Keresés

Részletes keresés

Hrrrrrr Creative Commons License 2001.04.02 0 0 180
Sziasztok!
Én is pedagógus voltam. Tanítottam, figyeltem a csillogó szemeket (voltak), élveztem az osztálykirándulásokat és egy igazán jó óra után minimum egy napig jól éreztem magam. (így állandóan jól éreztem magam)
:-))))
Ez egészen addig tartott amíg megházasodtam és kiderült, hogy a villanyszámlásnak a csillogó szemek semmit sem jelentenek!
:-(((
Tehát elhagytam a pályát, mivel én úgy látom, hogy a tanárok birkák (ezt egy TV műsor keretén belül megírtam Magyar Bálintnak is, mert talán Ő volt akkor a miniszter), hisz hagyják magukat nyírni. Egy igazi sztrájk kellene bizonyítványosztás előtt. Addig senki nem jut bizonyítványhoz, nem érettségizik és nem felvételizik sehová, amíg ez + ez + ez nem teljesül.
Na ennek a megszervezése lehetetlen volt és sajnos úgy látom, hogy még most is az.
:-(((
Hrrrrrr
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.04.02 0 0 179
Még jó, hogy esik a tőzsde! Így már nem olyan nehéz elkölteni. :-D
bokor Creative Commons License 2001.04.01 0 0 178
Hát, én is arra számítok, hogy nem nagyon tudom majd elkölteni, akkora összeg lesz :-)
Előzmény: Clea (177)
Clea Creative Commons License 2001.04.01 0 0 177
Szia bokor!
Van, ahol már megkapták (most, március végén), pl. a szüleim. Hatalmas összeg volt...:-(
Clea
Előzmény: bokor (173)
bokor Creative Commons License 2001.04.01 0 0 176
Mi eladtunk egy lakást és vettünk egy másikat, de az eladott lakásért kapott pénz, bár külön nem adózik, mert lakáscélra fordítottuk, azért jövedelemnek számít, hozzáadódik a hatalmas fizetésemhez, amivel ugye túllépem a bűvös egymilliós határt, így a 36.000 forint adójóváírást kell visszafizetni. Nem is tudom igazán, hogy sírjak vagy nevessek...
Előzmény: dejó (175)
dejó Creative Commons License 2001.04.01 0 0 175
Bocs, de én is vegetálok :-((

Sajna, de el fogom hagyni ezt a pályát, talán még időben.
Óraadóként másik suliban is dolgozom második éve, s most kiderült, hogy tavaly 19.374 HUF-tal túlfizettek! Ezt most 3 hónapon keresztül vonják le, merthogy a levonás a nettó max. 15%-a lehet. Lehet számolni... én meg sorsot húzhatok, hogy addig melyik számlámat fizessem, ne fizessem ki.
Megoldás?

Előzmény: evangeline (171)
syrius Creative Commons License 2001.03.31 0 0 174
Végre hétvégén lesz egy csepp időm olvasni a Felhívás-t. Kiváncsivá tettél kik, mivel provokálnak? Ebben a kompenzációban az a szörnyű, hogy minősíthetetlenül kevés és még így se fizetik. De figyeld meg hónapról hónapra megjelenik valahol egy hír a kifizetéséről. Ez a legdurvább ellenpropaganda a pedagógusokkal szemben.
Előzmény: bokor (173)
bokor Creative Commons License 2001.03.30 0 0 173
Itt vagyok én, mint elégedetlen. És minden mondatotokat elolvasom, meg a fórumokat a Felhívás honlapján, de ott teljesen elkeserít, hogy máris beigazolódott a félelmem, elvesztek a részletekben, bedőltek néhány provokátornak...
Én meg mindig csak azt a kérdést teszem fel, hogy tud valamelyikőtök arról a bizonyos kompenzációról, amit februárra ígértek? Vajon ugyanúgy vannak vele, mint a nyugdíjak kompenzálására félretett pár milliárddal, nem tudják kifizetni, hiszen itt az ár, sok a baj, legyünk megértőek?
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.03.30 0 0 172
Csak hétfőn lesz a kezemben a levél (beteg a kolléganőm akinél van), egy kis türelmet.
Az elégedetlenek nem biztos, hogy írnak is a 'netre.
evangeline Creative Commons License 2001.03.29 0 0 171
A szöveg jöhet, a második mondatod igazságában kissé kételkedem :-(
Nézd meg ezt a topicot, syriussal ketten társalkodunk, illetve bocsi, Veled hármasban.
Hol vannak az elégedetlenek? Vagy tényleg csak mi élünk a vegetálás szintjén?
Előzmény: magyar tarka nagy barom (169)
syrius Creative Commons License 2001.03.29 0 0 170
Hát igen én több, mint 40 éve próbálom leállítani magam, látván haszontalan mivoltát, de még nem sikerült.
Előzmény: evangeline (168)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.03.29 0 0 169
Aláírás gyűjtés folyik, majd bekalimpálom a szövegét.
Szorgos népünk győzni fog!
evangeline Creative Commons License 2001.03.29 0 0 168
Na, mindjárt elolvasom az ominózus beírást!
Most olvastam a Mit kaptál ma...-ban az írásaidat. Ezt a rovatot egyébként rendszeresen olvasom, írni bele...ötször is meggondolom, mert a jobboldaliként megjelenők olyan erőteljes propagandát nyomnak, hogy az én saját, valós helyzetem - ami baromira hasonló a Tiedhez, vajon miért is? -bemutatása szerintük elképzelhetetlen ma Mao.-n.Illetve a másik - amit Neked is rögtön az "orrod alá nyomtak" -, hogy "de az előző kormány sem..."kezdetű szövegek is az agyamra mennek már.
Kíváncsian várom a Te helyzetbemutatásodra érkező megjegyzéseket!Ha elfut a méreg, beszállok támogatni!
Előzmény: syrius (167)
syrius Creative Commons License 2001.03.29 0 0 167
SEMMI. Kezdem elhinni, hogy a Fideszeseknek van igazuk, minden rendben van, csak mi ketten hőbörgünk, illetve kedvenc BARMUNK üt meg néha egy kis keserű lírát a topicban.
Én már abban is csalódtam, hogy ilyen kevés tanár érdeklődik, reagál a témára, pedig szerintem többen használják az internetet - bár elég lesújtóak a tapasztalataim Budáról(!).
Illetve egy harmadik, most olvastam LÉTMINIMUM, MINIMÁLBÉR topic (267).
Előzmény: evangeline (166)
evangeline Creative Commons License 2001.03.29 0 0 166
Hááát...a Pokorni nem hiszem, hogy erre tévedne, de sose nem lehessen tudni.:-)))
Azért aludj is néha, ha erőd végére jutsz, nem fog az OM a Kútvölgyibe benyomni, mint Józsit a pacalmérgezéssel - pedig ő nem a munka frontján lett rosszul, hanem a zabálástól (bocs, de aki dupla adagot "fogyaszt" rendszeresen, ráadásul háromféle ételből, az nem eszik, szerintem)!
Visszatérve az eredeti témához:semmi info?
Előzmény: syrius (165)
syrius Creative Commons License 2001.03.29 0 0 165
Pszt. Tankönyvet írok és már rég kész kéne lennem. Este 10 után kezdem és végkimerülésig írom, közben nyújtózás, kávé és élő kapcsolat a nettel. Ha megfigyeled óránkét 4-5 perc reagálás. De reggel mindig van első órám, ma meg nagyjából azt tanítottam, amivel az éjszaka foglalkoztam. (Transzformációk)Csak a minisztériumban meg ne tudják, hogy még erre is van erőm, mert ezt is beépítik a kötelező óraszámba.
Előzmény: evangeline (164)
evangeline Creative Commons License 2001.03.29 0 0 164
OFF
Kedves syrius KOLLÉGA!
Éjszakai műszakot tartottál?:-))
ON
Tényleg csend van, a budaörsiek honlapján semmi új...Ők is feladták, vagy mi van?Nincs kapcsolatod hozzájuk, hogy megtudhatnánk az igazságot a találkozóról, mert én már arra gyanakszom, ott történt valami, ami a lelkesedést lelohasztotta!
A legborzalmasabb, hogy a nap mint nap felszínre jutó botrányos esetekkel kapcsolatban már olyan fokú immunitás fejlődik ki az emberben, hogy az félelmetes. 2002-re egy teljesen kifosztott, leamortizált, közönyös ország fogadja az új kormányzatot - bárkik legyenek is azok.Minket meg már most is felcímkézhetnének ezekkel a melléknevekkel, ahogy látom, hallom, tapasztalom.
Előzmény: syrius (163)
syrius Creative Commons License 2001.03.29 0 0 163
Nagy a csend. A miniszteri meghallgatásnak semmi folyománya? Nem kéne valamit TENNI? Vagy meggyőzzük őket, hogy ilyen könnyű minket leszerelni? Közeledik az év vége, nagy sikerünk lenne egy júliusi tiltakozó sztrájkkal.
evangeline Creative Commons License 2001.03.19 0 0 162
Ajánlom olvasásra:
ÉS, március 13-i szám:
Horn Gábor : Vissza a jövőbe
(némi szubjektív beütést leszámítva - hisz ő meg az előző hatalom embere volt - elég jól összeszedett írás.Pokorni - ha a sajtószemlézője kigyűjti neki - vajon néz utána tükörbe?Vagy ezen a szinten már nem divat a tükörbe nézés?)
evangeline Creative Commons License 2001.03.19 0 0 161
Kérdeztem Szabó Zoltánt a "Kérdések Lampérth Mónikához" c. topicban az Illyés Gyula Gimn. dolgozóinak akciójáról és azt válaszolta, hogy nem hallott a dologról.Most nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek, ha már ott "fönn" (Pesten) sem keltett a dolog akkora visszhangot, hogy egy oktatással valamikor nem is olyan régen behatóbban foglalkozó ember sem hallott róla, akkor mit akarunk?
Gondolkodom rajta, hogy privátban elküldöm neki a téma weboldalának címét, hátha érdekli...
Egyébként akkor hiszem el az őszi béremelést, meg a kompenzációt, ha már elköltöttem (ami nem lesz egy nehéz feladat...)! Bár már megfordult a fejemben az is, hogy ezt a hatalmas összeget tömegesen kéne visszaküldeni nekik, hogy fordítsák patikakszerekre!
A minisztercserére visszatérve: legalább nem a Várhegyi Attila :-)))) -mer ettől nagyon féltem.
Előzmény: syrius (160)
syrius Creative Commons License 2001.03.16 0 0 160
Ezt én is tegnap olvastam a képújságban, amitől persze megint felment bennem a pumpa. Tudjátok hanyadszor olvashatunk hallhatunk ilyen pénzekről, amiből még mindig semmit se kaptunk meg? De, ha megkaptuk volna akkor is mire megyünk? ELÉG VOLT, ha bárki partner valami demonstrációban, akcióban bármiben, számíthat rám, de mikor lesz már valami?
Nyilvánvaló, hogy a kormányzat számára kísérleti nyúl vagyunk, amin lemérhető a tűrőképesség határa. Ahol ez szakad, annak kb. a feléig lehet elmenni a többi rétegnél.
Előzmény: csingula (159)
csingula Creative Commons License 2001.03.16 0 0 159
Pálinkás a tárca jelenlegi politikai államtitkára, teljesen szürke figura. MKDSZ-es volt, lehet, hogy nem pont ez, de valami kereszténypárti, 99 őszén lépett át a Fideszbe. Viszont az ő utóda Sió László lesz, azaz politikai államtitkár, aki viszont egy rosszindulatú, hisztériás, kicsinyes alak, méltatlan a Pokornihoz. És van még egy kérdés. Tudniillik a Pokorni középiskolai tanár volt, és el kell ismerni, azért ő odafigyelt a közoktatás ügyeire, az ősszel esedékes béremelést, ami persze lehetne az ígértnél több is, mégiscsak kiharcolta. Namostan attól lehet tartani, hogy Pálinkás felsőoktatáscentrikus lesz, azaz az érdekévényesítő képesség, társadalmi befolyás szempontjából befolyásosabb felsőoktatásra, az egyetemi, főiskolai tanárokra figyel majd jobban. Sőt, ad abszurdum, még azt sem tartom kizártnak, hogy az őszi béremeléstől való visszakozás egyik első lépése a minisztercsere, mégha persze nem is ez az oka, de kihasználható. Na jó, tudom, ne adjak ötletet. Bérkorrekció: 23689 forint lesz átlagosan, a tavalyi kersetek függvényében. Ez nettó kb. 12 ezer forint, azaz havi ezer tavalyra, ami 10 százalékkal ér most kevesebbet, mintha tavaly kaptuk volna.
Előzmény: evangeline (158)
evangeline Creative Commons License 2001.03.09 0 0 158
Most olvastam:
Pálinkás József minisztériumi államtitkár a potenciális jelölt Pokorni helyére.
Mit lehet - érdemes - tudni róla?
Előzmény: evangeline (151)
syrius Creative Commons License 2001.03.06 0 0 157
Nálam meg előfordult már, hogy kéccerkettő ötlett. MATEK ÓRÁN.
Azért ez messze nem akkora bukfenc, mint amit egyesek a bankszakmában, a parlamentben, a rendőrségen, kórházban, stb. elkövetnek. De azért a pénzed továbbra is másokra bízod, képviselőt, pártot is kénytelen vagy választani és lehet, hogy a magánklinikán még több pénzért sem tudnak megfelelően kezelni. Voltam magániskolában, többet is ismerek. Nem vinném oda a csemetémet. Igaz nemegy államiba sem. Egyébként meg nagyjából igazad van, de a fő probléma nem az esetenkénti tárgyi tévedéseknél van, hanem, hogy egyre több teljesen alkalmatlan ember kerül, vagy marad a pályán. Mondhatni emberileg. És lassan én is azok közé kerülök, mert a mindennapi gondok ezerszer több energiát vesznek el, mint maga a munka. Amerikában pont a fordítottját tapasztaltam. Elképesztően idegörlő tanítás után az alulfizetettség ellenére is csak kikapcsolódás, lazítás, regenerálódás jöhetett. Így mindennap csupa vidám kollégával találkoztam, pedig netuddjátokmeg milyen gyerekeket "tanítottunk".
Előzmény: Burmese Sausage (156)
Burmese Sausage Creative Commons License 2001.03.06 0 0 156
Iderakom ezt nektek:

Tomthumb válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-06 14:36:00 (363)

Bocs, elég gyorsan futtam át a topicot, feltűnt két "muszály" - mindkettőt tanár követte el.

Ez ok, vagy már okozat? Ha okozat, akkor gyermekem, ha lesz megy magánpedagógiaiintézménybe, az ország meg a sírba.

syrius Creative Commons License 2001.03.06 0 0 155
Köszi, de nem hiszem, hogy túlzott érdeklődésre fog szert tenni. Lerágott csont, de azért ide is beírom a véleményem:
Nem kell jobban megfizetni őket, elég ha továbbra is annyit kapnak, mint Pokorni, vagy Horváth Béla tanár urak.
Előzmény: SebDani (154)
SebDani Creative Commons License 2001.03.06 0 0 154
Indult egy társtopik Mennyit keressen egy pedagógus? címmel.
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.03.06 0 0 153
Ehhez kevés vagyok, mint kubai narancsban a polgári párt.
Előzmény: syrius (152)
syrius Creative Commons License 2001.03.06 0 0 152
Ebbe a névbe én is beleborzongtam kissé. Szóljunk MTNB kollégának vállalja el! Vagy esetleg vonjuk össze a vidékfejlesztéssel vagy az országimád-zsal, oda dől a pénz.
Előzmény: evangeline (151)
evangeline Creative Commons License 2001.03.06 0 0 151
Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy mindegy, ki ül a helyére, bár ha őszinte vagyok, akkor egy Várhegyi Attilától azért végigfutna a hideg verejték a hátamon...Mert - valljuk be - ez is benne van a pakliban.Több tippet most nem adnék, hátha illetékesék még nem döntöttek!
OFF Köszönöm kedves érdeklődésedet, mondhatni felépültem, bár egészségem telje....hát az már elég régen volt!
Előzmény: syrius (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!