Üdv! Eddig csak olvasgattam itt a beírásokat, de gondoltam, most én is írok valamit.
Szóval. Chris kérdéseiről az én véleményem:
1. Nem tartom valószínűnek, hogy csak az Isti miatt jönnek, mindenesetre az biztos, hogy a további támogatás mértéke nagy mértékben fog múlni ezen a meccsen. Nem amatőrökről lévén szó, valószínűleg a korábbi meccsek nagy részét (ha nem az összeset) megnézték videón, mindenesetre elég nagy égés lenne most egy vereség. Márpedig igencsak össze kéne magunkat kapnunk egy győzelemhez, mert bármennyire is töretlen a lelkesedésem, azt kell, hogy írjam, nem nagyon hasonlít a stílusunk egy bajnokcsapatéra.
2. Igazán nem akarok itt politizálni, de a kormánynak ez a programja tökéletesen beleillik a többi közé, tehát -saját szavaimmal élve- úgy nevezném: PARASZTVAKÍTÁS. Itt most arra megy a játék, hogy minél látványosabb cirkuszt hozzanak össze az emberek szórakoztatására, úgyhogy Lipo utánpótlásneveléses gondolata szerintem eleve halva született ötlet. Kormányok jönnek-mennek, és manapság nem egy biztos háttér az egyiknél leragadni. Remélem, az MFB csak annyira veszi komolyan a klub pályázatát, ahogyan azt én gondolom.
3. Én azt nem tudom megítélni, mennyire komolyak az elképzelések, mindenesetre pár éve azt is tervezték, hogy a magyar utánpótlásképzést Pestre viszik, mégsem lett belőle semmi. Mindenesetre én csak örülnék, ha ez megvalósulna (még akkor is, ha Pesten ennyire közönyösek e téren), de én -így látatlanban- nem sok esélyt adok neki.
Más.
Olvastam a Körmend honlapon ezt a dolgot azzal a két játékossal kapcsolatban, akik "kapásból" jönnének Körmendre játszani. Akik ismerik valamennyire ezen emberek véleményét/mentalitását/ilyesmit, légyszi írják már meg, mennyi az esélye, hogy ilyen könnyen Körmendre jöjjenek.
Dancsi
(Ja, és a Körmend-Olaj fórum nekem igencsak nem akar bejönni. Valami gond van vele, vagy csak én bénáztam valamit?)
1. Szerintem nem lesznek,sőt,én egy nagyarányú győzelemre számítok,Eddy áldásával...:-)
2. Ez a vezetéstől függ. Legelőször is,talán nem kéne túlköltekezni ismét,mint 3 éve. (4 légiós...)
Nem függ össze a kettő! Te sem gondolhatod komolyan,hogy az állam bácsinak (ez független attól,hogy milyen a vezetés) érdeke lenne egy pillanatig is befektetni Körmenden? Eddig is szartak ránk,továbbra is szarni fognak(kissé vulgárisan kifejezve magamat)
Különben meg a "nagy" Bebes "fütyi" (még1x: nomen est omen) lobbizhatna a Körmendnek,elvégre egy megyei listás második emberke...
De nem lobbizik,mert SZARIK a Körmendre!(Drukkerkocsmás pályafutásom alatt most vagyok kénytelen először drasztikus kifejezést használni,bocsi a galambleküektől!)
De a városvezetést azt bezzeg lehet szidni,mint a bokrot!
Gratula! Mindenkit magunkra haragítani,aztá' csodálkozni,hogy seggünk van a lukas gatyában!
Uff!
3. Az biztos.És igazad is van,ez a legfontosabb!
Szia!
1.: Nem sajnálnád Báder Marcit?:-)
2.: A szívemből szólsz,ez nevetséges,ami ma folyik "sporttámogatás" címén Magyarországon!
Tudod,ugye,mennyiben voltak okosabbak az ókori kelet emberei a Fidesz-vezetőkné? Hát,annyiban,hogy ők tudták,hogy néz ki egy piramis.(mellesleg fel is tudták építeni) Nem az élsportba kéne milliárdokat beleölni (pláne nem a szarra való magyar fociba),hanem-ha a sportról van szó- a tömegsport fejlesztésére,a fiatalok sportolási lehetőségeinek kialakításába,az egyetemi sportba.
A vicc az egészben az (csoda,hogy senkinek nem tűnik fel),hogy a beleölt milliók-milliárdok még mindig nem hoztak eredményt,egyedül egy Újpest-stadion épült fel a hosszú idő alatt. Azért ez nem világmegváltás...
Azt is ugyanúgy látom,ahogy Te,hogy egy klubvezetés nem (más sem) lehet olyan meggondolatlan,hogy a választások előtt pár hónappal benyal az aktuális kormánynak!
Ennyit nyilatkozhattak volna,ha már nagyon muszáj: "Megpályázzuk,mert minden pénz jól jöhet a csapat számára,nem hagyhatjuk ki..."
De kérdem én: minek emellé még benyalni is? "Nagyon egyetértünk az MFB vállalásával,végre elismerte az állam,hogy támogatni kell a sportot,mert enélkül az nem állhat lábra...bla-bla-bla" Minek ez? Nyerni nem lehet vele,bukni viszont marha nagyot!
3.Jó-jó igaz,csak azon kaptam fel a vizet,hogy Magyarország helyett Budapestet írt a sajtó.
Ráadásul kosárlabdában,amihez semmi-de semmi köze nincs a fővárosnak.
Elvi kérdést csináltam belőle...:-)
1. A lehetőségek már eddig is ismertek voltak (edzőmeccsek, edzők- ill. játékosok cseréje a két klub között, továbbképzések, kelet-európai edzőközpont létrehozása Körmenden, pénzügyi támogatás - Benetton Körmend, mily szépen is cseng), most az a kérdés, hogy mi az ami belátható időn belül megvalósulhat. Én eddig egy edzőmeccsről tudok, ami már létrejött. Remélem a fiúk remek játékkal végleg meggyőzik az olaszokat, hogy érdemes együttműködnie a két klubnak, és nem akadnak meg a kapcsolatok "Enternet-Internet szinten".
2. A mai magyar politikától szerintem is jobb távol maradni, bár az is igaz, hogy a klubnak minden fillérre szüksége van. Viszont így a választások előtt elég bizonytalan ez az egész sporttámogatás, főleg, hogy remélhetőleg most egy olyan 4 év következik, amikor a sport - különösen a focsi - és az országimázs - jogosan - hátrébb kerül a fontossági sorrendben. Szóval inkább a Benetton-t kellene valahogy "befűzni".
3. Ez az a cikk, melyre utaltál? Ha igen, akkor szerintem nem olvastad elég figyelmesen.
Kosárlabda: Feldobott Budapest?
Tervben az itthoni európai centrum és a magyaros "déli régió"
A lényeg: Budapestnek esélye van arra, hogy nemsokára európai kosárközponttá váljék. És most: ami mögötte van.
Mint azt a Globus elnevezésű horvát napilap legutóbbi számában közzétette, a "déli régió" elitbajnokságának részvevői bővítésen gondolkodnak, s a hazájuk bajnokságában nem szereplő legjobb horvát, szlovén, bosnyák, valamint montenegrói férficsapatok mellé szeretnék bevonni Ausztria, Jugoszlávia, nem utolsósorban Magyarország együtteseit. Az ismert gumigyártó és -forgalmazó cég nevét viselő küzdelemsorozat kiterjesztését - az információ szerint - egy nemkülönben világhírű sörmárka forszírozza, amely főszponzorként "szállna be", miközben több, a banki, a távközlési, illetve a híradástechnikai szektorban érdekelt cég jelezte, ugyancsak szívesen támogatná a nemzetközi megméretést. A lap beszámol arról is, hogy a déli versenysorozat már most "bejött", nem csupán a mérkőzések színvonalát, hanem a bevételeket illetően is: a híres horvát alakulat, a Cibona Zagreb például 680 ezer dolláros - hozzávetőleg 185 millió forintos - bevételt könyvelhetett el.
Eddig hát a bevezető, amelynek nyomán több gondolat is fölvetődik. Mindenekelőtt az, hogy milyen szép lenne, ha a tervek megvalósulnának, és a Sopron, valamint a Pécs által képviselt női vonal mellett a férfiak is élesben gyakorlatozhatnának "Cibonák" társaságában. A hírt rögvest továbbítottuk Bodrogváry Ivánnak, a hazai kosárlabda-szövetség főtitkárának, aki nem lepődött meg a fölvetésen, ám nem is erősítette meg azt.
- Nehezen tudom elképzelni, hogy magyar csapatok egyhamar bekapcsolódnának a sorozatba, noha semmiképpen sem zárom ki a részvételt - reagált a főtitkár. - A szakmai véleményem az, hogy az itthoniaknál jóval erősebb együttesek játszanak abban a bajnokságban, de a Kaposvárnak és a Paksnak a Korac Kupa csoportmérkőzésein mutatott produkciója bizonyítja: ha egy klub csak kicsit is komolyan veszi magát, már nagy dolgokra lehet képes. Konkrét érdeklődésről mindenesetre még nem tudok, de ez nem meglepő, mert hatalmas változások várhatók az európai kosárlabdaéletben.
Ami a megpedzett "hatalmas változásokat" illeti, annyi bizonyos, hogy a májusban tartandó Európa-konferencián az eleddig a FIBA égisze alatt működő európai szövetség kiválik a szervezetből - futballhasonlattal: a kosárlabdában is lesz FIFA és UEFA -, ezen- kívül módosítanák a kontinens hagyományos versenyrendszereit. Bodrogváry amondó, hogy a férfiaknál a Saporta és a Korac Kupa sem élvezi teljes mértékben a bizalmat, miként a nőknél a Ronchetti Kupa folytatásáról is megoszlanak a vélemények.
- Bár még nincsenek kimunkálva az ezzel kapcsolatos tervek, májusban biztosan az asztalra kerül néhány javaslat - mondta Bodrogváry. - A különváló szövetség központjáról azonban már most zajlanak a háttérbeszélgetések, és ezek alapján azt mondhatom, hogy Budapest, Bécs és Prága közül jelenleg a magyar fővárosnak van a legnagyobb esélye.
A kérdésre, hogy minek köszönhető ez, a főtitkár azt válaszolta: nem szeretné, ha nagyképűnek tűnne, de részben annak a lobbizásnak, amelyet ő személyesen folytat az ügyben; részben pedig annak, hogy az európai vezérkar görög vezetője, George Vaszilakopulosz felismerte az ebben rejlő lehetőségeket.
- Budapest több szempontból is ideális helyszín: a lehetőség gazdasági, geopolitikai és egyéb vonatkozásait talán nem kell ecsetelnem. Emellett az is hangsúlyos tényező, hogy Prága drága, Bécs pedig nem nagyon töri magát.
Tényleg különleges alkalom: a "budapesti" szövetség erősebb volna, mint a magyar.
---------
Bár kétségkívül nyernénk vele, de én személy szerint nehezen tudom elképzelni, hogy ne egy nyugat-európai város legyen a központ, hanem a mi gyönyörű fővárosunk.
Ha viszont valóban csak Budapest, Prága és Bécs jelöltek a székhely szerepének betöltésére, akkor elég jók az esélyeink.
Én is kérdeznék:
Mit szóltok a cikkben említett "megújult Szuperligában" történő esetleges magyar szerepléshez?
1. Lehet hogy tévedek, de szerintem az olasz vezetőket elsősorban Isti foglalkoztatja.
2. Körmendre már nagyon kellene egy új csarnok és ez kormánytámogatás nélkül nem megy. Én örülnék neki, ha minél több csapat kapna. Az újpesti futbalstadion jut eszembe.
3. Nevetséges és nem is értem miért kell erölködni. Ha megnézed a Ny-európai fejlett kosárlabdaélettel rendelkező országokat, ott sem mindenhol a főváros a sportág központja.
Üdv.
Feribá04
Ui: Miért csak a piros-fekete kosárlabdafórumokat látogatod?
1. Meg kell hajtani a meccset, bizonyítani kell hogy anyagi segítségre-nem csak erkölcsire- is érdemesek vagyunk. Remélem ettől nem lesznek görcsösek a fiúk...
2.A függetlenség sokat ér de sajnos nem tudom hogy meddig bírja tartani magát a klub gazdaságilag...
3.Érdekes kérdés, szerintem a magyar kosárlabda jól járna vele...
Három témát is meg szeretnék veletek beszélni:
1. Az olasz vezetők ott lesznek a Körmend-Alba meccsen,februárban!
Szerintetek milyen lehetőségeket tárhat ez fel?
2. Újra a politika területére "tévedt" a Marc-Körmend vezetősége: A Magyar Fejlesztési Bank szerepvállalását értékeli -nyilvánosan- pozitívan Fodor Sándor klubvezető.
Szerintetek is kell kormánytámogatás a klubunknak,vagy többet ér ennél a függetlenség a napi politikától,és cégekkel,(nem állami) befektetőkkel kéne tovább erősíteni-anyagilag- a klubunkat.
3. A tegnapi Népszabadságban egy egész hosszú cikk arról szól,hogy Budapest regionális központ lehet-férfikosárlabdában. Tehát: Ausztria-Csehország-Magyarország viszonylatban. Szerintetek ez reális lehetőség akkor,amikor 0(azaz nulla) a közönségtámogatása Pesten a kosárlabdának,és -lényegében- csapat sincsen?
Abban természetesen egyetértünk, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy minél több szurkolójuk legyen a csapatoknak, hiszen ettől lesznek igazán hangulatosak a meccsek.
Viszont:
A sok néző nem jelent egyszerre szurkolótábort vagy szurkolást.
Nekem inkább szimpatikusabb 200 néző, akiket érdekel is a kosárlabda, mint 1500 néző, akik csak divatból mennek ki, mert megy a csapatnak, és meg szeretnék mutatni magukat (lásd GYSEV, Alba - természetesen tisztelet a néhány száz kivételnek)
Chadwik IGAZI PROFI. A legjobb barátom fejezte ki talán a legjobban magát: TIPIKUS PROFI,aki szép nyugodtan hozza azt,amiért szerződtették(iaz,semmi többet)! Azaz:egy biztos pont,de nem "meccsnyerő" játékos.
Én azt tiszteltem benne a legjobban,hogy sportemberhez méltó magatartásával példát mutatott a fiataloknak (is) a Marc-Körmend történetének egyik legkritikusabb évében!
Nem engedte magát "elvinni" rossz irányba,Madison és Dumancsics hatására sem!
Fodor Geri meg azt mondta róla(Gellér Sanyi szerint): NEM IS AMERIKAI. (ezzel a játékstílusár,játékfelfogására célzott)
Egy szó mint száz: sokat segített a Körmenden is,a Fehérváron is,bármikor beférne bármelyik magyar csapatba. (én most is szívesen látnám Körmenden)
Szét kell talán választani a kettőt:
1. a fiatalítással,az egyetemi csapat-struktúrával én is azonosulok,követendő példa (lehetne) az egész országban.
2. azzal viszont továbbra sem értek egyet,hogy 200 nézős meccsek "hangulatosak" lehetnek!
Az inkább a kosárlabda továbbfejlődése ellen ható tényező.
Összefoglalva: nem tartom elképzelhetetlennek,hogy pár év múlva kialakuljon egy olyan másodosztály,amelyikben ilyen "SMAFC-féle" csapatok játszanak.
Ehhez kicsit nagyobb médiatámogatásra lenne szüksége a magyar kosárlabdának.+money...:-(
Ezzel együtt (lehet,túl radikális vagyok) a szurkolótábor,normális (min 7-800) nézősereg nélküli csapatokat "ki kell irtani" az élvonal közeléből!
Te is ott voltál a MAFC ellen pl.,láthattad,mi ott a helyzet! Nincs erre szükség. Senkinek nem jó,max az igénytelen,lusta újságíróknak,akik nem szeretnek messzire utazni.
Meg kell erősödnie a bajnokságnak,hogy ne 6-7 csapat legyen,hanem 10-12.
Mert jó volt a Debrecen elleni meccs(hisz végre királyok voltunk),de nem hozza igazán lázba a szurkolókat,nem úgy,mint egy vérbeli rangadó!
Egy kicsit félreérted a SMAFC iránti szimpátiámat.
Azt én sem gondolom, hogy a egyetemista csapatnak helye lenne az A csoportban, vagy hogy helyettesíthetné az SKC-t.
VISZONT:
A SMAFC egy amatőr/félprofi csapat, melynek játékosai a kosárlabda mellett tanulnak vagy dolgoznak.
Ennek ellenére a mai kőkemény profi sportban sikerült felkerülniük a legfelsőbb osztályba, ami mindenképp megsüvegelendő teljesítmény.
Az én szememben ez kábé akkora bravúr, mintha a Körmend bejutna egy nemzetközi kupa döntőjébe.
Ezenkívül a 200 nézős meccseik is nagyon élvezetesek, hiszen náluk még játszanak soproni játékosok és fiatalok, akik tudnak- és akikért lehet lelkesedni. Szemben az Ászok összevásárolt öreguraival, akik egy-egy szezonra ugranak le a hűség városába, aztán irány Horány.
A hagyományokról csak annyit, hogy a soproni férfi csapatok közül a SMAFC nyert Magyar Népköztársaság Kupát még anno az 50-es években, ha jól emléxem első vidéki egyesületként (ebben nem vagyok biztos).
Hajrá SMAFC!
(Inkább lelkes amatőrök, mint dilettáns "profik"!)
Ebben igazad van. Mármint a soproni helyzetben. Legjobban (természetesen) Gellér Sanyi fogalmazta meg: "Olyan sincs ma már,hogy soproni férfikosárlabda..."
Ami a leginkább hiányzik- az a hangulat. Régebben óriási show volt egy Sopron-Körmend,manapság már csak egy teli szektor van ilyenkor: a vendég-azaz a körmendi.
Lehangoló.
A SMAFC viszont korántsem hiszem,hogy helyettesíthetné az Ászokot. Talán azért írtad,mert elfogult vagy a pár körmendi miatt. Amúgy szánalmas kis banda. Kábé úgy van rá szükség a legfelsőbb osztályban,mint a bubópestisre.
200 nézős csapatoknak nincs helyük az NB1-ben. Ezért nem kell pesti csapat sem.
Sopronban mindig az Ászoknak volt hagyománya,még az utóbbi évek stagnálása ellenére is.
Az a gond az SKC-nál, hogy inkább pénz van, mint ész.
Minden évben vesznek néhány nevet, főleg nyugdíjasokat, akik persze nem váltják meg a világot, aztán a következő szezonban jöhet az újabb garnitúra.
Külön szám a légiósok igazolása, ebben szerintem csúcstartó az Ászok figyelembe véve az utóbbi 10 évet. A csúcs az volt, amikor a B csoportban 3 légiósuk volt egy szezonban (1 játszhatott 1 meccsen).
Kicsit ugyan sokáig tartott, de most végre-valahára én is közzéteszem kedvenceimet az elmúlt 25 évből. Jobban mondva az utóbbi 14 évből, hiszen oly sok "divathoz" hasonlóan én is 1987-ben, 10 évesen jártam először kosármeccsen.
Az első emlékem mindjárt az első meccsről (az ellenfélre már nem emléxem), mikor nálam 2 évvel idősebb uncsitesóm lelkesen informált róla, miszerint ő annyit tud, hogy játszik a csapatban egy Zsebe vagy Bebes nevű játékos, vagy talán mindkettő.
Rögtön ezután következett a bajnokság megnyerése, ebből a hatalmas ünneplés, és Putesz alkoholmérgezése maradt meg bennem.
Tisztán emléxem még egy egerszegi meccsre, amit 3 játékossal fejeztünk be.
Aztán következtek a Szuperliga sorozatok remek külföldi és magyar ellenfelekkel, a 2. bajnoki cím, a kupagyőzelmek, a Saporta kupa diadalok.
Kedvenc momentumaim voltak Harry Bell, Charles Edmonson, Delmonte Madison és Chris Clay (:-)) élményszámba menő zsákolásai, Czigler Laci és Eddy blokkjai, Isti és Geri kínai figurái.
Nagyon nehéz választani a rengeteg remek játékosból, hiszen minden szezonban volt néhány nagy kedvenc. Talán a Németh Isti-Harry Bell-Zsebe Feri-Chad McClendon-Charles Edmonson ötös tagjaiért tudtam/tudok a legjobban lelkesedni.
A legnagyobb élményem mindig is az volt/van/lesz, amikor körülöttem felzúg valamelyik jól ismert rigmus, és ez magával ragad 2-3 ezer embert. Lehet, hogy kicsit érzelgősen hangzik, de ilyenkor mindig könnybe lábad a szemem.
Külön köszönet édesapámnak, akinek a csapathoz fűződő fanatizmusa lehetővé tette számomra, hogy 100 km távolságból is megfertőzzön a körmendi életérzés.
Remélem, hogy még sokáig lelkesedhetek ezért a remek csapatért!
Annak ellenére, hogy a régebben az SKC (sajna már nem vagyunk A csoportosok) ellen lejátszott meccseink nem szoktak "simán lezajlani", ennek ellenére mondhatom, hogy Sopronban nagyon sokan szurkolunk a Körmendnek.
További sok sikert!
Egyenlőre csak annyit, hogy a Szalay Gyuri 13-as számmal nyomult, a fantasztikus pécsi győzelem (Putesz eltiltás alatt, edző Csák Tamás)meg februárban lesz 2 éve...
Ja kwest üzenem, hogy divat, én már 3 hónapja jártam a 87-es bajnoki cím megszerzésekor, ja és nem utolsósorban már 12 voltam.
Annyit mondhatok, hogy mi voltunk (Körmend) az egyik legmeghatározobb csapat a magyar férfi kosárlabdázás történetében.
Egyébként a 22.-i meccs elég unalmas volt.
Nem szeretnék ünneprontó lenni, de úgy érzem, hogy sajnos elég esetleges volt a gála.
Aki nem olvassa a Vas Népét vagy a bckormend.hu-t, az nem is értesülhetett róla. A Nemzeti Sportba biztosan be lehetett volna tenni egy kis beharangozót, lásd a szolnoki gálát is leközölték, nem is maradt el a teltház (persze nem csak ezen múlott).
Az időpont sem volt túl szerencsés, hiszen 2 nappal karácsony előtt nagyon sokan még ajándékért rohangáltak. Talán jobb lett volna mondjuk a két ünnep között lebonyolítani.
Én az összes olyan játékost, edzőt, vezetőt meghívtam volna, aki az elmúlt 25 évben Körmenden tevékenykedett.
Ezenkívül megszavaztattam volna az utóbbi negyedszázad legjobb ötösét.
Fő program lehetett volna egy vérre menő jelenlegi Körmend - volt körmendiek (Czigler, Riley, Mogyoróssy, Halm, Pojbics, Kálmán, Fodor Geri és Marci, Érsek, Szájer, Csapi, Vavra András és Péter) mérkőzés. A gála jó alkalom lett volna a sokat szidott távozók, és a közönség közeledésére is.
(Elnézést a sok "volna" miatt.)
Az Apák-Fiúk meccs nagyszerű "csatát" hozott, de talán elég lett volna egy félidőnyi játék, hiszen 40 percen keresztül nem könnyű jó showt csinálni, főleg ötvenhez közeledve.
A 25 Ft-os nosztalgiabelépő remek ötlet volt, azon viszont némileg csodálkoztam, hogy a klub nem használta ki a kínálkozó alkalmat (gála, karácsony) arra, hogy plusz bevételre tegyen szert "merchandising" (nem jut eszembe a magyar megfelelője), pl. a klubirodában kapható dedikált csapatkép, a játékosokról készült gipszszobrok, sálak, mezek, stb. értékesítésével.
Ezen a téren egyébként is érzek némi lemaradást, szerintem jobban ki lehetne aknázni a benne rejlő lehetőségeket.
Az általad is beharangozott vetítés sajnos elmaradt, nem tudom, hogy miért. Csakúgy, mint a zsákolóverseny jelentkezők hiányában.
Ettől függetlenül remek este volt, de a fentiek fényében úgy gondolom, hogy meg lehetett volna profibban is szervezni.
Na, majd a 30 évesnél én is besegítek. :-))