Brutál zene? Az értékrendem szerint a régebbi Katatonia albumok korántsem brutálisak a hörgések ellenére. Nyersek, de nem agresszívak, viszont meglehetősen dallamosak, és a szövegek sem belezésről szólnak, hanem jó depresszívek... A Dance of December Souls és a BraveMurderDay tényleg zseniális. Az utána következőket nem szeretem, nem is igen ismerem.
"There Are moments I Find Myself Not Breathing At All"
Vállalható??? Hát...igazából én a Discouraged Ones-t még valahogy meghallgattam, de a további lemezek baromi unalmasak. Ellenben a Dance/Brave kettős ott van az örökös toplistámon, a brutál zenék között.
Egyébként elég igényes zenészek nyugodtan vallhatják kedvencüknek a Slipknotot, azt a zenekart imádni, amely annak ellenére, hogy black metál zenéket megalázóan durva tud lenni, ügyesen elbánik egy sűrű hangzással, durvasága ellenére potenciális slágereket ír, az énekes a durva torok mellett kiválóan boldogul a dallamos énekkel, ráadásul a dobos(nem a perkások) iszonyatosan profi és technikás, na egy ilyen zenekart tisztelni nem jelent igénytelenséget. CD, simán kötekszel. Még mindíg jobb,mintha a Rhapsodyt tisztelnék.
Ja és ez a műfaj arról is szól, hogy ciki-e hallgatni az adott zenét. lásd true-nu metál háború, satöbbi.
Nos, ezennel megnyitom az egyik legjobb sotet hangulatu muzsikat jatszo zenekar topikjat.
En ugy szerettem meg, hogy egy mp3 cd-n hallottam a Tonight`s Decisiont, mindegyik szamba belehallgattam es mindegyik mas volt...
Erre meghallgattam mert volt benne par tema ami elsore utott (nem szeretem en az ennyire eneklos dolgokat :)) es aztan meg teljesen beutott. Valami kurva jo zene!:)
Aztan most hallgatom a Brave Murdert, meg a Dance of December soulst, azok is jok, a Brave Murder mondjuk tenyleg jobb.
Azt kulon birom a zenekarban, hogy van egy kis humoruk, idoben abbahagytak a klisek halmozasat (az elso albumokon a Paradise Lost Gothicot akartak folytatni) es abszolut vallalhato imageuk van. Semmi idetlen festes, semmi nyulkoponya csak a zenesz latszanak a kepen. Korrekt.
Ami meg meglepett a hivatalos oldalon: a zenei hatasaikban a Toolra is hivatkoznak. Ilyen zenek tunnek fol, hogy: The Cure (es nem az enekesnel!), Slipknot, Breach (a dobosnal), Dimmu Borgir, Entombed stb.