Akkor a "egy magát tisztességesnek és magyarnak valló ember," miért hazudik?
A fogász dolog ezerszer meg volt tárgyalva. Az orvostudomány nem ismer olyat, hogy fogkirúgás után ujra eredeti foga nö valakinek. Az illetö felesége únta meg a férje hazudozásait, és tette nevetségessé a kérdéses urat. Ez tény. Miért kell újra és újra hazudnotok. Utáljátok, ha gerincesnek kell lenni?
Szvsz. nem a kormánynak, ezen belül Orbán Viktornak kell elhatárolódnia a bekiabáló és fütyülő tömegtől, hanem végre Mécs Imrének az SZDSZ-től.
Attól az SZDSZ-től, amely ''90-ben a legharciasabb antikommunista programmal lépett fel (valószínűleg a tömegek becsapása érdekében), ezzel szemben ''94-ben pedig képes volt koalícióra lépni azzal az MSZ(M)P-vel, amelynek miniszterelnöke az egykori puhajkás, "fogász" Horn Gyula volt. Ettől a pillanattól kezdve egy magát tisztességesnek és magyarnak valló ember, ráadásul egy egykori '56-os halálraítélt semmilyen sorsközösséget sem vállalhat az SZDSZ-szel.
Mécs Imrének - akit én egyébként személyében egy tisztességes embernek gondolok - ebben a pillanatban ki kellett volna lépnie az SZDSZ-ből, mondván "fiúk én nem egy MSZ(M)P koalíciós pártba léptem be annak idején". Mécs Imre sajnálatos módon ezt nem tette meg, innentől kezdve ki van téve az MSZ(M)P koalíciós SZDSZ-t ért mindenféle támadásnak. És kénytelen ennek minden súlyát - pozitívumát és negatívumát is - elviselnie.
Ugyanakkkor Mécs Imre kilépésének és az önmegtisztulásának lehetősége még most is adott, bármikor hátat fordíthatna ennek az ÁVO-s csemete csapatnak. Csak tudnia kellene választania a párt (és a vele járó előnyök, parlamenti hely stb)., valamint a saját meggyőződése között. Példaként éppen Nagy Imre mártír miniszterelnököt hoznám fel, akinek '58-ban választania kellett kommunista meggyőződése és az '56-os forradalom és szabadságharc tisztasága, a magyar nemzet között és ő akár az élete, halála árán is '56-ot és a nemzetet választotta. Nagy Imre éppen ezzel a döntésével, tettével vált '56 és a magyar nemzet igazi hősévé. Bármi negatívumot is tett korábbi moszkovita életében, a döntő pillanatban mégis a nemzetet választotta a kommunista párt helyett.
Mécs Imrének ráadásul nem ilyen drámai döntést kellene megtennie. Neki nem az életéről, csak a "pártjáról" és az ezzel járó zsíros állásról kellene lemondania.
Mostanság kicsit prostituálódott. Azért nem szép dolog ilyen korúan lefeküdni a Fidesz ficsúroknak. Azok sokan vannak és ez hosszabb távon megárt az egészségnek. Használják, majd eldobják, és az MDF is végleg naracsból lesz.
Dávid Ibolya. Négy éves 1958-ban, mikor Mécs Imrét halálra ítéli a bíróság részvételéért az '56-os eseményekben. Édesanyja és édesapja bedolgozók voltak, ő 1975-ben kezdte tanulmányait a pécsi jogon. 81-ben szerzi meg a diplomáját, 85-től ügyvéd Tamásiban.
Percemberke.
Ha azt nézzük, hogy azok, akik a 301-es parcellában nyugszanak nagyobb részben hithű, pártag könyves kommunisták (Lásd Nagy Imre), akkor nem értem, milyen alapon és ki ellen szólt a fütty?
A kommunistákat lehet utálni, hiszen főleg azok, akiket a bosszúvágy vezetett és törleszteni akartak a náciknak, brutális és embertelen dolgokat műveltek.
Nyilvánvaló azonban, hogy bal oldalinak lenni nem azonos azzal: kommunistának lenni. Ezt a gondolati lépcsőt sajnos nem könnyű meglépni.
Attól, hogy valaki jobb oldali, lehet persze igaza, sőt a konzervatív jobb oldal nekem sokszor szimpatikus (külföldi példákon keresztül), de abban biztosan nincs igaza és kilóg a PR lóláb, hogy egy kalap alá veszi a bal oldalt és a kommunistákat.
Itt közlöm, hogy a két fogalom nem azonos, sőt közös halmazuk kisebb, mint mondjuk a MIÉP és a Munkáspárt közös halmaza.
Fütyülni, gyilkosozni, érezni reumás csontjainkban az Igazság és a Most-Mi-Megmutatjuk remegését, nos az könnyű. Sőt logikus is.
De randa és megvetendő.
Ahogy hiteles embereket sárba taposni is gusztustalan.
pekked van, mert en mind a 3 szabad valasztason ott voltam. nem tudom te hogy vagy ezzel..
Az MDF nem onnalloan kerult a parlamentbe, hanem FIDESZ-MDF jeloltek reven. Talan nem veletlen, hogy listan nem kapott annyit, hogy bejuthatott volna.
es valoszinuleg egyeniben sem rugott volna labdaba, ha nem vizezik fel magukat a FIDESZ-el.
es igen. egy partrol jobban beszel a listan elert eredmeny. kulonosen akkor, ha a jobboldalrol csak egy kepviselojelolt kuzd a mandatumert (a lemondasok utan)
"Te mi voltál akkor: ellenálló, szamizdatszerző, vagy tanácsi alkalmazott, vagy egyszerűen csak gyerek? "
Én kérlek gyerek voltam akkoriban. Ez a tény önmagában felment mindenféle együttműködés alól a komcsikkal. Ma mégi s abal oldalt tartom az egyetlen szalonképes irányzatnak.
Azok az emberek akik a hatvanas-hetvenes években brigádnaplót ragasztgattak és hazudoztak benne, csak azt tették, amitől azt remélték, hogy nyugtuk lesz. Tudomásul vették, hogy egy hazug rendszerben hazudni kell ahhoz, hogy nyugodtan élhess. "
Azok az emberek tehát ezek az emberek? Akkor mégiscsak igazat adsz nekem? Mellesleg te is igen jól elsajátítottad, hogy kell egy hazug rendszerben túlélni. Ha hazugság és igazságtalanság árán, hát úgy. Remélem így nyugtod van most. Arra meg majd megpróbálunk kitalálni neked valamit, hogyan tudod visszagyömöszölni megnyúlt nyelvedet a szádba.
Kedves Deamon, ne példálózz ha lehet Demszkijjel, hiszen róla legalább annyi ellenpélda forog közszájon mint másról.
Azok az emberek akik a hatvanas-hetvenes években brigádnaplót ragasztgattak és hazudoztak benne, csak azt tették, amitől azt remélték, hogy nyugtuk lesz. Tudomásul vették, hogy egy hazug rendszerben hazudni kell ahhoz, hogy nyugodtan élhess.
Te mi voltál akkor: ellenálló, szamizdatszerző, vagy tanácsi alkalmazott, vagy egyszerűen csak gyerek?
Átmosták az agyadat kedves Ariel, talán éppen Ariellel.
Mindezt nem Dávid I. akarja elmondani, nem ő kiabált a temetőben, hanem a nép vagy csőcselék ahogy neked teccik. Így vagy úgy akik bent vannak a parlamentben, azokat megválasztották. Ráadásul az MDF-eseket a nehezebb úton, vagyis egyénileg!
Vagy te többre tartod a listát?
Csak felmerült bennem a következő. Nem azért futattják az Oviék a hölgyet (D. I.) ilyen népszerűtlen szerepben, mert le akarják törni a népszerüségi lista első helyéről????
1. Köszi a tippet, majd felszerelek egy kamerát és megfigyeltetem magam.
S ha nem találnék gyanús dolgot magamról, akkor majd vásárolok terhelő adatokat.. Ugye úgy kell?
2. Az a baj, hogy elszalasztottam egy kicsit a dolgot : 30 évesen egy kongresszus( + egy kapott székház eladása + 1 stróman a törökhöz a családi vállalkozás támogatásában megfeküdt közeli cégnek) is kellhet ahhoz, hogy az ember kiessen a média kegyeiből és a populizmus képzavarokkal tarkított szlogen-óceánjának hadiösvényére lépjen. (Huhh, ez borzalmas lett..)
lm
Értem én, de ilyen korán?
A 29. és a 38. életév között ilyen súlyos elváltozáson megy keresztül az ember?
Én most vagyok 32, de simán tudom vállalni a 23 éves önmagamat..
Vagy ez pont most fog bekövetkezni?
Ajaj, akkor ne is adjak névjegykártyát telefonszámot a mostani barátaimnak? (vegyem vissza?)
Akkor kidobhatom a könyvtáram nagy részét is. :-(
Még szerencse, hogy az indexes álnév lehetőséget ad arra, hogy akár populistabolsevik lehessek majd, ha jön a 'változás kora' .. :-)
lm
Ha nem tudod felfogni, hogy szeretett miniszterelnök urunk esze és böcsülete természetes elhasználódás és kopás révén ment ganéba, akkor csak arra nyújtasz bizonyítékot, hogy idegen szívu vagy. Idegen toled a szityakeresztényáfészos fogalma a természetes elhasználódásnak és kopásnak. Mely fogalom pediglen leltár esetén is mentökörülménynek minösült.
A november 4-ei gyásznapon történt gyalázkodó bekiabálások miatt Mécs Imre (SZDSZ) napirend előtti felszólalásában sürgette a parlamentben, határolódjon el Orbán Viktor miniszterelnök a rendzavaróktól és a szélsőjobbtól. A kormány nevében reagáló Dávid Ibolya szerint ellentét feszül a képviselő személyes sorsa és pártja megítélése között. A Tisztelt Ház ismét leszavazta a tíz ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottság felállításának napirendre vételét.
Mécs Imre felszólalását és Dávid Ibolya válaszát - szó szerint - a parlamenti jegyzőkönyv alapján adjuk közre:"
A miniszterelnök 1992-es véleménye talán kiderülnek ebből :
(1992.10.26), DR. ORBÁN VIKTOR (FIDESZ) ...
"Ami pedig hölgyeim és uraim a politikai felelősséget illeti, a helyzet - megítélésünk szerint - még inkább egyértelmű, mert a Kossuth téren tartózkodó miniszterek nem vállaltak szolidaritást, nem álltak ki Göncz Árpád mellett, pedig ez - megítélésünk szerint - kötelességük lett volna. "
...
"Nem önmagában néhány száz skinheadtől fél ez az ország, hanem úgy gondoljuk, az ország attól tart, hogy a Kormány gyanúba hozható, és összjátékkal vádolható meg: a szélsőjobboldali erőszakos csoportokkal való együttműködés vádjával. (Taps a bal oldalról . - Zaj, közbeszólások a jobb oldalról. - Dr. Gáspár Miklós: Hazudik a FIDESZ!) A történtek - ha akarják önök, uraim, ha nem - ezt a gyanút + (Közbeszólás a jobb oldalról.) + ismétlem még egyszer: ezt a gyanút erősítik. Ezért a magunk részéről felszólítjuk a Kormányt, hogy pártjai, miniszteriális szervei szakítsanak meg minden kapcsolatot a szélsőjobbos csoportokkal, és a lehető legkeményebben lépjenek fel a polgárok nyugalmát fenyegető csoportokkal szemben. "