"világcsúcsot döntött tegnap meg kétezer méteren. A világ egyik, hanem legnagyobb középtávfutójáét, Hisám el-Gerúzs csúcsát szárnyalta túl, adta át a múltnak. A norvég beírhatja magát a történelemkönyvbe még ennél is vastagabb, kirajzoltabb betűkkel, ha például 1500 méteren, vagy 5000-ren valamikor világrekordot fog futni. Akkor még lehet a valaha volt legjobb is."
azért ne essünk már túlzásokba, Ingebritsen még rohadtul nagyon messze van attól is, hogy akár csak minden idők legnagyobb középtávfutója legyen (remélem nem minden idők legnagyobb atlétája titulusra gondoltál), ha mondjuk 2028-ig dominál, akkor térjünk vissza erre.
Főleg a kitetovált, fülbevalós fenegyerek, Ingebrigtsen volt kibaszottul az, mivel egy huszonnégy éves világcsúcsot döntött tegnap meg kétezer méteren. A világ egyik, hanem legnagyobb középtávfutójáét, Hisám el-Gerúzs csúcsát szárnyalta túl, adta át a múltnak. A norvég beírhatja magát a történelemkönyvbe még ennél is vastagabb, kirajzoltabb betűkkel, ha például 1500 méteren, vagy 5000-ren valamikor világrekordot fog futni. Akkor még lehet a valaha volt legjobb is. De ehhez ebből a két számból valamelyik kelleni fog neki, mivel ez van főszámnak titulálva atlétikai pályaversenyen, értsd ez alatt, VB, Olimpia!
Köszi akkor mint a galopp lóversenyen (bocsi a példáért), a pálya legbelső ive a legrövidebb. Igy már értem, és ezt hogy számolják ki, hogy igazságos legyen?
Mert a kanyarok miatt csak a legbelső pálya 400 méter, minél külsőbb pálya, annál hosszabb. Ezzel a pályaelőnnyel kompenzálják, hogy minden futó ugyanolyan távot fusson.
Hát igen de úgy tudom ilyen események sehol nem nyereségesek, még a FOCI VB se nem? (ott is felhúznak jópár stadiont pl ahol kb csak a vb-n va n meccs)
Megnéztem a kinai versenyt, egyre jobban bejön ez a sport igy tv-be lendületes a közvetités stb, bár az M4-enis mondták az atlétika népszerüségét még javitani kell.
Nyilván nem fogják azt mondani, hogy hát a 250 milliárdból százat zsebretettünk, meg vendégül láttuk az illiberális barátainkat, köszi srácok, jó buli volt :)
Mert nagy sportesemény. Foci EB volt, vizes VB volt kétszer, kézilabda is volt asszem, az olimpia meg a foci VB pedig esélytelen. Más nagy, világszinten követett és népszerű sporteseményt tudsz? Kajak-kenu max 8-10 országot érdekel, vívás is, kosárlabda, röplabda nem túl nagy truváj ilyen szempontból.
Nem gondolnám, hogy ezt a kormányt bármennyire is érdekelné az atlétika :)
Ebből most lehetett pénzt kivenni, meg azért elég nagy sportesemény egy atlétika VB, ilyet megrendezni azért presztizs, arra meg szükségük volt.
Én nem látnék bele többet.
Jogok megvásárlása, visszanézhetőség, ez meg tisztán üzlet. Népszerűek a sportok (persze a foci a top mindenhol), busásan megtérülnek a megvásárolt közvetítési jogok.