Annyira tetszenek ezek a moralizáló lokisták. Én megértem, hogy kellemetlen az ügy, de végre magatokba kéne nézni... hogy érdemes-e olyanokkal kezdeni akikkel nem vagytok egy súlycsoportban (korábban írtam már ezzel kapcsolatban ebbe a topicba.. ismételni nem akarom magam... de tényleg jó lenne ha súlycsoportotoknak megfelelő riválist keresnétek, a nagy pesti csapatoknak nem magyaráznátok.. akkor nem kéne végigbújkálnotok a fél országot és talán meg tudnátok erősödni)De hogy egy picit a moralizálásnál maradjunk.. Gondolom mikor balhéznak a szívtiprók nem mész oda felháborodott arckifejezéssel, hogy hagyják már abba. Lehet, hogy a Loki söröző betámadása kissé erős volt (én elítélem az erekjék elvételét), de a balhé igenis benne van az efféle meccsekben. Mert NEM arról van szó, hogy a gonosz újpestiek végigdúlják az országot... Ti a balhét bevállaltátok, mikor fasszopóújpesteztetek... nem is beszélve a Panthers kalandjáról.
SZAROK RÁ, hogy a huligánok meg mittudomén kicsodák hol verik agyon egymást!(sőt, annak kifejezetten örülök, amikor egy időre elintézik egymást:-)) ) Nem érdekel, hogy mivel tartoznak egymásnak, de másokat ne keverjenek bele!!!
Buszke lehet magara, hogy elzsakmanyolt par olyan dolgot amit komoly balhesok talan nem vittek volna el... Ezzel nem buszkelkednek. Kuldjek vissza ha valamit is magukra ado emberek!
Ez a szociális kultúrára vezethető vissza.
A történelemre és az erkölcstelen életre amit élt itt az ország 50 évig.
Kitől tanulhatta volna meg az ember amikor már a szüleit így nevelték és így nőtt fel.
Tipikusan megfigyelhető mindez a tribünökön ahol éltes apák, üzletemberek, munkások ülnek...csak úgy fröcsög a szájukból a gyűlölet.
Van elmozdulás, aki benne az látja is de minimum 20-30 év kell, hogy a szurkolói kúltúra olyan legyen amilyen az ország kúltúrája..azaz európai.
"Na most mindent elmesélek mielőtt az újságokban hisző egyének elkezdenek baromságot írni.
9 óra indul a vonat.
11 30 lentvagyunk Debrecenbe.
Vár minket egy srác...
Telefon a szívtiproknak : LESZ BOX AKKOR 15 VAGYUNK.
Válasz:Ő izé nemhiszem hogy előtt ősszejönne a dolog.
Ez a telefon másik oldalán lévő valaki KOMCSI szivtipró vezető.
Erre irány a kocsma.
Bemegyünk 3 kocsma pincér...
Első szavunk na aki felál nekem az jöhet. Ezt egy ember mondta.Kuss csönd.
Elkezdődik a bontás......bontás rongálás.. ???
Leveszünk pár mezet sálat...Semmi törés zúzás mmint ahogy a sajtó elsajtolta.
Kimegyünk.
2 óra semmi...
kimegyünk az álomásra a többi lila elé....
későn mentünk értük a rendörök elviték a pályához a Fehér front tagjait,meg pár lilát.
Telefonálunk Komcsinak....
Kérjük legyen meg a box...ahogy kérni lehet.
Ők vanak othon mi 15....
Válasz bocsi de még NEM SZEREZTEM 15 embert..
Útána 20 perc eltelik na talán majd hívlak titeket.
Mászkálunk Debrecenbe hogy teljen múljon az ídő
Elkaptunk pár srácot:NEM 15 16 17 18 éveseket olyan 24,25 és 30,34 éveseket nemúgy mint ahogy egy szívtirpák állította.
Telefon:Srác TI VOLTATOK A LOKI KOCSMÁBa válaszunk persze.
Talán meglesz a box......
4 óra Sajnos nemtudjuk összehozni a boxot
:(
Pedig már 1 hétel előtte szolzunk hogy reggel 12 re ot leszünk a városban.
4 30 Telefonált egy lila hogy a vilamoson vannak.
Mi kimentünk az erdőböl és megvártuk a v..
MI NEM AZÉRT MENTÜNK HOGY ROMBOLJUNK HANEM AZÉRT MERT MÚSZÁLYVOLT MEGMUTATNI HOGY A PANTHERS NEMCSAK AMOLYAN KÓSZA BRIGÁD HANEM TUDNAK IS.NEM A MI HIBÁNK VOLT AZ HOGY A KOCSMA ÜRES VOLT.DE ALÁÍROM AZÉRT MENTÜNK HOGY ...
DE SENKI NEM MONDTA MENYÜNK SENKI NEM MONDTA VIGYÜK EL A DOLGOKAT.EZ A PANTHERS SAJÁT DÖNTÉSE VOLT.
REMÉLEM NEM CSÍNÁLTUNK EBBŐL LOKI - UTE HÁBORUT...Én azthitem már rég tart a gyűlölet.
De nemsajnálom amit tettem szerintem ennyi járt nekik és rájötek MI nem MONDOGATJUK MEGYÜNK MINT ŐK és ígéreteket teszünk hanem MEGIS TESZÜK AZT A VÁLASZT.
Ennyi ami ott Debrecenbe 7 és fél óra alatt történt velünk.
Ez nem függ össze a vidékiséggel! Ha Újpest vagy éppen Kispeest mezben sétálnál a Váci utcában ugyanaz a sors várna rád. Egyedül zöld-fehérben vagy biztonságban, sajnos.
Ez van, és szerintem ez nagyon nem jó így de ezen a zöldeknek kell változtani...
Lehet, hogy videki gyoker vagyok, es nem ertem a gondolkodasmodotokat, de igyekszem.
Ha kimennek a Vaci utra, az Ulloire, vagy akarhova Loki mezben, es Loki salban, ugy gondolom megvernetek, vagy legalabbis megprobalnatok. Meg tudja nekem valaki magyarazni, hogy miert?
Egyebkent en mar tobbszor voltam az idegenbeli meccseken a fovarosban is, persze nem fedtem fel hovatartozasom. Szoval ha valaki erintett a temaban, az mondja meg: MIERT???
Ez a drapi enyemtiedelveszemmegbosszulom olyan, mint amikor 6 eves koromban a szomszed fiu elvette a matchboxomat...
És van olyan Debreceni aki nem is akar. Csak végig gyalogolja a kb.3 km-es távot Nyíregyházán a vasútállomástól a stadionig és élteti a saját csapatát.
Ha jól emléxem, nem is olyan régen egy Szpari-Loki meccs előtt Lokisták lementek a törzshelyetekre, és szépen elintézték a kocsmát - ami nem volt üres!!!
Szóval psssszt!
Elítelem ezt is, csak olyan nagy volt a szád, hogy "miért nem védtük meg"?
Úgy látom rengeteg okos van a témában ezért én is hozzászólok.
Először is a párducvédőknek.
Milyen lelki állapotról beszéltek? Mi sem sírtunk mikor 25-en vették el tőlünk anyunkat a megyeri úton, ráadásul a vendégszektorban. Az helyes dolog volt?
Az előző Újpest meccsen meg totál véletlenűl belefutottunk az U.P.- be. Igazán nem is a pesti tagjaikkal volt gondunk, hanem a debreceni "vezetőjükkel" aki két éve még a mostani sonderling tagjaival szidta a lilákat. A találkozáskor előkerült a drapi is, de a felét meghagytuk nekik. Pofont csak a debreceni srác kapott aki lehet, hogy két év múlva a zöldeket fogja erősíteni. Ja, még egy srác kapott fülest, mert rugós késsel hadonászott. Majdnem megvágta magát...
A szombati meccsről csak annyit, hogy nagyon nehéz úgy felállni valakinek, ha az illető már délután kettőkor a vendégszektorban tanyázik.
A sörözöhöz meg annyit, hogy max. 1 percet voltak lent, gyorsan letéptek egy két dolgot, aztán elrohantak. Gondolom azok a sálak is lopottak, vagy ne adj isten vásároltak voltak amik az üllői úton kerültek ki a keritésre. Így ebben a formában az Ultra Panthers csak lejáratja az újpesti ultra mozgalmat, és ez ellen szerintem tennetek kéne. Ha valójában ez az ultra mentalitás, hogy lopok, csalok, hazudok, akkor én nem kérek belőle.
Egyet azért mondok: Moldván Miki.
Ez neked nem sokat mond gondolom.
A többi részét meg hagy ne reagáljam le, mert szellemi szintedet méltóképpen tükrözi.
Azért a lilacsicska jó volt:-)) totál a sötétség ott belül:-))
Nos, miután jól kipoenkodtátok magatokat ezen a "bagatell kis poén"-on, azért azt az egyet megnézném, hogy a Megyeri úton fordított szituációban mi lett volna... Nem is volt az se olyan régen, amikor hazai szurkolók szedték szét a betonalapokat...
Persze, talán a kibicnek semmi se drága, csak annyi a különbség, hogy az UTEnak kell a pont a dobogoert, a Loki meg kieshet, ugyis 220 km-re van a "világváros"tól..
Úgy látom mindenkinek mozgalmasra sikeredett ez a hétvége,a lilák Debrecenben,a diósgyőriek Nyíregyházán 'alkottak'.
Részemről nevetségesnek tartom azon szurkolók hozzászólásait,akik itt "köztörvényesbűncselekményeznek",meg hasonlók.Mindenki tudja,hogy a szervezett csoportok miért járnak meccsre és mik a 'pótcselekvéseik'.Felesleges szidni utána őket,hiszen minden táborban vannak ilyen jellegű szurkolók és szerveződések.
Egyébként meg én csak annyit tudok,hogy Miskolc lakossága két hónappal ezelőtt 198 ezer fő volt.Debrecené nem tudom mennyi lehet,de biztosan nem sokkal több.
Pontosan. Csakhogy, míg a kutas dolognál teljesen megérdmelten büntetés is járt, addig ezek a lila "szurkolók????" nyugodtan járkálhatnak az utcán.
Vannak bűnözők itt is, ott is... vannak bűntettek itt is, ott is... van büntetés itt.... ÉS OTT?????
Ez a nagy probléma...:-((((
Az a mezőberényi 72 óra biztos elgondolkodtatta őket(remélem! - volt idejük), és ha csak 1 is megfogadta közülük, hogy nem csinál többé ilyet, az már haladás. De amíg az újpesti kölykök nem érzik meg a dolognak ezt az oldalát, ugyanúgy fogják továbbra is csinálni a garázdálkodást, rablást, lopást stb...
Majdnem jól emlékeztem. Pár éve volt a eset pár Fradista srác elutazott Balatonra nyaralni buliztak, berugtak majd lefeküdtek aludni...ekkor jött a Vidi "sereg" bemásztak a kertbe és ellopták a kirakott transzparenst...azaz A Békás Sity Hurrikanes-t.
Nem is olyan régen volt egy Loki túra is ahol a fiatalok kiraboltak egy benzinkutat és bántalmazták a kutasokat.
Ilyenek tehát mindenhol vannak...nem szép és nemes dolgok de léteznek.
Ez alapján elitélni egy csapat szurkolóit butaság.
Én sem a "Sonderling" alapján itélem meg a Lokisokat akik ebben a bajnokságban 3 x 90 perc alatt egyszer nem mondták azt, hogy hajrá Loki vagy valami hasonlót.
Most sem nagyon értették mi folyik a pályán persze kötelezően mocskolódtak de nem nálunk szakadt el a cérna nem őket idegesítette és nem ők ugráltak be a pályára.
Már ott akkor is beszéltem helyiekkel. Tudomásul kell venni van ilyen vannak lesek, 11-sek, sárga lapok és kiállítások...egy meccsen akár több is.
Az ember felfokozott és kiélezett idegállapotban szemléli ezeket a dolgokat hat rá a pálya, a bíró, a szurkolótársai, az egyere idegfeszítőbb küzdelem és nem mérlegel. Ha látja is pontosan elfogadja a többség álltal sugalt dolgokat nem igazán tárgyilagos.
A csapat jobban éli meg ezeket elfogadja a hamis itéleteket is és hajt tovább az egyenlítésért vagy a győzelemért. Ekkor repül be a zacskó és futnak be az emberek.
Gyakorlatilag egy tényleges leshelyzet után lefújhatta volna a bíró a meccset és 0-3 az Újpestnek.
Mi is éltünk meg ilyeneket nem is tudtuk kezelni és feldolgozni és bűnhődtünk is...pályabezárás, 0-3, eltíltások. Át tudom érezni a lelkiállapotot de mi nem az ellenfél szurkolóit mocskoltuk érte és az ellenfél csapatot csalóztuk le.
A Loki söröző ügy picit személyes ügy volt...a csalódott és kicsitt megalázott Phanters próbálta helyrehozni azt a hibát amit bizony Újpesten sokan a szemükre vetettek. Ők nem hivatkoztak arra, hogy 2 embertől 20-an vették el a transzparenst (rablás) hanem igyekeztek javítani.
Ők lementek, ők telefonáltak, ők sétáltak a városban és bementek a törzshelyre is. Semmi nem történt senki nem szólt hozzájuk ezért nekik kellett valamit csinálni valami figyelemfelhívót.
Ez sikerült és úgy érzik joggal ők helyrehozták a hibát kiköszörülték a csorbát.
De milyen áron?
Nem kellett volna így lennie. Érdemes elgondolkozni kell-e az a csoport a vendégszektor mellé? Kellenek-e olyan emberek akik kilesik majd megtámadják akik hazafelé mennek? (lásd MTK transzparens elvétele a vonaton(rablás).
Ezek az emberek vagy kemények és huligánok és megmutatják elutaznak kiállnak és esetleg felállnak a Lokiért vagy csak kimennek egy-egy meccsre és idegesítik az ellenfél huligánjait és megtalálják az ártatlanokat. Ezért nem ők fognak pofont kapni hanem azok akik néha eljönnek 220km-t a csapatért és csak szurkolni szeretnének vagy ilyen Loki sörözők. Érdekes azért mert nincs barátság még nem verjük szét Fehérvárt, Győrt, MTK-t, ...stb. Gyakorlatilag nem kötekednek mert tudják mi és milyen formában várható viszont. Vagy megteszik de akkor azok megpróbálnak oda is állni.
Az ember a szurkoló tükörképe amit láttatni akar magáról még nem maga a szurkoló hanem egy csalóka kép ami nem az élet.
Más. Ha valaki egy sálat vagy egy sapkát elvesz az utcán az rablás. Ha sokan vanna csoportosen elkövetett minősített. A lilák loptak és garázdálkodtak. Ez szerintem nem olyan aljas dolog mint a rablás. Bár mindkettő bűntett.