

Itt a szeptember (végre-végre, lehet suliba járni...), és elkezdődnek a tánciskolás tanfolyamok is! Tessék vígadni egy kicsikét, jó? Bár egész nyáron üzemeltek, most mégis nagyobb élet lesz majd a Teában és a Lázban... és valószínűleg a többi -általunk kevéssé ismert- táncos helyen. Na, ennyit a kedvcsinálásról... Írjatok!!! Táncoljunk!!!

cupp:

ametiszt Creative Commons License 2002.08.12 0 0 122
Sziasztok!

Ezek szerint az összes topiclakó megjelent a Lázon:))Dó, sajnos túl későn írtal ide, bár szombat munkanap volt, csak 14-ig voltam netközelben.(erről jut eszembe, a másfél napos hétvége olyan méltánytalanság, hogy a hétfő reggelt mindenképpen csokis fánkkal kellett kezdeni:)

Természetesen ott voltunk már fél 8-tól és próbálkoztunk a táborban tanult koreográfiákkal...próbálkoztunk:) Egyébként az volt az ismertetőjelünk, hogy mi akadályoztuk a forgalmat a bécsi keringőnél:))

Pénteken egyébként első alkalommal ellátogattunk a Latin Koktélba. Szerintem nem rossz a hely, bár ki kellene írni, hogy belépés csak tapadókorongokkal.

Jó hetet mindenkinek, kitartás, hamarosan vége az ínséges időknek, nyitnak a tánciskolák:)))

Ame

despil_hun Creative Commons License 2002.08.12 0 0 121
Ja ige, a tegnap az természetesen tegnapelőtt :)
Előzmény: despil_hun (120)
despil_hun Creative Commons License 2002.08.12 0 0 120
Kellemes hétfő reggelt mindenkinek! :))

Tegnap lelátogattam lázba, egész jó volt, bár a zenekeverő emberke ténykedését nem minden esetben bírtam honorálni, a kongás embert meg még mindig nem értem mit csinál - már azon kívül, hogy ütememn kívül veri néha azokat az izéket maga előtt.

Viszont jót táncoltam. :)))

PDF Creative Commons License 2002.08.10 0 0 119
Hali skacok!

Nagyon örülök, h jól éreztétek magatokat a tánctáborban, a leírások alapján biztos tényleg nagyon jó lehetett! Volt persze Harmóniás tánctábor is, amit sajna eme hozzászólás szerzője elmulasztott... Ezúton felkérném kedvenc Tóth Andris barátunkat, h ossza meg a pórnéppel élményeit a fent említett eseményről! ;o)

Ame! jokedvemvan! (Zita és Peti!)

Örömmel tudatom, h ma (vagyis aug. 10-én) igenis ellátogatunk a Lázba. Ha van kedvetek/időtök, értesítsetek, találkozhatnánk!

Sok pussz mindenkinek! Jók legyetek!

Üdv:

jokedvemvan Creative Commons License 2002.08.09 0 0 118
Erre jártam :) úgyhogy tábori beszámoló folyt 2.

Kimaradt még a beszámolóból a csürörtöki Hoppers' night, azaz swing/boogie/rocky est, ami elég érdekesen indult: Hogy még jobban idézze Al Caponeék világát (mint a swing virágkora), belépni csakis jelszóval lehetett, és a bejáratot egy öreg matróz őrizte (Kalapos Józsi személyében) Először nem igazán sikerült eltalálnunk a jelszót, ezért az egyszerűbb utat választottuk, és hárman szépen besétáltunk a tárva-nyitva felejtett ablakokon :) Mivel azonban senki nem volt még rajtunk kívül a teremben (A többiek sem tudták a jelszót :)), az ajtót belülről kinyitva üdvözöltük, az ajtónálló matrózt, aki igencsak meglepődött és persze azonnal kidobott minket :) Aztán szép lassan kiderült, hogy mi itt a módi és "Korrupt az ajtónálló", "Vége a szesztilalomnak" stb. jelszókkal vagy egyszerűen egy pohar ital felajánlásával könnyedén be lehetett jutni. Ezután azonban még egy alapos motozás várt mindenkire, és akinél véletlenül megtalálták ugyanazt a porcukros zacskót, az kíméletlenül repült kifelé az ajtón :) Végül persze azért táncoltunk is :) Nem is keveset.
Szerda és szombat este pedig leköltözött a szombat esti láz Csopakra, amit az eredetitől csak annyi különböztette meg, hogy este 11-kor nem véget ért, hanem kezdődött :)

Ja és végül de nem utolsó sorban mi déliek mint 2. helyezettek decemberig ingyen járunk a szombat esti lázba! (Ame, szerintem lassan egy ingyen tanfolyamot is kérhetnénk az Oktogont népszerűsítő hozzászólásokért cserébe :-))

Előzmény: ametiszt (117)
ametiszt Creative Commons License 2002.08.08 0 0 117
Százlábú..akkor tehát bugiban is utaztál:)

Tábori beszámoló folyt.

A szombati záróestre a csapatoknak egymásnak kellett feladatot adni: a csapathoz tartozó tanárnak a saját csapatát be kellett tanítani egy olyan táncra, amelyet a másik csapat adott meg. Mi az Északnak a méhek táncát adtuk fel, ők nekünk polinéz/maori harci táncot, a Keletnek az Enterprise űrhajó legénységének táncát, míg a Nyugat háremhölgynek/cowboynak öltözött be. A csapatok betanítására persze csak késő este kerülhetett sor, mert nap közben elég nehéz volt az embereket összeszedni az órák miatt. Bennünket a salsatanárnő tanított be. A zenében elég nehéz volt a futamkezdeteket megtalálni, ezért vadul számolt mindenki magában, hogy hol tartunk. Szerintem a jelmezünk volt a legjobb, mármint a fiúké, akik egyszerűen káprázatosak voltak barna krepp-papírba csomagolva, faág-lándzsáikat rázva. Az arcukat a tanárnő nagyon tehetségesen, tetoválás mintára festette ki. Remélhetőleg lesznek majd fényképek rólunk az Oktogon honlapján.
A méhek tánca is nagyon tetszett:középen ült valaki, arca körül virágszirmok, hozzá kellett a rajt elvezetni. Ezt a csoportot a társastánc tanárnő tanította be, aki nagyon aranyosan nézett ki a hajából kialakított csápokkal. A többi méh is hasonló "frizurát" viselt és sárga pólót.

Még nincs vége:) Esetleg Peti, ha erre jársz, folytathatnád:)

Előzmény: despil_hun (116)
despil_hun Creative Commons License 2002.08.07 0 0 116
Nézzük.. aszongya: Botafogo, Delfin, Százlábú, meg még két-három, de azoknak a nevére nem emlékszem.

Teán lehet jó swingeseket látni - ők általában a Lázon is megtalálhatóak, lent a Boogie-s teremben.

Amúgy a Tea is jó, csak nehezen viselem a nagyképű embereket - biztos azért, mert én is az vagyok :))))))) - és ott elég sok "versenytáncosisten(nő)király(nő)" található. :))

Előzmény: ametiszt (115)
ametiszt Creative Commons License 2002.08.07 0 0 115
Akkor Teához éppen nem csináltál kedvet:) Pedig gondoltuk már, hogy el kellene már arrafelé is nézni. Hallottam, hogy ott profibbak vannak (pl jó swingeseket lehet látni), mint a Forgách utcában. A Láz vonzereje pont abban van, hogy nem nézik ki még a magamfajta kezdőket sem. Mondjuk januárban, amikor először mentem oda és legfeljebb elvétve kért fel valaki, biztos nem sok helyet foglaltam a parkettből:))Békésen elüldögéltem 11-ig:)

Melyik iskola táborában voltál? Vagy túl sokat kérdezek?:)

Előzmény: despil_hun (114)
despil_hun Creative Commons License 2002.08.07 0 0 114
A társaság .. szóval a régi társaságom eléggé kikopott, különböző okokból, kivéve a rendezői társulatot :))

Új társaságot pl. teáról nehéz szerezni, engem spec zavar amikor 17 éves emberkék enyhén lekezelő hangnemben lezavarnak a parkettről, mert én nem "versenytáncolok", csak lötyögök, míg Ő éppen sztárkoreográfiát mutat be.

TÁnctábor, volt több is, jók voltak, szépek voltak, érdekesek voltak :))

Előzmény: ametiszt (113)
ametiszt Creative Commons License 2002.08.07 0 0 113
Társaságot nem nehéz szerezni, azt hiszem. Időt és pénzt már annál inkább:))Ezzel nem azt akartam mondani, hogy elfogadható kifogás:) (A "hajózni" szó helyére kéretik behelyezni a "táncolni"-t:)

Voltál már tánctáborban?

Előzmény: despil_hun (111)
ametiszt Creative Commons License 2002.08.07 0 0 112
Szia Dó és Andris!

Akkor következzen hát a beszámoló az Oktogon tánctáboráról (Peti első kézből származó infókkal rendelkezik):)

27-en 14 órára volt meghirdetve a táborlakók fogadása Csopakon. Elérzékenyülten ismertem rá egykori gólyatáborom helyszínére. A regisztrációnál csapatot/pólót kellett választani. Tekintettel arra, hogy a világoskék (Észak) már kifogyott, kis baráti társaságunk maradt a rikító pirosnál (Dél) Szintén a bejelentkezésnél kellett megnevezni azt a napi 5 órányi tanfolyamot, amelyet látogatni kívántunk. Szerencsére ennek ellenőrzését nem vették szigorúan, így be lehetett még a választott bugi/társas/rocky órákon kívül máshova is menni, erőnléttől függően (ez utóbbi a tábor vége felé erősen lecsökkent:)))

Délután irány a strand, 18 órától csapatversenyek voltak, ahol eleinte vezetett Dél. Szombat estére
nem volt tábori program szervezve, ezért a 140 fős létszám nagy része a frissen szerzett egyenpólókban kivonult a falu főterén tartott
utcabálra. A zenekar azonban sajnálatos módon az ott nyaraló német vendégekre tekintettel a következő repertoárt játszotta: polka, majd sramli, mjd a változatosság kedvéért polka. Szerencsére azért néhány rockyt is beiktattak.

Vasárnap kezdődtek az órák és szerda kivételével szombatig mindennap reggel 9 és este 7 között lehetett menni, ki-ki választása szerint. A mi óráink elég jók voltak, bár a társassal kissé meggyűlt a bajunk: mintegy 2 szinttel volt felette a "végzettségünknek" az abszolút mélypont az angolkeringő volt.

Az órákon a különböző figurák mellett a szombati záróestre "fellépőszámmal" is készültek a csoportok.

A szerdai szünnapon reggel vizi csapatversenyek voltak, utána elmentünk Tihanyba, megnéztük az apátságot, majd megebédeltunk - és épp időben visszaértünk ahhoz, hogy a tábori ebédet is elhozhassuk:))) A kaja minőségéről csak annyit, hogy viszonylag jó volt, viszont a 6 fős szobánk mintegy 60 kg dinnyét fogyasztott el mennyiségi kiegészítésül:)

folyt köv.

despil_hun Creative Commons License 2002.08.07 0 0 111
Idő, pénz, társaság :))
Illetve hiánya. :))
Előzmény: ametiszt (110)
ametiszt Creative Commons License 2002.08.07 0 0 110
Ah, szóval te még a múlt évezredről beszélsz:))
És jelenleg miért is nem /ritkábban jársz táncolni?
Előzmény: despil_hun (109)
despil_hun Creative Commons License 2002.08.07 0 0 109
Kb 8 éve szünt meg a Szamba klub :))
Nem egy mai létesítmény :))
Előzmény: ametiszt (108)
ametiszt Creative Commons License 2002.08.07 0 0 108
Nahát, az egyik bugi tanárunk pont a Buddy Holly-t emlegeti folyton...Mostanában a Kaméleon van helyette vasárnap. A Szamba klubról még nem hallottam.
Előzmény: despil_hun (107)
despil_hun Creative Commons License 2002.08.07 0 0 107
Már nem járok tánciskolába, sőt, klubbtag sem vagyok.
Egy időben sokat jártam Teára - még a Laufenauer utcába, meg az előtte lévő helyre is, de ma már igen ritkán.
Sűrű vendég voltam a Szamba klubban és a Buddy Holly-ban.
Előzmény: ametiszt (106)
ametiszt Creative Commons License 2002.08.07 0 0 106
Üdvözöllek kis körünkben!:)

Melyik tánciskolába jársz/Láz/Tea?:)Tessék nekünk is infókat adni a találgatáshoz, vajon ismerünk-e?:)

Előzmény: despil_hun (105)
despil_hun Creative Commons License 2002.08.04 0 0 105
:))
Hát biztos lesz :))
Egyelőre megpróbálom kitalálni kit ismerek innen.
Előzmény: PDF (104)
PDF Creative Commons License 2002.08.04 0 0 104
Örülök, h vannak még gyanútlan érdeklődők... Remélem örömödet fogod lelni topicunkban és várjuk következő hozzászólásodat!
Előzmény: despil_hun (103)
despil_hun Creative Commons License 2002.08.03 0 0 103
Hello mindenkinek.

Elsőre csak beköszönök, még átolvasom a topikot, de jól hangizk a cím. :)))

Toth Andras Creative Commons License 2002.07.16 0 0 102
"Irigykedjünk 1 kicsit kollektívan, jó?"
Ez az! >:)
Azert annyira nem kell. A problema ott kezdodik, mikor FEL NYOLCKOR a keleti pu-nal kell bohockodj.
Van ezeknek szivuk? Hajnali FEL NYOLCKOR??

(aki meg nem ismerne az absztrakt reggel fogalmat:
Hajnal: a termeszetes ebredes elotti pillanat, amit akkor keletkezik, ha ido elott ebresztik az embert.
Reggel: a reggeli befejezeseig es a tisztalkodasig tarto szuk intervallum
Delelott: ebed elott idoszak
Del: ebed es utana.
Delutan: vacsoraig
Este: vacsora es utana
Ejjel: a hajnali lefekvesig. :)
Szoval, akkor ha valaki 11-kor felebreszt, nyugodtan elkuldheted, hogy "mit akar az elettol ez?!")

Na jo tabort nekem, nektek meg jo nyarat, fiukat lanyokat, cekcet satobbi.

Előzmény: PDF (100)
ametiszt Creative Commons License 2002.07.16 0 0 101
Hali Dó!

Jöttök szombaton Lázba?

Előzmény: PDF (100)
PDF Creative Commons License 2002.07.16 0 0 100
Jó reggelt fiúk-lányok! Ébresztőőő! Mi ez a punnyadás??? Halló!!! Csak azért, mert nyár van, már mindenkinek elmegy a kedve a tánctól? Ugye nem? Legfeljebb attól, h ide irogasson... Na, ez sem szép...

Kedvenc Andrisunk elhúzott tánctáborba... Irigykedjünk 1 kicsit kollektívan, jó?

Na kb ennyi... ÍRJATOOOK!!!

Szép nyarat!
Sok puszi:

jokedvemvan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 99
"Peti, Neked mindig jó kedved van??? Jó Neked... Én pl most baromi álmos vagyok... "

A név kötelez :) Persze ez gyakran nem elég...

Előzmény: PDF (97)
Toth Andras Creative Commons License 2002.07.05 0 0 98
Egyebkent meg, megirhatnad, hogy a Lehelen mikor is talalkozunk pontosan somososben. Lyo? Mert egyre szorakozottabb vagyok, naprol napra.
Előzmény: PDF (97)
PDF Creative Commons License 2002.07.05 0 0 97
OK, skacok, én mostmár ráérek!!!

Peti, Neked mindig jó kedved van??? Jó Neked... Én pl most baromi álmos vagyok...

Na pussz:

jokedvemvan Creative Commons License 2002.07.04 0 0 96
Sirály!

Úgy látom minden szépen helyreállt kedvenc topicunkban! Az elveszett hozzászólások, meg a klassz latin zene is :)

Dó! Most szombat nekem sem igazán jó (kedvenc táncpartnerem nélkül pedig még kevésbé :), viszont jövő héttől semmi akadálya! Ahogy elnézegettem, hogy mióta szerveződik ez a közös tánci, most már tutira össze fog jönni! Pozitív hozzáállás :)

Ciao, Peti

Mosóborz Creative Commons License 2002.07.04 0 0 95

<BGSOUND SRC="http://www.latinoss.com/midi/colita.mid" LOOP="-1">

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!