Csatlakozom: a 3ajtós Stilo Dynamic sportüleséi frankón illeszkednek (illetve "illeszthetőek") egy átlag ember (180/80) méreteihet. Csak be kell állítani rendesen...
nem tudom, mi a gond a Stilo ülésével. Ma vezettem a városban egyet, és életemben először volt az, hogy a fejem mögött ott volt pontosan: a fejtámla. Miközben az egész hátamat körülölelte a fotel...:)
Én mindenképpen Stilot választanám az egész auto sokkal vadabb és szebb mint a 307. A corollárol meg annyit hogy a 192 Le-s sport változat odakenne a Stilo Abarthnak, szal én nem irnám le:)de Stilo forever!!:))
Az én választásom ez lenne:
Stilo 3 ajtós
307 3 ajtós
307 5 ajtós
Stilo 5 ajtós
Ülések: nem értem, hogy lehet ez egyáltalán kérdés. Bármi másról lehet vitatkozni, de au ülésekröl? Szerintem a Stilo ülései rettenetesen rosszak. Se nem sportos, se nem kényelmes, semmi. Nem is tudom mit tennék az ülésekkel, ha Stilo-m lenne.
Érdemes megnézni az Autó Kettő 2002. márciusi számát. Van benne egy kép a Stilo Weekend-ről. Most már csak az a kérdés, hogy melyik kép volt fake, és hogy fog valójában kinézni a kombi? A vezess.hu -é vagy az autó 2 -é az igazi? Mellesleg ezen a 2. képen sokkal jobban néz ki az autó.
Ezek szerint nem olvastad a vezess.hu cikkét a kombi Stiloról? Sajnos azt kell mondanom, hogy baromi csúnya lett az autó. Egyszerűen gusztustalan a hátsó része.
Na ennyit a toyotarol meg a kereskedoirol :-) a tesztvezetest meg mar nem is kerdeztem, mert felboszantottak... persze kifele meg utannanunk kialtott, hogy az a kameras tolato rendszert sem lehet bele tenni, amit az ujsagban olvastunk... Hat igy nem fognak mo.-az elre torni...
Aztan athuztam/tunk a Honda kereskedohoz, hogy milyen is az uj Civic... Nem is volt csak a regi :-((( De abba se lehet semmit kerni... Aztan kerdeztuk a HRV CRV-ket na azokbol ugy kell rendelni, hogy nem is ulhetsz bele!!! Mert nem lehet bemutato peldanyt tartani!!! Na ilyet se veszek...
Meg szerintem 2-3 nemet kereskedohoz is elmegyunk, nevetni :-)
> ehhez kepest meg jo, hogy beengedtek a szalonba, nem bantottak, le se kopkodtek,
> siman csak lecsoromagyaroztak
Na most, ha csak az illetőnek nem csörög echte japcsi vér az ereiben, neadjIsten pont annyira magyar, mint Te... nos, akkor ez egy icsit hülyén veszi ki magát. :-/
Erről a klasszikus vicc jut eszembe Arisztidről és Taszilóról, aminek a csattanója az, hogy "Te most kinek is drukkolsz tulajdonképpen?"
Szóval kivel is van az a kereskedő? :-|
Megkérdőjelezhetetlen magyarság-tudat, bravó!
ez a kereskedo nem normalis.
mondom neki, hogy jo az autoja, szep az autoja, kar hogy egy picit dragabb, mint a 307. erre elkezdi megmagyarazni, hogy a 307 milyen szar auto. aztan mondom neki, jo, de mennyiert tesz bele automata klimat az adott corollaverzioba, mondja, nem lehet beletenni, akkor vegyek a dragabbol, mondtam neki meg par dolgot, semmit se lehetett beletenni.
aztan kinyogte, hogy egyaltalan, a 110 lovas dizel nem is rendelheto, csak a 90-es, kerdem miert, erre mondja a fenti dumat az egy muszakkal.
na, innentol tiszta a kep, ezek nem akarjak hogy autot vegyek naluk. ehhez kepest meg jo, hogy beengedtek a szalonba, nem bantottak, le se kopkodtek, siman csak lecsoromagyaroztak.
Az biztos, hogy az autó szuper lehet, szép a formája, különösen a szedáné, csak hát az ára egy horror. Ha mindazt beleraknánk a Corollába mint a Stilomba (amiből nem is lehet mindent kapni hozzá), akkor ötmilliós autó kerekedne ki belőle.
sajna nem igy ulnek az emberek a kocsijukban, hanem gornyedve :-( Ez azert baj mert, par ezer ev mulva vissza gorbul a hatunk a majmokehoz!
En hatam speciel fajni szokott az ilyen ulesekben, bar eloszor nekem is kenyelmes volt a Scenic (renault) ulese, de 2-3 honap utan mar kenyelmetlenne valt benne az ules, foleg hosszu utakon. Meg az irodai szekem is ilyen derek-tamaszos-kivitelu, es abban szoktam regeneralodni... Persze ha ugy adodik en is elore tolt seggel gornyedt hattal ulok a szeken, mert eppen ugy van kedvem, es ezt ebben is siman megtehetem, a masikban meg csak gornyedten ulhetsz.
bele ulsz az ulesbe a hatsod (segged) hatra nyomod a hattamlahoz, tehat nem elotted van a segged; aztan hatra dolsz, ugy hogy a hatad az ules tamlajahoz erjen minden ponton, ekkor....
...A Francia kocsikban a fejed nem eri el a fejtamlat, es kis gorbe iven van tarva a hatad. De ha eleri a fejed akkor pedig a hatad kozepe elvallik az ulestol...
...Az opelban hasonloan a fejed nem eri a fejtamlat, csak mikor itt a fejedet is hatra hajtod, akkor a hatad felso felenel (a szarnyaidnal) nyomja a hatad a dereknal meg elvallik...
...Stiloban pont jol ulsz!
probaljatok ki!
pl.: nekem a multiplexek szekei sem tetszenek, mert a fejed nem tudod hatranyomni csak gorbe hattal :-(
A 307 nekem is kenyelmetlen volt a valtasnal. Az 5.-et csak elorredolessel tudtam kapcsolni. Ez a Dacia TLX-emre emlekeztetett. Az igazi az, ha csuklobol vegig lehet valtani az sebessegeket. Ha karbol kell valtani akkor meg ok. Na de derekbol? Ezutan mar johenek az extrak, de csak ez utan. De lehetseges, hogy ez feltuno testi fogyatekossagom oka (170cm).
A várakozási idő alapján azt lehet mondani, hogy egyenlőre van forgalmuk. Egy olyan statisztikát láttam még az ősz elején, hogy az új fejlesztésű alsóközép kategóriában a Stilo fogy a legjobban Nyugaton. Magyarországi tapasztalatokról nem tudok csak annyit, hogy egyes szalonok forgalma a Stilo bevezetése óta jócskán fellendült. Ez lehet, hogy csak az újdonság varázsa.