Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Haggyad , nem éri meg a flame-et. Ha most aszondanám hogy AKMSz +4 tár+szurony+tártáska + gázmaszk katonánként az alegység fegyverszekrényében, RPK és RPG ugyanott, kapuügyelet vasárnap fegyóval és szuronnyal ( de lőszer nélkül), őrségbe osztottaknál a 3 órában ameddig készenlétben voltak ott a szurony és a tártáska ( úgy mentél kajálni is), csodálkoznának:) És az őrszobán fejenként 300 betárazva, plusz őrszobánként 1 db PKM 4 rakasszal. Ha meg a sorállomány a városba volt kiküldve ( riadónál összeszedni a pilótákat) akkor a sofőr és a futár TT-vel:).
Szerintem mindenhol volt, ahova fegyvert szállítottak ahol fegyvert tároltak. Honvédségnél, határőrségnél, munkásőrségnél. (Rendőrség kiesik, ott nem voltam ismerős sosem-de valószínűleg ott is.) És hát pontosan arról van szó, bizony. (Arra már nem emlékszem 25-30 év távolságából hogy tíz darab volt-é benn, én mintha kevesebbre emlékeznék.)
Mart tokos 47-es volt,4 db javítást igazoló "körrel" a tokon.(Kb meg tudom különböztetni a mart és a lemeztokos verziót,tekintve,hogy mindkettőt használtam az elmúlt 16 évben.
Tudom hogy rosszul hangzik amit most mondok-de ezt egyszerűen nem tudom elhinni.
Lehetséges volna, hogy valamilyen okból újra elővették a régi negyvenheteseket ?
(Na swordmanus olvtárs, ezt derítsd ki !)))
Az új kéziszurony-ügy ezennel túl van beszélve. Ezek szerint akitől hallottam (kb 2 éve leszerelt missziós) rosszul tudta.
Szerláda ügyben; olvass vissza néhány oldalt. Természetesen nem arról van szó hogy a szerládát a baka a hátán vagy a derékszíján viselte volna. Ez a fegyver tartós tárolására szolgált. Mint már írtam, ebben tárolták azokat a fegyvereket amelyikek nem voltak a fegyverállványon vagyis nem voltak személyre kiadva, ebben tárolták a fegyverhez számozott tartaléktárakat és tártáskát tiovábbá egy teljes tisztítókészletet, valamint a már sokat vitatott kéziszuronyt.
Tiszteletem Ez a szerláda dolog nekem gyanús. Ez az elnevezés nem azt a bazi nagy/qva nehéz faládát jelentené amelyben a gyárból szállították egységekhez és raktárakba, 10-sével becsomagolva, dugig fegyverzsírral és zsírpapírban? Pld. 10 db AKMSz, mindegyik 4 tárral és tisztítókészlettel+ szuronynnyal? De az a "szerláda" az nem a MH-nél volt:)
Szia!! Mart tokos 47-es volt,4 db javítást igazoló "körrel" a tokon.(Kb meg tudom különböztetni a mart és a lemeztokos verziót,tekintve,hogy mindkettőt használtam az elmúlt 16 évben.
Semmilyen "kéziszurony" nincs rendszerben,ami van,az sem övre fűzhető,hanem a régi akasztós-bőrpántos.De ahogy mondtam,nincs kiadva.
Másik: szerláda:sem a Határőrségnél,sem a Honvédségnél nem láttam ilyet.a Taszt-készlet olajzó szelence a tártáska zsebeiben volt/van tárolva,egyéb eszközök a raktárban. a felderítőknél a PBSZ hangtompító a páncélban volt tárolva,azzal a pár darab szuronnyal együtt,amit bemutatóra használtunk.
Nem tudok hozzászólni, hogy '94-ben mi volt rendszeresítve akár a honvédségnél akár a határőrségnél. (Én 85-ben már a határőrségtől is leszereltem, családi-magánéleti okokból)
Ami biztos, hogy akkor még volt rendszeresítve kéziszurony, továbbá hogy neked 94-ben nem lehetett ak47-es fegyód hiszen már tíz évvel korábban sem az volt hanem a "fatusás" de lemeztokos verzió. (Az ak 47 mart tokos volt, ilyet legfeljebb valamelyik csapatmúzeumban láthattál.)
Én viszont -veled ellentétben-úgy tudom ( úgy hallottam) hogy ma is rendszeresítve van egyfajta AK kéziszurony de egy olyan változat amelyik nem bőrpánttal csatlakozik a derékszíjra hanem közvetlenül felfűzhető rá.
"maradjon csak a VZ 58 kalasnyikov-családtag, a néphadsereg és a határőrség meg maradjon vagy húsz-huszonöt esztendőre rohamkés nélkül. (Hjába no; kés-villa-olló ugyebár...))) Még majd megvágtuk volna a kis kezünket."
Ja és majd elfelejtettem; a fegyókat pedig (mivel szerláda ugyebár nem is létezett) természetesen Tescós nejlontáskákban tárolták és szállították...)))
Hát ha egyikünk sem akar kötözködni, akkor most már nyugodjanak le a kedélyek végre.
Mivel-mint már lassan megszámlálhatatlan alkalommal hangsúlyoztam- nekem egy fillérem sem bánja, ezért maradjon csak a VZ 58 kalasnyikov-családtag, a néphadsereg és a határőrség meg maradjon vagy húsz-huszonöt esztendőre rohamkés nélkül. (Hjába no; kés-villa-olló ugyebár...))) Még majd megvágtuk volna a kis kezünket.
Igaz, hogy baromságnak baromság-viszont swordmanus olvtárs szorgalmasan,kiválóan dokumentálta. Mindenesetre leszögezhetjük, hogy az elmúlt évtizedekkel kapcsolatos (újabb) két tévhit elterjedésében swordmanus kollégánk és lelkes csapata is múlhatatlan érdemeket szerzett.
Neked barátom fogalmad nincs arról hogy mikor és mi volt rendszeresítve a határőrségnél, csak blöffölsz...)))
Amikor az egyik előbbi hozzászólásomban azt mondtam hogy lehet hogy tévedtem, az csakis az alegységügyeletesi illetve a körletügyeletesi elnevezésekre vonatkozott, semmi másra.
Távol álljon tőlem a kötözködés. Ha van valamid, küldd el. Ha csak kritizálni tudsz, akkor meg felejts el! Attól, hogy te voltál katona, még nem csináltál jobb lapot az enyémnél, meg tán semmilyet se. Hibázni meg csak az tud, aki csinál is valamit. Nekem nem kell mundér ahhoz, hogy szolgáljam a hazám. Megteszem civilként is. Önzetlenül.
Nehogy már összevesszetek! Ha van olyan anyagod, mellyel Swordmanus honlapját kiegészítheted, esetleg pontosíthatod akkor nosza rajta! Mailja publikus! Ez mindenki javára válik! :-)
Minden vonatkozásban túlreagálod sőt az eredeti mondanivalójukból kiforgatod a hozzászólásaimat. Vagy azért, mert valóban ennyire túlérzékeny vagy, (ebben az estben talán valóban jót tett volna neked egy huszonnégy hónapos tanulmányút a szivatás birodalmába ))) vagy pedig azért, mert állításoddal szemben valójában Te akarsz kihozni a sodromból engem.
(Egyébként is, valahonnan veszettül ismerősnek tűnnek számomra az olyan opuszok mint "savazás","kötözködés" "rombolás" "provokálás".)
Még valami: félre ne érts, az építő jellegű kritikát szeretem, sőt igénylem is. A honlapon szereplő anyagok hála a technológiának, javíthatóak, így folyamatosan jobbá tehetők. Sokan vannak is, akik készségesen segítenek, önzetlenül. De megalapozzák, hogy mit miért. Ehhez képest te jöttél a semmiből, és név nélkül elkezdtél kötözködni, majd személyeskedni. Ebből úgy érzem, nem segíteni akarsz, csak provokálni és rombolni. Ezt pedig nem szeretem.
Figyelj, nem savazni meg szurkálódni kell, hanem a konstruktív kritikát gyakorolni. E-mail címem közismert, senki vissza nem tart attól, hogy a táblázatot kijavítsd, pontosítsd. Minden javításhoz forrást kérek viszont, csak úgy bemondásra nem ér. A táblázatot egyébként egy japán nyelvű kalasnyikovokról szóló könyvből vettem, még 2000 körül. Nem feltétlen kell, hogy tökéletes legyen, és nem is feltétlen naprakész, mert legutóbb 10 éve tettem benne kiegészítéseket. Továbbá a személyeskedésed sem igazán értem. Az, hogy miért nem voltam sorkatona, megadtam a választ, egyébként írnoknak vittek volna.
Én eléggé későn vonultam be, már éppen a behívhatósági kor határán voltam, ugyanis tanulmányi okból halasztást kértem. Ráadásul leszerelésnél is rácsesztem mert épp akkor változtattak a bevonulási szisztémán így nekünk, leszerelésre váróknak rá kellett húznunk-ha jól emlékszem-valami 3-4 hetet.
Akkor megfogadtam hogy "soha többé rohamsisak"-aztán nem egész egy év múlva már megint kizöldültem...; igaz, akkor már a parolim is...)))
A vendégstátusz egy múkedvelői szintű beszélgetés során az o.k., dehát az idézett táblázat az idézett oldalon azért mégiscsak többet érdemelne szakmai igényesség szempontjából egy esküvői meghívóénál.
A Vz-nek szerintem vendégstátusza van a Kalasok családjában! Külalakja és a lőszere miatt is! A feszesen uniformizált VSZ-en belül ez nagy bátorság volt! Respekt a Cseheknek!