Keresés

Részletes keresés

Mr.Dimitrij Creative Commons License 2009.12.07 0 0 180
Akkor a legjobb a lézeres szőrtelenítés. Néhány évre megoldja a dolgot. :-) (Nem mellesleg annyiba kerül, mint egy mostani csúcs-borotva)
stuncenpudli Creative Commons License 2009.12.07 0 0 179
Érdekes mód, nekem akkor pattog ki ha nem borotválom, azaz olyan fél centis és akkor 1-2 igen nagy pattanás kijön utánna meg a szokásos kipirosodás közvetlenül borotválkozás után de aztán az is hamar elmulik ez pengésnél, tehát villanyosnál valszeg még ennyi sem jelentkezne...
nandika87 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 178
Hm, érdekes amit írsz a kipattogzásról. Soha nem gondoltam még ennyire bele, de az, hogy a babapopsi bőr miatt is kipattogna az arcunk nekem még kicsit új, de látok benne logikát :) Lehet, hogy azért szokott néha nekem is...

Viszont az elektromosról még mindig nincs sok tapasztalatom, csak azt látom, hogy az általános célnak tényleg megfelel: reggel munkába menet 3 perc alatt leborotváljam gyorsan magam, hogy ne legyek ősember :)
Előzmény: Mr.Dimitrij (175)
nandika87 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 177
Hm, érdekes amit írsz a kipattogzásról. Soha nem gondoltam még ennyire bele, de az, hogy a babapopsi bőr miatt is kipattogna az arcunk nekem még kicsit új, de látok benne logikát :) Lehet, hogy azért szokott néha nekem is...

Viszont az elektromosról még mindig nincs sok tapasztalatom, csak azt látom, hogy az általános célnak tényleg megfelel: reggel munkába menet 3 perc alatt leborotváljam gyorsan magam, hogy ne legyek ősember :)
Előzmény: Mr.Dimitrij (175)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2009.12.07 0 0 176
Kipattogni két dologtól tud:

- túl rövidre vágod (babasegg-igény) és amikor nő, át kell szúrnia a bőrt
- szennyezett a bőr a borotválkozástól és a kitágult pórusú, sérült hámon gyulladást okoz.

Ha előtte alkoholos cuccal megtisztítod a bőrt, akkor már csak arra kell figyelni, hogy ne nyomd rá nagyon.
Előzmény: nandika87 (174)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2009.12.07 0 0 175
Szerencsére elég jó bőröm van. Ahol kipattogzik ott biztosan azért, mert jobban rányomom és a felső hámréteg alól is kivágja a szőrszálat, tehát benő.
Az arcomat (meg minden mást is) csak szappannal mosom, ettől nem lesz zsíros, fényes meg ragacsos, stb. Nekem bevált, nem száradok ki tőle és nem is zsírosodok hamar. (Szegény csajok, akik tinikoruk óta tusfürdőkkel meg minden egyéb kencével nyomják a tisztálkodást, ha kezükbe vesznek egy szappant azonnal szétreped a bőrük...)

Arra akartam kilyukadni, hogy a Philips-szel nem tudod megsérteni a bőröd, mint a Braun-nal, tehát borotválkozás után nincs mit kezelni. Ha előtte jól lemosod, hogy ne legyen rajta semmi baci meg izzadtság, akkor az már elégséges lehet.
Igazából nekem pont erre a szertartásra nincs időm, ezért is nem használok pengét, meg habot, géleket, kencéket, after shave-et, stb. Nincs annál idegesítőbb, mint amikor sietsz reggel és a nagy kapkodástól leizzadsz már a tükör előtt... A jéghideg kocsiba meg elég szar egy szál ingben, gyöngyöző háttal beülni. :-)
Előzmény: nandika87 (170)
nandika87 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 174
Ahogy már mondtam nem nagyon vagyok képben az elektromos borotváknál. Amit én látok kívülről az az, hogy nem fog vérezni, szóval emiatt gondoltam, hogy nincs szükség ápolásra. Bocsi, ha tévedtem. Azt tudtam, hogy a sima pengés vágás után kell a hidratálás, mert nem tesz jót a bőrnek a szesz, de jó, hogy ilyen részletesen leírtad :)

Viszont azt nem értem, hogy egy elektromos borotva után miért probléma az, ha nincs az aftershave-ben alkohol? Azért pattogna ki a bőröd, mert nincs alkohol? Nekem valahogy pont fordítva lenne logikus.
Előzmény: H_G (172)
stuncenpudli Creative Commons License 2009.12.07 0 0 173
Eddig én direkt arcszeszt használtam eddig sima pengés borotválkozás után is azon az alapon, hogy ami fáj az jó :) Nohmeg mert tényleg fertőtleníti és összehúzza a bőrt és így nem is vérzik annyira/addig meg nem is fertőződik el. Ezektől a hidratálóktól egy picit félek, mert attól meg nem fog elzsírosodni a bőr, pattanás, egyéb?
Előzmény: H_G (172)
H_G Creative Commons License 2009.12.07 0 0 172
"Viszont elvágni sem fogod (tehát ugye felesleges az arcszesz is :))"

Ez még viccnek is túl helytelen. Nagy vágást nem ejtesz az elektromossal, de sok-sok szabad szemmel láthatatlan aprót igen, azoknak a helye fog begyulladni, ha nem kezeled.

" Az aftershave ugye alkoholos, szárítja a bőrt, de összehúzza a sebeket, meg a kis vágásokat."

A *jó* after shave. Sajnos mostanában egyre többől kihagyják az alkoholt, és nem is csak tisztességesen jelezve (amikor ráírják, hogy sensitive és más színű is a flakon), hanem szó nélkül is, miközben az üveg ugyanolyan marad. Velem is megtörtént, hogy csak amikor már kutattam a vörösödés okát, jöttem rá az apróbetűből, hogy hoppá, ez alkoholmentes lett.

"Nem tudom a pontos történelmet, de nem lepődnék meg, ha emögött is üzleti érdekek állnának."

Persze, hogy az: jól működőt kell gyártani ahhoz, hogy meg is vegyék az emberek :)

"Tényleg az a helyzet, hogy eléggé egészségtelen és kíméletlen ilyet használni. Egy ilyen "beavatkozás" után a bőrt ápolni kell, hidratálni, nem pedig kiszárítani."

Ez csak a pengés borotválkozásra igaz! A kissé lúgos borotvahabbal, meleg vízzel és közvetlenül a bőrön sikló pengével ott eltávoltítod a bőr védő zsírrétegét. Villanyborotvával nem, így azután fölösleges hidratálni, csak fertőtleníteni kell.

Előzmény: nandika87 (170)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 171
Én már 14 éves korom óta elektromosat használok. Voltak jobbak, rosszabbak a jelenlegivel nagyon meg vagyok elégedve. Szerintem ha valami márkásat használ az ember elég alaposan meg tud vele borotválkozni és sokkal egyszerűbb, nem kell a habbal szenvedni meg mindenféle arcápolókkal. Pengéset életemben egyszer próbáltam, jól meg is jártam vele...:)
nandika87 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 170
Olvasom, hogy mik történtek itt azóta, hogy erre jártam, és kicsit meglepődtem. Sokan írjátok, hogy nem használtak borotválkozás után arcápolót. Ez azért egy elég merész lépés!
Mr.Dimitrij, ne lepődj meg, hogy begyulladnak a szőrtüszők, ha nem kezeled utána a bőrödet. Azért ez ennél kicsit összetettebb. Az aftershave ugye alkoholos, szárítja a bőrt, de összehúzza a sebeket, meg a kis vágásokat. Nem tudom a opntos történelmet, de nem lepődnék meg, ha emögött is üzleti érdekek állnának. Tényleg az a helyzet, hogy eléggé egészségtelen és kíméletlen ilyet használni. Egy ilyen "beavatkozás" után a bőrt ápolni kell, hidratálni, nem pedig kiszárítani. És pont erre valók a borotválkozás utáni balszamok. Elég sok félét lehet már kapni manapság is. Ki-ki döntse el, hogy neki melyik típus kell. Viszont még erről sem vagyok teljesen meggyőzve, ugyanis egy klasszikus borotválkozás utáni krém, amit használnak már régóta biztos, hogy a legegészségesebb megoldás. Az újfajta csodatermékek soha nem győztek meg :)

A másik meg ugye az, hogy ahogy mondtuk lejjebb is egy elektromos borotvával soha nem lesz olyan sima az arcod, mintha egy pengéssel vágnád le. Viszont elvágni sem fogod (tehát ugye felesleges az arcszesz is :)) Mondjuk én még mindig nem használtam elektromosat, de egyszer mindennek eljön az ideje. A pengés borotválkozásról meg nem ebben a topicban fogunk beszélgetni :)

Azért köszi az összefoglalót.

CFK_MAN, neked meg ajánlom, hogy próbáld ki mind a kettőt. Szerintem simán el lehet adni használtan is az egészet. Ki kell próbálni, hogy melyiket szereti az arcod. Én mondjuk ebbe a játékba nem merek belemenni, mert nem teljesen vagyok benne biztos, hogy annyira szeretném még midng az elektromos megoldást :)
stuncenpudli Creative Commons License 2009.12.07 0 0 169
Hát ez egy szép összefoglaló volt!
Ennek a harcnak csak akkor lenne vége ha a Braun gyártana körkésest a Philips meg Rezgőset, akkor le lehetne mérni a különbséget a két cég közt, de addig marad az egyéni meggyőződés...
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2009.12.07 0 0 168
Halihó!

Megosztom Veletek a tapasztalataimat, hátha segít.
Taknyos korom óta elektromos rezgőkéses borotvát használok. Végigmentem a Braun majd' összes típusán, csak a kilencvenezres Pulsonic (790) típus maradt ki.
Régóta szerettem volna kipróbálni már a körkéses (Philips) borotvát is, de végül sosem mertem váltani. A fórumokban - bár eléggé nagy volt a szórás - mindig az volt a végső konklúzió, hogy a rezgőkéses alaposabb és kíméletesebb. A körkésest szokni kell és nem is lesz olyan babasegg a pofa.
Pár napja asszonykám meglepett egy Philips HQ 8270 gépsárkánnyal. Ez a 8200-as sorozat szerintem ma a Philips csúcsa (nem pedig a virágszirmos RQ 10xx sorozat!)
Azt tudni kell, hogy a 4 naposnál régebbi "borostát", ami már 3-4mm hosszú, tehát kezd "selymes" lenni, azt mindig leborotválom szakálvágóval vagy hajnyíróval. Ez csinál belőle egy 2-3 napos borostát. (Van, hogy csak ennyi a borotválkozás nálam is, mert ez pont a sármos borosta... :-)) Ugyanis az ennél hosszabb szőrzetet már semelyik borotva sem viszi le, egyszerűen nem erre lettek kitalálva.
Nagyon fontos szempont volt, hogy a Braun-nál gyorsabban végezzek majd. Nos, bejött, és nagyon bánom, hogy nem előbb váltottam!
Sokkal nagyobb felületen nyír, szinte elsőre sima lesz a bőr! Egyáltalán nem irritál, szinte nem is érezni, hogy borotvál. És ami külön tetszik, hogy a rezgőkéseshez képest alig van hangja!
Ahhoz, hogy teljesen sima bőrt kapjunk, a Braun-t is rá kell nyomni az arcra. Ha nagyon rányomom, akkor elkezdi dörzsölni a bőrt is, akár véresre is. Ellenben a Philips körkései rugókon ülnek (csak a 8200-as széria!), fölösleges rányomni, ill. nem is lehet.
A lényeg, hogy igazán minőségi váltás volt, kb. felére csökkenthető ez a nyűg is.

Egyébként állítólag a borotválkozás előtti arctisztítás a legfontosabb, mert ettől rügyezik ki a jóember feje. Én nem szoktam. :-) Viszont utána simán szappannal lemosom a fejem és annyi. Még arcszeszt sem használok. (Mellesleg a Braun használata utáni második napon vagy 20 kis pattanás jelenik meg a fejemen, persze napközben, tök ciki. Igazából nem olyan igazi pattanás, mert simán le lehet dörzsölni, de akkor is jelzi, hogy ez nem volt a legkellemesebb neki. De csak ott, ahol rányomtam vagy sokszor végigmentem.)

A többi Philips vagy egyéb körkéses borotvát nem ismerem, de a 8200-as típus már 29900-től kapható. Nem olcsó, de ennek már 3x3 körkése, ill. kontúrkövető feje van, továbbá körkésenként is külön rugózik!

Összegezve (számomra):

Philips 82xx
- gyorsabb borotválkozás
- sokkal halkabb
- sokkal könnyebben tisztítható (működési elvénél fogva is)
- nem irritál egyáltalán (utána sem)
- jobban követi az arc formáját

Rezgőkéses Braun-ok
- alaposabb, ha rányomom (fél napig...)
- pontosabban lehet vele formát követni (pl. pajesznál)
- olcsóbb hozzá a szita és a kés (viszont félévente kell a Philips 2 éves periódusa helyett)

Remélem, segítettem valakinek.
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 167
A 100 rongyos biztos valami ulta giccses borbély szalonnak van gyártva.
Mindenből van nagyon drága értelmetlen.

Időközben utánna szörföztem hogy mik vannak. 6-20ezer közt lehet kapni elég jókat attól függ hol veszed. A philipsnek vannak egész jo kis gépei, de én ockodom a körkésestől, a braunál találtam egy szimpatikusat, a cruzert azzal lehet minden félét csinálni, az igazítástól a polirozásig
szaki_szabi Creative Commons License 2009.12.04 0 0 166
a jobbakat már olyan 20e környékén be lehet szerezni, igazából nem nagy tétel, ha azt nézed, hogy 2 évig simán bírja, max utána kell fejet cserélni, vagy talán még akkor sem...
A 100e-s braun nem hiszem, hogy borotva volt, szerintem hajvágó és a fodrászoknak készült, ahol nagy igénybevétel van...
Előzmény: nagyadam77 (165)
nagyadam77 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 165
Jah, kicsit fáradt vagyok. Körkésest akartam írni, de persze a firefox a körképet sem javította :)
Szóval azt mondod Braun? Csak mert a no name-el nem sokat tudok kezdeni, pontosabban nem sokat segít a beazonosításban (meg olyat amúgy se vennék:)
Milyen árban vannak ezek a ketyerék? Mert Brauból láttam én már 100.000 Ft-osat is, igazából el sem akartam hinni, hogy ez tényleg csak arra való, hogy szakállat vágjanak vele...
Előzmény: CFK MAN (162)
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 164
Szerintem mindenféle képpen jót tesz ha használ valamit az ember. Biztos van valami irritáció ami után jó ha nyugtatja a bőrt. Hozzáteszem soha nem használtam semmit :D, néha csip egy kicsit meg elvan zsibbadva az arcom mintha a fogorvostól jöttem volna, de bőven kibírható.

Amikor használtam egy ideig az elektromos borotvát a vége fele kenegettem valami krémmel, de akkor sem rögtön. Viszont muszály volt mert kivolt nagyon az arcom.
Előzmény: Le Delire (163)
Le Delire Creative Commons License 2009.12.04 0 0 163
amúgy a borotválkozás utáni cuccokra mekkora figyelmet fektettek? Vagy ha jó a nyíró szerszám akkor már nem is kell annyira figyelni ezekre?
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 162
körképessel? :D

Hasonló a gondolat menetem, igazából így is szoktam variálni a dolgokat, csak borotvával, persze csak pár napos próbálkozások vannak. De remélhetőleg hamarosan ráadom a megát! Találtam a Braunok meg pár noname közt olyat amin minden van, szakáligazítól kezdve a pajesz buzerátorig.
Előzmény: nagyadam77 (161)
nagyadam77 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 161
Mondjuk jó lenne egy olyan borotva, amivel minden gondot meg lehet oldani: ha hosszú a szakállam akkor azt, ha hosszú de borostát akarok akkor azt, ha pajeszt szeretnék nyírni akkor arra, stb. szóval ha már homár akkor legalább legyen multifunkcionális. Mondjuk ahogy így olvasgattam a körképesekkel ilyeneket nem lehet - na de mi a helyzet a rezgőkésessel?
Előzmény: CFK MAN (160)
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 160
Egyik haveromnak volt egy kedves beszólása hasonló.
"egy férfi legyen büdös és borostás....és lehetőleg paraszt is de csak ha nem részeg" :D a borostás részre rámegyek, de a többit meghagyom másoknak XD
Előzmény: nagyadam77 (159)
nagyadam77 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 159
Borosta-vágó, mi? :D Megtervezett ápolatlanság? :D
Hiába, Cicero is megmondta, hogy a "férfinak a hanyagság adja a sármot". Talán ez a mondás igazabb napjainkban, mint eddig bármikor :)
...megjegyzem, nem rossz 5let! :)
Előzmény: CFK MAN (155)
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 158
Hát ezzel egyértelműen kizártam a körfejeset.
A másik típusból melyiket érdemes venni?
Előzmény: szaki_szabi (156)
Le Delire Creative Commons License 2009.12.04 0 0 157
na akkor a körkéses már ki is lőve...ennyi erővel akkor használok simán pengés borotvát. Azzal legalább tudok igazítani is és nem kerül 15rugóba. Szerintem elvárható már ennyi pénzért,hogy ne csak csupaszra vágjam vele a pofámat hanem egyéb alternatívákat is lehessen vele operálni.
Előzmény: szaki_szabi (156)
szaki_szabi Creative Commons License 2009.12.04 0 0 156
a 3 körpengéssel nem lehet méretre vágni a szakállat, vagy sima lesz, vagy nem borotválkozol :) Egyes darabokon, vagy talán az összesen, van pajesz vágó...de azzal sem tudod méretre igazítani, vagy levágod vagy nem...

Előzmény: CFK MAN (155)
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 155
Na most ami volt az 3 körfejes volt vagy mi a franc az nem jött be. Túl nagy volt a felület, olyan esetlen volt vele minden. Pedig valami felkapott darab volt mert sokat ment a tvben XD....Utánna rájöttem inkább azt kellet volna amit az extrém sportolókkal pumpoltak. De faternak volt egy olyan elektromosa aminek a feje úgynézett ki mint egy 3A-s ceruza elem, csak azzal meg az volt a baj kicsit retro micromechanika volt, és bár működött, annyira nem volt sok jövője....kitugyja egyszer lehet sokat fog érni.
Azzal a körbizbaszossal lehet amugy szakállvágni? vagy csak simává varázsolni?
Nekem olyan kell amivel borostásat csinálok :D....mi a mai trendi cucc?

Le Delire Creative Commons License 2009.12.04 0 0 154
no..ezt nem is gondoltam,hogy akár ki is pirosodhat a bőröd az elektromostól. Azt hittem,hogy az sokkal kíméletesebb. Bár lehet ez a borotva fejének a működési elvétől is függ. Mert van olyan amin kör alakú vágó felület van meg van az a sima is...vagy hülyeséget mondok/gondolok?
Előzmény: szaki_szabi (153)
szaki_szabi Creative Commons License 2009.12.04 0 0 153
hi!

Én felváltva használok "lehúzós" borotvát és elektromosat... ha sietek, akkor egyértelműen elektromos, viszont, ha tényleg "puha" arcot szeretnék, akkor a "lehúzósat" használom (bár az 5 pengés, rezgős)... az elektromos borotvám az Philips...vannak olyan helyek az arcomon, ahol egyszerűen kizárt, hogy minden szőrt eltávolítson anélkül, hogy irritálná a bőröm...ha nagyon rányomom, meg sokszor rámegyek, akkor teljesen vörös lesz a bőröm... szóval én csak gyors borotválkozásra használok elektromosat...
Előzmény: CFK MAN (151)
Le Delire Creative Commons License 2009.12.04 0 0 152
én is sima pengéset használok. Bár lehet lassan nekem is át kéne állnom az elektromosra mert ha borostásra akarom hagyni akkor ahhoz az olló már túl kevés...ég én nem szakállat akarok. Annyit tudok,hogy ha nem akarod,hogy olyan legyen, mint az epilátor akkor levehető fejű legyen (természetesen nem a mechanikus részre gondolok hanem a "fésű" részére)
Előzmény: CFK MAN (151)
CFK MAN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 151
Helloka!

örülök hogy rábukkantam erre a fórumra, kéne egy kis segítség!

Szeretnék váltani a sima pengés beretvámról, valami elektromosra....de egyenlőre pasz hogy mi legyen. Nincs valami tippetek olyanról amivel szakállat is lehet vágni? esetleg borostásra hagyni? Ja persze olyan kéne ami minőségi.Volt régebben egy, de egy két hónap után olyan lett mint egy epilátor és elment a kedvem az egésztől. Jön a karácsony és megkéne lepnem magam valami nagyontutival :D

please help!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!