Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2012.08.12 0 0 352

akkor ideje a keresztény bálványokat ledönteni és helyébe valami igazabbat tisztelni!

Előzmény: prszm (351)
prszm Creative Commons License 2012.08.12 0 0 351

Nem kell mondani semmit.

Számomra az állandó vergődésed, ami többségében igazságon is alapszik, de úgy érzem legalább annyira hiábavaló, mint amit hiábavalónak tartasz. 

Számomra egy eklatáns példája vagy az állandó kételkedő, és lázadó embernek, aki azt hiszi, hogy az a küldetése, hogy mindenkinek jól megmondja.

Amúgy elég tájékozott vagy.

Azt amit mondasz sokszor jogos. Ne engem kérj számon azért, hogy okitsalak, hanem Istent, nem velem van küzedelmed, hanem Istennel, vagy ahogy te mondanád az én képzetemmel, és magaddal, és a te képzeteddel.

Küzdjél csak! ....... A válasz nála van. Az Istent megvédeni nem kell mert megvédi saját magát.

Egy hullahop karika!:)

Volt egy ószövetségben egy Baál bálvány amit lerombolt Gedeon, és számon kérték érte.

Bír. 6.27
Ekkor Gedeon tíz férfiút vőn maga mellé az ő szolgái közül, és a képen cselekedék, a mint megmondotta vala néki az Úr. De miután félt atyjának háznépétől és a városnak férfiaitól ezt nappal cselekedni, éjszaka tevé meg.
Bír. 6.28
Mikor aztán felkeltek reggel a városnak férfiai, íme már össze volt törve a Baál oltára, és levágva a mellette levő berek, és a második tulok égőáldozatul azon az oltáron, a mely építteték.
Bír. 6.29
És mondának egyik a másikának: Ki cselekedte ezt? És mikor utána kérdezősködtek és tudakozódtak, azt mondották: Gedeon, a Joás fia cselekedte ezt a dolgot.
Bír. 6.30
Akkor mondának a városnak férfiai Joásnak: Add ki fiadat, meg kell halnia, mert lerontotta a Baál oltárát és mert kivágta a berket, a mely mellette volt.
Bír. 6.31
Joás pedig monda mindazoknak, a kik körülötte állának: Baálért pereltek ti? Avagy ti oltalmazzátok-é őtet? Valaki perel ő érette, ölettessék meg reggelig. Ha isten ő, hát pereljen ő maga, hogy oltára lerontatott!

Amúgy nem gondolnám, hogy a Isten, vagy Jézus, vagy a Szent-Lélek bálvány lenne, de ha azzá teszik, akkor le kell rombolni. Isten megtiltotta, hogy bálványt csináljunk belőle, és leboroljunk a kezeink csinálmányai elött.

Előzmény: Paleokrites (350)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.12 0 0 350

Nos, mit mondjak erre?

Hullahopkarika?

Minek ez a sok idézet?

Ne haragudj, de ha állandóan értelmezések variánsaival jövünk, valamely teológiai hittételeknek megfelelően, akkor te vagy istenek helyében, nemde?

Ne te okíts, okítson Isten személyesen engem, ha meg nem létezik, csak a valláshiedelmi szónoklatzokban, könyveket írók képzeletében, olyan bizonyságtételekben, amiket asszociálva gondolattársatanak, akkor hiábavaló minden igeidétzet itt!

Előzmény: prszm (348)
chEszed Creative Commons License 2012.08.12 0 0 349

Az ember termtésével kezdeném, ha nem haragszol bibliai referenciákat most nem írok, mert kevés az időm.

Isten "minden test szellemének" az Istene. Minden lélegző élőlény élete, az élőlény szelleméből fakad, amely Istentől származik. Ez az Istenből kijövő szellem az emberbe érve egyedivé válik. Emberi szellemmé válik. Ez a szellem minden emberben az a rész, amely Istentől van. Az Istentől kapott emberi szellem működési területei: az intuíció, a lelkiismeret (amely valójában "szellemi együtt-ismerés Istennel", illetve kapcsolódás a szellemi világhoz.

Ez a szellem szorosan összeolvad az emberi lélekkel. Az ember halála után a lélek "hordozója". Azaz a test a halál pillanatában marad, a lélek, és az emberi szellem megy a neki rendelt helyre. Ez a szellem tehát nem Isten Szent Szelleme, ugyanakkor eredendően tartalmaz ismeretet Istenről, Isten általános törvényéről, és a mennyről. Az ember azonban képes elnyomni a hangját, és olyan is előfordulhat, hogy a lelkiismeret totál nem jól működik. Röviden Isten nem lakik alapjáraton minden emberben benne.

A nyelveken szólás kapcsán meglehetősen aggályosnak tartom azokat a dolgokat, amit a közösségedben hallottál.

A nyelveken szólásról: Kétféle kifejezés van a bibliában róla vagy új nyelveken, vagy más nyelveken szóltak az emberek. Ez mindkettő azonos jelentésű, és abstzolút nem azt jelenti, hogy valaki egy általa megtanult, idegen nyelven beszél.

A kersztséget azért emeltem ki a betöltekezéstől, avagy a Szellem vételétől, mert van egy irányzat, akik szerint ma már nincs olyan, hogy szent Szellem keresztség, mert ez csak az apostoloknak, és Kornéliuszéknak volt. Ezzel szemben több beszámoló is van, amely egyrészt leírja, hogy a hívek megteltek, másrészt utasítja is a híveket, hogy legyenek tele Szent Szellemmel. Nem akartalak összekeverni. A lényeg tehát nem az, hogy szellem keresztségnek, avagy betöltekezésnek nevezzük: a cél az, hogy legyünk TELE.

Kérdezted a mennyiséget. Mennyi az a mennyiség a Lélek vételénél, amitől már keresztségről beszélünk és mennyitől betöltekezés?   A Szent Szellem kepcsán kétféle görög előfordulást lehet megkülönböztetni. Az egyik névelővel áll "A Szent Szellem", a másik névelő nélkül "Szent Szellem". Mindkettő ugyanazt a valóságot írja le, azonban más más aspektusból. A névelős alakban mindig személyként van Róla szó. A névelő nélküli alak olyan mintha valamiféle anyagi, erő lenne. Ez a szellem, mint fogalom természetéből fakad. A szellem kb olyasmi is lehet, mint egy halmazállapot, vagy anyagjellemző. A szellem képes áthatolni fizikai anyagokon, és képes energiát átadni annak az anyagnak/embernek. Isten szelleme tehát SZEMÉLY, de mivel "szellem" képes különböző anyagi dolgokat hordozni, és átadni, illetve képes anyagi dolgokat átjárni. Isten Szent Szellemének erre a tulajdonságára használják a KENET kifejezést. "A názáreti Jézust, mint kené fel őt az Isten Szent Lélekkel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög hatalma alatt voltak" Ez az erő érezhető, megtapasztalható, átadható. Isten tulajdonságait, és áldásait közvetíti pl. szentség, pl. ismeret, gyógyulás, stb. Mindez olyan mint egyfajta járuléka, vagy illata, nem tudom jobban körülírni ISTEN SZELLEMÉNEK, aki ismétlem nem azonos ezzel az erővel, vagy dologgal, csupán közvetíti azt.

Szóval akkor hogy lehet tele valaki félig egy SZEMÉLLYEL? Kérdezed jogosan. A tele lenni azt jelenti: a szívben teljesen Isten szelleme lesz úr. Ugyanez a kifejezés, amellyel a görög azt írja, hogy legyünk TELE szent Szellemmel, ugyanez a kifejezés áll az Ap. Csel 5:3-ban, ahol károli ezt így adja vissza: " Anániás, miért foglalta el a Sátán a te szívedet, hogy...".

A megtéréskor és újjászületéskor Isten Szelleme összekapcsolódik az emberi szellemmel. Ez azonban még nem a betöltekezés.

A betöltekezéskor Isten szelleme az emberi szellemen keresztül az ember lelkét (értelem, érzelem, akarat), és fizikai testét is elárasztja, és uralma alá veszi. Egy biztos jelét tudom ennek: Ez a nyelveken szólás, vagy a prófétálás. A lényeg a szóláson van. Hogy van erre más mód is? Az ember átadott élete, tettei, életvitelének elemzése, stb.... LEHET. De én a Bibliában csak egy olyat látok, amit az apostolok is elfogadtak jelként.

A vízkeresztséget emberek végzik, vízbe. A szent Szellem keresztséget JÉZUS végzi, magába Isten Szellemébe. Amikor aztolvasod, hogy meg voltak keresztelve Jézus nevére, itt mindig vízkeresztségről van szó. Pál esetében Ananiás imádkozott azért, hogy jöjjön vissza a látása, majd, hogy teljen meg Szent Szellemmel. Ez megtörtént. Pál ezután megkeresztelkedett vízzel.

A Samáriabeliek megkeresztelkedtek vízzel megtérés után, de a Szent Szellemet csak az apostolok kézrátétele után vették.

A vétel nem feltétlen jelenti azt, hogy meg is telsz vele. Ez Isten akaratával mindenben megegyezik, azaz a teendőd:

1) Kéred az Atyát, hogy töltsön be Szent Szellemmel.

2) Hiszel abban, hogy ezt a kérésedet Isten meghallgatta, mivel Isten akarata szerint kérted.

3) Ezt köszönd meg nap mint nap, illetve legyél készen arra, hogy változtass az életeden, ha Isten mutat valamit.

4) Kérd illeve köszönd meg mindezt addig, amíg teljesen meg nem bizonyosodsz arról, hogy amit kértél megtörtént. Pál is könyörgött az efézusiakért. Aztán volt egy pillanat, amikor már nem kellett könyörögnie tovább... Elmondom, hogy ez az a jel, amit az apostolok pünkösdkor, Kornéliuszék, illetve az efézusiak is megtapasztaltak. Tűz (látható lángnyelvek) és szél nem volt mindenhol. Ez azonban igen.

Ez a nyelveken szólás nem az a karizma, amit a gyülekezetben prédikálásra kell használni. Erről valóban az van írva, hogy nem mindenki szól így nyelveken. Ez az ima személyes (saját magunk) építésére adatik.

A szent szellem keresztségnek/avagy a Szent Szellemmel való betöltekezésnek a következménye: az ember ERŐT kep arra, hogy JÉZUS hiteles TANÚJA legyen.

Az ószövetségben a próféták csak Isten Szellemének az erejével, hangjával találkoztak, de sosem élhették át, hogy a szellemük eggyé válik Isten Szellemével, és a belsőjük a szívük megtelik Isten jelenlétével. A testüket megérintette töbször Isten, de csak a feltámadás óta lehetséges ilyen szoros közösség Istennel.

A mérték tőlünk függ. Én addig kértem, amíg meg nem elégedtem, és bizony mértékben mindig azt kérem: még többet, még beljebb, még közelebb had lehessek.

"az Isten nem mérték szerint adja a Szellemet."

Ezért annyira leszel tele Isten Szellemével, amennyire ezt akarod, és amennyire ennek az "árát" hajlandó vagy megfizetni.

Előzmény: Törölt nick (343)
prszm Creative Commons License 2012.08.12 0 0 348

Személyesen ismerni Istent sokan azt értik rajta, hogy megtapasztalták Istent, szólt hozzájuk, megérintette, csodát tett vele, megvigasztalta, vagy megismerte a Szent Írásból. stb. De ez nem azt jelenti, hogy földi apától foggant ember ismerheti őt. Maximum megmutatot magából valamennyit neki, ahogy Ádámnak, Jóbnak, Mózesnek, vagy a prófétnak, vagy az apostoloknak.

Ismerheti a hangya az embert, azért mert látta a cipőjének az orrát. Nem. A hangya képe egy emberből egy cípő orr. :) De semmi ismerete nincs az ember értemi tudásáról.

De attól, hogy valaki megtapasztalta Istent, az nem azt jelenti, hogy teljeségében ismeri is. Azt tudja, mert megtapasztaltakból, hogy bizhat, és hihet benne, mert ő nem változik, és ami legfontosabb hogy szeret, nem úgy mint az ember, ezért ismeri.

Jób. 39.35

A ki pert kezd a Mindenhatóval, czáfolja meg, és a ki az Istennel feddődik, feleljen néki!

Jób. 39.36

És szóla Jób az Úrnak, és monda:

Jób. 39.37

Ímé, én parányi vagyok, mit feleljek néked? Kezemet a szájamra teszem.

Jób. 39.38

Egyszer szóltam, de már nem szólok, avagy kétszer, de nem teszem többé!

Jób. 40.1

Ekkor szóla az Úr Jóbnak a forgószélből, és monda:

Jób. 40.2

Nosza! övezd fel, mint férfi, derekadat; én kérdezlek, te pedig taníts engem!

Jób. 40.3

Avagy semmivé teheted-é te az én igazságomat; kárhoztathatsz-é te engem azért, hogy te igaz légy?

Jób. 40.4

És van-é ugyanolyan karod, mint az Istennek, mennydörgő hangon szólasz-é, mint ő?

Jób. 40.5

Ékesítsd csak fel magadat fénynyel és méltósággal, ruházd fel magadat dicsőséggel és fenséggel!

Jób. 40.6

Öntsd ki haragodnak tüzét, és láss meg minden kevélyt és alázd meg őket!

Jób. 40.7

Láss meg minden kevélyt és törd meg őket, és a gonoszokat az ő helyükön tipord le!

Jób. 40.8

Rejtsd el őket együvé a porba, orczájukat kösd be mélységes sötéttel:

Jób. 40.9

Akkor én is dicsőítlek, hogy megtartott téged a te jobbkezed!

Jób. 42.1

Jób pedig felele az Úrnak, és monda:

Jób. 42.2

Tudom, hogy te mindent megtehetsz, és senki téged el nem fordíthat attól, a mit elgondoltál.

Jób. 42.3

Ki az - mondod - a ki gáncsolja az örök rendet tudatlanul? Megvallom azért, hogy nem értettem; csodadolgok ezek nékem, és fel nem foghatom.

Jób. 42.4

Hallgass hát, kérlek, én hadd beszéljek; én kérdezlek, te pedig taníts meg engem!

Jób. 42.5

Az én fülemnek hallásával hallottam felőled, most pedig szemeimmel látlak téged.

Előzmény: Paleokrites (347)
Paleokrites Creative Commons License 2012.08.12 0 0 347

Melyik Urat, kit-mit kellene kérdezni, ha senki nem ismer egyetlen Urat, Istent, Atyát, Jézust sem személyesen?

Ha írásokból képzelet ecsetáével festünk egyet a bibliai szentíásnak kikiáltott irathalmazból, emberek képzeletieit átalakítva, akkor az mi, bálvány?

Előzmény: selay (346)
selay Creative Commons License 2012.08.12 0 0 346

Szia.

Muszáj pár szót szólnom, mert úgy tűnik egyre jobban belegabalyodsz, pedig annyira egyszerű.
Már bocsánat: mért nem kérdezed egyenesen az Urat, hogy megkeresztelt-e Szentlélekkel?

Ugyanis Ő keresztel, nem te magad, magadat. Ő tudja, hogy kit keresztel meg, és kit nem. Ő ismeri az övéit. És ez az, amit annyian elfelejtenek! Ítélnek összevissza látszat(hallat/olvasat) után, pedig Isten és csakis Ő ismeri az övéit.

Uram, Uramozhatnak reggeltől estig, Istent nem fogja meghatni. Istent nem kötik az emberi szélhányta vélekedések.

Ha hiszel Jézus vérének megtisztító és üdvösség szerző erejében, mért nem hiszel az Ő ígéretében, hogy meg is kereszteli az Ő gyermekeit?
Mért nem elég neked a benne való bízáshoz az Ő kegyelme?

A hit Isten ajándéka Jézusban, és nem Istenben.(mert Istenben az ördögök is hisznek, de már kevésbé Jézus vérében, a megváltásban) Ha neked megvan a hit ajándéka, azt jelenti, hogy Isten elkezdte az Ő munkáját benned. Amit Ő elkezdett, be is fejezi, ebben a Szentlélekkeresztség is benne van, mert Ő nem végez félmunkát.
Ez a folyamat Isten dolga, te ne félj, ne kételkedj, csak higgy!

Általam nagyon tisztelt chEszed azért mondja, hogy a Szentlélekkeresztség jele a nyelveken szólás, mert ez a Hit Gyülekezet egyik fő teoriája. Ez Németh Sándor tanítása, akit nem zavar, hogy Pál megkérdezi: "vajon mindnyájan szólnak-e nyelveken?"

Pálra hagyatkozz inkább, ha már mindenképp külső bizonyíték kell neked.
A nyelveken szólás egy karizma, egyiknek van, a másiknak nincs, de mivel az illető meg van keresztelve Szentlélekkel,  meg tudja magyarázni, bár lehet, hogy ő maga nem is szól nyelveken. Vagy prófétál, vagy azt sem, de megvan neki a bölcsesség beszéde, vagy a tudásé(ismereté).

Az első pünkösd semmihez sem hasonlítható: akkkor született meg Krisztus Teste! Az a nyelvek napja volt, hogy titkának megnyitását: Isten örömhírét azok is meghallják, akik nem beszélték az ország nyelvét (és a szinkrontolmácsot is otthon felejtették) :-)

Az eltelt kétezer év a Krisztus Teste növekedése, fejlődése, sömögőzéstelenítése, (sikerült leírnom :-)) ehhez másfajta ajándékok kellenek, mint ami a Szent Szellem Földre érkezésekor megnyilvánult.

Úgy vélem meg is ad Isten mindent, ami ahhoz szükséges, hogy az Egyház építésében nélkülözhetetlen ajándékok kiosztásakor a  személyre szabottság szabadsága érvényesüljön, nem pedig az uniformitás bénítóan kötöző ereje.  

Előzmény: Törölt nick (343)
Amet Creative Commons License 2012.08.12 0 0 344

Szia!

Tekeri 306-os hozzámszólására válaszoltam a 340-essel.

Valami oknál fogva néha nem írja ki a program, hogy kinek válaszolunk!

Előzmény: Törölt nick (342)
kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 341
Ez a Simon, még pénzt is akart adni(!) azért, amit látott/hallott, tehát nem egy benső dolog csupán a Szent Lélek vétele.

Előzmény: chEszed (338)
Amet Creative Commons License 2012.08.11 0 0 340

Írod: "Nagyon mélyen vagy......"

----------------------------------

Hát még milyen mélyről jöttem:

"A fenevad, a melyet láttál, volt és nincs; és a mélységből jő fel és megy a veszedelemre. És a föld lakosai csodálkoznak (a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe e világ alapítása óta) látván a fenevadat, a mely vala és nincs, noha van."(Jel 17,8)

A fenevad, mely már nincs, az a bűnös természet, ami a sajátom. Mégis vagyok (lásd: noha van), mint új ember, akiben a Krisztus lelke lakik a Szentlélekkeresztség, vagyis a Krisztus lelkének befogadása óta! Aki elnyomja a bűnös természetemet, és az igájában tartja:

"A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.(1Kor 6,17)...Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én (lásd: mely vala és nincs), hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem."(Gal 2,20)

Ebben a hamis vallásos tanok által megfertőrődött világban, pedig veszedelemre megyünk, vagy más szóval halálra adatunk az Igazság hirdetése miatt:

" Mert mi, a kik élünk, mindenkor halálra adatunk a Jézusért (igazságért), hogy a Jézus élete is látható legyen a mi halandó testünkben."(2Kor 4,11)

chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 338

A te értelmezésed szerint, hogyan lakhat bennünk a Szent Szellem, ha nem volt Szent Szellemkeresztségünk? Mert van olyan teória, ami a megtérésünk előtti állapotnál kizárja az isteni vezetést, az csak akkor lehetséges, ha elfogadtuk Krisztust, amit könnyen meg tudok cáfolni. Egyáltalán hogyan lakhat bennünk Krisztus, ha még nem volt Szent Szellem keresztségünk?

A Szent Szellem bennünk lakozása akkor kezdődik, amikor Jézust befogadjuk, és ÚR-nak valljuk meg. Az Isteni vezetésnek nincs köze ahhoz, hogy valakiben benne lakozik Isten vagy sem.

A Szellem keresztség a megtéréstől különálló esemény. Krisztus bennünk lakozásának nem feltétele a keresztség. A vezetésnek sem feltétele a benn lakozás, sem a keresztség.

A vétel nemfeltétlen keresztség. A mennyiségtől függ. (Krisztus feltámadása után az apostolokra lehellt, és azt mondta nekik: vegyenek Szent Szellemet. (És meggyőződésem, hogy vettek is)  Mégis ezután jött el pünkösd, amikor túlcsordultak. Ez volt a keresztség!

Pálnál nem a szemei megnyílása volt a keresztség. Ahogy írja is Ananiás azt imádkozza:  hogy szemeid megnyiljanak és beteljesedjél Szent Lélekkel.

Később Pál írja, mindenkinél jobban tud nyelveken szólni. Érdemes megvizsgálni még a Samáriai történetet. Ott olyan emberek voltak, akik hittek, megtértek, megkeresztelkedtek vízzel. Többük démonoktól is megszabadult, és meg is gyógyult. Sok mai prédikátor istt meg is állt volna, hisz volt egy gyülekezet, tele hívőkkel. De nem. Fülöp tudta hol van a szolgálatának a határa: "Mikor pedig meghallották a jeruzsálemi apostolok, hogy Samária bevette az Isten ígéjét, elküldék azokhoz Pétert és Jánost; 15 Kik mikor lementek, könyörögtek érettük, hogy vegyenek Szent Lelket: 16 Mert még senkire azok közül nem szállott rá, csak meg voltak keresztelve az Úr Jézus nevére. 17 Akkor kezeiket reájuk veték, és võnek Szent Lelket. 18 Mikor pedig látta Simon, hogy az apostolok kézrátétele által adatik a Szent Lélek, megkínálá õket pénzzel",

MIT LÁTOTT SIMON? MERT VALAMIT TUTIRA LÁTOTT, amikor a többiek vették a SZent Szellemet. Szerintem nemcsak látott hallott is valamit. Ezért nem osztom azt a véleményt, amit írtál a tűzről. Ez csak egy része, és ha csak ilyesmi átélésed volt, vagy, hogy érzed, hogy nem kell megszólalnod - mindez JÓ. De elmondom neked, hogy ekkor még távol vagy Isten jelenlététől. Ennél van közelebb, és több. Szóval a Szent Szellem vétele nem mindig eredményez keresztséget, ezért addig kell keresni és kérni, MELY ISTEN AKARATA, amíg meg nem kaptad. (Lukács 11:13:
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tõle kérik. AZOKNAK AKIK TŐLE KÉRIK)

Nyilván egy szigeten másképp történnek a dolgok. Isten szuverén Isten, te pedig nem szigeten élsz. Sajnos sok embert az választ el Isten megismerésértől, hogy nem hallja az igaz evangéliumot!

Előzmény: Törölt nick (337)
kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 334
''olvasnod''
Előzmény: Törölt nick (331)
kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 333
A várakozásról, újból, az akarat jut eszembe...
Előzmény: Törölt nick (308)
kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 332
A várakozásról, újból, az akarat jut eszembe...
Előzmény: Törölt nick (308)
kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 329
Elég lett volna alaposabban olvasnod az evangéliumokat! :) Jézus - mint ember - reggel, este félrevonult imádkozni, hogy erőt szerezzen, pedig nyilván Benne élt a Mindenható Úr, Izrael és az egész Univerzum Atyja...
Előzmény: Törölt nick (323)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 327

Köszönöm, Viszont!

Előzmény: Törölt nick (324)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 326

Sose gondoltam másképp, csak gondoltad.

Előzmény: Törölt nick (323)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 325

Márk 8:33:
És õ megfordulván és az õ tanítványaira tekintvén, megfeddé Pétert, mondván: Távozz tõlem Sátán, mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra.

És itt jön be a hit után a SZERETET. A levegőbe, a Sátánnak mondta, hogy távozzon, nem úgy, hogy Péter szemébe nézett.

Előzmény: Törölt nick (322)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 320

Jézus vajh hogyan dorgálta meg Pétert?

Szemtől szembe lesátánozta?

Előzmény: Törölt nick (317)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 319

Jelenléte marad, ereje azonban elfogy az emberi természet miatt, így újratöltésre van szükség.

Különben hogy magyarázod a tanítványok, vagy az apostolok "töltekezéseit"? (Idézzem?)

Előzmény: Törölt nick (318)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 316

A szentlélek nem "olvassa rá" az ember bűneit más emberek által senkire. Aki azt hiszi, hogy ez a szolgálata neki, avagy a Szentléleknek az téved.

Próbáltam kifejezni a különbésget az egyszerű és száraz fej-hit, és Isten erejével végzett szolgálat között.

A keresztény élet alapjáraton természetfeletti., Nem értem mi bajod a szóval.

Az áldás és minden jó természetes Istentől jön, és meg is marad.

Előzmény: Törölt nick (314)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 313

Beszélgessünk! (Hogy? Itt?)

Előzmény: Törölt nick (312)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 311

Kezdjük azzal, hogy mik a feltételei annak, hogy valaki természetfeletti módon más embereknek áldássá tudjon válni akár szóban vagy tettben?

Közte van-e a kevélység?

Előzmény: Törölt nick (307)
chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 309

A nyelveken szólás gyakorlatát úgy látom nem érted, és célját sem. Majd leírom később. A szavakat nem raktározza el és húzza elő az ember, mert a nyelveken szólás mindig úgy van, ahogy a Szellem akarja. Az ember akarata csak annak elkezdésére, (kinyitom a szám) és befejezésére (becsukom a szám) van kihatással.

Én felekezetközi helyen tértem meg, ahol egyetlen keresztény csoportról sem volt szó, csak Jézusról, és az evangéliumról.

Így kerültem ki a "nagy"  magyar egyházi mezőre, közösséget keresve. Először egy nem karizmatikus helyre tévedtem. Ha nem lettek volna szélsőséges ellenzői mindennek, ami karizmatikus, akkor talán nem is keresek mást, de mivel a rokonságomban voltak karizmatikus emberek, akikre felnéztem, és azt hittem minden keresztény karizmatikus, szóval miattuk elkezdtem ezt a kérdést kutatni. Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy nem mindenki hisz akarizmákban. Elolvastam mindkét oldal könyveit, és a Bibliával összevetettem. Így jutottam a felismerésre, hogy a krizmatikusoknak van igazuk.

Bár azt hiszi Mc Arthur, hogy az érvei a Biblia tanításával egyezők, valójában több ponton téved. Kb ahhoz hasonlítanám ezt, mintha valaki az elektromosság tövényeinek ismerete nélkül szedne szét egy tv-t, és az alkatrészek alakjából próbálna meg rájönni a TV működésére... Nem az a baj, hogy nincs szentlélekkeresztsége, az a baj, hogy azt hiszi, tudja a válaszokat.

Előzmény: Törölt nick (302)
babaji Creative Commons License 2012.08.11 0 0 303

Az ember nemtudatos-tudattalan  lelki területei két felé oszthatók : altudat és feltudat !

A  gondolkodás vezényelte tudatunk egy lakás földszintje,az altudat a pince,a tudatfeletti /Égi/ pedig a padlás.

Nem mindegy hogy süllyedünk vagy emelkedünk !Nem mindegy hogy honnan jön a csudaakármi.

babaji Creative Commons License 2012.08.11 0 0 301

A nyelveken szólás alias szivima leginkább a párja képességgel igazolható a NYELVIMA ÉRTÉSE  által !

Mert egyebekben lehet hogy altudatos pszichizmus valamiféle automatizmus.Egy ismerősöm például automatikusan irt,ugy hogy oda sem figyelt,harsányan társalkodott közben. Nála ÉRTELMESEBB szöveg kerekedett ki,én is kaptam igy üzenetet. Nos ez karizma ? Nem tudom ,inkább médiumitás  lásd irómédium. A hipnózissal is sokminden magyarázható. Önmagában még nem égi ajándék /karizma / hogy valaki gépiesen tevékenykedik a tudatától függetlenül.

Van nyelvima ! csak annak látszó is van :)))

Előzmény: kari333 (297)
babaji Creative Commons License 2012.08.11 0 0 300

A hit karizma :)) és nem intellektuális elhivése valaminek !

chEszed Creative Commons License 2012.08.11 0 0 298

Most arcra kellene esnem, és felkiáltanom, hogy bizonnyal az Isten lakik benned?

Hát nem, nem jött be...

Előzmény: Törölt nick (292)
kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 297
Nálam jobban talán senki sem tudta megmagyarázni a nyelveken szólást! Mint fiatal értelmiségi: anatómiai-élettani, neurológiai-pszichiátriai okoskodások tucatjait hoztam fel!

Elfogadtam a személyemért szóló imákat, olyan emberektől akiket tiszteltem, de mégsem történt semmi! Azután, egy tavaszi iskolai szünet végén, péntekről szombatra virradóan, hajnali fél háromkor, egyszer csak arra ébredtem, hogy egész testemben reszketek, ajkamat pedig valami sohasem tanult, számomra idegen nyelv hagyja el.

A vízkeresztségemet még egy évig halogattam, talán éppen azért, hogy mai fejjel belegondolva, még fontosabbnak tartsam azt.

Előzmény: Törölt nick (290)
kari333 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 296
Nálam jobban talán senki sem tudta megmagyarázni a nyelveken szólást! Mint fiatal értelmiségi: anatómiai-élettani, neurológiai-pszichiátriai okoskodások tucatjait hoztam fel!

Elfogadtam a személyemért szóló imákat, olyan emberektől akiket tiszteltem, de mégsem történt semmi! Azután, egy tavaszi iskolai szünet végén, péntekről szombatra virradóan, hajnali fél háromkor, egyszer csak arra ébredtem, hogy egész testemben reszketek, ajkamat pedig valami sohasem tanult, számomra idegen nyelv hagyja el.

A vízkeresztségemet még egy évig halogattam, talán éppen azért, hogy mai fejjel belegondolva, még fontosabbnak tartsam azt.

Előzmény: Törölt nick (290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!