Van egy lista, - ugy tudom az első 2o legnézettebb produkció - amiből egy átlagos müsor kiesése esetén, a produkciót megszüntetik. Külföldön (Pl. az RTL-en automatikusan, itt nem tudom hogyan,de az biztos, hogy a 7i7-el ez nem fordulhat elő. Többször is kiesett már. Valakiknek még így is megéri.
a reklámból, mert nézik, ezért van, aki reklámoz ebben az időben.
Lehet őt hülyézni, a reklámozót.
Aztán lehet szidni azt, aki a reklámot - mérés alapján - nézi.
Aztán lehet szidni a magyar népet, hogy néz ilyet egyáltalán.
Aztán maradunk mink, akiket nem lehet szidni, mert nem nézzük,csak írunk róla.
Mi vagyunk a legjobbak, nem nézzük, csak szidjuk.
Az "egyenlőre" azt jelenti, hogy azonos mértékűre, az "egyelőre" pedig azt, hogy
most, pillanatnyilag, még. Te ez utóbbit
szeretted volna írni, az előbbit írtad.
Szellemi párbaj esetén nem feltétlen hátrány,
ha az ember fegyverzete nem hiányos..
abban az első megszólításomban fröcsögőnek neveztél; vagdalkozónak, mint rosszmodor követőjének; irigykedőnek. Feltételezem, nem volt neked kötelező kellő tájékozottság hiányában -általad is elismerten - ezt megtenned.
Én egy hasonlatot vettem védelmem alá, ami törvényszerűen tömören fogalmaz*, szerintem a lényeget. Nem állt szándékomban értekezést írni. Te miattad sem lesz kedvem, de ha a tőlem olvasottakkal bajod van, és megnevezed hogy mi az, válaszolni fogok, vagy esetleg javasolni, hogy olvass még. (Ha már becsmérlésre regadtattad magad írásaimat tekintva, elvárható, hogy konkrét legyél.)
A manipulálás, álcázás nem úgy történik, hogy kiírják: "figyelem politikailag manipulálunk!" :-)
(Az meg nem igaz, hogy nem "tájékoztató" műsor, engem remekül tájékoztat erről-arról, mostanság inkább az itteni beírásokon keresztül. Ez is elég.)
--------------
*ezt azért illett volna észrevenni.
Ha ez nekem szólt, akkor megtiszteltetésnek veszem, ha eljuttatja hozzám esszéjét.
Ne viccelj. Mersant még csak 21 éves. Be se nőtt a feje lágya, ahogy az itteni, szélsőbalos hozzászólásai is tanúsítják. Azt hiszed, hogy bármiben is tud újat mondani?
"Erre az áldott álapotban levő családanyára nem emlékszem! Legalábbis nem ugrik be, hogy mire is gondolsz! Na mindegy. "
Bar nem nezem a Heti Hetest, megkockaztatom, hogy bloki Orban Viktor felesegere gondolhatott, ezzel kapcsolatban ugyanis valoban sokan "humorizaltak" akkoriban (Tony Blair-majmolas es tarsai).
Ha figyelmesen elolvasod amit az első neked címzett hozzászólásomban írtam akkor észre veheted, hogy ott a hozzászólásod stílusát kritizálom és nem a véleményed, vagy személyed! ha te úgy véled, hogy az a stílus amit abban a hozzásólásban képviseltél az Te magad vagyak akkor csak sajnálni tudlak. Főleg a régebbi (általam elolvasott) hozzászólásaid után! Abban igazad van, hogy elöbb írtam meg a véleményem és csak utána néztem meg a régebbi eszéidet. De ha elöbb olvasom őket akkor sem tetszett volna amit abban az ominózus hozzászólásban írtál. És nem a szöveg hanem a stílus miatt!
Erre az áldott álapotban levő családanyára nem emlékszem! Legalábbis nem ugrik be, hogy mire is gondolsz! Na mindegy.
Szertintem meg tudomásul kéne venni, hogy nem mindenben van politika! Még a TV-ben sem! És szerintem a Heti Hetes csak annyiban politikai műsor, hogy a hírek egy része (és nem az összes) politikáról (de leginkább politikusokról) és a hülyeségről szól! Én nem érzem azt, hogy engem politikailag befolyásolni akarnának! Én nem a humoristáktól szerzem azon értesüléseimet, ami alapján eldöntöm egy politikusról, pártról, hogy szimpatikus-e vagy sem!
Én egyszerűen "csak" szórakozni akarok ezen a műsoron! Az hogy esetleg alpári néha az nem tetszik! Ez tény. De az, hogy most éppenséggel melyik politikust tűzik a céltáblára! Hát ugye az a szerkesztő szíve joga!
Hol látad kiírva a Heti Hetesben, hogy politikai vitaműsor? Vagy, hogy ami itt elhangzik azt politikusok jóváhagyták és azzal a FIDESZ egyetért? Vagy akármi ilyesmire utaló jelet? Itt semmi másró nincs szó mint néhány ember (akiknek a nevét legalább ismerik néhányan) elmondja a vléleményét egy-egy hírről! Ebben maximum a saját politikai nézetei vannak benne. De szerintem még az sem! Egyszerűen megpróbálnak humorosak lenni és ez vagy sikerül vagy nem! Ez KABAÉ!!! Nem tájékoztató műsor!
(az én sommás véleményem a műsorról szólt, a tied rólam. Furcsa ezek után, hogy másoktól kéred számon a stílust...)
Áldott állapotban lévő családanyát is vettek a szájukra - önző politikai céljaik érdekében, de módszerűk, stílusuk, céljuk elsősorban a lakosságot sérti...
Nem próbáltam úgy nézni, mert szeretem a dolgokat annak venni ami.
Egy töredékkel kevesebbet kell törlesztenem nemsokára, mivel most írom a munkaüggyel és foglalkoztatással kapcsolatom esszémet, melyet majd elkészültekor eljuttatok Önnek is tisztelettel, melyben kissé más álláspontot képviselek, mint Chikán Úr.
Ha süllyed a műsor népszerűsége az azt jelenti, hogy valamikor legalább egy elfogadtható szinten volt. Akkoriban szerintem a hírek, és a spontán beszélgetések aránya összevéve kb. 80% lehetett. Most ez kb. 20%. Úgy gondolom a törés Grespik per alatt következett be, ami a hatalom beavazkozására ad okot következtetni. Magyarul beszóltak fenntről az RTL Klubbnak, ők meg tovább adták: Visszafogjátok magatokat vagy repültök. Havas hirtelen távozását is ebben látom. Annyi pénzért, amit ott kapott hülye lett volna magától elmenni, hacsak esetleg nem kap máshonnan egy protkós állást (és ez még a jobbik eset). Szerintem nagyon érdekes, hogy kétszer is meggondolja mindenki a Verebessel az élen, hogy mit ejtsen ki a száján. Sajnos a kormány egyre vadabb abszolutisztikus és néhol már diktatórikus módszerei mindent és megfertőznek.
Az emberek nagy része - vagyis eltekitve a beteges tévénézőktől - azért nézi a Heti Hetest mert tetszik nekik, és/vagy egyetértenek velük. A tetszik neki típus a viccek, poénok kedvéért nézi, az egyetért típus pedig az ideológia kedvéért nézi. A jelenlegi helyzetben a második kategóriában lévők tábora elégedetlenkedik és egyben csökken a tábora, míg a első kategória tábora nő, legalábbis nem változik. Ez az RTL Klubbnak egy elfogadható helyzet, így továbbra sem lesz változás.
Lehet hogy Chikán az egyik legismertebb, de hogy nem a legelismertebb az biztos. Csk a régi nyugati kapitalista baromságot tömi az olvasó fejébe. Azon már a mostani nagy gazdász fejek régen túl vannak, mivel az a rendszer csak a nyomorúságba viszi az emberiséget.
A Heti7-es addig süllyed, amíg el nem éri a kérészéletű Vitriol című T(ela)V(iv)2 műsor bányászbéka segge alatti színvonalat és aztán, lassan feloldódik a semmi közepén.
Kedves Bloki!
Az én sommás minősítésem a te sommás véleményednek szólt! Nekem nem azzal van a problémám, hogy kinek mi a véleménye! Neekm csak az utóbbi időben elharapódzott stílussal! És most nem a Heti Hetesben történtek hanem az arról vitatkozók stílusára gondolok!
A műsorrol! Hogy nekem mi tetszik benne! Az ami nektek nem mert politikát magyaráztok bele! Ami ott elhangzik én azt úgy nézem értelmezem, hogy az néhány ember (színész, művész) magánvéleménye! Nem akarok és nem is voltam eddig hajlandó benne politikát keresni! A Heti Hetes szerintem nem politikai műsor! Leginkább a közéleti kabaré kifejezés illene rá. legalábbis szerintem! És mint kabaré én úgy is nézem. Nem a hátsó szándékot keeesem, hanem azt fgyelem nekem az adott hírről mi jutna eszembe és nekik mi jut. Az pl. amikor azzal foglakoznak 20 percen keresztűl, hogy a Farkasházy raccsol nem tetszik. De az ahogyan erre megválaszolt a Megszólított az kifejezetten tetszett! A Verebest én sem szeretem. Nem is miatta meg a Havas miatt néztem. De pl. a Farkasházy-t én kifejezetten kedvelem! Vagy a jómúltkoriban szereplő Réz Andrást is! Szerintem nekik van humoruk. És mint kifejtettem nekem a humor kell ebben a műsorban és nem a politika. Amikor elösször volt grespikezés az tetszett. mert első nekifutásra az a pasi tényleg nemnormálisnak tűnt. De amikor már vagy a harmadik műsor ment a Grespikezéssel az már nem tetszett! Hullába mégegyszer belerúgni nem szép dolog!
Szerinted kit bántottak meg alaptalanul és ki volt az? Arra emlékszem, hogy bántottak pár félresikerült politikust de az alaptalánság most nem ugrik be.
Sommázva az eddigieket! :) Próbáltad már úgy nézni eme műsort, hogy nem politikai indítatást keresel minden szóban, véleményben? Esetleg úgy lehet, hogy szórakoztató! Legalábbis azok szerint akik nézik! Mert a nagytöbség nem a politika miatt nézni a Heti Hetest! Éppen ellenkezőleg! Azért mert kegyetlenül elege van a politikusokból!
"...politikailag manipulál, hamis értékrend felállításával, dolgok súlypontjainak áthelyezésével a valós folyamatok elkendőzésére törekszik..."
A mondat első részét átfogalmaznám: politikailag manipulálT. Az utóbbi időben ugyanis látványosan "felpuhultak" a hírek. Nekem ez nem tetszik.
Hamis értékrend alatt nem tudom mit értesz, de majd nyilván megmagyarázod.
A súlypontáthelyzéses valósfolyamatelkendőzés pedig nem a Heti Hetes legfőbb jellemzője, hanem pl. a jelenlegi kormányzaté. (azért írtam, hogy a jelenlegi, mert jellemző volt az előzőre és az előző előttire is)
Tudod három évvel ezelőtt elhangzott egynéhány válsztási ígéret, sőt kormányprogramként is megfogalmazódtak ezek. Úgy tűnik szinte semmi nem valósult meg belőlük. A közbeszéd ennek ellenére nem erről szól, hanem Fekete Angyalról, kisgazda párton belüli bohóckodásról, olajügyekről, amelyekben természetesen az ellenzék érdekelt elsősorban és a többi és a többi.
Sajnos a heti hetes is erről beszél, mivel az aktuális (ügyesen irányított) híreket kommentálja így vagy úgy.
Úgyhogy én pl nem értem az kormánypártiakat. A Heti Hetes sem beszél másról, mint amit a hatalom a közvélemény szájába ad. Pl ők sem vetik fel azokat a kérdéseket, amelyekre meglehetősen kínos lenne választ adnia a kormányzatnak.
írásaim sokasága és terjedelme, egy igen hosszú, tartós vita-sorozat eredménye, és egy-egy hozzászólásom nem kinyilatkoztatás. Valóban, nem elegendő a legutóbbi néhány írásom elolvasása. Az nem baj, hogy nincs időd és energiád, de akkor személyem sommás minősítésére se legyen, mert az nem előrevivő. Ez a blama, s nem az, hogy nem értesz velem egyet. Írásaid szóljanak a témáról! Pl. érdekel, hogy neked mi tetszik benne, mi az ami megragad, amit követendőnek tartasz benne, amit ajánlasz másoknak is?*
Nagyon tömören a következő bajom van a műsorra:
politikailag manipulál, hamis értékrend felállításával, dolgok súlypontjainak áthelyezésével a valós folyamatok elkendőzésére törekszik; ráadásul ezt alpári módon, a trágárság bevetésével teszi. (Természetesen az alaptalanul megbántottak felé nincs bocsánatkérés, és az önkritika finomabb cizellái el sem várható tőlük.)
---------------------
*gondolom, a "jól odamondanak a hatalomnak!" érven kívül más is van
Bloki!
Végig olvastam az ide évben a Heti Hetes tárgyában írodott hozzászólásaidat! A régebbiekre sajnos nem volt sem időm sem enregiám! (Nekemúgy tűnik egy kissé mintha grafomán lennél :) bocs )
De a hozzászólásaidban nem igen találtam meg, hogy mi az ami nem tetszik neked konkrétan, az általánosságokat figyelmenkívűl hagyva. :( Úgylátszik nem jól olvastam!:(
És nem tudom miért blmálomén magamazzal, hogy nem értek egyet veled? Az építő kritikát értem. És Te? Mert nem az a kritika, hogy az egész úgy rossz ahogy van hanam ha azt mondod nem tetszik a Verebes mert alpári és nemszabadna megengedni neki, hogy a szőrös mellét mutogassa! Az más kérdés, hogy egy csomó ember szerint nagy poén volt. Nekem nem tetszett de tiszteletben tartom a véleményüket és nem igyekszem azon, hogy mindenkit az én értékrendemre állítsak át!
Annyira sajnálom, hogy nem olvasol figyelmesen.
A "hülyebadcard" abszolúte ironikus volt, és ha tényleg figyelmesen végigolvasnád, amit írtam, számodra is világos lenne, hogy épp a te pártodat fogtam.
a másik rovatban (Heti Hetes) van néhányszáz beírásom.
(Mielőtt valaki személyének, viselkedésének leminősítésére ragadtatja magát az ember,
célszerű tájékozódni az illető Fórumbéli orientáltságáról*, mert akkor esetleg az
erről megszerzett ismeretek másmilyennek festik meg az a vitapartnert, és a magát elragadtató
is elkerülne egy blamát...)
Na jó!Már megint egy olyan aki csak fröcsög! legalábbis nagyon úgy viselkedsz! Léegy oly kedves és azt konkrét példával mutasd be, hogy mi nem tetszik! Így álltalánosságban vagdalkozni nemvall jómodorra! Ebből könnyen az a vélemény szűrhető ée, hogy te is azok közé tartozol akik egyszerűen csak irigykednek a Heti Hetesben szereplő emerekre! Mi az ami szerinted nem tiszta a heti Hetesben? Említsél már néhány példát mert akkor azon lehet esetleg vitatkozni. De így, hogy az egész mocsok meg szenny ez nem képez viaalapot. Ez egy vélemény ami a tied!
Az álltalad említett "megszabályozással" meg semmilyen mértékben nem értek egyet! Az cenzúra amit minden féle formájábanelítélek. Egyetlen olyan cenzúra van ami szerintem alkalmazható és az a közénség általi cenzúra! Ha valamit nem néznek akkor az veszít a népszerűségéből ezáltal a szponzorokat is elveszíti és a végén lekerül a műsorrol!
Valaki mondja már meg nekem miért van az, hogy az itt levők és veszettűl acsarkodó asztaltársakon kívűl azért majd 2 millió magyar miért szereti az ominózus műsort???
Nem mintha nekem minden tetszene benne. De azért mert nekem nem tetszik még lehet, hogy egy jó műsor! És ha nem is tetszik akkor is megnézem (ha tehetem) hátha akad benne valami olyan ami megfelel az én izlésemnek is. De akkor sem állok neki mocskolódni csak azért mert most az a sikk! Mindenkit útálni aki csak egy kicsit is kitűnik a tömegből. Na jó ez így túlzás mert a másik véglet is létezik. Isteníteni kell! :) és az megint ugyan ilyen vitát vált ki ha esetleg akad ember aki nem isteníti az aktuális személyt! Emberek! Vegyétek már észre, hogy a lakosság 99% átlag polgár!
Ugyanezt a cirkuszt eljátszotta már velem az illető, az egyik választásokkal foglalkozó topicban is.
A Topic neve : Torgyán végnapjai.
Ha azt sem tudod, hogy hova írsz, akkor már értem az összefüggéstelen dialógokhoz való vonzódásodat.
Ha azt írod Közgazdaságtan (ezen belül megtalálod a mikroökönómiát hüjjebadcard)
Kedves Daemon!
Tényleg? Na ne beszélj!
Hüjjedaemon hol írtam én ennek az ellenkezojét?
Talán ezt értelmezted így?
Mellesleg jegyzem meg, a mikroökonómia nem azonos a közgazdaságtannal, de te ezt úgysem érted
Szerinted a fenti ugyanazt jelenti?
Spyderco ezt írta:
Attól, hogy a közgazdaságtan szó helyett előkaptad a ma oly divatos "mikroökonómia" szót (lásd:Chikán)
Ezt magyarázhatja még száz beírásán keresztül, ebbol a mondatból világosan kiderül minden.
Olvass egy kicsit figyelmesebben.
Mellesleg a mikrót azért hoztam fel, mert ezt a Gazd. Foiskolán még az elso félévben tanultuk, még szakosodás elott. Tehát akinek van gazdasági képzettsége (Spyderco természetesen nem tartozik ebbe a halmazba) ugyancsak ismernie kell eme tantárgyat A-tól Z-ig.
Mondanom sem kell, azzal az orületes baromság amit Spyderco írt, az üzleti promóció és marketing (ahogy o írja "reklámszakma" :))
nem áll kapcsolatban.
Ha már itt tartunk, javaslom olvasd el azokat méretes baromságokat, amelyeket a kereskedelmi tv-k finanszírozásáról írt le.
Az ember esze megáll, hogy ennyire sekélyes ismeretanyaggal (gyakorlatilag zéró) hogy mert ebben a témában állástfoglalni.
Kedves Daemon!
Nem szándékozom vitába bocsátkozni többet ebben a topicban, de ha már minosítesz, légy egy kicsit figyelmesebb.
Üdv.
badcard