Keresés

Részletes keresés

aSSaSSin Creative Commons License 2000.10.06 0 0 210
tzuiop !

De bizony, hogy tisztában vagyok vele! Szerinted milyen énekes az, aki mondjuk retteg a közönségtől, habár gyönyörű hangja van!?! A sportot már évtizedek óta nem lehet különválasztani a közszerepléstől. Nyílván meghatározó mindenki számára, hogy mennyire bírja a stresszt. Emlékeim szerint pont az úszóink körül folyt a vita, hogy az Atlantai szereplésüknél miért kellett pszichiáter, aki segített nekik legyőzni a stresszt! Visszatérve Kőbán Ritára. Én nem úgy vettem észre, hogy a közszereplés túlzottan zavarná. Sőt!! Sajnos már annyira sztár szegénykém, hogy egyszerűen nem tudta mondani, hogy "igen ennyit tudtunk". Inkább ócsárolta a többit. Erre mondják, hogy a saját szemében ............!!!!!!!

Előzmény: tzuiop (148)
panga Creative Commons License 2000.10.06 0 0 209
Sziasztok!

Engedjetek meg, hogy hozzaszoljak a temahoz...talan kicsit mas nezopontbol (en is kajakozom)

Szoval: Koban Rita nyilatkozata nem tetszett nekem sot egyenesen felhaboritonak tartom, hogy igy leszolja azokat a csapattarsait akikkel egyutt keszult fel es akiknek szinten nagyon fontos volt, hogy mindent kiadjanak magukbol az elso helyert. Masreszrol valamennyire megertem mert el tudom kepzelni a befutas utani lelkiallapotat es van nemi fogalmam arrol mi jatszodik le az emberben olyankor. O ugy erezte mindent megtett es nekiesett a csapattarsainak mondvan ok nem tettek meg mindent tehat rajtuk uszott el a dolog. Ez _nemi_ rosszindulatot azert feltetelez.

Az elso amit megtanitottak nekunk a csapathajorol az, hogy bizzunk a csapattarsakban. Ugyan mar nezzuk ki belole, hogy azert evez mert o is szeretne nyerni. Ha egy negyes ott van az olimpiai dontoben es szeretne nyerni (es ki ne szeretne...azert mentek) akkor mindenki megteszi a magaet. Amennyire en lattam a mieink meg is tettek. Ez fontos...

Befutottak. Gondolom csalodottak voltak hiszen tav kozben vezettek is. Ilyenkor jon az, hogy miert vesztettunk. Megtettunk mindent? Szerintem igen. Ugye emlekeztek ra, hogy Rita is alig kapott levegot mikozben nyilatkozott. Mostantol jonnek az emberi tulajdonsagok. Megtettunk-e mindent? Kiadtuk-e a maximumot? Igen! Akkor nincs okunk szegyenkezni bocsanatot kerni a tobbieket szidni.

Bennem meg olyasmi is felvetodott, hogy KR azert nyilatkozott igy mert ugy erezte o attol, hogy nyert mar aranyermet olimpian automatikusan tobb, jobb stb. mint fiatalabb tarsai. Arra akarok kilyukadni, hogy Rita kicsit bekepzelt. Miutan megvadolta csapattarsait nem volt hajlando bocsanatot kerni (kerulte az alkalmat)...tarsai ennek ellenere sem nyilatkoztak rola rosszindulatuan... Ez tipikusan az a hozzaallas, hogy 'dejok voltunk nyertunk' <> 'rosszak voltak a _tobbiek_ kikaptunk'. Ezt valaki a repulorol leszallva diplomatikusan meg is fogalmazta.

Es most nyilvan megkerditek miert vagyok benne annyira biztos, hogy hajtottak. Nem tudom megmondani. Lattam oket. Ennyi. Az elso harom beuloben szepen dinamikusan eroteljesen eveztek. A negyedikben Rita inkabb csak a viz felszinet kaparaszta a vege fele. Es most egy kicsit konkretabban: csapast csak ugy lehet emelni ha hatulrol erzi a vezerevezos az erot. Azaz a csapasszamemelest hatulrol kell inditani...
Azt mondta emelni kellett volna a csapast. Egy hajot ugy is lehet gyorsitani (barmily hihetetlen), hogy erosebben huzunk ugyanolyan csapasszam mellett. Ha meg esetleg neki volt plusz ereje akkor bele tudta volna adni...ha tenyleg van...vagy ha akarja...

Mindent osszegezve szerintem mindenki kiadta magabol a maximumot Ritabol pedig a csalodottsag beszelt. Ennek ellenere nagyon nem volt tole sportszeru, hogy ezt nyilatkozta. Az meg kevesbe, hogy utana nem kert bocsanatot. Azert haritotta a tobbiekre a felelosseget mert o mindenkepp 'tiszta' akart maradni az eddigi megszerzett olimpiai helyezeseivel egyetemben.

Ez az en velemenyem.

--
Panga

Mr. AOR Creative Commons License 2000.10.06 0 0 208
Eddig csak olvasgattam a topic-ot (mindhárom helyen), de gondoltam, csak hozzászólók. Sőt, úgy látom, többen is írnak mindháromba, úgyhogy engedtessék meg nekem is.

Semmi bajom a topicnyitó szövegével, ügyes arányban keverte az indulatokat a humorral, és abszolút tényszerűek voltak a megállapításai.

Miután ma este volt szerencsém a Dokkban az Olimpiai party-n (SZINTE mindenki ott volt) találkozni a két "szöszivel", tán némi fogalmam is lehet a dologról. Bár valaki biztos rám is rámtámad majd, hogy hogyan is tudhatnám, hogy mikor indultam olimpián, vagy mennyit rejszolok (esetleg Kőbán Ritára) hetente. Vagy naponta. Stb.

Szóval nagyon szimpatikus, visszafogott volt mindkét csajszi (a színpadon és négyszemközt egyaránt), annyit mondtak, hogy ők igazából teljesen értetlenül álltak a nyilatkozat pillanatában, szinte el sem hitték, hogy valaki ilyeneket mondjon. Meg hogy sajnálják az egészet, de jólesik, hogy ilyen sokan kiálltak mellettük. és persze nagyon örülnek az eszüstnek (mint ahogy mi is).

Ja, és hogy az "öreg hústoronnyal" (idézet!!!) miért nem beszéltem???
Mert meg sem jelent...

tracy Creative Commons License 2000.10.05 0 0 207
Na de azért emberek!
Mi alapján képes valaki feltételezni bárki egy sportolóról, hogy egy olimpiai döntőben, éppen versenyben az első helyért, nem hajtja ki magából a szart is? Tartalékol másnapra? Mutasson már valaki egy ilyen embert...
A másik: ha valaki egy csapat tagja, és azzal a csapattal akar eredményt elérni, akkor bizony kénytelen elfogadni, együtt kell sírni is meg nevetni is. Volt itt szó Radulovicsról, de mondok még egy kézis példát, Grini, a norvég csapat abszolút húzóembere. Valaki hallott már arról, hogy mennyire leszúrt mindenkit, miért nem lőttek ők is több gólt? Vagy, hogy mást ne mondjak, hallotta már valaki Puskás Öcsit úgy nyilatkozni, hogy bizony Lantoson ment el az arany?
Szerintem, KR-el szemben, az nem érdemli meg az olimpiai aranyat, aki olyan hozzáállással száll be egy csapatba, hogy ÉN most megnyerem, csak ti ne rontsátok el...
Ha meg az a véleménye, amit mondott, akkor tartozikl annyival a csapatnak, hogy ne ossza meg a világgal. Mondta volna ugyanezt az öltözőben, senki nem miondana semmit...
bullseye Creative Commons License 2000.10.05 0 0 206
Hmm. Láttam én már tisztességes riportert/szerkesztőt stb-t. Más kérdés, hogy a későnbbi beírásból úgy tűnik, ő még véletlen se...
A cenzúra egy picikét baromi más (a hatalom által kötelezett elfedése bizonyos dolgoknak, amik kellemetlenek lennének számára) Amiről én beszélek az az, hogy riporter aszongya ez egy f@sz, de nem teszem azért tönkre a karrierjét, csak hogy elélvezzeka hatalomtól. Magam is tettem már ilyet, sokkal kevésbé lényeges helyzetben/emberrel, de lássuk be, az olimpiai közvetítés nagy szó, de egy ilyen kis riport a futamok végén, ugyan már! Vagy jönnek az idióta formakérdések (jó volt nyerni, büszke vagy, a családod örül? mit főz majd a mamád), vagy az echte magyar önsajnálat (2 hely, mint totális kudarc...), pl ezt a részt eltanulhatnánk amerikától, egy 78. hely akkora öröm, hogy csak na!
Előzmény: ben de kinn is (202)
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.05 0 0 205
Azért ez a riporter is ritka nagy farok volt. A két ezüst és a bronz érem egyikénél sem jutott eszébe gratulálni, rögtön fikázott hogy miért nem elsők, miért nem bírták stb. Bártfainak még az edzés munkáját is elkezdte firtatni. És emlékeim szerint ő kötözködött Kovács Ágival is.
pancho Creative Commons License 2000.10.05 0 0 204
Kicsit el vagy te tévedve. A doppingoló kínaiak nem Egerszegivel úsztak egy csapatban. Rita se Birgit Fischert szidta.
Mellesleg tudtommal a nyilatkozat élő egyenesben ment.

Hogy mit kellett volna tenni: ha te mindig tudod (bármilyen idegállapotban), hogy mit kell tenni, és azt is teszed, gratulálok. Az meg, hogy ki volt sportszerűtlen, a történtek ismeretének hiányában nem dönthető el. Mi van, ha mégis Kőbán mond igazat? Mert akkor a másik 2-3 lány (más amennyi nem húzott úgy, ahogy kellett volna) sokkal sportszerűtlenebb ám, mint Rita a nyilatozatával, amely valóban nem volt egy diplomatikus megnyilvánulás.

Előzmény: cicavirag (203)
cicavirag Creative Commons License 2000.10.05 0 0 203
A nyilatkozatot nem rögtön adták le. Először a Bánó (aki ott volt) csak elmondta kutyafuttában a Vitraynak, hogy Rita nagyon csalódott. Tehát nem péntekről szombatra virradó éjjel adták le egyenesbe a cuccot. Szóval lett volna ideje szólni Ritának, hogy bocs, vegyük újra.

Vitázni csapásszám-erő dologról csak azok tegyék, akik már ültek (és nem 1x, és nem részeges tiszai túrán) kajakban. Én már elég sokat ültem. Kívülről, főleg tv-n keresztül, nem vérprofinak megállapítani, hogy szemre hibázott-e valaki, szinte lehetlen.

28x írom le ugyenezt, hogy szomorú és sportszerűtlen hogy egy ilyen eredményeket elért sportoló, aki már igazán nem tartozik a kis taknyos kategóriába, és 6milliószor nyilatkozott már (közvetlenül verseny után is) ilyen etikátlanul és sportszerűtlenül viselkedik.

Annyit kellett volna tennie, hogy azt mondja a riporternek, hogy bocs, de most kiköpöm a tüdőm, meg különben is kicsit csalódott vagyunk, beszéljünk 20 perc múlva, az eredményhirdetés után. Ha ő úgy érzi, hogy tényleg a lányok hibáztak (amit nem hiszek) akkor ezt az öltözőbe kellett volna megmondania, aztán esetleg a szakvezetés is kiadhatott volna valami nyilatkozatot, hogy az összhang hiánya miatt nem sikerült úgy a 4-es, ahogy akarták.

Akárhogy is fáj, be kell ismerni, hogy a német hajó jobb volt, mint a magyar, Birgit nagyi meg nagyobb kajakozó (6 vahy 7 olimpiai arany) mint Ritánk (2). Ezt rettentő nehéz lehet elfogadni, de ez van.

Egerszegi anyázta nyilvánosan a doppingoló kinaiakat?

Előzmény: bullseye (199)
ben de kinn is Creative Commons License 2000.10.05 0 0 202
"Felvett adásnál egy etikusabb riporter kihajította volna az anyagot, és beszólja, hogy épp rosszkedve volt, később nyilatkozik, bla-bla..."

az olimpiai döntő (és az azt követő pillanatok) felvételről? a XXI-ik század tövében? : )
na neee...
különben is, a helyszíni riporter szerkessze a műsort? cenzúrázzon? ugye nem gondoltad végig ezt a menetet?

bullseye Creative Commons License 2000.10.05 0 0 201
Régi jó atyai tanács volt, atyámtól :)) számomra bejött (sokkal többször voltam hálás, mint ahányszor szívtam miatta)

"Ha azonnal kell döntened, mondj nemet!"

sokszor vissza is vonhatod, de mindenképp jobb, mint felkészületlenül belemenni valamibe amiből aztán

Előzmény: Kataca (200)
Kataca Creative Commons License 2000.10.05 0 0 200
Erdei Zsolt is elmenekult a riporterek orra elol, mikor nem jutott be a dontobe. Ot is megrottak ezert.

most akkor melyik jobb?
rossz hangulatban nyilatkozni, vagy rossz hangulatban elmenekulni es nem_nyilatkozni ?

:)

bullseye Creative Commons License 2000.10.05 0 0 199
(Azé most ne kezdjünk bele a ki látott már egymillió dollárt vitákba. Attól, hogy nem láttam a nyilatkozatot, még tudhatom nagyjából mi történt, a szavakon meg nem lovagolok legfeljebb.)

Szóval arra miért nincs felháborodás, hogy hátulról nem jött erő??? Ez tulképp arról szól, hogy ők hárman, fiatalok, erősek, és rezzenetlenül néznek a napba, valamint hajtottak mint állat, ellenben a vén csont nem bírta tolni a hajót (pedig Obelix bármikor megtenné az ilyest). És ha jól veszem, ki ezt nem a vízből kilábalva nyilatkozták, hanem utólag, ellencsapásként.
Mellesleg a riporter NEM CSELEKEDETT HELYESEN. Azonnal odamenni csak győzteshez szabad (és még akkor is hallhat durvát, és mióta ciki a 2. hely? Sokan még a 34-nek is örülnek), veszteshez is oda lehet menni, de jobb ötlet, ha felvételre kerül az anyag. Felvett adásnál egy etikusabb riporter kihajította volna az anyagot, és beszólja, hogy épp rosszkedve volt, később nyilatkozik, bla-bla...

Kataca Creative Commons License 2000.10.05 0 0 198
baar, ha valaki az ulesi sorrendet se tudja megfigyelni/jegyezni , hogy akar vitatkozni arrol, ki hogy huzott, emelte a csapasszamot, stb stb ... :)

sot, itt meg olyanok is megszolaltak, akik nem is lattak/hallottak a nyilatkozatot

vicces

:)

Előzmény: Kataca (197)
Kataca Creative Commons License 2000.10.05 0 0 197
Gondolom, Viski az egészből nem láthatott semmit, ha jól emlékszem, ő ült elöl.

ugy latszik sokan nem figyeltek meg az ulesi sorrendet, tehat elolrol kezdve:

Kovacs K - SZabo SZ - Viski E - Koban R

Előzmény: pancho (196)
pancho Creative Commons License 2000.10.05 0 0 196
"...a barátnőtök megmondta, hogy ha ő jobban kente volna, akkor felborul a hajó..."
1. Nem a barátnőnk (nekem legalábbis), igaz, szerintem nem rossz nő, még ha nem is épp az én ízlésem, bár nem tartom túl okosnak (eddig csak TV-ben láttam-hallottam).
2. Csapásszámot emelni csak egyszerre lehet, amit az elöl ülő tud elindítani. De erősebben húzni, azt talán lehetne. Én ugyan nem voltam ott, de el tudom képzelni, hogy a hátsó ülésből az látszott, hogy kicsit több gőzt is rá lehetett volna adni. Sajnos, nem vettem fel videóra, most lehetne elemezni. Az meg, hogy a másik 3 csaj azt mondja, hogy hátulról nem jött az erő - hát valamivel védekezniük nekik is kell, én is ezt mondanám. Gondolom, Viski az egészből nem láthatott semmit, ha jól emlékszem, ő ült elöl.
Továbbra is úgy gondolom, hogy Rita azért nem kér bocsánatot, mert még mindig az a meggyőződése, hogy a többiek nem hajtottak eléggé. Ő ott volt, ő látta, mi innen elég nehezen tudnánk megítélni (akár pro, akár kontra). Persze egy feneketlen vitát csak a vita kedvéért lehet folytatni, de biztos, hogy érdemes?
Az meg, hogy ki mennyire bírta és mennyire regenerálódik: mint említettem, én futottam (versenyeztem). Többnyire 400-at, igen ritkán 800-at. Másnap nemigen tudtam volna hozni magam, ha előző nap a versenyen kiadtam magamból mindent, 400-on akár 3-5 másodperc is lehet a különbség a pihent előző napi teljesítményhez képest. Pedig a láb kicsit nagyobb izmokkal van szerelve, mint a kéz, és hát futni is kevésbé megterhelő, mint evezni (más közegellenállást kell legyőzni, az ember számára természetesebb mozgástípus stb., ebbe talán ne menjünk most bele). Mert a lényeg nem az, hogy tartalékolni, hanem hogy az alatt a kevesebb, mint 1 perc alatt fussak, mint a disznó, aztán a cél után 2 méterrel már az se érdekes, ha 5 gyúrónak kell masszírozni, hogy le tudjak vánszorogni a pályáról. És bár egy edzésen a 400 m több tízszeresét kellett lefutni, bizony előfordult, amit Mézga ír, hogy az ember az ájulás szélére került a célba érve.

Hogy mennyi pénzt kapnak a reklámokért? Hát, nem sokat. Volt olyan páros Atlanta előtt (után?), akiknél ez annyit tett, hogy ingyen ehettek a MacDonald's-ban, mert reklámozták a céget. Gondolom, ők meg ingyen kapják a Powerade-et (ami egyrészt valóban hasznos, másrészt az íze se rossz, amúgy meg kurva drága). Szóval itt azért ne akkora reklámbevételekre gondolj, mint amit mondjuk Schumacher kap a Forma-1-ben.

Előzmény: tunderilona (189)
borzimorzi Creative Commons License 2000.10.05 0 0 195
Az első sorban mit=mint, bocs.
borzimorzi Creative Commons License 2000.10.05 0 0 194
tünderilona, te még annál is sokkal ostobább vagy, mit amit eddig gondoltam rólad. A "patikamérlegen nem mérlegetés" még nem jelenti azt, hogy a verbális agressziónak nincs határa és korlátlanul ömölhet a mocsok valakinek a szájából, hanem csak azt, hogy a még kultúremberi szókincsből előkerülnek a keményebb kifejezések. A topicnyitó első megnyilatkozása túlment ezen a határon szvsz.

Ami pedig a K. R. külalakjáról való véleményedet illeti, nos, a szabad véleményalkotáshoz még a magadfajta szerény intellektusoknak is joga van. Épp csak a megnyilatkozásod színvonalára tekintettel annyit már nem is vártam el tőled, hogy képes légy "disztingválni" és felismerni azt, hogy valakinek a kinézete ill. a te véleményed a kinézetéről egyszerűen irreleváns, ha az illető viselkedésének megítéléséről van szó.

Amúgy pedig volt már "szerencsém" pár pasiriasztó piszkafához, akiktől a te véleményedhez kísértetiesen hasonlókat lehetett hallani, akárhányszor egy jó mellű nőről volt szó. Nagyon meglepődnék, ha nem tartoznál a klubjukba...

Celtic woman Creative Commons License 2000.10.05 0 0 193
Teljesen egyetértek!
Előzmény: cicavirag (192)
cicavirag Creative Commons License 2000.10.05 0 0 192
Nem tudom, hány volt vagy jelenlegi kajakos van itt a hozzászólók között (eddig 1-et olvastam). Ezért fura, hogy leírják egy csomóan, hogy a másik 3 lány nem hajtott eléggé. Vajon Viski Erzsi is csak KR-el kibaszásból nem hajtott? Ő vasárnap már csak szurkolóként vett részt az olimpián!

Mindannyian hajtottak, a németek jobbak voltak, statisztikailag is, hiszen az elmúlt 3 versenyükön, amikor találkoztak, 2x a németek nyertek.

Egyébként a lányok azt nyilatkozták, hogy a csapásszám jó volt, de az erő nem jött hátulról... ez az eddigi 1etlen kajakos hozzászólót támasztja alá.

Lehet, sőt valószínű, hogy mind a 4-en kihajtották magukat, fél méterrel lemaradtak az aranyról, ezt persze Rita nagyobb tragédiaként élte meg, mint a többiek, mert ő utolsó aranyérmet akart szerezni, míg a lányoknak ez lett volna az első.

De semmi nem menti fel a rettenetesen rosssz szándékú és igaztalanul vádaskodó nyilatkozata alól. Ilyet egy ember, főleg sportember nem tehet a társaival. indult volna csak egyéniben!

Meg kellene tenni ezt a bocsánatkérést. vagy legalább valami olyasmit, hogy csalódottságában rosszul fogalmazott, nem hibáztat senki, csak nagyon elfáradt és elkeseredett. Ezt már megtehette volna. Vagy küldhetne 1 újságba nyilatkozatot erről.

De nem fog. Mert nem jó ember és nem fair play játékos.

A lányok ezen túlteszik magukat, sőt, talán spannolja őket a további győzelmekhez. Rita viszont megkeserdhet és ezért kár.

Mézga Creative Commons License 2000.10.05 0 0 191
Tiszstelt "Sporttársak"!

Az, hogy ki mennyire "pihen" wgy verseny alatt az igen relatív. Saját tapasztalataim a következők:

1.
Amikor valaki a táv, meccs, stb. végére teljesen kihajtja magát, jön a vörös köd, hányinger, egyensúlyi gondok. Emlékeztek, hányan borultak bele a végén?

2.
Sok esetben az ember nem tudja kiadni magából ezt a szintet, aminek lehetnek tudatos és tudat alatti gátjai. (Én hajtottam, de nem ment.)

Szóval én nem feltételezem, hogy direkt akartak kicseszni a Ritával, lehet ennek más oka is. Az viszont biztos, hogy érezhető ha a hajó nem úgy megy, vagy indul meg ahogy kéne.

Szeretném ujfent javasolni, hogy aki nem élt át ilyen helyzeteket, vesztéseket, az tán a véleményével se merészkedjen sokkal messzebre mint a tapasztalata. Jelentem, a sport is egy szakma, aminek vannak sajátosságai. Szerintetek a hozzászólók közül hányan mernének egy atomfizikust így minősíteni, mert leszúrta a másik tudóst?

Kéretik gondolkodni, tisztelt sporttársak!

Mézga

Kataca Creative Commons License 2000.10.05 0 0 190
azt sem tudod ki vagyok (lehet meg lennél lepve:-)
Amúgy attól, hogy Tündérilona vagyok, még lehetnék férfi is.

tunderilona, hozzaszolasod alapjan mar eddig is fiunak tuntel :)

a bazelezes sem rad vonatkozott, hanem a hozzaszolasra reagaltam. rossz érveles az, ahol valakinek a kulsejet hozzak szóba
ennyi

Rokonod, barátod, ismerősöd ez a nő?

Nem. Semmi kozom hozza. De ha barkirol igy mondanak velemenyt, bepöccenek.

Csak azt nem ertem, ebbe a topikba (es a masik 2 hasonloba) miert ir egy csomo ember alneven ... peldaul te is. Mitol feltek?

amugy reszemrol nincs harag :)))

Előzmény: tunderilona (189)
tunderilona Creative Commons License 2000.10.05 0 0 189
Duda
Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy ÉN NEM FIKÁZOM A 6. HELYET ÁLTALÁBAN (sőt, haragudni szoktam azért, hogy tényleg csak az arany számít ebben az országban), de ez most Kőbánnál asszem adja magát.
Az ízléseddel nem tudok mit kezdeni, váljék egészségedre. Csak egyszerűen meglepett, hogy valaki nőnek látja, ennyi. :-)

(Sharon Stone hangját nem értem. Az esetek 99%-ában Fehér Anna szokta szinkronizálni, neki pedig a világon semmi köze K.R. baritonjához! :-O)

borzimorzi
„…de akkor üvöltöttem is, mint a sakál és nem méregettem patikamérlegen a szavaimat…”
„…sőt, olyan trágárságokat, amilyeneket a topicnyitó vágott Rita fejéhez, szerintem semmilyen viselkedés nem válthat ki kultúremberből…”
Szerintem ez kicsit ellentmondásos.

„…ahol a másik háromból kettő a saját tündöklésére hajt és takarékoskodik az erővel, mert még nem várnak el tőle semmit, aztán pedig ugyanez a szerencsétlen nyerjen egyéniben!…”
Tudod, amiről K.R.-rel kapcsolatban beszélünk, az TÉNY! Megtörtént, gusztustalanul nyilatkozott. Az viszont, hogy Erzsi, Kati és Szilvi direkt szar volt, csak fikció, hiszen semmiféle bizonyíték nincs rá. Egyébként rettentő illogikusan hangzik. Korábban valaki már nagyon érthetően elmagyarázta: dicsőség, pénz stb. jár együtt az arannyal, ami gondolom nekik sem jött volna rosszul. Másfelől kb. 30 cm volt a különbség a két hajó között. Lehet rosszul gondolom, de annyira nagyot nem pihenhettek akkor a futam alatt, hiszen csak egy hajszálnyival mentek rosszabb időt. Egyébként, ha mégis, akkor Kőbán is pihent, ellenkező esetben borult volna a tutaj, nem? Ezt ő mondta! :-)))))

pancho:
„…keres kb. tizedannyit, mint a hazai NB I-es focisták….”
Igazad van, de én a keresetébe beleértettem a különböző reklámtevékenységekből befolyó összegeket is. Mert ez is lényeges része manapság az élsportnak, vagy nem?! Nem hiszem, hogy az olimpiai csapat annyira imádja a PowerRade-et, hogy aprópénzért igya hektószám a TV-ben. :-) Egyébként ha szegény, mint a templom egere akkor se lehet ennyire nagyképű.

„Mellesleg lehet, hogy azért lett sokadik egyéniben, mert tényleg agyonra kihajtotta magát a négyesben.”
OK, de akkor a lányoknak hogy sikerült megcsípniük az ezüstöt? Ja, hogy ők pihentek a négyes alatt! Ez lehetetlen ugye, mert a barátnőtök megmondta, hogy ha ő jobban kente volna, akkor felborul a hajó, mint azt már borzimorzinak is írtam.

„A fikázásaidra nem térnék ki, nő nőről (mármint te és Rita) jót nem szokott mondani.”
Ez marhaság. Egyszerűen ilyennek látom és kész.
Amúgy attól, hogy Tündérilona vagyok, még lehetnék férfi is. (Akkor is jobb csaj lennék tőle!) :-))))))))))

Kataca
Én azért nem b+elek, ha nem bánod – szerintem inkább ez volt alattomos, hiszen azt sem tudod ki vagyok (lehet meg lennél lepve:-). Egyébként a „kritikám” csak reagálás volt egy hozzászólásra, mely szerint a delikvens jó nő. Hangot adtam értetlenkedésemnek. Ez valóban akkora probléma lenne, hogy basszam meg? Miért? Rokonod, barátod, ismerősöd ez a nő? És még ha az is lenne: nem mondhatom el, hogy olyan, mint egy férfi, mert te csúnyán fogsz hozzám szólni? Ha ezzel sikerül valamit kiadni a felgyülemlett feszültségből, csak tessék. Bár szerintem elég nevetséges egy műmájer sportoló miatt bedühödni!

bubus
„A Külsejéért meg igazán kár Ritát bántani. A kajakos csajok általában vállban karban persze erősebbek a topmodelleknél, de Kőbán Rita mindezek ellenére csinos és vonzó nő és a sportág nagy egyénisége. Nem tisztességes dolog egy balszerencsés nyilatkozat miatt pálcát törni felette.”
Ha esetleg rám gondoltál, akkor kérlek olvasd el, amit már panchonak és Katacának is leírtam épp feletted. (A csúnyánbeszélős rész rád persze nem vonatkozik) :-)
Ja, és nem csak minket zavar itt az indexen az az ominózus nyilatkozat, hanem a négyes többi tagját is. Ők sértve érzik magukat, tehát a szarkeverés elmélet nem áll meg.

Duda Creative Commons License 2000.10.05 0 0 188
"ha megalapozott, szakmailag alátámasztott véleménye van, akkor álljon ki szépen, és mondja el, vállalja az interjúkat"

Bocs, de szerintem neki nem dolga interjut adni, meg nyilatkozgatni, ezt legfeljebb te gondolod igy.
De azt az o helyeben en sem tartanam magamra nezve kotelezonek.

Előzmény: Celtic woman (182)
bakibebi Creative Commons License 2000.10.05 0 0 187
hi,

Szerintem a media konszolidaltan viselkedik. En eddig meg egyetlen mediumot sem hallottam errol a temarol irni, szolni amit mi - hat elegge - kivesezunk.
Vagy Te tobb helyen lattad mar, hogy ezzel a temaval foglalkoznak ?

bakibebi

bubus Creative Commons License 2000.10.05 0 0 186
Celtic Woman

Láttam, de nem vettem fel videóra, hogy sokszor visszahallgassam, ézért már nem tudom tökéletesen rekonstruálni, de akkor nem éreztem a nyilatkozatot ennyire durvának. ahogy te is mondod, SUGALLTA na az ilyesmit érzem belemagyarázásnak.
Épp a média botránykeverése nem tetszik, szerintem az normális dolog ha lányok higgadtan egymást közt tisztázzák az ügyet, és értékelik az eseményeket. Szerintem hagyni kéne őket. A médiák persze a műbalhéban érdekeltek. Nem csodálom ha Kőbán Ritának ennyi , szerintem igazságtalan és méltánytalan pfujolás és szarkeverés után elment a kedve a médiáktól.

üdvözlettel

PinaBubus

Előzmény: Celtic woman (184)
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.05 0 0 185
Ja, és akkor azt még le sem írtam, hogy amint lelépett a dobogóról letépte magáról az ezüstérmet. Hogyan is mondotta volt Hemingway?
"A sport arra tanít, hogy becsületesen győzzünk, vagy emelt fővel veszítsünk. A sport tehát mindenre megtanít." Kivéve talán Kőbán Ritát.
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.05 0 0 184
Bubus!
Mondd, láttad Te Kőbán Rita nyilatkozatát?
Sajnos MONDTA, hogy a többiek miatt nem lettek elsők, mert ő még bírt volna húzni, csakhát a másik három...! Egyben azt is sugallta, hogy ők is bírták volna ám jobban...
Azt a másik három lány mondta, hogy csapásszám emeléssel nem boríthatták fel a hajót, mert csapásszámot emelni csak akkor lehet, ha hátulról erő jön!
Mindehhez vedd még hozzá, hogy Kőbán Ritának azóta számtalan lehetősége lett volna (naná, hogy minden médium teret engedett volna neki!) elhúzni Mea Culpába, de nem tette meg. Na ettől gennyes az egész.
Előzmény: bubus (183)
bubus Creative Commons License 2000.10.05 0 0 183

Ne haragudjatok, de szerintem ez az egész ügy csak egy szarkeverés. Amelyben Kőbán Rita inkább áldozat mint vétkes. Minkenki aranyat várt tőlük, ő is és az egész csapat biztos hogy nagyon készültek éveken kersztül erre a versenyre. Az utlsó pillanatban nem jött össze, az ellenfél jobb. Abban a pillanatban még benne voltak a verseny izgalmában, még nem igen tudták , és Rita sem feldolgozni magában hogy mi is történt. Ki az aki ilyen állapotban normális nyilatkozatot tud adni. ( Még a hivatásos nyilatkozóink politikusaink, diplomatáink is mekkora marahaságokat mondanak néha.) Az egész nyilatkozaton látszott az idegesség, hogy még nincsenek átgondolva a mondatok. Mindezek ellenére az ilyen körülmények között létrejött nyilatkozat sem volt annyira bántó, vagy sértő mint amennyire utólag bele lett magyarázva. Kőbán Rita inkább védekezőéleg mint támadólag mondta hogy hiába próbálkoztak volna mással, például a csapásszám emeléssel, nem borithatják fel a hajót.
Olyat semmi esetre sem mondott hogy a többiek a hibásak abban hogy nem nyerték meg a versenyt. A verseny után egy órával már biztos hogy átgondoltabb nyilatkozat születik.
A riportert egyébként nem hibáztatom, ez a dolga.
Ha van alkalma hogy elsőként kérjen interjut egy világsztártól, akkor kihasználja attól függetlenül hogy ezzer árt vagy használ. De utólag kár igy felfujni. ( A média persze érdekelt a botrányokban )

OFF
A kézilabdás lányokkal való összehasonlitás. A magyar csapat az eddigi legjobb olimpiai eredményt érte el. A dánok elleni meccs után a lányok sem könnyen dolgozták fel az eredményt, még az eredményhirdestéskor sem voltak igazán boldogok és kiegyensúlyozottak.Nekik sem lehetett könnyű feldolgozni, hogy mi is történt a második félidő végén. Szerencsére őket nem rohamozták meg a TV riporterek.
Kár Radulovicsot hibáztatni, csapat kulcsembere volt és a világ egyik legjobb játékosa. De a dánok ellen sérülten állt fel, a mérkőzésen is néhányszor alaposan fellökték, sokat kapott, sérülten senki nem tud maximumot nyujtani. Senkinek nincs erkölcsi alapja ahhoz hogy a második félidő végén nyujtott a gyengébb teljesitményt számon kérje rajta.
ON

A Külsejéért meg igazán kár Ritát bántani. A kajakos csajok általában vállban karban persze erősebbek a topmodelleknél, de Kőbán Rita mindezek ellenére csinos és vonzó nő és a sportág nagy egyénisége. Nem tisztességes dolog egy balszerencsés nyilatkozat miatt pálcát törni felette.

üdvözlettel

PinaBubus

Előzmény: fakezu (181)
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.05 0 0 182
Fut ez a topic máshol is, érdekes, hogy mennyire más mindegyik...
Kőbán Rita eddigi sportteljesítményeit senki nem vitatja, de ezen nincs is mit vitázni, ott vannak neki az érmei. Én tulajdonképen a mostani sportteljesítményébe se fogok belekötni, nyilván nem volt könnyű 1éves kihagyás után visszakajakoznia magát a világ élvonalába, mert egy olimpiai döntőig eljutni igenis ezt jelenti.
Csak nagyon szomorú, hogy úgy néz ki, az a bizonyos k4-es döntő utáni nyilatkozat nem hirtelen felidulásból, vagy kimerültségből stb. született. Kőbán Rita azóta sem mutatkozott együtt csapattársaival, és beszélni sem volt hajlandó a dologról. Visszavonni a döntő után elhangzott szavait, vagy bocsánatot kérni meg végképp nem.
Namármost, ha megalapozott, szakmailag alátámasztott véleménye van, akkor álljon ki szépen, és mondja el, vállalja az interjúkat, és hallgassa meg a másik három versenyző, vagy az edző véleményét is. Enélkül ugyanis csak egy hisztériának tűnik az egész, aminek a sportban nincs, a csapatsportban pedig végképp nincs helye. Bizony!
Braun Creative Commons License 2000.10.05 0 0 180
"9. Ne lepődj meg az indulatokon. Itt sincs belőlük kevesebb, mint másutt."
Ugye ezt mindenki jól ismeri aki hozzá akar szólni egy témához??!!
Ami pedig Kőbánt illeti:
Közvetlen Atlanta után volt szerencsém Ritával közösen trekkingelni a Salzán egy jót és elmondhatom, hogy nagyon kellemes meglepetést okozott mindenkinek. Nem volt szélesvásznú, manírt, ellenben nagyon normális, jó humorú volt a csaj.
Sydney előtt is normálisnak tartottam a nyilatkozatát, hogy a német, az olasz és a kanadai leányzó jobb nála, de ő megpróbál mindent.
Épp ezért nekem sem esett jól a négyes utáni nyilatkozata. A másnapi hatodik hely pedig valóban kissé pöszévé teszi azt, hogy ő még bírta volna. Ezek szerint mégsem. Az pedig, hogy a riporter volt unfair azért nem fogadom el, mert pont Rita nem egy kezdő. (sem sportban sem nyilatkozásban) Az mennyivel életszerűbb, ha szépen megmosakodva, megfésülködve, szépruhában állok oda nyilatkozgatni az előre megbeszélt kérdések alapján. Sajnálom és szerintem ő is.
Nem hiába bújkál mindenki elől.
Előzmény: startrekfan (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!