Persze, de szerintem az pont elég, képzeld a lyukas kerítéssel mindezt. No meg mondjuk valaki védelmébe vesz egy másik ebet, szerintem beláthatatlan, mi lesz abból...
Az argentin dog inkább a többi kutyával szemben hajlamos a dominanciára, más háziállatokkal nem nehéz összeszoktatni, és emberekkel is inkább barátságos.
Persze ez csak amolyan általánosság; minden kutyát félre lehet nevelni.
Szerintem az ennél a fajtánál kevés a boldogsághoz, hogy családi barátnak nevelik. Úgy emlékszem, azt írtad, hogy Goni is rendszeresen lelép tőlük (ergo nem fogad szót nekik), ha egy átlagos kutyát sem tudnak megfegyelmezni, eléggé esélytelen, hogy egy argentin doggal elbírnak, nagy eséllyel az eb lesz a falkavezér. Ez pedig ennél a fajánál életveszélyes lehet. Én elég tapasztalt kutyás vagyok, és kutyakiképzési tapasztalatokkal is rendelkezem, de nem mernék (mondjuk nem is szeretnék) bevállalni argentin dogot.
Remélem, sikerül a szomszédodnak egy épeszű példányt kifogni, nekünk nem volt szerencsénk. A mi szomszédunkban lakó argentin dog előbb a saját macskáikat ölte meg, aztán az én Ducimat, a farakásuk tetejéről acsargott ránk, úgyhogy két méter magas falat kellett építenünk az oldalukra, mert rettegtem az öreg és beteg ír szetterem életéért is. A fal segített, azóta már sajnos Rufusunk és az argentin dog sem él és szerencsére nem hoztak újabb kutyát. Ja és mindenkit megharapott, aki bement hozzájuk. Azt sem mondhatom, hogy nem szerették, vagy elhanyagolták volna.
Mondjuk nem lenne rossz élőben is találkozni 1-2 topiktárssal, van ugyan pár akivel már találkoztam. A forralt bor jó lenne, van is igazi svéd glögg receptem, csak alkohol után kocsiba ülni nem mernék:)
Köszi, de szerintem ez érdekelhet több embert is, mi lenne, ha létrehoznál egy topikot? Légyszí! Állítólag fenn a Normafánál van ilyen kurzus, de pont ez amit nem akarok. Végigkocsizni a várost, hogy sétálhassak, majd visszabenzinezni haza. Mikor itt egy köpésre a Kamaraerdő és a Tétényi fennsík!
Gratula! Én nem vagyok egy sportlady, de, ha összejönne egy pár fős jófej csapat itt a kerületben, a Nordic Walkingot szívesen csinálnám, mert sétálni imádok, és a menésem is elég gyors viszonylag a méretemhez képest. Talán segíteni ledobni pár kilót:)