Keresés

Részletes keresés

longbow Creative Commons License 2008.03.14 0 0 751
Akkor is bunugyi nyilvantartasba kerulhetsz ha nem vesznek ujjlenyomatot.
Előzmény: Petterson20 (748)
Springfield01 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 750

Hát azért jó lenne tisztában lenni pár dologgal ha az ember hülyeséget csinál... :-))

Erkölcsi bizonyitványban, csak a jogerős, büncselekmény miatti, elmarasztalás szerepel!

Következésképp, ha csak eljárás alatt vagy az NEM!

A felfüggesztett börtönbüntetés sem!

Sőt az sem ha előzetesben "ültél" mondjuk 2 évet és utána felmentettek....

Meg az sem ha az "adósok börtönében" ültél mondjuk egy hónapot mert nem voltál hajlandó, vagy nem tudtad befizetni, például egy gyorshajtásért kiszabott, teszemföl mondjuk...60,000ft-os összeget. :-))

Csak és kizárólag a BŰNCSELEKMÉNY miatt JOGERŐSEN ELÍTÉLT (leült) büntetés szerepel benne!

Azt csak zárójelben emlitem, hogy az sem életed végéig, hanem attól függ milyen súlyos büncselekményed volt... Törvény határozza meg hogy egyes büntetési tételek meddig szerepelnek majd az erkölcsidben.

nyman Creative Commons License 2008.03.13 0 0 749
kerj egy erkolcsit. 2400(?) Ft :)

Attol, hogy ujlenyomatot vesznek toleg vmi gyanusitassal kapcsolatban az egy dolog.
Petterson20 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 748
Hát amikor volt a kihallgatás utána vagy elötte? már nem tudom lefényképeztek, ujjlenyomatvétel történt, és azóta lehet azt írnák az erkölcsibe hogy a bűnügyi nyilvántartásba szerepel. mert a tiszta erkölcsibe azt írják hogy: Bűnügyi nyílvántartásba nem szerepel. Amúgy én csak turistaként mennék Torontóba a mamámékhoz.
nyman Creative Commons License 2008.03.13 0 0 747
ha nincs meg itelet, akkor tiszta az erkolcsi, nem?
Előzmény: Petterson20 (746)
Petterson20 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 746
Akkor jó mert megmondom őszintén 1,5 éve csináltam 1 hüjeséget, most lesz csak a tárgyalás, tudom hogy most mindjár jönnek az üzenetek hogy ha kimennék ott is csinálnám a hüjeségeket de ne féljetek rendesen fogok viselkedni!
nyman Creative Commons License 2008.03.13 0 0 745
ha bevandorlasi papirjaidat adod be akkor kell, minden olyan orszagbol, ahol fel evnel tobbet eltel.

De ha csak turistakent mesz, akkor max azt kerdezik meg, hogy mennyi penzed van a tartozkodas fedezesere. Bar ez is erdekes, mert nem hinnem, hogy ellenorzik azt, hogy milyen fedezete van a kartyaidnak. Persze utazasi csekket is lehet vinni es azt felmutatni adott esetben
Előzmény: Petterson20 (744)
Petterson20 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 744
Nem vagyok benne biztos de én mintha úgy fordítottam volna a kanadai weblapon hogy kell. De azér jó lenne ha valaki még megerősítené! Kösz Stxion
Petterson20 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 742
Sziasztok Kanadába utazáshoz kell erkölcsi bizonyítvány?
nyman Creative Commons License 2008.03.13 0 0 741
Pedig Svedorszagban is es Kanadaban is szukseg lenne munkaerore.

Mikor Irorszagban dolgoztam szinte folyamatosan jottek a szorolapok a csoszerelo, szakmunkasoknak, tobbnyire albertai munkakrol, 30-40 dollaros orabert, plusz utazast, szallast igerve. Persze nem egy kenyelmes munka, eleg mostoha kornyezetben kell dolgozni. De ezt a hianyt elviekben be tudnak tolteni. :)
Előzmény: Törölt nick (740)
longbow Creative Commons License 2008.03.13 0 0 739

Igazan nincs miert elnezest kerned engem nem bosszantottal fel.Egyszeruen csak nem ertem a logikad.A hivatalos weboldalon le van irva, hogy semmilyen elonyt nem jelent ugyved alkalmazasa az elbiralasi folyamatnal.Ennek ellenere te vadidegen emberek "tapasztalataira" hagyatkoznal inkabb.Tenyleg csak neked akarok segiteni azzal, hogy a hivatalos weboldalt javaslom.Szerintem egyebkent au-pair vizummal nagyon kevesen mennek ki Kanadaba Magyarorszagrol dolgozni.

kisvakon1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 738

Mert konkrét TAPASZTALATOKRA lennék, kiváncsi.Egy dolog, hogy mit írnak a honlapon, és egy másik, hogy hogyan zajlik a valóságban (pl.a honlap szerint nem jelent előnyt immigration lawyer alkalmazása, a kanadai család szerint igen), és mert egyetlen au-pairt sem ismerek ,aki végigment volna a folyamaton.Mindössze ezért tettem fel a kérdéseket, és bocsáss meg, ha ez téged felbosszantott.

Előzmény: longbow (732)
szerilla Creative Commons License 2008.03.12 0 0 733
Szia Attila!
Előszőr is köszönöm a gyors válaszodat! A szponzorálással kapcsolatban csak egy kizáró ok van mégpedg az amit te is írtál, hogy nincs benne a felsorolásban a testvér mint lehetséges szponzor. A többin nem múlik. Apáról testvérek tehát ugyanaz a vezeték nevük. Saját házuk van és anyagilag jól állnak, munkát is biztosítanának, segítenének az újra kezdésben is, csak a lehetőséget nem kapjuk meg. Alapfokú angolal sem jött össze a pont.Férjemnek szakmunkás bizonyítványa van, mint festő, de ért a gipszkartonozáshoz, a víz szereléshez, a tetőfedéshez is, hivatalos jogsija van, busz kivételével mindent vezethet és darukezelői igazolványa is van. Nekem sajnos csak érettségim van. A pont rendszer változásáról nem tudsz valamit? Előre is köszönöm a válaszodat!!!
Előzmény: Montreal77 (731)
longbow Creative Commons License 2008.03.12 0 0 732
Ha elolvastad akkor miert tetted fel ezeket a kerdeseket?Ezekre is pontosan le van irva a valasz a hivatalos weboldalon.
kisvakon1 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 730
Köszönöm, de ezt már mind átolvastam. Azért is érdekelnének konkrét tapasztalatok, mert az általánosságokról már tudom.
Előzmény: longbow (725)
nyman Creative Commons License 2008.03.11 0 0 729
Autoberleshez? Mindegy. A magyart eddig mindenutt elfogadtak europan kivul.

Ha viszont bevandorolsz x idon belul le kell cserelni. Vagy ha kocsit veszel, akkor nem tudom, hogy a biztositotarsasagok hogy allnak a dologhoz.
Előzmény: richies (728)
richies Creative Commons License 2008.03.11 0 0 728

sziasztok,

a magyar jogsit elfogadjak, vagy a UK jogsit jobban?

koszonom a valaszt,

Ric

szerilla Creative Commons License 2008.03.11 0 0 727
Sziasztok!
Szia Attila!

Elsősorban tőled szeretnék segítséget kérni , de mindenkitől várom az ötleteket.
Örülök, hogy eltörölték a vízum kényszert, de talán nem csak ebben történt változás.
Hivatalosan szerettünk volna kimenni Kanadába, de a pontrendszer alapján nem tudtunk.Férjemnek Kanadában él a féltestvére, de ő nem szponzorálhat bennünket, ami számomra érthetetlen. Miért nem támogathat valakit egy testvér, míg egy völegény vagy mennyasszony igen. Miért szorosabb kötelék ez vagy mitől több!Tudsz valamit ami ezzel kapcsolatban változott vagy esetleg a pontozásban történik-e változás?
Előre is köszi a választ ! A honlapon a gyatra angol tudásommal nem találtam semmit.
Előzmény: Montreal77 (719)
Petterson20 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 726
Sziasztok, megtudnátok mondani mijen papírokat néznek vajon a reptéren utazás elött? Pl erkölcsi bizonyítvány szükséges?
longbow Creative Commons License 2008.03.11 0 0 725
Előzmény: kisvakon1 (723)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 724
Nem értem mi itt a gond, persze, hogy ki akarnak vándorolni az atomfizikus romák és az egyetemi tanár romák is.Ott többet kereshetnek.
kisvakon1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 723
Sziasztok! A Live-in Caregiver programmal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?Au-pairként szeretnék kimenni dolgozni, már megvan a család akihez mennék,és nagy vonalakban tudok az eljárásról,de semmi konkrétumot. Pl. Mennyi ideig tart az elbírálás?Tényleg segíthet-e "immigration lawyer" alkalmazása,aki segít a folyamatban?Ez például nagyon nem mindegy, mert kb 2000 dollárba kerül egy ilyen ügyvéd. Ha bárkinek van infója ezzel kapcsolatban, írjon léci!Köszönöm.
Springfield01 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 722

Le is forditod nekem hogy magyarúl mi a szitu? :-)

Ezer hála!!!:-)

Előzmény: sz (720)
Springfield01 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 721

Nekem küldhetnél egy e-mail elérhetőséget. Mert a tiedre nem sikerült küldenem...

Köszi!

Előzmény: Montreal77 (719)
sz Creative Commons License 2008.03.10 0 0 720
tavaly év végén valamelyik légitársaság oldalán olvastam azt, hogy a kistestű állatokat (macskáig bezárólag) fel lehet vinni, persze engedélyek kellenek hozzá.

az aircanada.com-on kettő darab kattintással elérhető az infó egyébként:
aircanada.com > jobb felső sarok: information & services > Pets (na jó, nyelvet is kell választani, legyen három)

aszongya:
The "pets in the cabin" service is no longer available on Air Canada.

Pets may no longer be transported in the baggage compartment on Air Canada flights within Canada. For any travel within Canada with a pet, Air Canada Cargo (AC Live Product) must be used.

For travel on international flights, including flights to and from the U.S.A., your pet travels in a temperature controlled and ventilated baggage compartment on the same flight as you do when pre-registered with Air Canada Reservations within 24 hours of booking travel.

International $245 CAD/USD (one way)

ki kell tölteni ezt:
http://www.aircanada.com/cargo/en/services/document/Health_Certificate.pdf

kaját nem, de vizet adnak az állatoknak.
Előzmény: nyman (718)
Montreal77 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 719

Sziasztok!

Canadaban(Montreal) elek lassan 10 eve,rengeteg Magyarnak segitetem mar,ha valakinek akarmilyen kerdese van,munkaval,letelepedesel,lakas,kocsi...stb.

Orulok ,hogy ujra nincs vizum,sot itt mindenki orul,csajok gyertek:)

Csak egy erdekes dolog a romakkal kapcsolatban es a letelepedesel,50 magyarbol kb ha 13-15 roma szarmazasu,tobb mint 20 nem roma csak annak mondja magat,

kb 5-7 ember aki pontokra megy,a tobbi homoszexualis,zsido,stb.

Mult heten behivtak minket az ugyvedek es ugyeszek(emigracios) segitsegunket kertek a kiszuresre,ugyanis ismet csak romakat fogadnak,csak most lesz egy kis baj ,hogy Magyarok fogjak kiszurni a NEM romakat.Aki itt szeretne letelepedni mint politikai magyar menekult,vagy goze sincs arol mi az hogy roma szarmazas,hat  huzza meg a nadrag szijat!!!

Egyepkent Canada mindenkinek megadja a lehetoseget a letelepedesre,az mas dolog hogy soknak gyorsitot eljarasban targyaljak le az ugyet-ugyeit.

Szoval en azt javaslom 2x is gondoljatok meg hogy elkoltitek a penzeteket a nem olcso repulo jegyre.A nyelvtudas nem rossz ha van,de nem hatrany.

Csak hogy tiszta legyen en csak Montrealrol(Quebec) beszelek,de szerintem mashol is hasonlo dolgok lesznek.

Sok uj torveny van kerdezetek barmirol ,amire nem tudok valaszolni azonal utana nezek 1-2 nap,(hazasag,ugyvedek ,csalad osszetartas,munka,forditas,iskolak...stb)

UDV Attila

nyman Creative Commons License 2008.03.10 0 0 718
mennyire regota nem? 2005-ben 'talalkoztam' kutyakkal a Toronto-Bp viszonylatban, na jo ez a masik irany. Persze azota sok minden megvaltozhatott.
Előzmény: longbow (716)
Trew_182 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 717

na gondoltam visszanézek ide mennyire pörögtek fel az események:) tökjó végre nagyon örülök... de télleg a romák vándorlásával nem tart ez sokáig azt ugye tudjátok? ez az amikor egyik szemem sir másik nevet: sir mert mire odajutok h megint mennék tuti vizum lesz.. nevet mert tisztul az ország.. szebb jövöt és jó utat mindannyiotoknak

longbow Creative Commons License 2008.03.10 0 0 716
Szinte biztos, hogy fel kell adni poggyaszkent.Regen lehetett a fedelzetre vinni kis kolyok  kutyakat de ezt mar megszuntettek ugy tudom.En ugy tudom, hogy ha a csomagokat nem kell kivenned csatlakozaskor akkor a kutyat sem.Szegeny allatok egyebkent nagyon megszenvedik az ilyen hosszu utat.Szerintem esetleg erdemes lehet allatorvossal konzultalni esetleg az utazas elott.
Előzmény: Springfield01 (713)
Springfield01 Creative Commons License 2008.03.09 0 0 715

Hát nem lesz neki egy leányálom az biztos...

Előzmény: zinaida (714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!