A végefelé már nem kb. nemzedékenként van 1-1 kötet, hanem egy nemzedéken belül van több kötet... szóval több kötetben ugyanaz a nemzedék szerepel. (na ezt jól idefogalmaztam)
No igen...úgy volt, hogy idén is jön...de Pearl-ék sehova se írták ki, a könyvhét honlapján sincs fent...szóval több,mint valószínű,hogy most nem jött el.:S
Hogy azonos-e vagy sem az csak nézőpont és irányzat kérdése, nekem még mindig az a legszimpibb, ahol bár nem teljesen azonos, de azért Lucifer a Sátán egyik rész-személyisége (ajánlott olvasmány Popper Péter: 666 avagy a Sátán a 21. században) A nem az istenek teremtik az embert, hanem az emberek az isteneket a hit által, és ha megszűnnek hinni bennük, az istenek meghalnak motívumot is lelőtte már Terry Pratchett a Kisistenekben, ráadásul az egy nagyságrenddel azért komolyabb irodalom és sokkal szellemesebben van megírva.
Annyi poént lelövök h 1960-ban ér véget.:) (asszem annyiban...de lehet h 61'...) Én is olvasgatom a köteteket szorgalmasan...msot a 10-ik kötet utolsó 21 oldalát olvasgatom.:)
Én meg ma megkaptam a 31-47 köteteket :) hálisten nem kellett eljutnom a fulladásos elvonási tünetekig. Az csigáz nagyon, hogy ugye 1580-tól már eljutott 1870 körülig és még van 17 kötet, akkor a vége felé már itt kell játszódnia a mi időnkben, mai emberekkel, nem igaz?
Nektek nem tetszett, hogy ezeket a lényeket is belevonta?? Szerintem óriási volt tőle. Sőt, érdekes nézeteket feszeget a vallásról, nagyon elgondolkodtató. Nekem borzasztóan tetszett az egész :))) Ez is, ahogy fejtegeti, miszerint Lucifer nem azonos a Sátánnal, szerintem óriási. Mert tényleg keverik a kettőt, pedig valóban nem ugyan az :)) No szóval nekem bejöttek a végén a szereplők :)
Nekem csak az nem tetszik h a 30-ik kötet környékén kezdi belevonni a fél bibliát...nem részletezem mik lesznek még benne,de sok szép dolog,amitől futkos a hátadon a szőr...:))) Nekem az utolsó X kötet a sok bibliai dolog, meg túl sok fantasy lény bevonása miatt nem tetszik annyira...:S Az utolsó két kötetnél szerintem a hasadat fogod majd a röhögéstől... "...helyenként az volt az érzésem, Margit mama betépve írta." Ez arra a két kötetre tökéletesen illik.:) Ezen problémák ellenére MS-t nagyon bírom, a könyveit meg imádom!^^
Nohát ha ilyen helyeken jártál, akkor majdnem mindent láttál Svédország közepéből :) az teljesen olyan, mint a Székelyföld. Najó, kicsit több tóval.
Én most fejeztem be a Lucifer szerelmét, és kezdtem neki sóhajtva a 30 kötetnek (A dúvad). Ha minden igaz, holnap kapok újakat, hát csak szép lassan kell olvasnom ma. Azért ez a Luciferes cucc kicsit erős volt, helyenként az volt az érzésem, Margit mama betépve írta. Pedig azt ígértétek, csak a 30. kötet után kezd gagyi lenni.
Pedig az elején teljesen vértolulást kaptam a fejembe, amikor láttam, hogy végrevalahára az én hőn szeretett Izlandomon kezdődik.
Volt előzetes belőle?Jééé.... Én anno olyan 2005 körül ismertem meg a JHN-t...igaz a BM-el kezdtem az olvasgatást...aztán JHN-fan lettem....:))) Én mindent elolvasok,ami érdekel.....Harry Potter,Darren Shan, Az igazi suttogó, Melissa Moretti(Nemere István) szerelmes regényei...stb.:)
Ehh....most kaptam valami kísértethistóriás művet, de még nem olvastam el.:)
Én sose tudom mit hogyan kell kiejteni....annak idején a BM kalózverzióját olvastam,azt a 4 kötetet amit kiadtak....ott már a fejemet fogtam a szövegek kiejtése miatt...h mit hogyan kell...mire a JHN-t elkezdtem olvasni már kezdtem megszokni a fura dolgokat...de egy csomót máig se tudok hogyan kell.XD
Na olvasva téged - igen keményen vizuális típus lévén - hangosan röhögtem. Még jó, hogy itthon dolgozom ma... :)
Amúgy a BM 1 már megjelent...
Én nem csak Margit Sandemo, hanem amolyan misztika-rajongó is vagyok - na persze nem véreres szemű fanatikus, hanem szeretem, ha egy történetben felvillanak a természetfeletti hangulatok, lehetőségek.
Anno a JN első kötetéből egy vékony (teljesen azonos a könyv kinézetével, csak vékonyabb - 1 fejezetnyi) előzetest nyomtak a kezembe a Moszkva téren, elolvastam, mert nem szórólap volt, hanem igényes valami. Aztán megrendeltem, így azonnal postán jött mindig a legújabb kötet egészen a végéig... :) Így papír alapon tudom élvezni.
Nagyon szar ám szg-en olvasni, ezt megtapasztaltam a twilight saga esetében. Azóta megvettem könyv formában is a már megjelent részeket (Twilight, New Moon), de amikor a második kötet végére érek, nem bírom abbahagyni, és a szg-en tovább olvasom a maradék két kötetet is. A nyakam kitörik, de ez amolyan kényszer :) Szóval átérzem. :)
Hát szóseróla :) én is néha szándékosan tartok egy-egy nap detox-ot. Teljesen megesz.
Az előbb fejeztem be a 28-ast és elárasztották Grósztenszholmot a szürkék. Kicsit berágtam azon, ahogy váltogatják kötetenként az írásmódot, eddig ugye Gróasztenszholmnak tudtam, és azon töprengtem, hogy mi ez már? Szürke kőrisek dombja? De így már, ha nem gró aszk-okról beszélünk, csak gró sztenekről, csak Szürke Kődomb.
Mit mondjak én?Informatikus-KÖNYVTÁROSnak tanulok.XD Szóval....minden félévben egy hetet töltök egy könyvtárban, gyakorlaton.XD Körbevesznek a könyvek.:) Most már csak egy vizsgám van vissza és vége a félévnek....majd vizsga után meglepem magam a VJ 5-ik kötetével,meg ha kijön a 6-ikkal is...meg a BM 1-ő kötetével.:) Most JHN-t olvasok...sajnos...szégyen szemre 37 kötet csak laptopon van meg...de ha valahol meglátok 1-1 kötetet, akkor lecsapok rá....így sikerült 10 kötetet begyűjtenem...ebből 4-et a Tuan kiadótól rendeltem le, a többit meg innen-onnan csipkedtem össze.:) Ahogy lesz rá pénzem, gyűjtögetem a köteteket.Eddig vettem már 2000HUF-ért kötet meg 200HUF-ért is.XD Szerintem a Tuan-osok reális áron árulják a köteteket....csak sajna nem vagyok pesti...és így nekem a könyv árához jön egy pk is.-.-" Mindegy...egyszer összegyűlik majd...:) Amúgy asszem az összes kötetet olvastam...talán ha 1 kimaradt...nem tudom már.XD Annak idején ktárban olvastam vagy 38-39 kötetet, de nem sorrendbe voltak...innen-onnan hiányzott egy kötet....majd meglett ez a nem túl izé gépes verzió....ennek ellenére nem fog rajtam megszegényedni MS...mert összeszedem a köteteket könyv formában is.XD Ehh...ha belekezdek a témába...a csoporttársaim legszívesebben lecsapnának, mert be nem áll a szám...xD Én is már tiszta függő lettem, rosszabb mint az alkohol.XD Margit Sandemo regényei függőséget okoznak, csak nehogy ennek hatására betiltsák az olvasásukat.XD Elképzelem a MS-fanok apró kis csapatát plakátokkal felszerelkezve a Minisztérium előtt álldogálni és tüntetni, hogy lehessen MS regényeket olvasni.XD És elképzelem szerény kis csapatunkat elzombulva, véreres kialvatlan szemekkel, kezünkben MS könyveivel,amint azt hörögjük:"MArgiiit Saaandemoooo....Jéghegyeeek Népeee.....Varázsjeleeeek.....Boszorkánymesteeeeer...."etc.
Per pillanat a Boszorkánymester és a Varázsjelek következő köteteit várom ezerrel... A JN-ét most nem kezdem el újra, mert mikor pár hónapja megtettem, tisztára függőnek éreztem magam - egyik könyv a másik után - ilyen lehet a drog. Rájöttem, hogy ezt hívjhatják bookoholizmusnak :)
Egy hosszú erdélyi körütat tettünk...hmm...csak egy-két dolgot említek mert így fejből már nem tudom merre jártunk...kellene egy térkép.XD -Bucsin-tető -Déva -Törcskvár -Gyilkos-tó -Békás-szoros -Bözödújfalú Passz....ennyi jutott eszembe...minden este máshol aludtunk és asszem olyan 1500km körül volt az út....:)
Jeah!:D HA megismered Vilja-rt...akkor Belindát is,akit emlegettem beszélgetésünk elején.:) Én most a 9-i kötetet olvasgatom...de szégyen szemre lusta vagyok.XD
Nna, megismerkedtem Christerrel is :) nagyon kis cuki :) ahogy a fonnyadt rózsát visszaváltoztatta frissé. Meg az egyéb varázslás-kísérletei, amik során úgy kellett körülötte eloltani a fabudit :) Most épp a sötét és hideg Viljar van soron.
Aaa...az eldafjordi ház....azt a kötete is szeretem.^^ Hmm...Izland...édesanyám oda akar elmenni nagyon...de h egyáltalán kijutunk-e valaha oda...azt még szerintem Isten se tudja...XD Nekem a listámon van: -Norvégia -Izland -Finnország -Svédország -Skócia -Dánia -Grönland esetleg... -Írország -Németország -Japán -Megint kimenni Romániába.(Egyszer tettünk egy hatalmas körutat...és imádtam!^^) -Esetleg Kínába...vagy Korea, Vietnam...stb.:) Más most hirtelenjébe nem jut eszembe... Nem vagyok nagy igényű, beérném ezekkel .XD
Szívesen végigjárnám én si azokat a helyeket, amik benne vannak a kül. JHN kötetekbe.:)
Hát valóban, vannak ott jó kis helyek :) Nekem tetszik nagyjából az összes, amit láttam. Talán Dánia volt a legkevésbé drámaian különböző a kontinenshez képest. De nekem a szívem közepe Izland, oda el kéne jutni egyszer. Valódi sagakkal kezdtem valamikor rég, Egill Skallagrímsson és a többiek, meg kéne nézni a színhelyeket.
Most éppen Eldafjordban lesz egyre vérfagyasztóbb a helyzet. Még nem derült ki, mi az összefüggés Terje Jolinssön és Sölve között.
Úgy tudok irigykedni azokra,akik jártak valamely skandináv országban..brrrr.....-.-" Én csak Mo környező országait jártam meg,.:P No mindegy...hmm...teeegnap ...asszem...igen,akkor fotóztam le a házunkat kétszer is...a hátsó rész olyan Hársfaliget-feelinges::D Hmm...én a Hársfaligetet valami egyszerű építésű...hosszúkás fehérre meszelt, nádtetős háznak tudom elképzelni virágokkal az ablakában...a mienk hátul fehérre meszelt, hosszúkás,de virágok nélkül...meg cseréptetős...de akkor is olyan HL-feelinges!!!xD Hmm...és én a régi lakrészben lakom....van 3 szoba+wc meg a fürdőszoba, meg az előttük lévő előszobaszerűség,amik a régi házrész...a másik előszoba-szerűség,meg anyumék szobája...meg a konyha...meg egy újabb előszoba az már újabb építés...én még láttam,milyen volt régen a házunk...valamennyire emlékszem rá.:) Hmm.....:) *elmerengett a múlton*
Most a 25.-ben az "Álnok tündér" csupa ismerős helyen jár :):):) Most hagyta el Kungälvet és haladt át Boråson :) arra a környékre szoktam járni, az előző kép, amit Gråastensholmnak tettem ide be, az Kungälvben a vár egyik részlete.
Köszi :) Én voltam ott egy estét :) Most hogy Snivel úr nemrég tért vissza Sarpsborgból, végre megemlített egy számomra ismerős helyet is. Ott jártunk.
Az úgy történt, hogy egy augusztus elején délután 7 óra felé már kezdtünk kicsit fázni és eljöttünk az öcsémmel a tengerpartról Varbergből, és egy keresztútnál azt kérdezte: na akkor most északra menjünk, vagy délre? Kicsit lökött, úgyhogy mondtam neki, hogy északra, de azt nem gondoltam volna, hogy Norvégiáig meg sem áll :) Két órát autóztunk nyílegyenesen fölfelé, és végig délután maradt, a nap nem ment le egy centit sem. Aztán átkeltünk egy fjordon, és az volt a határ:
Utána Sarpsborgban keresgéltünk egy vártemplomot, amit nem találtunk, de közben jámbor älgek legelésztek előttünk a búzatáblában :) Végül egy szál kósza nénit láttunk egy temetőbejáratnál, akitől a tesóm (17 éve él Svédországban) megkérdezte, hogy hovamerre menjünk, nekem, mint kívülállónak úgy tűnt, hogy egész jól elbeszélgetnek, max. néha kicsit tétován néznek a másikra, ehhez képest a tesó, amikor beült a kocsiba, harsány röhögésre fakadt, hogy hallottad hogy beszélt? bokmålul nyomta. Hát én ugyan nem lattottam, de ő nagyon örvendezett neki :) Tényleg, Margit néne bukmólul vagy nyűnorskul írta meg a Jéghegyek népét?
Angolul meg többféleképpen láttam: The people of ice The people of Iceberg People of ice...etc.
Gråastensholm?Hmm....jó!::D Amúgy tök jó lett a kép!:D Ehh...bárcsak elmehetnék Norvégiába...vagy valamely másik skandináv országba...nem,nekem Norvégia kell!!! Erasmusra rá is startoltam....legalábbis gondolatban...kell egy 3,51 feletti átlag...eddig úgy látszik az meglesz...kell jó angol tudás....hmm...én nyelvvizsgára gondoltam...az olyanokat szivesebben kiküldik,akiknek van....majd talán őszre meg lesz az első fele....meg kell 2 lezárt félév.....egy vizsga van vissza még és az is meglesz...:D
Olvass csak!:D Mikor megismertem ezt a könyvsorozatot...4-5 kötetet hoztam ki egyszerre a ktárból...és mindenhol ezeket olvastam...hazafelé gyaloglás közben is,meg órán.XD
Helló, itt vagy még? :) Meg tudod mondani, hogyan szól eredetiben az, hogy Jéghegyek népe? Valamelyik kötetben láttam ilyet, hogy von Isfolket úr, de szerintem ez kevés. Hogyhogy Jégnép?
Pár éve Svédországban fényképeztem egy ilyet, jó lenne Gråastensholmnak, nem? :)
Tök vicces szerintem az is, hogy Bill Clintonnal együtt vallja, hogy ami Heike és Vinga között történt hazafelé Christianiából a szekéren, az nem volt szeksz :) Hálisten a 36. még odébb van, még el sem hoztam. Bár sajna most gyorsulok, mert letepert valami influ, és túl sok időm van olvasni.