Keresés

Részletes keresés

Rephyx Creative Commons License 2003.03.18 0 0 409
Ugy latom nagyon leult ez az egesz, pedig Hamburger nagyon aktiv mas topicokban. Figyeltek meg, tobbiek ? :)
blue-dragonfly Creative Commons License 2003.02.12 0 0 408
Egyetertek.

Hianyzik a parbeszed. Mi volt az a hozzaszolas amit olyan gyorsan levettek?

PS

Orulok, hogy ismet felebredt ez a topic:)

Előzmény: horfer (406)
the_insider Creative Commons License 2003.02.12 0 0 407
mi volt a tegnapi napon az a hozzászólás amit csak másfél órára hagytak fenn?
Előzmény: horfer (406)
horfer Creative Commons License 2003.02.09 0 0 406
"Már én sem Írom le a nevem"
Uraim! Eljött azm ideje annak, hogy ezen a helyen egy kicsit maibb és élőbb legyen a vita. Aktualitását az adja az élénkítésnek, hogy van egy lap a honvédelem.hu-n amelyiknek az lenne a feladata, célja, hogy segítse a honvédelmi vezetést a tisztánlátásban, a védelmi felülvizsgálatnak nevezett folyamat hatékony és elfogadott lebonyolításban. Azon a lapon azonban nem lehet a lényegről vitázni, mert van egy moderátornak nevezett valaki, aki a tetszése szerint vesz ki vagy hagy bennt.
Ezen alpon azt hiszem csak az önkorlátozás lehet a hozzászólások stílusának és tartalmának gátja. Ezt szívesen vállalom magam is.
A honvédelem.hu-n már közöltem ennek a lapnak a címét, ezért remélem minnél többen leszünk majd itt is. Talán felkeltjük a Felülvizsgáló(k) érdeklődését is.
Hamburger Creative Commons License 2002.11.27 0 0 405
Sziasztok!

Táborfalván családi okok miatt nem tudtam részt venni. Elnézést azoktól, akikkel találkozni szerettünk volna. Most viszont már végleg itthon vagyok. A tapasztalataimról viszont csak akkor, ha már indulatok nélkül fogok tudni róluk beszélni.

Üdv: Hamburger

Előzmény: the_insider (404)
the_insider Creative Commons License 2002.11.27 0 0 404
a honvedelem.hu oldalon találsz egy villogó, pörgő... bannert, hogy "stratégiai felülvizsgálat", klikkelj arra rá, majd az új oldalon a hozzászólok linkre klikkelve kinyílik egy új ablak, ahol elolvashatod az eddigi hozzászólásokat és írhatsz is.
ez explorerrel működik, a netscap vagy opera nem biztos, hogy menni fog...
a honvedelem.hu oldalon egyebkent az etikai kódex és az érdekegyeztetés feliratokra klikkelve szintén egy egy újabb forumra bukkanhattok.
MoDS Creative Commons License 2002.11.26 0 0 403
> polikai szakertoje
Azaz a katonai szakertoje. Transport gyanusitott meg vele jopar beirassal ezelott.

MoDS

Előzmény: MoDS (402)
MoDS Creative Commons License 2002.11.26 0 0 402
Sziasztok!

Hambi:

Az altalad megadott linken csak egy koszonetnyilvanyitas van. Nyomat sem latom semmilyen forumnak. Pedig megkoszonik a beirasokat.

the_insider:

A haditechnikai bemutataton szerintem egyesek igen. En pl. nem voltam, nem emlekszem, hogy vegul Hamburger hazajott-e. Nem sokan reagaltak az oszi beirasaimra, szerintem sokan elvesztettek a lelkesedesuket. :(

Udvozlettel:
MoDS

U.I.: En csak egy kivancsi (es kisse paranoid), hozza nem erto civil vagyok, nem vagyok egyetlen partnak sem a polikai szakertoje, bar tavasszal probaltam egyesek figyelemet felhivni a topicra.

Előzmény: Hamburger (400)
the_insider Creative Commons License 2002.11.26 0 0 401
kösz a linket a honvedelem.hu oldalról, én éppen onnan kerültem ide. lassan befejezem az eddigi hozzászólások átolvasását, addig egy kérdés: találkoztatok már?
Hamburger Creative Commons License 2002.11.26 0 0 400
Bocsi Sgt!

Nem stratégiai felülvizsgálatot, hanem Szóljon hozzá!-t kell keresni - http://www.honvedelem.hu/cikk.php?cikk=11357

Hamburger

Előzmény: Hamburger (399)
Hamburger Creative Commons License 2002.11.26 0 0 399
A lap tetején van a Stratégiai felülvizsgálat gomb, azon belül a hozzászólásokra kell kattintani.

Előzmény: Sgt. Elias (398)
Sgt. Elias Creative Commons License 2002.11.25 0 0 398
Egész pontosan hol az a topic? Én néztem az oldalt, de nem találtam meg.
Előzmény: Hamburger (394)
Hamburger Creative Commons License 2002.11.24 0 0 397
Szia MODS!

Szerintem a napilap valamit rosszul tud a szlovénokkal kapcsolatban. Van nekik repülőgépük és helikopterük, de persze arányosan: Bell 412 - 8 db, LET 410 - 1 db, PC-9 - 3 db, és néhány PC-6, Z-143. Tervezik 24 db F-16-os beszerzését is. (
Ármácdia - III. évf. 11.szám.

A bulgárok sem büszkélkedhetnek a gazdaságukkal, de a hadseregükről impozáns képet adtak, amikor tavaly ott jártunk.

MoDS Creative Commons License 2002.11.24 0 0 396
A NATO tagjeloltek katonai helyzete:
====================================
orszag letszam harci repulogep harckocsi
Esztorszag 4450 0 0
Lettorszag 6500 0 0
Litvania 12190 0 0
Szlovakia 33000 56 272
Szlovenia 7600 0 76
Bulgaria 77260 181 1475
Romania 103000 307 1373

Nem jott ossze, kiszedte a tageket. Ez remelem jobb lesz. Egy napilap alapjan keszult.

MoDS Creative Commons License 2002.11.24 0 0 395
A NATO tagjeloltek katonai helyzete:
====================================

letszam
harci repulogep
harckocsi

Esztorszag
4450
0
0

Lettorszag
6500
0
0

Litvania
12190
0
0

Szlovakia
33000
56
272

Szlovenia
7600
0
76

Bulgaria
77260
181
1475

Romania
103000
307
1373

Remelem osszejon a tablazat. Mi a velemenyetek? Hogy lehet az, hogy a balti allamoknak olyan kicsi hadserege van? Nekik mindegy, ugysem tudnanak vedekezni az Oroszok ellen? Es Szlovenianak? Profi a hadsereguk? Hogy lehet, hogy egy szam repulogepuk sincs? Foleg Szlovenian csodalkozom, ott volt ugye a haboru. A Szlovakok eleg jol fel vannak fegyverkezve, a Romanok is. Ez utobbinak romokban a gazdasaga, hogy lehet penze megis szazezeres hadseregre es mibol? Milyen repuloik lehetnek? MIG21-esek? Bulgariat sem ertem: minek ekkora hadsereg nekik? (Es mibol?)

Velemeny? Hozzaszaolas?

Udv.:
MoDS

Hamburger Creative Commons License 2002.11.19 0 0 394
Szervusztok!

Ajánlom figyelmetekbe a www.honvedelem.hu-n indult topicot!

Hamburger

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.17 0 0 393
A szemelycserek nem oldanak meg mindent,itt a fejekben,a hozzaallasban kell/kene rendet csinalni.
El kell fogadni a tenyt,hogy a hadseregunk szinte semmit nem er,s hogy ne igy legyen,ez bizony sulyos osszegekbe kerul,a NATO tagsag nemcsak abbol all,hogy a lobogonkat felhuztak Brusszelben a tobbi zaszlo melle.
A profi hadsereg a megoldas,ez egyertelmu,viszont a jelenlegi helyzetben ilyen keves fizetesert senki nem megy el katonanak,vagy legalabbis kevesen.
MoDS Creative Commons License 2002.11.16 0 0 392
Szia Hamburger!

> kissé fájdalmasabb lépéseket kéne megtennie több szinten is a vezetőknek (politikusoknak és katonáknak
> egyaránt), de senki sem meri felvállalni a dolgokat.
Mi az a fajdalmas lepes? Szemelyi valtozasok? Le kellene epiteni a jelenlegi szervezet 80-90%-t? Vagy el kellene vonni forrasokat mas koltsegevetesi intezmenyektol? A szomoru az az uj honvedelmi miniszter letolasaban, hogy valojaban igazuk volt. (Mas kerdes, hogy nem volt joga letolni egy fuggetlen orszag miniszteret.)

Mas. A mediaban folyamatosan Grippen vadaszgepek vasarlasarol beszelnek. Most nem bereljuk oket n. evre? En az utobbira emlekszem, de kezdek tudathasadasos allapotba kerulni. :(

Udvozlettel:
MoDS

Előzmény: Hamburger (391)
Hamburger Creative Commons License 2002.11.16 0 0 391
Szervusztok!

Első gondolatként talán annyit, hogy az elmúlt hetek NATO-véleményezése óta napvilágot látott viszonylag önkritikus miniszteri nyilatkozatnak nem sok foganatja van rövid távon. Egy kis megrezzenés után folyik minden a régi mederben. Nagyobb és természetesen kissé fájdalmasabb lépéseket kéne megtennie több szinten is a vezetőknek (politikusoknak és katonáknak egyaránt), de senki sem meri felvállalni a dolgokat. A valódi döntések nagyon váratnak magukra.

Hamburger Creative Commons License 2002.11.14 0 0 390
Szervusztok!

Szívesen hozzá fogok szólni a témához. Csak pár hete vagyok itthon, de elkeserítóek az összegzett tapasztalataim. Úgy gondolom, hogy magánügyek miatt is még gyűjtögetnem kell a tapasztalatokat, hogy érdemben merjek szólni.

Előzmény: blue-dragonfly (389)
blue-dragonfly Creative Commons License 2002.11.05 0 0 389
Sziasztok minden kedves alvo Topictars:)

Erdekelne a velemenyetek a kozelmult esemenyeivel kapcsolatban. A tavaszi nagy pezsges utan elegge elcsendesedett a topic. Remelem meg mindig olvassatok es esetleg megosztjatok velem a velemenyeteket is:)

Mi a velemenyetek a 2006-os hivatasos hadseregrol? Hogyan lehet atallni a sorkatonakrol a szerzodesesekre? Mitol lesz valakibol szerzodese? Mivel lehet oket benntartani? Mi a velemenye a hadkotelezettseget ellenzoknek? Hogyan lehetne segiteni a hadkotelettseget ellenzoknek az atallast a hivatasos hadseregre? Ilyen es ehhez hasonlo kerdesek kavarognak bennem egy ido ota es erdekelne a velemenyetek.

Sziasztok

Rephyx Creative Commons License 2002.11.04 0 0 388
Hogy hogyan ? Hat katasztofalisan, termeszetesen, csak azt nem tudom meghatarozni, hogy helyzetunk optimalis-e (ergo melyebbre mar ugysem csuszhatunk) vagy fogunk e meg romlani. Optimizmusra az aktualpolitikai esemenyek talan adhatnak okot: valamit talan fognak csinalni, kapkodva, gyorsan betapasztanak egy foltot, ujrafestik, es mutogatjak majd. Sok viz folyik le meg a Dunan, mire valami eros alap kiepul.
Előzmény: MoDS (386)
Sense Creative Commons License 2002.10.25 0 0 387
Sziasztok!

Épp most zajlik egy honvédségi bemutató, sajna nem tudok kijutni rá, ismerősöm szerint aki kint van nagyon korrekt (az előbb telefonálás közben éppen egy Dragunovot fogdosott :))
Remélem tényleg lesz egy komolyabb haderő reform a következő években, legalábbis én bízom benne...

Sense

Előzmény: MoDS (386)
MoDS Creative Commons License 2002.10.25 0 0 386
Sziasztok!

Felhozom a topicot: új kormány, új remények. Hogy látjátok az MH helyzetét, pesszimistábbak, vagy optimistábbak vagytok, mint tavasszal?

Üdvözlettel:
MoDS

Hamburger Creative Commons License 2002.08.30 0 0 385
Szervusztok!

En is ugy tudom, hogy kepes foldi celpontokat tamadni, csak megfelelo software es fegyverzet kell hozza.

Az addig rendben, hogy meg nincs tankerunk, de a NATO-kompabilitashoz nem artana, ha lehetne oket a levegoben is tankolni.

Udv: Hamburger

Előzmény: MoDS (383)
doncike Creative Commons License 2002.08.30 0 0 384
Tudtommal képes földi célpontokat is bombázni, de csak "buta", nem precíziós bombákkal.

A téma egyébként alaposan ki lett vesézve (kb. 5000 hozzászólás) itt az index fórumon, a Pilóta szekcióban, a "Mig29 vs F16 vs Gripen" topikban.

Előzmény: MoDS (383)
MoDS Creative Commons License 2002.08.30 0 0 383
Megérkeztek az első Gripenek. Mi a véleményetek? Megemlítettek két hiányosságot: nincs légi utántöltési lehetőség és nem tud földi célpontotokat bombázni. Mennyire súlyos probléma ez? (Tudtommal nincs tankerünk.) Mennyire felel meg a neki szánt feladatoknak? Elég modernnek tűntek, legalábbis a MIG-ekhez képest.

Üdv.:
MoDS

Hamburger Creative Commons License 2002.08.30 0 0 382
Szervusztok!

Szerintem sem celszeru az osszevonas, mert a rendvedelmi szervek fokent un. belso, mig a fegyveres testuletek fokent un. kulso feladatokra rendeltettek. A kozos iranyitas magaban hordana a veszelyet a felatok `osszeolvadasanak`.

Előzmény: fenrir (380)
Hamburger Creative Commons License 2002.08.30 0 0 381
Szervusztok!

Szerintem sem celszeru az osszevonas, mert a rendvedelmi szervek fokent un. belso, mig a fegyveres testuletek fokent un. kulso feladatokra rendeltettek. A kozos iranyitas magaban hordana a veszelyet a felatok osszevonasat.

Előzmény: fenrir (380)
fenrir Creative Commons License 2002.08.01 0 0 380
u.i. Nem akartam megsérteni sem a rend?röket,sem a katonákat,csak arra akartam rá mutatni,hogy egy szakmára is nehéz jól kiképezni az embereket,nemhogy 2-re együtt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!