Tudod, én még a rózsákból is a szimplát szeretem, de a dupla fehér orgona egy gyermekkori vágyakozás emléke, akkor nagyon tetszett egy háznál. Most fogok majd kapni egy nagyon sötét színű szimplát, de óriási virágokkal ( vagyis remélem, hogy nálam is olyan lesz).
Az utcában nagyon sok orgonabokor van, fantasztikus az illat reggelente!
Jajj, az en bokraim meg picikek - es az orgonaim szimplak. Viszont. . .nyilnak, vannak, es evekig erre vartam. Nem szedtem en sem le egy szalat sem - kinnt annyival tovabb tart. . .!
A te viragjaidbol eleg egy szal - kesz csokor, olyan dusak!!!! Csodaszepek. . .
Igen, vannak viragok, ha nem is sok. A lila bokrok eleg szukmarkuak - a kicsi ujon harom furt van, es a harom oreg bokron egyetlenegy. . .de mennyire orulok annak is!!!
A feher (az is uj bokor) szepen hozta a viragokat, es micsoda illat van a bokrok korul!!!! Mintha sok-sok virag lenne rajtuk.
Nekem eros kesesben vannak az orgonaim - de lesznek rajta viragok! Nehezen, de ugy latszik beindult.
Az elso virag az oreg bokrokon. . .egy furt, de virag!!!! Valami miatt az uj orgona bokron, a lilan nagyon kicsi lett a furt - meg csak bimbo - nem tudom az okat. A feheren sok van es eleg nagynak latszik.
Majd csinalok kepet is rola, ha nyilik. . .jajj de orulok!!!
Kipusztult az 501-ben látható lexebb legnagyobb ösöreg orgonafám. Még megindult, aztán megadta magát. Flanell az utolsó pillanatban csinált egy szemzést az utolsó, aprócska sarjára, meg egy oltást egy másik, idegen sarjra, mert ennek az utóbbi évben már sarjakra se futotta. Meglátjuk:-(
Nézd meg, hogy mi tudta átvészelni a két minuszhatfokos éjszakát! A szóban forgó orgona! Minden más levél elfagyott, összesodródott. Kivéve....SOSEM TALÁLOD KI ....a G O L G O T A !!!! (Amit az idén sorsára bíztam, nem hoztam be!)
Először nem mertem megvenni, mert akkor nem virágzott, csak a céduláján volt a kép. Az pedig - hatvannégydollárért - nem volt túl csiklandozó. Visszamentem akkor novemberben. Csapzott állapotban se voltak hajlandók olcsóbban adni. Viszont a nő megengedte, hogy egy gyökérről kibújó hajtást kivegyek. (Ez egy bókomba került. Azt hiszem, a város legcsúnyább nője lehetett...)
A következő évben (tavaly) az egyik kertészetben nemcsak a szép virágja, de csodálatos illata is rábeszélt. Már "csak" 59 dollárt kértek érte.
Egy héttel később máshol is megláttam egyet. Az 25 dollár volt. Hoppá!!
Igy most van 3 bokrocskám. Már a gyökérről hajtott is virágzott az idén. Elég silány volt, de IGAZI ! Úgy tudom, az első virágot le kellett volna vágni mindjárt, de...nem volt szívem.
Madarijeszto lennek? :) Mielott kerdeztem volna, itt szepen beszelgettek... Az orgonacsemetem betegsegere a viragboltos adott egy merget. Nezegette mi lehet a baj , nagyitoval, de nem hiszem, hogy folismerte, mert valami tetufeleseggel elintezte, de nagyon bizonytalannak latszott. A meregre az van irva, hogy ne permetezzem az orgonamat repulorol, mert az tilos.
Vettem egy orgona facskat, cserepben van. Az tervezem, hogy ha lehet, mihelyt mgerosodik, beoltom rola a hazunk elott levo rokon bokrokat. Egy het elmultaval valami feher korsag tamadta meg, belepte mint a zuzmara. Mit lehet tenni ellene?