Keresés

Részletes keresés

Laja73 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 104
legjobb, ha a lászló kórházba viszed be, ott 2 pillanat alatt megmondják - de abból, amit leírtál, nekem nem tűnik annak. szárazan köhögni, fulladni minden gyerek hajlamos:), inkább ahogy a levegőt veszi, az árulkodó, krupp esetén olyankor szinte nem kap levegőt, és iszonyú hangja van (nem igazán hörgés)
szóval ezt így nehéz megmondani
Előzmény: lilianyu (103)
lilianyu Creative Commons License 2003.10.11 0 0 103
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de tudnátok segíteni, hogy krupposak-e a gyerekeim? Az is eltartott egy ideig, amíg felmerült bennem a gyanú, hogy ez lehet.
1. a nagyobbik a hónap végén lesz 2 éves. Meg volt fázva, ezért elmentünk orvoshoz, Sumetrolimot kapott. Azóta eltelt kb. 1 hét, úgy tűnt, minden ok, de egyszer csak elég hörögve vette a levegőt, olyan volt, mintha "kongana" a mellkasa. Emellett be volt rekedve, de nagyon. És köhögött. Volt 1 éjszaka, hogy többször bementem, mert hallottam, hogy fuldokolva veszi a levegőt. Azért nem vittem el orvoshoz, mert gondoltam, ez még a megfázás. Ez kb. 2-3 napig tartott, most már jobb, csak kicsit van berekedve. Ha ez krupp, akkor ilyen esetben mikor kell mentőt hívni? Azon az éjszakán kellett volna? Eszembe jutott, de úgy voltam vele, várok, mert egyedül vagyok a 2 gyerekkel, és nem tudtam, mi legyen. Szerintetek?
2. a kisebbik 4 hónapos, nála most kezdődött az ugató köhögés. a nagyobbnál az előző eset 2 napja volt. Lehet ez is az, vagy ez más? Ő nem fulladozik levegővétel közben, de ha köhög, van, hogy alig kap levegőt.
Akkor ez most mi lehet? Gondoltam, ha továbbra is ez van, hétfőn megint megyünk a dokihoz, de addig elvigyem ügyeletre? Vélemények?
Laja73 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 102
Kedden bevonultunk, ma jöhetünk haza. Nem is lepődtünk meg, a két nagyobb gyerek már egy ideje vírusos volt, úgyhogy csak idő kérdése volt az egész. Kedden reggel még csak egy kezelésre mentünk be, hogy majd másnap jövünk megint, de aznap este már be is feküdtünk.

Teltház volt a 15A-ban, egy másik épületbe kerültünk, ahol az éjszakás nővérek tündériek voltak, folyamatosan jöttek gyógyszerezni - de a nappalosok közül a szerdaiak katasztrófa, semmi vizsgálat, semmi kezelés, úgy kellett kikönyörögnünk azt az egyet, amit kapott végül.

Fuly Creative Commons License 2003.05.27 0 0 101
A citromolaj a köhögésre jó.
Érdekes, hogy hurut mellett nekünk nem jött a krupp (pontosabban az álizé).
Előzmény: Gabeszka (100)
Gabeszka Creative Commons License 2003.05.24 0 0 100
Köszönöm a válaszokat. kedves, hogy így rögtön reagáltok.

A doki is ezt a behúzást kérdezte, de annyira nemigen került nyugalmi állapotban, hogy fülelhettem volna, amikor meg megnyugodott, akkor nem hallottuk. A hangja volt kicsir hörgős, de aztán reggelre az sem.
Viszont megérkezett helyette egy kis köhögés (a szokásos náthával járó ingerköhögés) és persze orrfolyás.

A háziorvos szerint sem volt igazi krupp. Viszont jó kis hurutja van, ami már hétfőn is így volt.

Én is olvastam ezt a korral összefüggő tünetet, és én is azt gondoltam, hogy ha ezt a telet megúsztuk, akkor már elmúlt a veszély. Vagy mégsem?

Mindenesetre ma a citromolajjal próbálkozom, hátha átalussza az éjjelt, köhögés nélkül.

G

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.23 0 0 99
Kb. 1-2 hónappal előbb volt nekünk is ilyen álmicsoda. Egy kis köhögés, gyenge ugatás. Rögtön erkély, hideg levegő, reggelre kutyabaj.
Nem is írtam be ide akkor! :-)))

bye, Ltd

Fuly Creative Commons License 2003.05.23 0 0 98
Szia Gabeszka!

A leírásod enyhe pseudocroup utal. Ekkor nincs láz, se rekedtség, semmi, "csak" a fulladás.
Hűvös, párás levegő oldja a tüneteket legjobban.
Egyetlen gyanús körülmény, hogy 3 éves kor körül már nemigen jön, szokásos előfordulása 6-18 hónap közt van, akkor még veszélyes is lehet, mert a gégefő mérete kisebb, könnyebben elzáródik. Nagyobbnak sokkal rosszabbul hangzik (rémes hangja van), de nem olyan nagy gáz.

Nem akarok "távdiagnózist" adni :), de lehet, hogy nektek ez egy kései, gyenge roham volt.
A pseudocroup előzmény nélkül jön és nyom nélkül megy, kb. egyforma eséllyel jön vissza holnap, a jövő héten vagy sose. Nekünk egy erős és 2-3 gyengébb rohamunk volt összesen.

Ebből asszem érthető, miért nem látott semmit a pulmológus.

A továbbiakhoz: ez valszeg nem hurutos eset volt, itt csak a hűvös levegő segít, majdnem annyit, mint az inhaláció.

Homeopátia, antibaci:
Vannak, akik az antibacit életmentő szernek tartják és csak életveszély esetén adják. Meg tudom érteni őket. A homeopátia szerintem nem rossz dolog, de azt is a helyén kell tartani.
A homeogene és coryzalia jellegű szereket én nem kedvelem, de ez privát vélemény. Ha már valami, akkor konkrét szereket vegyen be az ember.

Szia
Fuly

Előzmény: Gabeszka (96)
Laja73 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 97
Szia Gabeszka!

Amikor vette a levegőt, nem húzott iszonyúan? Mert a fuldokló köhögés önmagában szerintem bármi lehet

L

Előzmény: Gabeszka (96)
Gabeszka Creative Commons License 2003.05.22 0 0 96
Sziasztok!

Segítsetek kérlek, hogy amit leírok, az krupp volt-e?
Éjjel párszor felköhögött, elég ugatóan hangzott, amjd elkezdett sírni, és emelett olyan hörgően köhögött, és szinte sikítozott, visított, nem sírt. Volt ez a köhögés, ami szinte fuldoklásig, öklendezésig ment 10-15 percen át, mire kicsit enyhült. Ezalatt valahogy beadtunk nei egy kanál Mucoprtontot, majd a László ügyletét felhívtam, és megkérdeztem, Rectodelt 30 mg-os kúpot beadhatom-e. Addigra már csak néha köhögtt, és aztán aludt reggelig.
(Eddig a krupp még csak lázig és rekedtségig jutott el, a párásítással megelőztük ezt a fuldokló köhögést, makszimum "ugatott" néhányat. Eze a tünetek miatt voltak itthon ilyen szerek)
Ami miatt kicsit gondolom, hogy nem a klasszikus krupp, mert 1. nem volt rekedtség, 2. nem volt és most sincs se láz, se más tünet, 3. Akkor is tudott rendesen beszélni, bár mondta hogy nem kap levegőt.
Elmúlhat-e ez ilyen gyorsan, visszajön-e ma este?

Köszönöm a válaszokat (egy pulmonólógusnak megmutattuk, de ő nem látott rajta se torkában semmit)

Másik téma: ugyaneme fiúcskának (3 lesz nyáron) volt szívműtétje, ami során a tüdőben felgyülemlik váladék. Nos azt is "kiütögették" belőle, egy gyógytornász, ahogy bobus írta. Azt mondat ez más hurutos esetekre is jó (azóta nem volt komolyabb esete)

Homeopátia: a környezetemben rengetegen hisznek benne. Nem akarok állást foglalni, (nekem is van itthon homeogene és coryzalia), de sajnos láttam már eme szerekben oly vakon hívő anyukákat, hogy egy mandulahgyula vészesen tüszősre gyulladt be, már majd' 40 fokos lázzal, mire végre beadta az antibiotikumot. Hit nélkül nem megy, és sok gyógyult esetről is hallottam, ahol a homeopátia segített, de ott áll a dobozokon, hogy ha x nap után is fennállnak a tünetek, menjen orvoshoz.

G

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.27 0 0 95
OK

bye -> Ltd

Előzmény: szomi_szomi (91)
bobus Creative Commons License 2003.03.27 0 0 94
Bocs megint off leszek...nem akartam beleszolni ebbe a vitaba, de gondolom az elozo hozzaszolasra valaszolnom kell, mivel nekem lett cimezve...

Elore szeretnem bocsatani, hogy en senkit sem szeretnek rabeszelni semmilyen gyogymodra, ugy gondolom, mindenkinek joga van azt hasznalni, amiben hisz, amit jonak talalt, amirol ugy gondolja, hogy az adott problemara megoldast ad(hat). En magam sem a "nyugati" sem a "termeszetgyogyaszati" modszereknek nem vagyok elkotelezett hive, mindkettobol probalom azt hasznositani, amirol ugy gondolom, nekem, vagy a csaladomnak hasznal.

Valoszinuleg elkerulte a figyelmedet, hogy kulfoldon elek, tehat valoban az itteni homeopatias diplomat nem a SOTE-n osztjak...Az orvosok akikkel itt kapcsolatba kerultem, vagy itt (Franciaorszag), vagy Nemetorszagban szereztek a diplomajukat.
Itt jellemzo az, hogy a korzeti orvosnak altalaban egy "termeszetgyogyaszati" diplomaja is van, kinek mi, ez altalaban homeopatia, akupunktura, esetleg kinezologia, vagy akar csontkovacs (bar utobbira itt az osteopata szot hasznaljak), sot sokan ismerik es hasznaljak a reflexologiat (talpmasszazs) is. Mindegyik "szakteruleten" (miattad teszem idezojelbe) vannak olyan orvosok is, akik kifejezetten csak ezzel foglalkoznak (foleg a homeopatiaval es akupunkturaval foglalkozok kozott). Az itt elo korzeti orvosok 30%-nak van homeopata kepesitese is...a lakosoknak pedig kb. 30%- szinte csak ilyen eszkozoket hasznal a gyogyulashoz, de a tobbiek kozott is sok van, aki alkalmankent igenybe veszi ezeket a szereket, gyogymodokat. Meg egyszer ismetlem, nem arrol van szo, hogy Jozsi bacsi a szomszedban ugy gondolja, tud energiat adni...nem sarlatanokrol beszelek, hanem kotelessegtudo szakemberekrol, akik probaljak a betegeknek a (szerintuk) legjobbat nyujtani. Itt senki sem lepodik meg, ha az orvos nem antibiotikumot ir fel...de ha szukseges, a homeopata orvos is felirja (ezt en lenyegesnek tartom!). Peldanak jo a mandulagyuszi, amit 80%-ban virus okoz, de a 20%-ban elofordulo bakterialis fertozesnek nagyon komoly szovodmenyei lehetnek. Mit tesz a magyar orvos? Minden esetben antibiotikumot ir fel...Mit tesz a francia? Elovesz egy kis palcikat, kenetet vesz a gyerek torkarol, ket perces tesztben megnezi, van-e baci, es csak ha van, akkor irja fel az antibiotikumot (es ez nem csak penz, szemlelet kerdese is...).
Ha mar antibiotikum...A sajat gyerekemnel 8 felet probaltak ki, nem hasznalt, vagy csak ideig oraig...
Meg valami, hamar itt a kohogesrol , felgyulemlett valadekrol, krupprol van szo...Itt hasonlo esetekben altalaban a gyogyszerek helyett(vagy mellett), a gyereket masszorhoz is elkuldik, aki "kiutogeti" a gyerek tudejebol a valadekot...latvanynak szornyu, de a hatas szuper! (muscoviszcidozisban szenvedo halalos beteg gyerekeknel jottek ra, hogy ez a modszer nagyon jo a tudo tisztitasara...)

Amit pontokba szedtel a hatasos gyogyszerrol, arra nem tudok mit irni, mert az elso ketto igaz ugyan, de az orvos, legalabbis a homeopatias hisz abban, amit felir...es ha igaznak vennenk ezt a harom pontot, nem is lenne hatasos gyogyszer...(ez ugye azert nem igaz?)

Valo igaz, hogy biologuskent sok mindenrol hallottam, de pont azert is, mert ilyen a vegzettsegem, tudom, hogy attol meg, hogy valamire perpillanat nem tudjak a tudomanyos magyarazatot, az nem jelenti azt, hogy a dolog nem letezik, vagy nem hasznal (addig, amig valaki pro vagy kontra nem szolgal megfelelo bizonyitekkal). Ha az ELTE TTK-n vegeztel, akkor gondolom ezt nem kell bizonygatnom, es Te is szamtalan peldat fel tudnal sorolni akar a fizika, akar a kemia, akar a biologia teruleterol....
En a szegedi JATE-n vegeztem, ott kicsit nyitottabbak voltak...
Furcsa szamomra, hogy nagyon sokszor tapasztalok ellenallast vagy elutasitast termeszettudomanyos vegzettsegu emberek reszerol, mondvan , hogy nincs a dologra "tudomanyos" magyarazat, holott szerintem pont ez a szakma, ahol az ember tudhatna, hogy mindenre nyitottnak kell lenni, kulonben hogy jo kutato az ember?

Summa summarom, en csak annyit szeretnek meg hozzatenni, amit mar az elejen is irtam, hogy mindenki belatasa szerint cselekedjen, semmi tobbet. Es meg talan annyit, hogy nem feltetlenul kell elzarkozni dolgok elol, inkabb meg kellene tanulni a vilagnak a meglevo tudast szintetizalni, es nem pedig a kulonbozo iranyzatoknak, iskolaknak es tudomanyagaknak egymasra fujjogni...szerintem az elobbi elobbre vinne a vilagot...

Bocsi, hogy hosszura sikeredett....

Előzmény: VAti70 (92)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.03.27 0 0 93
OFF
Tényleg, a placebó működését már megmagyarázta a tudomány?
Előzmény: VAti70 (92)
VAti70 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 92
OFF
Ezt a homeopátiás diplomát hol osztják? Szerintem nem a SOTEn... :)
Mintha az ELTE TTKn is másképp tanítanák a temészettudományos gondolkodásmódot, nekem legalábbis.

Nem hiszem el, hogy biológusként ne hallottál volna double-blind tesztekről stb.
Tehát hogy a gyerekednél úgy találod hogy hatott, tudományos szempontól nem jelent semmit, ezt neked is tudnod kell.
Még statisztikailag sem utal arra, hogy összefüggés lenne a beszedett bogyó és a javulás között, az oksági összefüggés pedig kissé erősebb mint a statisztikai...
Ha nem ismert a hatásmechanizmus mi alapján dönti el az orvos, hogy kinek pontosan milyen szer kell?

Az én definícióm szerint az a szer hatásos, 1/ amiben nem kell hinnem hogy működjön 2/ nem is kell tudnom róla, hogy azt szedem vagy mást 3/ a felíró orvosnak sem kell hinnie benne.
Minden más csak misztikus "new age" vajákolás.

A középfülgyuszi esetén nyilván nem jól találták el az antibiotikumot, akkor akárhány hétig szedhetik, csak a mellékhatások jönnek.
ON

Előzmény: bobus (86)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.03.27 0 0 91
Bocs! A hülyézés itt csak ironikus túlzás volt. Szmájlit is raktam, nehogy túl komolyan vedd.

Arra akartam utalni, hogy ha engem felelőtlennek tituláltak, mert homeopátiáztam kruppnál, akkor te miért nem kaptál ki a citromolaj miatt, ami szintén nincs tudományosan bizonyítva.

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.27 0 0 90
OFF
Kezd durvulni a topic?

Egyébként nem kezelésre használom. De engem megnyugtat. Az is hogy nem tér vissza betegség. Bármi oka is legyen.

A hülye citromolajos.
ON

Előzmény: szomi_szomi (85)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 89
Bocs, az 1.-es nem írtam le pontosan. Tehát van akut esetre bogyó, de azért olyan hülye nem vagyok, hogy a gyerekem életével kísérletezzek. Be lehet adni azt a kórházba menet is. Legfeljebb nem kell bent maradni sokáig, ha hat. :-)
Előzmény: szomi_szomi (82)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 88
Ez egy örök vita.
Pro: Kipróbáltam és működött.
Kontra: Nincs tudományos magyarázata, tehát ha működött, akkor csakis és kizárólag placebó volt, ezért én soha az életbe ki nem próbálom, amíg nem lesz tudományos bizonyíték.

Csak azért írtam le, hogy elkerüljük a sok offot. :-)

Kedves vagy, hogy biológusként ilyen pártatlanul nyilatkozol. :-)

bobus Creative Commons License 2003.03.24 0 0 87
nem palcebo, placebo...bocs
bobus Creative Commons License 2003.03.24 0 0 86
Bocsi, hogy belekotyogok, csak veletlenul jartam erre....nalunk is fordult elo kohoges, szerencsere nem fulakolos...
Csak a homeopatiara reflektalnek par mondat erejeig. Biologus vagyok, nem tudom felfogni, hogyan hat, de az en fiamnal meg mindig hatott. Kulfoldon elek, itt nem divat, es nem draga, sot, sokkal olcsobb az osszes tobbi gyogyszernel, es nem orvoslatogatok beszelik ra az orvosokat akik hasznaljak (megfelelo , homeopatias diplomaval is rendelkezo orvosokrol van szo). Mivel allatoknal is nagyon jo hatasfokkal hasznaljak, nem hiszek a palcebo hatasban...
A kisfiam kozepfulgyulladasat ketszer sem hozta rendbe tobb hetes antibiotikumos kezeles...A homeopatia fura modon hatott (akko fordultam ehhez a modszerhez, mikor ujra elojott a gond, es tudtam, hogy mar ketszer hetekig-bocs- fosott az antibiotikumoktol, a fule meg nem javult..). Azota megelozesre is hasznalom, es lekopogjam, a gondjaink megszuntek....
Bocs, nem akartam off lenni, csak nem szeretem, ha valaki ugy beszel valamirol, hogy ki sem probalta (irtad, hogy nem is vagy hajlando kivaltani ilyen szereket).
A homeopatinak egy titka van, amennyire en eddig tapasztaltam, nagyon jo szakembernek kell felirni a szereket, olyannak, aki tenyleg eltalalja, hogy az adott betegnek mire van szuksege...maskulonben tenyleg nem hat.
Előzmény: VAti70 (84)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 85
Tehát, ha másfélévesnél hat, akkor az nem placebó. :-) Én is erre a vélaményre hajlok és most nem a kruppról van szó. Másra is használtunk bogyót. De nem szeretném, ha homeapátia prokontra vita lenne ebből a topikból. Vagy ha erről akarsz vitázni, akkor mennyünk át valamelyik homeopátia topikba. De előre is leszögezném, hogy tiszteletben tartom a véleményedet, és egyáltalán nem zárom ki, hogy nincs igazad.

Egyébként azért mért nem háborodtál fel, hogy itt valami hülye citromolajjal kezeli ezt a szörnyű betegséget? :-)

Előzmény: VAti70 (84)
VAti70 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 84
Homeopátia.
A bogyóval nem előzöl meg semmit.
Csak megnyugtatod magad, hogy megtettél valamit a megelőzés érdekében.
1,5 éves gyereknél nyilvánvaló hogy nincs placebóhatás, ezért is kár beleerőltetni.

A mentőről megvan a történetem, hogy a doktornéni azt javasolta amikor be kellett vinni a gyereket: "ha van kocsim, jobban járok ha autóba ugrom és beviszem én, ki tudja mikorra ér ide a mentő". Pedig ez Bp. :(

Előzmény: szomi_szomi (82)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 83
OK, értem már. Valóban nincs ellentmondás. :-)
Előzmény: Laja73 (81)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 82
Homeopátia:
1. Gondolod, hogy lennénk olyan hülyék, hogy akut esetben bogyózzunk? Ha fullad és hörög a gyerek, akkor én is a mentőt hívnám, vagy rohannék a kórházba. Ellenben 2 darab ugató köhögésnél mi csak indulásra felkészültünk, hogyha durvul az eset akkor indulhassunk.

2. Ne használj homeopátiás szert, ha nem akarsz.

3. Elég részletesen leírtam, milyen körülmények között használtunk homeopata bogyót és direkt leírtam az egyéb körülményeket is, mert valóban előfordulhat, hogy nem a bogyó gyógyított. Ezt pont a te nézetedet vallók miatt tettem, hogy lásd, hogy nem hiszek vakon a dologban.

4. Bár erős kételyeim vannak a placebóról egy másféléves gyerek esetében, ennek megvitatása már elég off lenne itt. De akár placebó akár nem, ha sikerült átvészelni a telet krupp nélkül, akkor én az eddigi taktikán nem változtatok: párásítás, gyerek hálószobája hűvösen tartva, homeopata bogyó _megelőzésre_ és ha előjönnek a tünetek sókamra. És persze akut esetben kórház.

Előzmény: VAti70 (78)
Laja73 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 81
szerintem ezzel nem mondtunk ellent egymásnak
a hidegpárásító egyértelműen jobb koncepció, de mint ilyen, jobban oda is kell figyelni rá
mint ahogy ugyanez más dolgoknál is fennáll (vö. bmw vs trabant)

nekem ezt egyébként egy olyan fickó magyarázta, aki klímaberendezésekkel foglalkozik svájcban, és ennélfogva kénytelen ismerni az egészségügyi előírásokat

Előzmény: szomi_szomi (80)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 80
Én meg a melegpárásítóról hallottam azt, hogy felszaporítja a _bacilusokat_ a _levegőben_. És azért jó a _hideg_ párásítő, mert az nem gyárt ilyen meleg nedves környezetet. :-) Szóval, ezek szerint mérlegelni kell az előnyöket hártrányokat, vagy megkérdezni az orvost vagy gyógyszerészt.
Előzmény: Laja73 (79)
Laja73 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 79
a hidegpárásítónál NAGYON oda kell figyelni a rendszeres, napi tisztításra! a melegpárásítóval ellentétben, ahol ugye a baktériumok "megfőnek", ennél a folyamatosan nedves, elkoszolódott részek a vírusok melegágya

lászló kórház ambulancián is voltunk azóta (többször vittük már vissza a gyereket, amikor gyanús volt), ott is nagyon kedvesek voltak
de hát persze ez csak a mi tapasztalatunk

a madarászról egy ismerős nem sok jót tudott elmondani, kb annyiból állt a kezelés, hogy vizes lepedőket pakoltak az ágyrácsra (egy teremben 11 különböző betegségekkel benn fekvő gyerekkel)

Előzmény: VAti70 (78)
VAti70 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 78
Nekünk 1x volt a Lászlóban a kisfiunk 1 éves korában, hálistennek többször nem volt rá szükség, sőt rohama sem volt többet.

A mienket rögtön az intenzívre vették föl, és azonnal lélegeztetőgépre is kellett tenni. (a semmiből kb. 3 óra alatt jött elő a krupp) Az intenzíven valóban nem lehetett éjjel-nappal vele maradni, persze ettől mindennap órákat ott voltunk látogatás címén, azt hagyták.
Amikor kikerült az intenzívről, már volt "anyukás hotelszoba", ahol együtt lehetett az anyjával éjjel-nappal.

A leírt horrorisztikus jelenségeket nem tapasztaltuk, az orvosok is aránylag normálisak voltak.
Egy dolog miatt haragszom rájuk: valószínűleg nem masszírozták és tornáztatták elég sűrűn a kicsit, ezért hátul a fején felfekvés keletkezett, és 1,5 centis foltban soha többé nem nőtt ki a haja.
Említette az egyik doki, hogy az altatott gyerekek néha "furcsák" lesznek pár hétig, de nálunk szerencsére nem volt ilyen utóhatás.

Heim Pál gyerekkórház:
NAGYON SOK ROSSZAT hallottam róla egy 10 évig ott dolgozó, majd a Madarászba átment orvostól!Elsősorban a "stuff" hozzáállásáról. A Madarászt viszont dicséri. Igaz, az ő tapasztalatai 10 évvel ezelőttről valók.

Homeopátia:
Megdöbbenve olvasom, hogy ilyen veszélyes betegség esetén a szülők rá merik bízni a gyereküket kamu divatcikkekre mint a homeopátia. Röviden összefoglalva, a homeopátia egy divatos, ám teljesen áltudományos dolog, ami "ártani nem használ", és ha mégis hat, azt a placebó-hatás révén teszi.
Tök mindegy, hogy gyerekorvosok is felírják: tudjuk, létezik az orvoslátogató intézménye aki arra van hogy rávegye az orvosokat a megbízója által forgalmazott készítmények felírására.
A homeopátia jó drága és trendi, de ettől még a ráolvasással, ayurvédikus hülyeségekkel van egy kategóriában. Nem egy megalapozott dolog.
Egy időben a mi gyerekorvosunk is felírogatott ilyen bogyókat megfázásra, aztán megkértem hogy adjon valódit vagy semmilyet, mert ezt úgyse váltom ki. Azóta nem írja fel.

Ha valaki vallási alapon hisz az ilyesmiben, vagy bukik a hasonló altos hülyeségekre, szedje be magának megfázásra aztán hadd dolgozzon benne a placebóhatás: de gyereknek adni egy olyan betegségnél ahol gyorsan és könnyen életveszély alakulhat ki - nem kellene kockáztatni.

Párásító: lehet kapni 10 eFt körül ultrahangos elven működő hidegpárásítót, ami sokkal gyorsabban nyomja a párát és valóban higiénikusabb mint pl. a vizes szűrőn levegőt átszívó "meleg" párásítók. Kruppnál az előbbi ajánlott, nálunk be is vált.

Előzmény: csupaszabo (76)
Laja73 Creative Commons License 2003.02.26 0 0 77
Nem hiszem, hogy ez kórházfüggő. Mi semmi ilyesmit nem tapasztaltunk, épp ellenkezőleg. Tele volt szülőkkel éjszaka is, és csak a nagyon kicsikhez nem lehetett odamenni, ha az állapota olyan volt, hogy muszáj volt feküdniük - amit az anyuka jelenlétében nem tettek volna meg.
Előzmény: csupaszabo (76)
csupaszabo Creative Commons License 2003.02.26 0 0 76
Csak a Lászlóba ne! Bár ott van a krupp-osztály, de azt ajánlom, ha nem akarsz úgy járni, mint mi a legkisebbel, akkor egy pillanatra se hagyd magára bent a kórházban! Nekem nem engedték, hogy bent maradjak vele, elalvás után ott kellett hagyni, azóta nem beszél, pedig ez másfél éve volt ! Majdnem fél évig rám se nézett. Hogy mi is történt vele éjjel, azt nem tudom, de az egyik apukának a kedves nővérke spontán azt ajánlotta, hogy akassza fel magát, mert be szeretett volna menni a feleségéhez és a gyermekéhez. És a velünk szemben levő szobában fekvő kisfiút /kb 2 éves lehetett Ő is/ a két karjánál fogva emelte ki és szabályosan belehajította a másik nővérke azzal, hogy "Kussolj már, rohadt kölyök!" Ennyit erről. Ha jót akarsz a gyermekednek, nem teszed ki ennek. A Heim Pál Belgyógyászuatát tudom ajánlani, rendkívül kedvesek!
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 75
Pontosan ma egy éve jelentkezett utoljára. (bal kézzel, aluról felfelé kopp kopp kopp:-)) Tehát a 70-100 -ból egy eltelt!
üdv (és jobbulást)mindenkinek!!

bye, Ltd

Előzmény: szomi_szomi (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!