Keresés

Részletes keresés

hsoma Creative Commons License 2003.11.24 0 0 38
www.naturart.hu - n, Az Év Fotósa linken.
hsoma
Előzmény: vecsei (37)
vecsei Creative Commons License 2003.11.24 0 0 37
nem lathatok fotok a palyazat nyerteseitol a neten??? en ugyanis kivancsi lennek ra, de nem tudok peste utazni csak e miatt, hogy megnezzem
eke Creative Commons License 2003.11.15 0 0 36
megnyílt
nikolausz Creative Commons License 2003.10.12 0 0 35
Ezt akartam megsporolni. Meg a pontrendszer visszakereseset.
Előzmény: eke (34)
eke Creative Commons License 2003.10.11 0 0 34
számold ki :-)
Előzmény: nikolausz (33)
nikolausz Creative Commons License 2003.10.11 0 0 33
De ki lett az év természetfotósa?
HGyuri Creative Commons License 2003.10.10 0 0 32
Emberek!

Feltettük a listát IDE.

Elnézést a külalakért szebben most nem tudtam megoldani.

Előzmény: papugaja (29)
papugaja Creative Commons License 2003.10.09 0 0 31
Valszeg csak egy képem van, ha 49-cel bekerülhetett a döntőbe.
Az anonimitás elveszejtésétől nem rettegek, az adataimban régóta szerepel a nevem.
A rajtszámomat most nemtom, csak arra emléxem hogy négyjegyű...
Előzmény: eke (30)
eke Creative Commons License 2003.10.09 0 0 30
Holnap intézkedek hogy legyen egy lista, és felrakjuk egy elérhetô helyre...
Ha megmondod a rajtszámodat akkor megmondjuk hány képed van, bár akkora nick-ednek oda az anonimitása...
inkább kiküldetek egy körimélt az érintetteknek...
üdv:
Tocsez
:-)
Előzmény: papugaja (29)
papugaja Creative Commons License 2003.10.09 0 0 29
Kaptam egy emilt, eszerint megvannak az eredmények.

A díjazottaknak gratula!

Eke!
A kiállított de nem díjazott képekről nem jelenik meg lista?
Mikor és hogyan kaphatjuk vissza a beküldött képeket?

eke Creative Commons License 2003.10.01 0 0 28
a döntöben (a legjobb 300 között) elvérzett képek itt:

http://forum.fotoklikk.hu/modules.php?op=modload&name=gallery&file=index&include=albums.php

eke

Előzmény: HGyuri (27)
HGyuri Creative Commons License 2003.10.01 0 0 27
Kis türelmet még..
köszi!
Előzmény: nikolausz (26)
nikolausz Creative Commons License 2003.10.01 0 0 26
Sziasztok!

Valaki fel tudna tenni a fotopalyazat eredmenyet!
Engem erdekelne, de szerintem masokat is, akik nem voltak ott a zsurizesen. A naturart honlapjan meg semmi informacio.

Koszi

M

eke Creative Commons License 2003.10.01 0 0 25
"Etikai kizárásnál is elég szerintem a zsűrizés után egyeztetni az illetővel."

Tévedsz, az lenne a blama ha utána kellene a kiállítás átértékelni...

"Egyáltalán, volt olyan eset, hogy főzsűrizés előtt valakit leellenőriztetek, hogy minden rendben van-e a fotójával kapcsolatban és utáni visszatettétek a képét a többihez?í"

Igen, most is.
eke

Előzmény: K2DMD (24)
K2DMD Creative Commons License 2003.09.30 0 0 24
EKE:

A "porhintést" visszavontam és nem kételkedem a titkár feddhetetlenségében sem. De a borítékok fel lettek bontva a zsűrizés előtt és ezzel a dolog elvesztette a kerekségét (persze mindenki időben lett értesítve és ezért köszönet. (Tudod, meddig válogattam az üres borítékot, hogy ne legyen rajta papírhiba, nehogy amiatt zárjanak ki?)
Eke, én nem kételkedem abban, hogy tegnap kaptátok meg a végeredményt, csak az ilyen apróságokra ügyelni kellene.

Csekk: ha a zsűrizés utáni(!) boríték-felbontásnál nincs a nevezési lapon a befizetést igazoló szelvény, az illető helyezését - vagy képét - vissza kell vonni. Kell egy 3. helyet (ami régebben volt) fenntartani minden kategóriában, ilyenkor az előre lép egyet - vagy az kerül a falra.

Etikai kizárásnál is elég szerintem a zsűrizés után egyeztetni az illetővel. Egyáltalán, volt olyan eset, hogy főzsűrizés előtt valakit leellenőriztetek, hogy minden rendben van-e a fotójával kapcsolatban és utáni visszatettétek a képét a többihez?

Mint írtam, semmi rosszhiszeműség nincs bennem,de lehet, hogy ezt mások is megkérdeznék.

Előzmény: eke (23)
eke Creative Commons License 2003.09.30 0 0 23
"Azaz: a zsűrizés előtt már felbontották a lezárt borítékokat. Én azt hittem, erre csak akkor kerül sor, amikor már a nyertes képek szerzőit kell kiértesíteni, illetve amikor visszapostázzák az anyagot.
Így a pályázat jeligés volta inkább csak porhintésnek tűnik."

Ahhoz képest hogy tegnap este 6 kor kaptuk meg a teljes kiállítási statisztika elkészülte után azt a file-t amibôl azonosítani tudtuk a nevezési számhoz tartozó neveket, ez merész állítás:
"porhintésnek tűnik".

Kérem, hogy ezt vond vissza!

Ugyanis a pályázati titkár az aki ezt az anyagot kezeli: Körösi Levente. Fedhetetlen.
A zsűrizésen, ha láttad akkor, észrevehetted hogy a legvégéig amikor az elsô kettô+3 legmagaabb pontszámot kapó képeket közösen értékelte ki zsűri ki se kerültek a tárakból a diák, így ismeretlen maradt az egyébként sem azonosítható sorszámuk.
A boríték felbontása a befizetési csekk miatt egyébként törvényszerű, és ezt szintén ugyanez a személy végezte. Ugyankkor az elôzsűrizésen felmerült etikai kérdések megítéléséhez is kellett a név amit ismét csak ez a személy ismert és tette fel a kérdést...

Ergó a zsűrizés IS anonim volt!

A keveredés(egy esetben volt ilyen) a Levente hibája volt így került rossz tárba egy pályázó egy kategóriájának anyaga, több keveredésre nem emlékszem.

eke

Előzmény: K2DMD (22)
K2DMD Creative Commons License 2003.09.30 0 0 22
Szerintem egy nyugodt körülmények között zajló zártkörű zsűrizés objektívebb eredményt adhat - ha ilyet lehet mondani -, mint a nyilvános "gyorsan zavarjuk le jellegű".

A nyilvános zsűrizés képenkénti indoklás nélkül (ami persze lehetetlen) úgyis elveszti értelmét. Úgy, mint a pályázat jeligés volta: pályázóként nagy meglepetésemre e-mailben tudtam meg, hogy módosult a zsűrizés időpontja.

Azaz: a zsűrizés előtt már felbontották a lezárt borítékokat. Én azt hittem, erre csak akkor kerül sor, amikor már a nyertes képek szerzőit kell kiértesíteni, illetve amikor visszapostázzák az anyagot.
Így a pályázat jeligés volta inkább csak porhintésnek tűnik.

(Mindezt építő kritikaként, rossz szándék feltételezése nélkül írom.)

papugaja Creative Commons License 2003.09.30 0 0 21
A pontozógép ügye bosszantó, de én azért bízom benne hogy a véletlenül magas pontszámot kapott képek mégsem kerülnek falra.
Én még azt is megfontolnám, hogy a pontozásos sportokhoz hasonlóan a gépnek a legmagasabb és a legalacsonyabb pontot figyelmen kívül kellene hagynia.

Javaslatom a kategóriák keveredésének és a sorozatok ügyére az, hogy elválaszó diákat kellene készíteni, amik a kategória elején szerepelnek (a kategória címével és leírásával, esetleg a képek számával), illetve a sorozatok előtt jelzik azt (pl: "3 képből álló sorozat"). A kókadás elkerülésére anépesebb kategóriák közben is lehetne rövid szünet.

A kiírásba igenis kerüljön bele, hogy "a zsűri a sorozatokat megbonthatja", mert addig az érvényes, hogy "a sorozat egy képnek minősül".
Azt is világosan le kellene írni, hogy a kategóriatévesztő képek kizárásra, vagy átsorolásra kerülnek, illetve hogy nem egyértelmű esetekben a zsűrinek van-e joga a képet másik kategóriába átsorolni.

DigitAir Creative Commons License 2003.09.29 0 0 20
Pont ezért gondoltam, hogy talán több napos is lehetne a zsürizés, több szünettel. Pl. szombaton I-IV. kategóriák, vasárnap V-X. kategóriák (ez csak példa volt) és a kategóriák között 20-30 perc szünet (mintha csak egy borverseny lenne - ott sem nyelik egymás után ;) ). Akkor nem lenne unalmas a zsűrinek sem és jobban lehetne koncentrálni - talán. Természetesen ez csak egy kisember ötlete.
Jogos ez a "kinek mi tetszik" dolog és el is fogadom, de valóban érezhető volt a kategóriák végén némi unalom. Szünetek végén - szavazás elején hullottak a pontok, de 30-40 perccel szünet után már senkinek semmi nem tetszett.
Minden kép után egyenek egy almát :))) (ez most rossz volt ;) )
Előzmény: Bodnar.Robert (18)
eke Creative Commons License 2003.09.29 0 0 19
Tök igazad van, de asszem a legfiatalabbként nem fogom elmagyarázni ezt senkinek. Így ne a zsűriegészére hanem a konkrét tagjára vonatkozzon az ilyen bírálatotok.
eke

Előzmény: Bodnar.Robert (18)
Bodnar.Robert Creative Commons License 2003.09.29 0 0 18
Üdv mindenkinek,

Azon kár siránkozni, hogy a zsűri adott esetben milyen képre mennyi pontot adott, a zsürizés szubjektív, kinek mi tetszik, pont.
Hanem arra oda kellett volna figyelnetek, hogy ha már unja a zsűri valamely tagja a zsürizést, akkor se adjon ennek hangot semmilyen körülmények között! Aki ott volt, tudhatja, mire gondolok. Úgy vélem, a zsűrinek kötelessége, hogy megtisztelje a pályázókat és a megjelent közönséget is annyival, hogy -még ha úgy is érez, ahogy- ne adjon hangot neki, mert nagyon kellemetlen. Szerintem jó lett volna, ha a zsűri tagjai előre megbeszélnek ilyesmit is...

Üdv.: Robi

Előzmény: eke (17)
eke Creative Commons License 2003.09.29 0 0 17
"ami viszont nem, azaz, hogy egy-két fergeteges jó kép - ami pl. bőgéskor készült - lazán lepontozták 30-35 pontokra (a 80-ból) és egy
natúr sirály képe, ami csak repült a víz felett nem csinált semmit és nem igazán volt nagy kunszt sem a kép, sem megfotózni azt, az
kapott 55 pontot. Na ez durva volt. "

és képzeld el hogy mit kap a zsűri ha mind a 180 döntôbe kerüld de kiállításra el nem fogadott képet láthatjátok majd...
Azért azon is gondolkodjatok el, hogy hány olyan pályázat van ami nyilvános zsűrizésű?

Ami majdnem biztos:
lesz egy szigorú elôzsűri 300-500 képre szűkíti a pályézat anyagát. Nyilvánosság elôtt.

A nagyzsűri,ezt az anyagot fogja majd bírálni, nyilvánosan.

de óhatatlan hogy a zsűritagok saját fejük után mennek. Voltak olyan képek amik úgy kaptak magas pontszámot hogy kettô estleg 3 zsűrinél is volt 1-2 pont..
ezen az sem fog segíteni, hogy láthatóvá válik a zsűritagok egyenkénti pontszám is.

A BBC pályázaton teljesen zárt és titkos a zsűrizés. Kategóriánként 40 kép kerül a zsűri elé!
Az elôzsűrit kategóriánként egy -két személy végzi akikrôl senki nem tud semmit.
Mégis ezerrel támadják azt a zsűrizést is.
eke

Előzmény: DigitAir (14)
eke Creative Commons License 2003.09.29 0 0 16
a szavazógép:
a következô szavazógépünk: vezeték nélküli, jelzi azt hogy leadta e a szavazatot. Megjeleníti zsűritagonként az adott pontszámot.
Nem 10 hanem 5 pont lesz adható stb stb.

"A kategóriák néha bizony össze voltak csúszva (diák a diatárban) de mint kiderült, ez nem zavarta a zsürit, ugyanúgy lepontozta a képet."

ez annak az aoka volt, hogy a "pályázati titkár" rossz tárba tárazta... (egyszerűbb volt nem megbolygatni, a képe olyan amilyen önmagában kell jónak lennie)

A félreértés azokban lehetett akik tudják, hgy a naturArt eldöntötte, hogy a sorozatok egy képnek számítanak, és nem bonthatja meg ôket a zsűri. Vagy jó az egész vagy nem. De ehhez külön a kategóriák végére kellett volna tárazni ôket, errôl nem kapott értsítés a tárazást végzô "pályázati titkár"!
Viszont így a zsűri úgy dönt ahogy a tagjai megállapodnak.

A fôszponzoruk kérést, hogy miylen madarat látunk nem utasíthatjuk vissza, bár jobb lett volna ha a mellette ülôk mondták volna neki...

eke

Előzmény: hanyatthomlok2 (12)
Topy Creative Commons License 2003.09.29 0 0 15
* eke

Vagy nem november, vagy nem 14, vagy nem szombat, vagy nem 2003! :))
Komolyra forditva: mikor lesz megtekintheto az anyag?

Szia!

Topy

DigitAir Creative Commons License 2003.09.29 0 0 14
"Valahol elől ült egy nagyon buta nő, aki minden madárnál (pl. fekete rigó) megkérdeze, hogy "És ez mííííí?"

Bár én nem "butázom" le, de ez nekem is nagyon tetszett :)))
Ami viszont nem, azaz, hogy egy-két fergeteges jó kép - ami pl. bőgéskor készült - lazán lepontozták 30-35 pontokra (a 80-ból) és egy natúr sirály képe, ami csak repült a víz felett nem csinált semmit és nem igazán volt nagy kunszt sem a kép, sem megfotózni azt, az kapott 55 pontot. Na ez durva volt. Én ezt csak a szavazógépnek merem vélni, mert nagyon meglepett. Minden tiszteletem a zsűri minden egyes tagjának, de szerintem így "kutyafuttában" nem lehet precízen zsűrizni. Sajnos nem tudom a megoldását, hogy miként lehetne jobbá tenni. (Talán ha kétnapos és kategóriánként hosszabb szünet lenne?)

Előzmény: hanyatthomlok2 (12)
hanyatthomlok2 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 13
Hol lehet megnézni a "döntős" képeket (majd)?
Előzmény: eke (11)
hanyatthomlok2 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 12
Enyhén szólva kaotikus volt a zsürizés.
pl. egy jellemző hang a nézőtérről: "cirkusz helyett legközelebb ide hozom a fiamat..." :-)

A szavazógép kezelése-működése sok-sok kívánnivalót hagy maga után, és hogy ne csak destruktív legyek, pl. jó lenne, ha a zsüritagok rögtön látnák maguk előtt egy kijelzőn, hogy hány pontot adtak. Ezzel el lehetne kerülni a tévedéseket (1-est nyomtam, de tizest akartam).

A teremben kevés volt a szék, erről lehetett volna előre gondoskodni.

A kategóriák néha bizony össze voltak csúszva (diák a diatárban) de mint kiderült, ez nem zavarta a zsürit, ugyanúgy lepontozta a képet.

Talán előre tisztázni kellett volna a sorozatok fogalmát és az ott követendő eljárást - egy képnek számít-e (vagyis egy pontszámot kap) vagy sem. Nem jó, ha a zsüri ott kezd ezen vitatkozni...

Valahol elől ült egy nagyon buta nő, aki minden madárnál (pl. fekete rigó) megkérdeze, hogy "És ez mííííí?"
Ha már a madarakat elmonja valaki (Kalotás Zsolt), akkor az emlősöket, gyíkokat, növényeket is mondja el valaki - vagy EGYIKET SE!!!
Szerintem ez utóbbi lenne a jobb, ez nem egy népművelő szakkör volt, hanem egy zsürizés.

hanyatthomlok

Előzmény: eke (11)
eke Creative Commons License 2003.09.28 0 0 11
Most vettem észre ez a topikot.

A pályázatot az alábbi személyek zsěríizték:

Szarka Klára Magyar Fotóměvészek Szövetsége, szakíró
Dombovári Tibor Az Év természetfotósa 2002 / naturArt / Magyar Fotóměvészek Szövetsége
Eifert János, fotóměvész Magyar Fotóměvészek Szövetsége / naturArt
Kovács "Füles" Magyar Fotóměvészek Szövetsége
Kalotás Zsolt Az Év természetfotósa 2001 / naturArt /
Kármán Balázs naturArt / Magyar Fotóměvészek Szövetsége
Nagy Csaba, Az Év természetfotósa 2002 / naturArt /
Novák László naturArt / Magyar Fotóměvészek Szövetsége

Év természetfotósa 2003
Kiállításra kerül: 118 db kép

Ebbôl 2 db nagydia, 1 db papírkép, a többi kisdia
A kiállított képekbôl 5 ifjúsági.
A versenyben értékelhetô felnôtt képek száma: 113
a kiadott pontok összeg: 93 pont (kategóriadíjak és különdíjak)

Az fôdíj eredményszámításának módja:

A kiosztott díjak pontértéke:
Év természetfotója: 5 pont
kategória elsô díj: 4 pont
kategória második díj: 3 pont

Zsěri által megítélt különdíj: 1 pont

A fôdíjat az a pályázó nyeri el aki a legnagyobb aarányban részesül
%-osan a kiosztott díj-pontokból illetve a kiállításra elfogadott
képekbôl.

A kiállítás 2003 november 14 (szombaton) nyílik a MOM parkban.
A zsěrizés során a döntôbe került mintegy 300 képet hamarosan a neten is megnézhetitek a kapott pontokkal együtt. A késôbbiekben adíjazottak/kiállítottak is megnézhetôk lesznek a neten.

eke

DigitAir Creative Commons License 2003.09.26 0 0 10
Pontosan mi a címe a Műv. Központnak? Ha a keleti pu.-ról megyek, hogy jutok el a leggyorsabban? Köszi!
Előzmény: papugaja (9)
papugaja Creative Commons License 2003.09.16 0 0 9
FIGYELEM!

Az "Év természetfotósa 2003" című pályázatra beérkezett pályamunkák nyilvános zsűrizésének időpontja megváltozott.
Az új időpont: 2003.09.27., szombat reggel 10 óra
A helyszín változatlanul a Marczibányi téri Művelődési Központ.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!