Keresés

Részletes keresés

s3girl Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3640
Szia!

Mit gondolsz, lettek-e nőstények? V még nemlehet a közelükbe se menni?:)
Tücsköket te tudsz szerezni? Én nagyritkán tudok Kecskemétről 50darabokat..de ált olyan kicsikék:(
Előzmény: alpha111 (3639)
alpha111 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3639

A vizimentésre csak azért volt szükség, mert a kis doboz tetejét a gyerekeim levették, hogy megkukucskálhassák tojás van még vagy kisgekkó. Majd, NEM pattintották vissza a műanyag tetőt, gondolván nem olyan erősek azok a pinduri gekkók. Hát nagyot tévedtek!!

Ha gézzel feded le azt gumizd majd rá.

Az augusztus 25-i duó már nem tudott úszóleckét venni. :-D

Előzmény: Sémy (3635)
alpha111 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3638

Szerintem is. Én is ezért választottam ezt a módszert, mert nem kell rá 2-3 naponta odafigyelnem. A hőmérséklet és a pára szinte állandó, csak 2-3 hetente kellett a vizet utántöltenem a nagy dobozban és a kicsiben a tőzeget meglocsolnom picit. Ja és a naptárba felírni az 50-55. napot, hogy figyeljem mikor kell kivenni az apróságokat.

A másik módszer sem rossz, de ott nagyon figyelni kell a hőmérsékletre. Sokan keltettek már úgy is.

Sémy Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3637
Oh teljesen jó, akkor így fogom csinálni,viszont lehetőségem csak holnap lesz, remélem addig kibírja és nem lesz semmi bajuk..
Nagyon köszönöm a segítséget!
s3girl Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3636
Ahogy most csinálod, úgy több odafigyelés kell, hiszen állandóan pótolni kell a párát! A vizeshez viszont hozzá sem kell nyúlni, ha jól van beállítva!
Alpha-nál meg azért volt életmentés, mert nem fedte le a keltető közeges dobozt és kimásztak belőle a gekkók! Ha lefeded valami vékony anyaggal, gézlappal, v kilyukasztott műanyag fedéllel, akkor nemkell menteni!:)
Előzmény: Sémy (3635)
Sémy Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3635
Értem, viszont azért nem merem azt alkalmazni, mert én a nap háromnegyedében dolgozom, reggel 8-tól este 6-ig és a családban csak én vagyok aki hajlandó evvel foglalkozni,mert a szüleim csak terráriumon keresztül szemlélik:-)
És olvastam az alpha111- nél, hogy azért volt életmentés,én meg ettől félek...:-S
Előzmény: s3girl (3634)
s3girl Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3634
Szia!

Így is kilehet keltetni, de a vizes keltető annyival jobb h jóesetben ott nemkell locsolgatni, mert a víz közeg folyamatosan adja a kellő párát. Nameg a vizesnél belehet állítani a keltetési hőfokot.
Előzmény: Sémy (3633)
Sémy Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3633
akkor ezek szerint, ahogy én csináltam, az nem a legmegfelelőbb módja annak, ahogy keltetni kellene?!
Én azt hittem, hogy a hőfok és a pára a lényeg, ezért raktam a terráriumba a lámpa alá, és ezt locsolom mikor ugy látom, hogy szárad a homok. javíts ki ha az elképzelésem rossz, adj egy tuti biztos tippet, és úgy csinálom.
Előzmény: alpha111 (3631)
alpha111 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3632

Én vizes keltetőt használtam/használok hőszabályozós akvárium fűtővel. Mutatom a képen:

Ami ezen nem látszik : a kis dobozon rajta van a teteje és a nagy műanyag dobozon pedig ferdén üveglap is van.

Előzmény: Sémy (3630)
alpha111 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3631

A 3620-as hozzászólásomban ígérten:

Kikeltek azok a kisgekkók is augusztus 25-én 53 napra.

Sémy Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3630
Kép
tojás
tojás2
Sémy Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3629
Csináltam gyorsba fényképet, hogy lássátok, hogyan is csináltam meg...
Sémy Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3628
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni...
Kb két hónappal ezelőtt vettem egy hím gekkót. A nőstény már megvan kb 6 éve, és még csak most adatot meg, hogy tojásaim lettek. :-)
De van egy kis probléma...
Olvastam, hogy hogyan és mibe rakjátok a tojásokat,eddig minden oké.
Én beraktam a tojásokat egy dobozba homok és tőzeg keverékével, kilyukasztottam az oldalát és visszaraktam a terráriumba lefedve, közvetlenül a lámpa alá. Kérdés: Ez így jó, vagy esetleg csináljak még valami mást, vagy rakjam át egy másik terráriumba vagy mi a teendőm???
Neharagudjatok, lehet hogy hülyeséget kérdezek de ezek az első tojásaim és nincs sok gyakorlatom ezekben a dolgokban...:-)

Előre is köszönöm a válaszokat:-)
s3girl Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3627
Szia!!

Ááááááá, gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű!!!!!!!! Pici szerelmem:)) Nagyon szuper fényképek!! Ügyes vagy! De az alany is tökéletes!!:)) Nagyon klassz kis gyík:)
Előzmény: kis füli (3626)
kis füli Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3626
Sziasztok!
Próbálkoztam lefotózni Budyt... :)
Milyen lett szerintetek?

alpha111 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 3625
Csak akkor locsold, ha már nem párásodna a kis műanyag doboz teteje.
Előzmény: gecko03 (3624)
gecko03 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 3624
Kisteki féle tücskös doboz :). A keltetőben már tettem rá tetőt, ugyanúgy kis rést hagytam rajta, meg oldalt van kilyuggatva, remélem "értékelik" majd és kikelnek szépen :).
Földet locsoljam akkor időnként?
Előzmény: alpha111 (3623)
alpha111 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 3623

Szupeeeer!!!!

Mi is ugyan ilyen dobozban keltettük a tojásokat. Viszont a tetejét is rátettem kiluggatva, hogy ne száradjon olyan gyorsan a tőzeg. Eleinte csak féloldalasan és úgy, hogy ne csepegjen a tojásokra a víz. Kelés előtt 3-4 nappal pedig teljesen rápattintva, nehogy a kikelt kisgekkik belepottyanjanak a vízbe. Ennek ellenére 5 kikelt kisgekkó közzül 3-at vizimentésben részesítettek a gyerekeim, mert persze ők elfordították a tetőt, hogy lássák a tojásokat a párásodás ellenére is, és nem pattintották vissza.

A kelési idő 50-55 nap.

Előzmény: gecko03 (3622)
gecko03 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 3622
Mitoda öröm, mitoda bódottá! Ma arra értem haza hogy fel van túrva a terrárium, és hosszas keresgélés és ásás után megtaláltam a fészekben kb 4 cm mélyen a két tojááást :)

Már bent is csücsülnek a jó kis párában, melegben. A földjüket kell spriccelni, vagy elég hogy amúgy is sok a pára? Így jó ahogy lent van, hogy félig elvannak lepve a cuccal?

Ők azok :)

Toj1
s3girl Creative Commons License 2008.08.03 0 0 3621
Huh, Nálatok aztán jócskán beindult a szaporodás!:) Férnek még?:)
Előzmény: alpha111 (3620)
alpha111 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 3620

Nálunk a virágföld, kevés homokkal és tőzeggel nagyon bejött. Ma rakta le a nősti a 7. és 8. tojást. De csak akkor szereti igazán ha nedves, vagyis locsolni kellett. A perlit azért nem biztos hogy jó, mert nagyon tartja a nedvességet és ezért penészedhet be.

Még nagyobb öröm, hogy ma reggel kikeltek a 3. és 4. tojások.

A tojás rakásig eltelt idő nálunk 20-21 nap volt. Tenyésztő mondta, hogy ez lehet akár 14 nap is, mert ha a nőstényben már fejlődik a tojás akkor egy későbbi párzás alkalmával is megtermékenyülhet egy félkész tojás is.

Sőt nálunk olyan esett meg, hogy a nőstényt külön raktam tojás rakás elótt 2 nappal, hogy legyen egy kis nyugta. ezután 23 napig teljesen külön terkóban volt, és így is rakott újra tojásokat. Tenyésztő szerint ezek is lehetnek termékenyek, mert a nőstények szervezete raktározni tudja a hímivarsejteket. Majd augusztus 26-án megmondom, hogy tényleg így van-e. :-D

Előzmény: gecko03 (3618)
s3girl Creative Commons License 2008.08.02 0 0 3619
Perlit helyett jobb a tőzeg! Nekem perlitbe bepenészesedtek, pedig szinte csak a párában voltak. Bár nemtom h termékenyek voltak-e mert már tojásosan vettem a nőstényt anno.
A nedvesítésre nem emléxem h kellett-e:( Úgy rémlik h igen, de nemakarok hülyeséget írni, mert van h sima száraz homokba is letojnak, sz'al így nem valószinü.
Előzmény: gecko03 (3618)
gecko03 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 3618
Perlitet kutatok már 1 órája de se p.ker, se b.max, se b.store... valami tipp, hogy hol lehet kapni kis mennyiségben?

De addig is összerakok egy homok-v.földes kombót, az maradt már csak, hogy kell-e nedvesíteni? Köszi!
Előzmény: s3girl (3617)
s3girl Creative Commons License 2008.08.02 0 0 3617
Na, ebből csak egyre tudok válaszolni!:) Tojásrakó talajnak jó a föld és homok keveréke vagy tőzeg és homok keveréke! Esetleg sima tőzeg.
Előzmény: gecko03 (3616)
gecko03 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 3616
Úgy néz ki, hogy a nyár végére elért minket is az áldás, és az egyik lányzóban dagadnak a tojások. Mivel fiú csak 3 hete van, ezért rögtön felvetőtdik a kérdés, hogy mennyi idő tellik el a termékenyítés és a tojásrakás között, mert ha terméketlen a tojás, akkor nem kell keltetőt építenem..

Tudnátok hasznos tippeket adni mire kell figyelni ilyenkor, mind gekkó, mint tojás szempontjából? Milyen tojásrakótalajt tegyek be neki?

Köszi előre is mindent :)
Imeon01 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 3615
szia
érdekes amit irsz, 3lány van, de csak kettőn van seb, egyik lány teljesen egészséges, de ha bemegy a tojásrakó helyre, rögtön kijön a többi kettő, rájöttem ő volt a ludas és bántotta a többi csajt... féltette a tojásokat /biztos kell pár hét mire begyógyulnak a sebek, már kifejlettek és nagyon ritkán vedlenek,
köszönöm a segitséget mindenkinek. /
Előzmény: Kék selyemcukor (3614)
Kék selyemcukor Creative Commons License 2008.07.31 0 0 3614
Atkák ellen a legjobb a Frontline spray(persze csak a tereptárgyakra fújva és jól kiszellőztetve), de itt biztosan nem ők a ludasak. A képen sajnos minden látszik csak a lényeg nem, de nekem innen harapásnyomnak tűnik. Nincs véletlenül egy hímed, aki a szerelem hevében rossz helyen kapja el a lányokat? Vagy az egyik terrorizálja a többit. A vedléssel mindaddig gond lesz, amíg a seb teljesen be nem gyógyul.

Előzmény: Imeon01 (3609)
Imeon01 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 3613
ok. köszi, egyenlőre kaptak egy uj tiszta müanyag dobozt,
betadin nem nagyon tetszett nekik, érdekes hangokat adtak ki... már nagyon nagy a hasuk a tojásoktól, nem szoktam ilyenkor kézbe venni öket, de nem volt más megoldás,
köszi minden segitséget.

Előzmény: s3girl (3612)
s3girl Creative Commons License 2008.07.31 0 0 3612
Szerintem ecettel fertőtlenítsd a terráriumot! Az nem káros az állatra! Viszont majd szellőztess utána.:)
Előzmény: Imeon01 (3611)
Imeon01 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 3611
köszönöm szépen, megpróbálom.
enyhe domestos+viz lehet kicsit kifertötleniteni a terkót???
homokot már sütőben sütöm nekik, minden követ fát kikell fertötleniteni, hátha valami atka okozza, de az üveget is kikéne valamivel, ti mivel szoktátok?
Előzmény: alpha111 (3610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!