Keresés

Részletes keresés

kpl Creative Commons License 2006.01.21 0 0 4088
Kiegészítés: azt nem mondtam hogy ez Blackbox és szép betűi vannak, van valahol KDE is csak azt még nem próbáltam ezzel az új cuccossal.
Mindenhol vannak szép betűk, pl. Konquerorban is meg Epiphany-ban is jók a weblapok. Csak a mozilla szőrözi és csak a weblapokat, mert a menülisták és a levelező betűi is szépek.
kpl Creative Commons License 2006.01.21 0 0 4087
Aha, akkor ezeken gondolkozok egy sort. Köszi!
locsemege Creative Commons License 2006.01.20 0 0 4086
.profile-ban lehet "mount" parancs is

Eh..., igazad van, akkor nem grafikus felülettől függ a dolog.
Előzmény: NevemTeve (4084)
locsemege Creative Commons License 2006.01.20 0 0 4085
Ha KDE, akkor a Use anti-aliasing for fonts környékén nézelődnék és pipálnék. A mountolást miért ne lehetne megoldani? Egyébként nem teljesen világos, hogy miért nem jogosultságokkal oldod ezt meg. Ha linuxos filerendszer, akkor eleve beállíthatók a jogosultságok, ha nem, akkor pedig az fstab-ban használd a uid=, gid= opciókat (man mount).

Ha pedig mindenképpen a mounttal akarsz operálni, akkor a sudoers file-ba írd bele, hogy melyik felhasználó hogyan mount-olhat, aztán pl. a ~/.kde/Autostart-ba tégy egy pici scriptet, amelyik sudo-val mountol. Persze ezt a lehetőséget nem javaslom, a fentebbi - jogosultság kezelés - a jó megoldás.
Előzmény: kpl (4083)
NevemTeve Creative Commons License 2006.01.20 0 0 4084
Természetesen a .profile-ban lehet "mount" parancs is, de még logikusabb automatikusan felmountolni, és a jogokat úgy beállítani, hogy a kérdéses felhasználó tulajdona legyen a kérdéses file-rendszer, másnak semmi joga se legyen...

A fontokat az Edit/Preferences/Apparence/Fonts-ban kellene hangolni, persze csak azt használhatod, amit az X ismer.
Előzmény: kpl (4083)
kpl Creative Commons License 2006.01.20 0 0 4083
két pici kérdés:
- meg lehet-e azt oldani, hogy egy partíció csak egy bizonyos user bejelentkezésekor mountolódjon fel ? Mozilla-mail könyvtárak vannak rajta, másnak semmi köze hozzá...
- mozillában rettenetesek a weblapok betűi :-( 2006.0 telepítve, nem upgradelve. Régebben működött a fontok importálása a w/98 partíciókról, de most nem veszi a lapot a moziila/1/7/12. merre keresgéljek ?!?!?!?
dj Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4082
Samikor indul mit ír a eth0 csatlakoztatásánál? Azt úgy látod, ha bootoláskor escapet nyomsz.
Előzmény: Törölt nick (4080)
locsemege Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4081
Ahol be lehet állítani a nameservereket - nem tudom hol, mert nincs Mandrake-em -, biztos el is lehet menteni a beállítást... Ha nem a 127.0.0.1-et, hanem külső DNS címet adtál meg, azt is minden boot-olás után beállítottad?
Előzmény: Törölt nick (4080)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4080
Az be van állítva.
Előzmény: dj (4079)
dj Creative Commons License 2006.01.03 0 0 4079
Állítsd be a szgép beállításnál ( rootként mcc konzolon ) -> rendszer -> szolgáltatások -> network csekkboxot.
Előzmény: Törölt nick (4078)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 4078
Hello!
Hogy lehet beállítani azt, hogy ne kelljen minden egyes bootolás után manuálisan beírni a 127.0.0.1-et?
Előzmény: locsemege (4073)
Steam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 4077
Pont 128 MB volt benne.
De hiába próbáltam a 9.2-est, a 10-est, egyik sem ment fel.
A P2-600at tűzfalként üzemeltetném, de melyik verzió megy fel rá?
Előzmény: Bandi-T (4065)
The_Eagle Creative Commons License 2005.12.21 0 0 4076
Nem látok semmi erre vonatkozó bejegyzést.
Előzmény: Apostrophe (4075)
Apostrophe Creative Commons License 2005.12.21 0 0 4075
Nincs a bios-ban bekapcsolva valami boot szektor vedelem?

Előzmény: The_Eagle (4074)
The_Eagle Creative Commons License 2005.12.21 0 0 4074
Sziasztok!

Ismét telepítettem a Mandriva 2006-ot úgy, hogy le volt húzva a sata winchester. Így a hda mbr-jébe került a lilo. Így lehúzutt sata-val sem indult el a lilo. Gőzöm nincs mi lehet a baj. knoppix live cdről megnéztem a lilo.conf-ot, amit ide is teszek. Kérlek benneteket, ha tudtok segítsetek, mert rettenetesen kellene a mandriva.
Köszi,

--------------cut------------------------------
File generated by DrakX/drakboot
# WARNING: do not forget to run lilo after modifying this file

default="linux"
boot=/dev/hda
map=/boot/map
keytable=/boot/hu-latin2.klt
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
prompt
nowarn
timeout=50
message=/boot/message
image=/boot/vmlinuz
label="linux"
root=/dev/hda5
initrd=/boot/initrd.img
append=" splash=silent"
vga=788
image=/boot/vmlinuz
label="linux-nonfb"
root=/dev/hda5
initrd=/boot/initrd.img
image=/boot/vmlinuz
label="failsafe"
root=/dev/hda5
initrd=/boot/initrd.img
append=" failsafe"
other=/dev/hda3
label="windows"
table=/dev/hda
other=/dev/hda4
label="windows1"
table=/dev/hda
-----------end cut-------------------------------------------------
locsemege Creative Commons License 2005.12.21 0 0 4073
Felraktuk a caching-nameservert is, amely betette a resolv.conf-ba a 127.0.0.1-et is az első kettő után amelyek sorban a router, és a szolgáltató IP címei voltak.

Minden meggyőződés nélkül, érzésből azt mondanám, hogy csak a 127.0.0.1 maradjon a névkiszolgálók listájában. Nekem is 64 bites gépem van, de tuti, hogy nem ez a baja. (Hej, de szép képzavar! :)) Sőt, nekem is elviselhetetlenül lassúvá vált, ezért raktam fel a caching-only nameserver-t. Viszont ettől szignifikánsan gyorsabb lett. Igaz, nálam egy perc körüli névfeloldást rosszabb napjaiban sem engedett meg magának. Az finoman szólva is furcsa, hogy Windows-on gyors, Linuxon meg lassú.

Ami mindenképpen furcsa, hogy a közvetlen cím megadásával is lassú volt nálatok. Persze az Index bármikor képes lassú kiszolgálásra...
Előzmény: Törölt nick (4071)
kisbetu Creative Commons License 2005.12.21 0 0 4072
"Tudsz mondani ISP-től függetlenül használható, stabilan működő DNS IP-t?"

Nem, nem tudok.
Sőt, a saját tapasztalatom az, hogy a saját ISP-mé a legjobb.
Persze észre kellett venni, hogy matávnet-axelero-téonlályn suttyomban néha címet váltott.
Előzmény: linuxuser (4070)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 4071
Hello!

Sok mindent kipróbáltunk, de nemigazán lett tőle javulás.
Felraktuk a caching-nameservert is, amely betette a resolv.conf-ba a 127.0.0.1-et is az első kettő után amelyek sorban a router, és a szolgáltató IP címei voltak.
Gondoltuk, a router miatt van a fesztivál, úgyhogy kiiktattuk, majd pppoe beállítása után próbálkoztunk a nettel.
A resolv.conf persze módosult. Hiszen a Mandriva korrekten kezelte ezt a részt.
Így is mindenféle névfeloldás szörnyű lassan ment.
Végső elkeseredésünkben visszaraktuk a routert, feltettük a 32 bites változatot.

Ami nem is ment olyan könnyedén, mert elhasalt a raid-nál. De egy noapic megoldotta a gondot.
Így ugye csak eth0-s kapcsolat épült fel, de böngészés így is lassú volt. Itt már elindult az Opera, amely azért gyorsabban vette az akadályokat, mint a másik kettő beépített.
De ez sem volt meggyőző, hiszen ha átléptünk a windowsba, ott száguldozott a szörfözés során. Az IP beállítások az eth0 kártyán mindenhol dhcp szerint voltak, tehát még azt sem tudtam onnan lelesni.
Egyszerűen nem értem a dolgot.
A raid-okat megtalálta, a bluetooth adaptert, Pinnacle tv kártyát, webkamerát, meg minden hardvert felismert, az ftp-ről 260k-val szedi a cuccot, a resolv.conf-ba a router
192.168.1.254, majd az axelero IP címe van berakva. A tűzfalat is kikpacsoltuk, de a szörfözés továbbá is akadozik. 1 perc kell míg behozza az index.hu-t az IP szerű index elérése sem az a száguldozás amit a windwosban csinált új feltelepített böngészővel, tehát még csak azt sem mondom hogy cache-ból dolgozott volna.
Ide is aztán felraktuk a caching-nameservert de a helyzet nem változott.

Több oldalt is kipróbáltunk. Egyes külföldi oldalakat elég hamar behozott, de a magyar oldalakkal kínjai vannak.
Gondoltuk az internet kever be nekünk.
Viszont az én gépemnél amely echte 32bites itt bepattannak ugyanazok a honlapok.
Az igaz hogy helyileg máshol vagyok, és más a szolgáltató is.

De szolgáltató nem lehet, mert az ftp letöltés 260k/s tehát a vonal jó.
A router nem lehet, mert kiiktattuk a routert, és a jelenség továbbra is fennált.
A 64bites rendszer kiforratlansága sem lehet, mert a rendszert lecseréltük 32bitesre.
Három különböző böngészővel próbálkozva is ez a végeredmény.
Memória? Memória tesztet ugyan nem csináltunk, de akkor hogyhogy windowsban meg megy?

kisbetu-t megkérem ne válaszolja azt hogy használjon a haverom windowst.

A haverom azért szeretné lecserélni a windowst, mert megunta a havonkénti újratelepítéseket, de egy ilyen lassú szörfözés sem tesz jót az idegeinek.
Előzmény: locsemege (4064)
linuxuser Creative Commons License 2005.12.20 0 0 4070
Tudsz mondani ISP-től függetlenül használható, stabilan működő DNS IP-t?

Nagyon köszi!

"a linuxuser"
Előzmény: kisbetu (4063)
locsemege Creative Commons License 2005.12.20 0 0 4069
Indíts CD-ről valamilyen live disztribúciót (pl. Knoppix), mountold fel a linuxos partíciód, és nézd meg a lilo.conf-ot.
Előzmény: The_Eagle (4068)
The_Eagle Creative Commons License 2005.12.20 0 0 4068
Szia!

Nem tudom, hogy nézzem meg a lilo.conf-ot:( így, hogy nem tudom elindítani.
Én meg éppen nehezményeztem, hogy a 2005 nem látta az sata-át. De ezek szerint pont ez volt a jó. Ha az sata-t disable-re állítom a bios-ban, akkor is ugyanez a helyzet. Nagyon nem tudom, mit tegyek, de igen szeretném már használni a 2006-ot.

bye
The Eagle
Előzmény: dj (4067)
dj Creative Commons License 2005.12.20 0 0 4067
Mi van a lilo.conf-ban? Én már 9.x alatt is szívtam satával, érdekes, hogy neked a 2005 még nem "látta" :)
Előzmény: The_Eagle (4066)
The_Eagle Creative Commons License 2005.12.20 0 0 4066
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget.
Van két winchesterem, egyik STATA-n (sda) a másik IDE (hda). Feltelepítettem a hda-ra a Mandriva 2006-ot, a lilot, majd később grubot a hda mbr-jébe. Egyikkel sem indul el, sem, a lilo, sem a grub, ha a boot driveként a hda-t állítom be elsődlegesnek. Sőt mégha a lilot floppyra teszem akkor sem. A mandriva 2005 simán ment, igaz ő nem látta még az sata drive-ot.
Eddig azt nem mertem megtenni, hogy az sata mbr-jébe teszem a lilot, félvén attól, hogy esetleg tönkre teszi az sata-n lévő particiós táblát, mert azon egy XP van az adataimmal.
Legyetek szívesek segíteni, hogyan tudom elindítani a mandriva 2006-ot.

Köszi,
The Eagle
Bandi-T Creative Commons License 2005.12.19 0 0 4065
a fájlok másolásakor mindegyiknél kiírta, hogy "nem másolható". Ez lehet a relatíve gyenge hw miatt?

Az én tippem a kevés RAM. Fogadjunk, hogy 128-nál kevesebb van benne...

Egyébként melyik Mandrake verzió?

Előzmény: Steam (4058)
locsemege Creative Commons License 2005.12.19 0 0 4064
Először is meggyőződni arról, hogy így van-e. Amikor beírsz egy url-t, viszonylag sokáig írja ki a böngésző, hogy Resolving... ? Vagy próbáld ki, hogy például az index.hu helyett ezt írod a böngészőbe:

http://217.20.131.2

Ha jelentősen gyorsabb, itt lesz a kutya elhantolva. A megoldás lehet például, hogy indítasz egy caching-only name server-t a gépeden, s DNS kiszolgálónak a saját gépedet adod meg, tehát a 127.0.0.1-et. A Bind-et lehet így konfigurálni, a service-ok között lehet, hogy named névvel fog szerepelni. Egyébként Google-nél ilyen kulcsszavakkal próbálkozz:

caching only name server mandriva

Ha jól látom, létezik rpm csomag is hozzá.
Előzmény: Törölt nick (4062)
kisbetu Creative Commons License 2005.12.19 0 0 4063
Válassz közelebbi DNS szervert.
Előzmény: Törölt nick (4062)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.19 0 0 4062
És mit tudok ez ellen tenni?
Előzmény: locsemege (4061)
locsemege Creative Commons License 2005.12.19 0 0 4061
Nem lehet, hogy a névfeloldás a lassú, ugyanakkor a neted gyors?
Előzmény: Törölt nick (4060)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.19 0 0 4060

Vajon mitől lehet az, hogy 64bites alaplapra, procira telepített 64 bites linux esetén a szörfözés nagyon lassú, míg ftp fájlok letöltése gyors?

dj Creative Commons License 2005.12.14 0 0 4059
10.1-ig a PIII 1,3 körül 512 rammal gond nélkül szolgált ki 4 gépet terminálszerverként.

Szerintem inkább CD lemezhiba. Ha máshova gond nélkül felmegy akkor pedig wincsi probléma.
Előzmény: Steam (4058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!