Keresés

Részletes keresés

fuge Creative Commons License 2000.10.09 0 0 62
meg a szágópálma is megtalalható az index.index-szel. ezen noveny magjahoz hasonlitottak valamit egy patologiakonyvben s igy jutott eszembe, hatha segit az index kereso, hogy megtudjam mifele palma ez.
division by zero Creative Commons License 2000.10.09 0 0 61
a név keresés nekem se sikerült, próbáltam úgy is, hogy pl: +szabó+jános, erre az altavistában csak azok az oldalak jönnek be, ahol van szabó utána közvetlenül jános, de az indexes erre azt mondja, hogy egyáltalán nincs találat...
Előzmény: Törölt nick (11)
InfraRED Creative Commons License 2000.10.09 0 0 60
a beallitasmegvaltozas termeszetesen nem tortenik meg amennyiben nem a torzsasztalon keresel, ugyhogy addig is amig kijavitjuk ezt a problemat (max 1-2 nap), ajanlom figyelmedbe az indexen kereses ill. a magyar weben kereses lehetoseget
Előzmény: dalia (57)
Solt Creative Commons License 2000.10.09 0 0 59
Esetleg egy kis kapcsolóként működő változó a paraméter-sor végén, amitől a script átugrik a cookie-t vizsgáló utasítás(ok)on?
Előzmény: Pozsi (42)
cyber.greg Creative Commons License 2000.10.09 0 0 58
A jótanácsos oldalon van az, hogy használjunk szinonimákat. De hosszú í-vel íródott le a szinonima, pedig aztat röviddel köll.
!
dalia Creative Commons License 2000.10.09 0 0 57
Tesztelgetem, szeretettel... (tényleg! :))))))

Bár előre figyelmeztettek a beálításmegváltoztatás rém idegesítő, amíg így van, addig inkább más keresőt használok. Lojalitás ide vagy oda... bocs:)

Amit eddig próbáltam akár a weben (kulcsszó keresés, cégünk honlapja, találati arány 4-es alá, az alaphonlapot - www.cég.hu csak 4. találatként jelezte), akár az indexen (bújócskáék egy cikkét kerstem, elégtelen, nem találta meg), akár a Tasztalon ( egy hozzászólásomat kerestem, "+kulcsszó +dalia", mondjuk legyen egy elégséges, mert ezt a kulcsszót min. 4× írtam már le, ebből 1-et megtalált) azt mondjuk egy szeretettel protekciós 3-assal díjaznám.

Ha fejlődőképes, akkor jó lesz.

dália

Szykla Creative Commons License 2000.10.09 0 0 56
A + és - jelek alkalmazásával látszólag hatékonyan lehet keresni, viszont igazából nem praktikus pl. egy név vagy pontos szöveg megkeresésére, ezekhez sokkal jobb az idézőjeles megoldás, amit az Altavizsla is alkalmaz.
Hiányzik az url- és az img- keresés funkció is.
A fórumokhoz, nickekre eddig is jól működő kereső volt, továbbra is annak a használata tűnik célszerűbbnek számomra.
Ha konkurrenciát akartok az Altavizslának, akkor legalább olyan jó keresőt kellene csinálni.
Üdv.: Szykla
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 55
asszem a sherlock.index.hu-ról mászik a pók.
Előzmény: Törölt nick (19)
ambrozia Creative Commons License 2000.10.09 0 0 54
Kellett már ilyen kereső is, de valami nem tetszik! Ha a törzsasztalon keresek: beírom a keresendő szót, mire kiírja, hogy melyik topikokban fordul elő. Amikor rákattintok a topikra jó lenne, ha ahhoz a hozzászólláshoz állna amelyben ott a keresett szó. Mert az elég kínos, ha van egy topic 4000 hozzászóllással és csak egyben fordul elő az amire kíváncsiak vagyunk és a kereső meg szépen beáll a legelejére. Egy másik fórum (biztos tudjátok melyik) tudja azt, hogy rögtön azokat a hozzászólásokat írja ki, amiben ott a kulcsszó. Remélem erre is oda tudtok majd figyelni a tökéletesítéskor! Sok sikert!
Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 53
Félreértettelek: tisztán keywordok alapján dolgozó keresőre gondoltam.

a második kérdésedre Ern0 válaszoljon inkább.

Előzmény: Törölt nick (49)
Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 52
fixed.
Előzmény: division by zero (50)
Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 51
1. igen pont ilyesmit találtunk ki. Azért nem ilyen lett eredetileg, mert nem gondoltuk, hogy ez baj.

2. Nem akarunk hozzászólásra indexelni, mert cca 2,5 millió oldalt jelentene.

3. a keresőt vettük, kint is van a logójuk: Centrum.cz

4. Azért nem állítódik vissza mert a visszafelé rendezéskor cookie-t küldünk, a rendezés irányáról. Tehát ez nem bug hanem feature (ami ebben az esetben hibás működés inkább)

5. az anchorból nem lehet közvetlenül a leképezni a sorszámot. Az csak egy ID az összes hozzászólásra nézve unique.

6. Ezért is van ez a beta teszt időszak, hogy a segítségetekkel javítsunk az eredeti elképzeléseken.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (47)
division by zero Creative Commons License 2000.10.09 0 0 50
kicsit megzakkant a Tasztal: nem lehet lapozni a topicokban, mindig csak az első oldal jön be, akárhanyadik oldalra klikkelek is...
ennek van köze a kereső fejlesztéshez?
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 49
Pozsi,

Anno lejebb irtam hogy olyasfele ember vagyok, aki keresokkel dolgozik. Szal ne mond nekem, hogy keyworods kereset nem leht megvalositani mert meghalok. Altavista robotja a Scooter a meta tag-eket, a title-t valamint az elso 250 szot indexeli. Ebbol aki az altavistan akar jo talalti arany elerni, tudja hogy minel tobb (megfelelo szamu) keyword elhelyezes szuksegeltetik ezenken a teruleteken.
A fast.no vagy mas neven alltheweb.com amely mostansag a keresok legujabb generaciojanak szamit szinten keywordoket indexel....Szal ne tuluzzonk, hogy nem lehet...:-)
A mormonos oldalal kapcsolatban kerdeztem, meg reggel hogy lesz-e add url? ezekszerint lesz..thx...:-)
Masik: Folyamatosan megy a spider, milyen idonkent frissit, mi a neve es ip cime? csak h eszrevegyem ha nalam jart...:-)
Horasz

Előzmény: Pozsi (44)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.09 0 0 48
Hopp, ez vagy elkerülte a figyelmemet, vagy azalatt került ide, amíg nekem a válaszomat elfogadta az index... Jó sok homokóra volt itt, a szokásosnál is több. :-(((
Előzmény: Pozsi (42)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.09 0 0 47
1. Hát én még mindig nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani a problémát. Pl. úgy, hogy több linkkel is lehet hivatkozni egy oldalra. Mondjuk maradna a hagyományos hivatkozás, és bejönne egy alternatív, miszerint a w után negatív számot írunk. Pl. w=-1 esetén hátulról az első oldalt adná ki (ehhez az index programját csak egy icipicit kellene buherálni), és ezeket a linkeket indexelné a kereső.
2. Aztán adott itt valaki egy másik ötletet, hogy a válasz mintájára is lehetne. Tehát ahogy az elején mondtam, az anchor felhasználásával, mert az minden hozzászólásra egyedi.

3. A keresőmotort készen vettétek, és nem lehet belepiszkálni?
4. Az is megoldás lenne, ha a kereső növekvő idővel írná ki a találatot, de utána visszaállítaná az eredeti beállítást. Én kezdőknek is azt tanítom, hogy ha írnak egy programot, ami sárgával ír, akkor legyenek már szívesek elmenteni az eredeti beállítást, és kilépéskor visszaadni, hogy ne egész nap írjon sárgával a gép utána.

5. A másik kérdésemre, hogy az anchor-számból hogy lehet képezni a hozzászólás sorszámát, egyáltalán nem válaszoltál. :-(
6. Én értem, amit te írsz, csak szeretnék együtt gondolkozni, hogy lehetne még jobbá tenni ezt a programot, mert kár lenne, ha sok embernek egy ilyen kis hülyeség miatt menne el a kedve tőle.

Előzmény: Pozsi (38)
szutyok Creative Commons License 2000.10.09 0 0 46
Csak engem zavar, hogy a kereső nem ismeri az ékezetek? Azt írja a help, hogy 'Annyiféle szabvány van, hogy talán még ez a legjobb megoldás.' Hát nem tudom. Próbaképpen rákerestem a 'bőr' szóra, az első 40 találatból kettőben szerepelt valóban a 'bőr' szó. :(((((

Érdekes, hogy a Googlenél vagy az AV-nál meg tudták oldani. Pedig annyiféle szabvány van.

cs, szutyok.

ern0 Creative Commons License 2000.10.09 0 0 45
Haller,

A mormonos oldal kis szigete a nagy Hálózatnak... nincs rá link olyan oldalról, amit a kereső ismer (pedig ilyenből sok van ám). Add URL megoldja jól a problémát majd.

--

ERN0.GLYKOLSTOP.E170
http://franko.index.hu/ - ez neked vicces.

Előzmény: Törölt nick (43)
Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 44
Katalógusunk lesz, jobb mint a mostani. Az végülis nevezhető keywordos keresőnek. A lapok készítői által megadott keywordok alapján szerintem nem lehet használható keresőt csinálni ha te erre gondoltál.
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 43
Szasztok,
Az alabi oldalt nem taltam....(lehet h csak lama vagyok?:-)

http://www.extra.hu/mormon
Illetve a kerdesekre miert nem valaszoltatok? Csak mit kivancsi fancsi...nem is gondolkoztatok egy keywordoes kereson?
Horasz

Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 42
Kiötlöttük, hogy hogyan kerüljük el a fordított sorrendet, úgyhogy már csak egy kis türelmet kérünk. (Holnap estére meglesz szvsz)
Előzmény: hobe (40)
ern0 Creative Commons License 2000.10.09 0 0 41
Haller,

A kereső nem tud kifejezést (több szó adott sorrendben egymás után) keresni, ez valóban szomorúvá teheti az erre vágyó közönséget, azonban fel a fejjel, mert főleg emiatt bitang gyors is ám. Olvassátok el a "További ötletek a keresés finomításához" c. tananyagot (hétfőn feleltetés lesz belőle), ott kiokosodhattok, hogyan kell bonyolultabb dolgokat felkutatni.

Aki úgy járt, hogy nem találta meg kedvenc saját oldalát, legyen oly kedves és vésse be ide az URL-t, kolléga feltűri ingujját és belenyúl az adatbázisba, hogy kitalálja, miért maradt ki.

"Add URL" lesz.

A Törzsasztalban való kereséstől túl sokat ne várjatok, a kereső - lévén hótt általános kereső - nem ismeri a Tasztal szerkezetét, ott is úgy keres, mintha web oldal lenne. Viszont a Tasztalhoz naponta 1-2 indexfrissítés lesz (szóval ha este modemmel feldobtál egy irritáló bejegyzést, másnap a munkahelyeden már rá tudsz keresni az ellen-topicokra).

Fáradozásaitokat köszöni az Index stábja (és a Kereső, és egyúttal üzeni, hogy csókoltat mindnyájatokat... Örömtől könnyes szemmel újságolta, hogy külön köszöntetek neki).

--

ERN0.GLYKOLSTOP.E170
http://franko.index.hu/ - ez neked vicces.

hobe Creative Commons License 2000.10.09 0 0 40
Pozsi

En ezt ugy nagyjabol ertem, de kereses utan miert valtozik meg a beallitasom?

Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 39
Naná, hogy elírtam. w=19 helyett w=900, w=20 helyett w=950, w=2 helyett w=50 kellene, hogy szerepeljen.
Pozsi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 38
A fórumokat indexelő kereső motor, ugyanaz mint a teljes weben kereső, ezért technikailag nem megoldható, hogy egyes hozzászólásokat találjon meg, csak topikoldalakat tud megtalálni. A fordított sorrendet megpróbálom mégegyszer leírni:

legyen egy 1000 hozzászólású topik 70. hozzászólásában a "piripócs" szó. Ekkor ennek az url-je: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=123456&w=19
Ha még 50 hozzászólás érkezik a 70. üzenet url-je: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=123456&w=20
Mivel a kereső "w=19"-cel indexelte le a hozzászólást, a "piripócs"-ra kereséskor is ezt adná vissza, pedig addigra már nem azon az oldalon szerepelne ez a szó. Fordított sorrendben viszont az oldalak sorszáma nem változik az idő függvéjnyében. A fenti példában a 70 hozzászólás url-je mindig http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=123456&w=2 lesz.

Remélem érthető volt, ha nem megpróbálom mégegyszer.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30)
undoc Creative Commons License 2000.10.09 0 0 37
A talalati ablak aljan lehetne egy olyan,
hogy top vagy fo"l vagy eleje. Ilyesmi.

Undoc.

pupia Creative Commons License 2000.10.09 0 0 36
Valamit elírhattál, mert nekem erre első oldalnak a

Surgosen kene: Romeo es Julia filmzene

című oldal jött le.

Előzmény: iLane (13)
hobe Creative Commons License 2000.10.09 0 0 35
Hopp, megtalaltam az "idoben csokkeno" gombot! Viszont meg mindig nem vilagos, hogy a kereso miert allitja el, ha mar nem hasznalom...
Előzmény: hobe (34)
hobe Creative Commons License 2000.10.09 0 0 34
Kellett nekem hozzaszolni...:-(
A hozzaszolas utan megnyomom az OK gombot, majd bejon megint a nulladik hozzaszolas a lap tetejen:-(( Ez eleg ostoba ficsor, ha ezt nezzuk, hogy leteznek tobb ezres topikok!
Előzmény: hobe (33)
hobe Creative Commons License 2000.10.09 0 0 33
Azt hittem csak nalam romlott el..
Szoval keresek a keresovel, majd utana probalom nezni a torzsasztalt. A kedvenceknel frankon latom az utolso hozzaszolasokat, viszont a topik cimere kattintva bejon a nulladik hozzaszolas az oldal tetejen es lefele novekszik idoben:-((
Most akkor egyszer hasznaltam a keresot es igy marad?? Hogyan lehet visszacsinalni????
Előzmény: Pozsi (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!