Bocsi, ha kellemetlen élmények hívott belőled elő amit írtam:-),
de Zé nem volt ott ezeken a fejtágítókon, vagy nagyon nem figyelt oda ill. az is lehet, hogy szelektív az emlékezete:-)
Üdv.:
B.É.L.A.
"A gépjármű-felelősségbiztosításnál a szolgáltatást nyújtónak (Biztosító, Egyesület) kötelező elfogadnia a vele szerződni kívánó ügyfél ajánlatát. A biztosítási alkusz szerepét a Biztosítási Törvény szabályozza, e szerint: a biztosítási alkusz a biztosítási szerződést annak a félnek az írásbeli megbízása alapján közvetíti, aki a biztosítás létrejötte esetén a biztosított vagy a biztosítóval szerződő fél pozíciójába kerül. A biztosítási alkusz előkészíti a biztosítási szerződés megkötését. Tevékenysége kiterjedhet a megbízó képviseletében a szerződés megkötésére, a megbízó igényeinek érvényesítésében történő közreműködésre. "
Neba...eleget hallgattam ilyeneket mindenféle féjtágítókon:-))Már éppen kezdtem elfelejteni:-))
Hali Zé Trindade!
Azt mondod, több példát tudsz mutatni arra, hogy a netrisk totál rosszul számolja a díjakat, de nem mondasz egyetlen konkrét esetet sem. Kérlek, legalább egyet (de konkrétan).
Az első bekezdése alapján arra gondoltam, hogy a konkurenciától vagy, de a második bekezdés rácáfol erre, mert azt azért feltételezem, hogy az, aki biztosításban kicsit is jártas tisztában van a biztosítási alkusz (bróker, makler) fogalmával és ismeri a GFB-t szabályozó kormányrendeletet. Megpróbálom röviden kifejteni, hogy mért hülyeség amit mondasz.
A gépjármű-felelősségbiztosításnál a szolgáltatást nyújtónak (Biztosító, Egyesület) kötelező elfogadnia a vele szerződni kívánó ügyfél ajánlatát. A biztosítási alkusz szerepét a Biztosítási Törvény szabályozza, e szerint: a biztosítási alkusz a biztosítási szerződést annak a félnek az írásbeli megbízása alapján közvetíti, aki a biztosítás létrejötte esetén a biztosított vagy a biztosítóval szerződő fél pozíciójába kerül. A biztosítási alkusz előkészíti a biztosítási szerződés megkötését. Tevékenysége kiterjedhet a megbízó képviseletében a szerződés megkötésére, a megbízó igényeinek érvényesítésében történő közreműködésre.
Ha kell, majd még ragozom, hogy te is megértsd.
Üdv.: B.É.L.A.
Hali karhu!
Az elmúlt 4 hétben 8216-an számolták ki a netrisk-en a 2002-es kötelező díjukat. Jó néhányan vették a fáradságot (nekik itt is köszönöm) és jelezték felénk, ha szerintük nem stimmelt a díj. Az esetek 99%-ban arról volt szó, hogy a tarifáláshoz szükséges adatokat nem vagy nem egészen pontosan adták meg (pl.: előzménybiztosító neve, szerződés kezdete, díjfizetés módja, üteme, hűségkedvezmények stb). Néhány esetben a mi adatbázisunkba volt elírva mondjuk egy irányítószám és emiatt nem stimmeltek a számok. Ezeket már javítottuk.
Ha lenne még kérdésed, szívesen válaszolok: http://www.netrisk.hu/gyikkonyv/gyik.htm
Üdv.: B.É.L.A
Régebben tényleg így volt, de amióta számítógépesítették az egész rendszert azóta nem vállalja senki a környezetemben! Mindenki arra vár , hogy a másik biztosítótól vigyek bónusz igazolást! Még az a biztosítós is akiknél 10 éve balesetmentesen közlekedek! :-(
Dögöljön meg az aki olyan törvényt hozott, hogy akinek 1 évig nincs élő biztosítása az elveszti a Bónusz besorolását!
Velem ezt ma közölték. Én két évvel ezelőttig B7-ben voltam, amikor eladtam a kocsim. Utána két évig cégnéven volt a
saját autóm aminek a biztosítását én fizettem ugyan annál a biztosítónál ahol elötte. Most el akarom adni a cégnéven lévő
kocsim és saját névre akarom venni a következőt. Gondoltam én naívan, hogy akkor folytatom a besorolásom a B7-ben.
Ekkor közlik velem a biztosítónál, hogy lófaszt a seggembe, visszaminősítettek az A0-ba!! KÖSZÖNÖM! Eddig 9 év alatt
soha nem okoztam balesetet rendesen fizettem a biztosításomat, vagyis jó ügyfele voltam a biztosítónak. Tehát akkor ezek
szerint velem kell kibaszni??? Ez egy nagyobb köbcentis autó esetén elég jelentős összeg!
Üdv. CorradoG60
ui. Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne csinálni? Nekem nincs! :-((
Vagy esetleg ,hamisítsak egy Bonusz igazolást? :-)
de álmos vagyok...hejesirást ne figyeljük..nem mintha amúgy lehetne figyelni nálam...meg nem mintha érdekelne, ha valakinek gondja van vele...nem is értem miért irom ezt ide..:-)
Jól mondja 345. Év végéig okozhatsz még balesetet (ne tedd!), ezért nem adhatják addig ki az igazolást a Hungáriánál. És hogy vagy B10-ben 25 évesen? 15 éves korod óta van jogsid? :-))
Ha az én nevemen nincs autó, de okoztam már balesetet, tehát aki a kötelezőt fizeti az malusban van, akkor ha én mondjuk egy új biztosítást akarok kötni egy másik kocsira vagy ugyanarra, ami már az én nevemen lesz, akkor azt nyilvántartják valahol, hogy én már okoztam balesetet, vagy kerülhetek A0-ba? A nevemen még nem volt se autó, se biztosítás.
A szerződő részére a korábbi felelősségbiztosító a 2. számú függelékben szereplő adattartalmú bonus-malus besorolási igazolást köteles kiadni a szerződés megszűnésekor. Ha a szerződéskötő ilyen eredeti igazolást nem csatol, akkor az új szerződést csak A0 bonus-malus fokozatban lehet nyilvántartani.
(2) Az igazolás bemutatását követően a szerződés osztályba sorolását az igazolás adattartalmának alapján kell visszamenőleges hatállyal módosítani.
(3) Ha a szerződést kötő igazolást nem mutat be, úgy a biztosító az előző biztosító nyilvántartásából köteles megkérni a szerződő bonus-malus besorolására vonatkozó adatokat, és ez alapján a besorolását visszamenőleges hatállyal módosítani.
Szóval nem a Zürich találta ki a dolgokat, hanem ez így van. Az, hogy az ügyintéző nem tud számolni, más kérdés :-)
Egyébként az autóimra a Hungária a következő ajánlatot tette:
80.000/év (B2, 1600 cm3, Budapest)
84.000/év (B1, 2000 cm3, Budapest)
1998-as Honda Civic VTi, 1.6 - 160 le, Argosz, pécsi lakhely, B9-es kategória:
2001-ben évi 25000 volt,
2002-ben évi 33000 lesz...
Azééé ez durva emelés nem?
A Zürich biztosítót messze kerüljétek el, dillettáns banda.
Kedden bementem hozzájuk a Hungáriás értesítőmmel, amin rajta volt, hogy jövőre B10-be leszek és, hogy mennye lesz a díjam.
Megkérdeztem, elfogadják-e, és kötnek velem B10-be szerződést?
Igennel válaszolt egy 50 körüli csóka, egy olyan irodában, amin látszott, hogy zsír új bútorok vannak benne, a polcokon semmi irat, tök üres minden. Mintha tegnap nyitottak volna.
Közölte velem, hogy kell egy felmondó nyilatkozat a HB-től.
Szerdán visszamentem vele, hogy na akkor kössünk B10-be.
Közli velem az ürge, hogy nem fogadhatja el, mert rászólt a főnökség.
Ne csinálja, tegnap direkt itt voltam megkérdezni.
Nem tehet semmit ma reggel szóltak rá.
Jó, akkor hogy lesz nekem b10-m, kérdem.
Most megkötjük a0-ba, majd, ha a Hungária kiküldi az igazolást, mert ez csak értesítő, bár Hungáriás papíron, akkor átraknak b10-be.
Akkor erről kérnék egy írásos igazolást, ő ilyet nem ad, mért is kéne adnia?
Mert tegnap óta sokminden másképp van, mi lesz itt még Január végéig?
Arról nem is beszélve, hogy kijön az első negyedéves csek a0 szerint, aztán b10-be megyek és vissza kell küldjék a díjat, amiért mehtek majd be a postára, csomó felesleges macera.
Szóval nagy a rend náluk, az összes biztosítást köthetik majd újra, mert a0-ba kötnek mindent.
De az biztos, hogy ha nem lesz b10, szétkapom az egész irodád, s a pasi fejével kezdem.
Az csak hab a torán, hogy nem igazán sikerült kiszámolni hány éves is lehetek, és csak hosszas győzködés árán tudtam meggyőzni, hogy elmúltam 25 éves. Már ott tartottam, hogy leszámoltatom vele az ujján.
Bánom, hogy megkötöttem vele, mentem vona az Európához, nem sokkal több és ennél csak jobb kiszolgálást kaphattam volna.
Voltam ma az Argosznál, megkötöttük a biztosítást. Kb. 15 percig voltam ott, ez idő alatt több 'odafigyelést' kaptam tőlük mint a HB-től egy év alatt. Az üzletkötő csaj nagyon helyes volt, sokmindenről beszélgettünk. Már ezért megérte elmenni! :-)))
Kaptam nemzetközi 'zöldkártyát' (a biztosítást igazoló papírt) + egy másikat, amit itthon lehet mutogatni a rendőrnek. Csak azt nem értem, hogy mindkét igazolás miért csak 2002.02.28-ig érvényes? Azután küldenek újat?
Abban biztos igazad van, hogy a Mabisz megbízhatóbb. A netrisk-et, mint írtam is, 3 kül. autóval ellenőriztem, és mindhárom forintra egyezett a kiértesítésben szereplő díjjal. Igaz, a háromból kettő Providenciás volt, a harmadik talán Hungária (?) - már nem emléxem.
Konkl: Nézzetek körül a Mabisz honlapján is feltétlenül!
Helló Kibi!
Nézz el IDE! Itt elvileg mindent megtud6sz feketén-fehéren! Hát, a netrisk.hu nem túl megbízható. Több példát tudok mondani, hogy totál rosszul számolja a pl. a Generali vagy a Zürich egyes díjait. A www.mabisz.hu nekem mindig jól számolt.
Másrészt úgy hirdetik magukat, hogy minden biztosítóval szerződést köthetsz, közben biztos forrásból tudom, hogy pl. a KÖBE úgy elhajtotta őket, mint a szél (a KÖBE soha nem foglalkozott brókerekkel). Tehát aki rajtuk keresztül akart a KÖBÉhez menni, az jól megcummizta.
Köbe (szigorúan SZVSZ): az így ebben a formában nem igaz, hogy nem jó. Nekem pl. tök jó lenne, mert az éves díjam 5-6 ezerrel kevesebb lenne. De állítólag nagyon nem akar fizetni a károsultnak. Én meg úgy gondoltam, ha már akkora marha vagyok, hogy valakit összetörök, elég kellemetlenséget okozok Neki az utánajárással, javíttatással. Nem szivatom meg még azzal is, hogy 2-3 hónapig rohangáljon a Köbéhez.
Meg ha a Köbe nem fizet neki, véletlenül még be is perel, és akkor már lesz bajom nekem is. Így nem izgatom magam... inkább fizetek a Providenciának, azokat már ismerem, és eddig nem volt gondom velük.
Megnéztem.
A táblázat szerint nekem csak a KÖBE olcsóbb, de azt inkább ne...
A Garanciánál 23760/év 1600cm3, vidék, B10, 28<
Csak évi 2500/kocsi a különbség a KÖBE javára. Remélem, hogy tényleg ennyi lesz a levélben is, mert ez SZVSZ nem sok.
T.
Köszi.
Most próbálom hívni őket, de nem veszik fel..
Én nem akarom elveszteni a BONUS-omat, mert mind a 2 kocsira B10-ben leszek. Azért jó lenne tudni, hogy ha sok akkor időben léphessek és a BONUS-om is megmeradjon.
"tehát a cég veszteségét neked is kell állni. Tehát ha kárt okozol lehet hogy év végén kapsz egy húzósabb csekket... "
:-))
Lebontod valamelyik dunahidat???:-)))
Mert kétlem, hogy más módon egyedül tudsz akkora kárt csinálni, hogy a részedre leosztott dolog, húzós legyen...de biztosan én vagyok naiv, és neked van alternatívád a dologra!:-))