regenybol is :) de azert egy ~100-200 oldalas novella konnyebben megfilmesitheto, mint egy ~800-900 oldalas regeny (hacsak nem kezd el peter jackson is king regenyeket adaptalni, mert akkor persze 3*3.5 oraba belefer mindegyik :)) )
"Először A remény rabjait láttam, ami a legnagyobb filmélményeim között van. (Valami ismerőstől még kalózmásolatban videón kaptam.) Fantasztikus volt,úgy elröpült a játszási idő, a történet számomra kellően csavaros, jó volt a vége:)"
ühüm!
"Ezért amikor a Halálsoront néztem,valami hasonlóan nagyot vártam (ugyanaz az író, rendező, stb.) és ahhoz képest - a várakozásomhoz képest - nem volt annyira jó...."
szerintem jó adaptáció, csak baromi hosszú, nagyon túlhúzták.
Stephen King nagyon sok könyvet írt, mi kiválasztottuk a 10 kedvencünket. ( Portrécikkünkből kiderült, hogy győzte le a drogfüggőségét. Korábban kiválasztottuk a kedvenc filmjeinket is tőle.)
Az (It, 1986)
Ez a több mint ezeroldalas monstrum a gyermeki egyszerűséget[...] Bővebben!Tovább »
Először A remény rabjait láttam, ami a legnagyobb filmélményeim között van. (Valami ismerőstől még kalózmásolatban videón kaptam.) Fantasztikus volt,úgy elröpült a játszási idő, a történet számomra kellően csavaros, jó volt a vége:)
Ezért amikor a Halálsoront néztem,valami hasonlóan nagyot vártam (ugyanaz az író, rendező, stb.) és ahhoz képest - a várakozásomhoz képest - nem volt annyira jó.... És ugye ebben már volt egy kis természetfeletti szál,ami A remény rabjaiból hiányzott. (Persze az ember Kinget ezért is olvas-néz,a természetfelettiért,de mégis valahogy....)
viszont a 11/22/63, a lisey's story es a duma key jol megfilmesithetoek (imho mondjuk konyvben is jok voltak, de az tul.kep mindegy, mert egy film ettol meg lehet jo). de en is inkabb a novellak kozott keresgelnek (bar en spec a joylandbol is el tudnek kepzelni egy carnival/ahs:freak show hangulatu filmet), mert a regenyei egyszeruen tul hosszuak filmes adaptaciora. max 4-6-8 reszes mini-sorozatnak, mert 2-3 oraban csak eros tortenetvagassal lehetne kihozni akarmit is beloluk
off régi álmom, hogy valaki megfilmesítse a Száz év magányt és Hamvas Béla Karneválját.
King könyvek közül szerintem abból lenne jó film, ahol sok a párbeszéd, elég pörgős a cselekmény, kevés a belső monológ:
a novellái nagy része lazán megfilmesíthető, aztán a talizmán, rendcsinálók, a bilincsbennel nem értek egyet, azt nem lehet jól megcsinálni. a torony, 11/22/63, nem jön szememre álom, az álomdoktor, duma key könyvnek sem nagy szám. Lisa még jó.
ezert felek a gerald's game (ami egyebkent szamomra a top 3 king regeny egyik) megfilmesitesetol, mert ott aztan a tortenet 99.5%-a jatszodik a szereplo fejeben
"meg a dolores is hianyzik. meg az apt pupil is. mindketto jo adaptacio, kiemelkedoen jo szineszi alakitasokkal."
Dolores az egyik kedvenc regényem Kingtől, a filmet is szerettem, aztán pont most néztem újra egy olyan emberrel, aki nem olvasta a regényt és halál unalmasnak tűnt. nagyon-nagyon vontatott, ami a könyv szempontjából oké, mert ott közben Dolores gondolatait olvassuk, de rengeteg mindent nem sikerült átültetni a filmbe. a kiscsaj picsogása, meg nagyon idegesítő.
Ez a mondat (vagyis a cím) nem is azt jelenti, amiről a cikk szól, hanem azt, hogy "az öt legjobb King-regény, amiből film készült". Helyesen így kellett volna megfogalmazni a címet: "Az 5 legjobb King-adaptáció". Slussz, passz. Isten őrizz, hogy kioktassam a szerzőt, de ezt totál elszabta."
igen, elég magyartalanra sikerült, próbálta túlbonyolítani.
"Nagyjából tényleg egyezik a vélemény (erre mondaná King, hogy ez olyan elkeserítő, mert ez azt jelenti, hogy vannak könyvei, amik "egyezményesen" rosszak :-D)."
mindjárt téged is kiátkoznak, meghazudtolnak, darabokra szednek a 2-3 hozzászólásos új king fanok, akik szerint szentségtörés negatív véleményt alkotni bármelyik könyvéről. :)
persze! aki szokott olvasni és esetleg nem csak Kingben merül ki az irodalmi műveltsége, az világosan látja, hogy mekkora szakadék tátong egy teszem azt ragyogás és duma key között. azért elég objektíven meg lehet ítélni egymáshoz képest is a könyveit.
bar a shining pont rossz pelda a jo adaptaciora (mondom annak ellenere, hogy nagyon kedvelem a filmet, de azert kubricknak nem volt erossege az adaptacio. se ez, se mondjuk a 2001 urodusszeia)
Ez a mondat (vagyis a cím) nem is azt jelenti, amiről a cikk szól, hanem azt, hogy "az öt legjobb King-regény, amiből film készült". Helyesen így kellett volna megfogalmazni a címet: "Az 5 legjobb King-adaptáció". Slussz, passz. Isten őrizz, hogy kioktassam a szerzőt, de ezt totál elszabta.
Most töredelmesen bevallom,hogy sejtettem,te voltál, csak nem tudtam akkor éppen helyesen leírni a nick-nevedet emlékezetből,rosszul meg nem akartam... :)
(Volt kutyásként én is így éreztem.)
Ja, és kedvenc King-filmjeim: A remény rabjai, Tortúra (és én szeretem a 4 részes/?/ Ragyogás-adaptációt), de ezze(kke)l kb. kifújt, megnéztem én a többit is,de azok nem annyira tetszettek.
Nagyjából tényleg egyezik a vélemény (erre mondaná King, hogy ez olyan elkeserítő, mert ez azt jelenti, hogy vannak könyvei, amik "egyezményesen" rosszak :-D). Honnan vetted, hogy férfi?
lássuk, akkor a '70-es évek! az összes ekkor írt könyvét imádom, én a carrynek magasabb pontszámot adnék, simán 8,5-ös, borzalmak városa 9, a ragyogás és a végítélet 10, az éjszakai műszak is, viszont, ha a carry 8,5, akkor nálam a végítélet csak 8.
'80-as évek. Tűzgyújtó nálam 7,5, cujo 8, christine 9, állattemető akkora 10-es, mint a ház, az egyik legtökéletesebben megírt könyve, mert nincs túlírva, végig izgulod az egészet. ezüst pisztolygolyók nálam 7, menekülő ember 9, talizmán 7,5, sorvadj el, az mind a kettő 10-10 pont. a szem 7,5, tortúra-remény rabjai naná, hogy 10, rémkoppantók a szívem csücske, ezért 9 (tudom, van aki szerint nagyon lassú), halálos árnyék nálam 7,5 pont.
kb úgy pontoztam átlagban, mint a srác, van amire több pontot adtam, van amire kevesebbet. kíváncsi leszek mit szól majd a 2000 után írt művekhez.