Addig stimmel, hogy Muddy Waters dala adta nekik az ötelete, de az nem a Papa was a rolling stone (ami a Temptations, később a Was Not Was, aztán George Michael, majd napjainkban a Táncosokkal Farkalók világslágere). "I'm a rolling stone" - valami ilyesmit énekel benne az "öreg".
Én is feldobnék egy "klasszikusat": Pink Floyd
És egy másikat: Led Zeppelin (bár itt az is érdekes, hogy ki adta nekik ezt a nevet).
Amennyire én tudom a Rolling Stones a Muddy Waters egyik száma (My Father Was a Rolling Stone)alapján választott nevet. Viszont van egy angol közmondás is, ami valahogy így szól Moss Never Grows on a Rolling Stone, azaz, gördülo kövön nem no ki a moha.
Bevallom, én is így tudtam eddig, meg azt is, hogy ausztráléknál az AC/DC a biszexekre is rámondható. Mindegy, az említett vallásos tárgyú felvilágosító irodalmat valami monszinyóre írta, aki állítólag Vatikán legnevesebb démonológosa. Itt csak félve jegyzem meg, hogy ugyanezen rockzenei alapműben azt is megemlítik, hogy Bob(!) Scottot, a zenekar énekesét saját gitárjára szúrva találták meg, halálos adag heroinnal a szervezetében. A jó rocker holtig tanul ugye.
Szóval a W. Axl Rose is gyógyíthatatlan pacifista lehet, mert csak azért vette fel az első betűt a nevéhez, hogy a monogramja kiadja a WAR szót, az AC/DC meg azt jelenti Anti Christ Death to Christ, igaz ezt egy olyan könyvben olvastam, amit a panonhalmiak adtak ki, és a rockzene sátánistaságát vezette le komoly tárgyi tévedések segítségével. Az AC/DC még sok egyebet jelent, de az már nem ilyen mókás.
Ennél sokkal több van a háttérben csak nem akartalak untatni.De elmesélem.Szóval ezt maga Manson mondta:
Azért válaszotta ezt a nevet mert egyrészt a jó és a rossz ellentétezése merül itt fel de nemcsak.
Ugyanis Marilyn Monroe-nak is volt sötét oldala
(az a sok férfi,pucérkodás stb.),másrészt akármilyen hihetetlen de Charles Mansonnak is van
pozitiv oldala (verseket dalszövegeket irt).
Igy akarja Marilyn Manson hangsúlyozni hogy minden jóban van rossz és forditva.
Azért is festi ki magát olyan ocsmányul hogy keverje egy szinésznőt egy brutális gyilkossal.
Talán most már érthető Marilyn Manson kinézete.
Ja és még egy lényeges dolog: mindkettőnek köze van a halálhoz.Marilyn Monroe halott ugyebár,Charles Manson nem halott de...khmm.
Meg mindkettő médiasztár akárcsak Marilyn Manson.
Bocs ha túl hosszú voltam.Ha még jut eszembe valami beszólok.
Az énekes mint tudjuk : Axl Rose
Az alapitó tagok egyike: Tracy Guns ,ha jól tudom (lehet röhögni.)
egyéb:
The Rolling Stones: a rolling stone angol szlengben hajléktalant ill. nonkonformistát jelent, a guruló kő csak hasonlat.
Nirvana: mennyország bár ez már nem a év eredét magyarázza.
Marilyn Manson: Marilyn Monroe vs. Charles Manson tömeggyilkos.
zámbó dzsimi: :))))kit érdekel ...egyébként a jimmy onnan hogy amikor amerikában volt keverték az Imit a dzsimivel.Na de a zámbó?? ezt már csak rroma illetékesektől lehene megtudni...
Érdekelne pl., hogy miért éppen Smashing Pumpkins a Smashing Pumkins vagy miért Radiohead a Radiohead.
A Garbage neve pölö úgy tudom, onnan ered, hogy a meghallgatáson a menedzser felkiáltott:
"This shit sounds like garbage"
Bár tkp azt se tudom, hogy a Queen hogy lett Queen. És a Guns N' Roses?