Ha 4k-ban veszel fel, abból csinálhatsz HD-t, de fordítva nem sok értelme lenne. És amatőr keretek között lehet vágni is a 4K-t akár i5 procis gépen, alaplapi videókártyával is, csak kicsit trükközni kell és gyakrabban renderelni a preview-t. Ha viszont végképp nem megy a a 4k feldolgozása, akkor behívod HD-ként és egyelőre csinálsz csak HD-t, de a forrás ott van. Az már más kérdés, hogy mostanában a 4k-val együtt terjed a HDR is, amihez viszont már elég sokba kerül a kamera. Valahol meg kell szabni a határt, kinek mennyi beruházás éri még meg.
Én most vettem ilyen Olympust, nagyon tetszik, a JVC videokamerámat és a CANON SX50-emet meg szögre akasztottam (ha valakinek kell szóljon bátran) Mikrofont nem lehet csatolni hozzá, de egy valamirevaló diktafon, vagy okosteló bármikor bevethető egy beszélgetésre. A fényereje persze az obitól függ, de az ISO feltolható akár 23000-ig (meg nem próbáltam videoval) és 1000 alatt meg se kottyant.És bár olvastam, hogy az Olympusnak nem a video az erőssége, de még nem találtam gyengét se. Timelapse-ben szuper, beállítható az intervallum idő, a start ideje, az expo-k száma... Szóval ha valami NEM tetszik, majd megírom.
Kinéztem egy kamerát és most úgy tűnik meg is tudnám venni de kétségek merültek fel :D
JVC GC-PX100 Ő lenne az áldozat. Kicsit régi technika és hát most láttam egy Olympus OM-D E-M10 Mark II -t. Ügye elég új cucc. Nekem főként videózásra kellene de persze ha lehet vele fotózni az sem sértés. Szóval szívesen vennék némi segítséget a választásban esetleg másik kamera típust hasonló árkategóriában. Nem árt ha tud timelapse funkciót, esetleg high FPS -t, de utóbbi nem lényeg. Ohh igen és mindenképpen szeretném ha lehetne hozzá csatolni külső mikrofont. Ehhez kapcsolódna a következő kérdésem: interjúknál mi a mondás? Külső kamera mikrofon vagy külön hangrögzítő/diktafon? Az sem árt ha gyengébb fényben is jó videót készít, ha esetleg vlogolásra kerülne a sor :D
Köszönöm a választ. Még egy kérdésem lenne, mert eddig máshol nem kaptam rá választ: az Adobe Premiere-ben van egy renderelési beállítás: use maximum render quality. Ha ezt használom, az látható minőségnövekedéssel jár? Csak azért kérdezem, mert eddig nem foglalkoztam vele, igaz nem is használtam 4K felbontást.
A lényeg az, hogy próbálj meg a lehető legjobb minőségben rögzíteni, majd nézd meg mondjuk a youtube supportnoldalán, hogy mi oda a legjobb beállítás. 🤔
Szia! Sajnos a rögzítésnél eldöl, hogy mennyi a dinamika, amit rögzít a géped. Próbálj meg log-ban rögzíteni és utána valamilyen LUT-al váltani rec.709-re
Kihasználatlanság miatt! Csere érdekel jó állapotú, nem leharcolt 6D-re értékegyeztetéssel. Második tulajdonosa vagyok, nagyon vigyáztam rá, akár csak az előző tulaj. Remek kamera, bátran egekbe szöktethető ISO teljesítménnyel, 2 XLR bemenettel, 6 személyre szabható PP-vel. Az összes gombja és funkciója működőképes. Minden tartozékával adom, 1 eredeti és 1 utángyártott aksival + Commlite EF-E, valamint M42-E adapterrel.
A harmadik képen látható a mikrofon tartón egy kisebb repedés (csak a felületi műanyag repedt meg), ami a képalkotást nem befolyásolja. Az ár irányár, bármi kérdés felmerül, örömmel válaszolok! :)
Megtekinthető Budapesten, valamint Kiskunfélegyházánés környékén.
Irányár: 369.000 Ft
Sn: 210987
Elérhetőség: +36húsz/34nyolcvannyolc25nyolc, valamint szucslevente2@gmail.com
Talán olvassa még olyan is ezt a fórumot, aki nem eladni akar. Azt szeretném kérdezni, hogy Adobe Premiere-ben van-e spéci beállítás, amivel a lehető legtöbb árnyalatban rendereli a filmet. Mivel nem HDR-es a kamerám, szeretnék legalább minél kevesebb veszteséget a végén az utókornak.
Blackmagic Pocket Cinema + 4 db tartalék akkumlátor: 220ezer
Metabones Speedbooster:120ezer
Zoom H2n diktafon/hangrögzítő: Ez teljesen új, egyszer sem volt használva, jár hozzá még egy szélfogó is 45ezer
Érdeklődni a felhasználónevem alatt megadott emailcímen lehet vagy pedig telefonon:06309665915
A személyes átvételt preferálnám első sorban. Én Győr-Keszthely tengelyen mozgok általában, de Budapestre is gyakran járok, tehát rugalmasan megoldható.
Kihasználatlanság miatt eladó egy magyarországon vásárolt SonyFDR-AX1 4K kamera 1db 64GB XQD és egy 128GB XQD kártyával együtt. XQD kártyaolvasó is jár hozzá.A két kártyára 150 Mbps tömörítéssel 4K-ban 150 perc rögzíthető, full HD-ban 450 perc. Kb. 40 óra fevételt üzemelt. 2 év Sony garancia van még rajta.