Valóban, vagy 35 évvel ezelőtt járt itt a busz. Csak akkor a forgalom elenyésző volt a maihoz képest. Mióta a Lágymányosi hid felépült, azóta erre az utcára zúdult az átmenő forgalom. Pusztulnak a valaha gyönyörű gesztenyefák. Jó kérdés. Nem tudom, nem értek az utvonaltervezéshez, de az biztos, hogy nem ebbe az utcába. Pl. az Etele útra.
Akkor merre vinnéd a 47V villamospotlót?Ugyanis a 4-es metró Bocskai úti állomásának épitése miatt,csak arra tudd kerülni a Egyébként egy 1958-as Budapest térképem szerint a Bártfai utcában (azon a részen,ahol holnaptól a potló busz)járt régen buz 59-es jelzéssel.Persze akkor még nem volt annyira beépülve az a rész.
Bajban a Bártfai utca! A kerület egy nagyon szép utcáját teszik tönkre, a hétfőtöl életbe lépő új közlekedési renddel. Két napja elkezdték vagdosni a gesztenyefasor utra néző ágait, a buszjárat miatt. Aki ezt kitalálta azt biztos nem a nagy eszéért szeretik otthon.
Kár, hogy tűnnek el ezek a régi villák a környékről. Annak idején sok hasonló villát, gyönyörű kerteket irtottak ki, annak érdekében, hogy épülhessen a panel. Ami miatt még mindig szeretek itt lakni, az pont az, hogy még vannak kis családi házas, régi villás szigetek a panelházak között. De vajon meddig...?
Hát az Etele út megnevezés sem stimmel, mert Etele útnak azt az utat hívják, amely a Hengermalom út folytatása a Fehérvári úti kereszteződéstől a Kelenföldi pu-ig. Annak az útnak szerintem egyszerűen nincs neve, gyakorlatilag szervizútról van szó, ahol az említett lábasházak lakosai parkolnak. De majd megnézem, hátha van egy utcanévtábla a bölcsőde kerítésén.
Ami az utcanevet illeti, egy régi térképen néztem Bendegúznak. A Tétényi út túloldalán a szürke kövér házak melletti kis utcát is annak jelöli ez a térkép egész a Hadak utjáig. Mellesleg az utolsó szürke ház után lévő Profi közértet régebben Bendegúz ABC-nek hívták.
Viszont megnéztem egy újabb térképen és ott már Etele útként van jelölve.
A fotó alapján gondolom az Etele út 32/c és 28 közötti 6 db lábasház és az óvoda ill. Leiningen úti iskola közötti útszakaszon (ahol jellemzően az említett házak autóparkolói vannak) folyó munkálatokra gondolsz. 30 éve lakom az egyik házban, de még sosem hallottam, hogy azt az utcát valahogy is hívták volna. CSHT: a Bendegúz utca az Etele térnél van.
Egyébként a távfűtőművek karbantartásii munkálatokat végez augusztus végéig, nem eléggé elítélhető módon ebben a * melegben még ablakot sem lehet nyitni olyan zajt csapnak.
most akkor hogy lesz a kerületben? lesz külön jobbikos lista, vagy úgy nyaljátok fényesre a fidesz fenekét, hogy "csak" egy külsős bizottsági helyet kaptok? megéri ez? mi lesz így a jobbikból 1 év múlva??? :-DD
A kivitelezéssel majdnem egyidőben folynak a kiegészítő berendezések engedélyezései és építései. A szellőző építése után szépen rendezik a környéket egy játszótér építésével együtt.
Nem tudja valaki, hogy mi készül a Bendegúz utcában? Jól el van korodonozva az utca egyik fele. A képet tegnap csináltam, de ma már munkagép is volt ott, meg pár ember, akik valami gödröt ástak.
Az újbudai helyhír szeretne létrehozni egy várostörténeti gyűjteményt a honlapon. Célunk, hogy a XI. kerület történelme, nevezetességei, érdekességei, híres épületeinek története, a városban élő/élt neves személyiségek életrajza egy helyen elérhető legyen. Tervezett „rovatok”:- általános történelem- városrészek (és történelmük)- kerületi nevezetességek (épületek, emlékművek, hajdani és mostani gyárak)- neves újbudaiak Szeretnénk az írásokat a későbbiekben képekkel is illusztrálni. Kérjük tisztelt Olvasóinkat, ha van a kerülettel kapcsolatos írásuk, vagy tudnak olyan honlapról, könyvről, mely a XI. kerület történetével foglalkozik, küldjék el azt e-mailben a bp11helyhir@citromail.hu címre! Ha a felkerült anyagokban hibát találnak, vagy saját anyagaikkal kiegészítenék azt, kérjük a fenti e-mail címen tegyék meg! Ha az anyagokról véleményük van, honlapunkon a hozzászólások alatt megírhatják.
Az anyagot folyamatosan bővítjük.
Köszönjük segítségüket!