Azt hiszem, talán Robi írta itt korábban, h ugyanaz a kontakt más megítélés alá esik/eshet, ha labdavezetés vagy dobáskísérlet közben történik. Nekem ebből az jön le, hogy a labdavezetés (esetleg konkrétabban labdaleütés) közben történő kontakt akár egy tizedmásodpercen belül is válhat dobáskísérlet közben elkövetett faulttá, ha a támadó hirtelen már nem labdát vezet, hanem pl. 2. lépésből rádob. Ami viszont ezzel együtt nekem is fura, h síp ilyen esetekben nem a kísérlet közben szól, hanem később, szinte olyan esetben, ha kimarad a dobás.
Robi szerint van vmennyi előnyszabály-elv itt is. (Bár azt nem tudom, h egy félpályánál elengedett sportszerűtlen fault hogyan lehet előnyszabály témája... - Volt erre is példa pl a mostani Alba-Falcon)
Ami nekem szembetűnő volt ezen a meccsen is, az az, amit igazából hosszú évek óta, minden magyar pályán, minden csapat ellen vagy javára, szerintem konzekvensen nagyon rosszul fújnak a szürkéink: ez pedig a betöréses kettő plusz egyek témája.
Hárompontos vonalon a védő, előtte a támadó, beüti a védő mellé, ott jön egy kis fault, még kettőt lép a támadó, le is üti közben esetleg, aztán felveszi a labdát, akár még egyet lép vele, majd bedobja a ziccert - sok esetben a 0,5-1,5 másodperccel korábban érkező sípszó miatt besegíteni már nem jövő védőcenter mozizása közben. Ítélet? Jó a kosár! Hát meg az anyukáját, azt. Külön vérlázító, amire ezen a meccsen is volt példa, hogy a hasonló szituációban a játékvezető megvárta, hogy a dobáskísérlet célt ér-e és csak utána mutatta, hogy nem dobás közbeni a fault és bedobással kell folytatni. Ezt ugye azonnal kéne jelezni.
Kountz lépései fújhatóak voltak, pont ennyire kellett volna fújni a soproniakat is. Vagy ha azokat nagyvonalúan elengedték, akkor kettőt minimum elengedni Kountznak is. Ez így bántóan szelektív volt, ilyen nagyon, nagyon régen láttam.
Szerencse tv-s meccs volt, 4k lehet visszanézni mindent;))
a mindent eldöntő utolsó másodperces tripla előtti lépést,ha u12leánykába nem fújja meg a spori,akkor az édesapák teljes joggal rúgják le a kocsiján a tükröt. a mindenen háborgó jv-ket terrorban tartó katlan horror körmenden persze ezt is el lehet nézni,előtte kountz három(!) lépésénél azért figyelt ez a papagáj:)))
ahogy egy öreg sommázta a parkolóban: buzik ezek teee
Anderson azért lépett pályára, hogy a honfitársát kicsit arrébb tessékelje és lehűtse (sikeresen tette): jutalma kiállítás.
Garamvölgyi sarka bruttó két centire volt a vonaltól úgy négy másodpercig, felállt azért, mégiscsak ő a csapat "nagyembere" és a kispad előtt ment a matek, de azon kívül, hogy mozizott, nem csinált semmit: jutalma kiállítás.
Ahogy Mandics is nyilatkozza, a szabály az szabály, el kell fogadni, de hát ez így vicc.
Mondjuk maradhatott némi feszkó a játékosokban, mert az utolsó percben, amikor már rég eldőlt, Pongó is a kiállítás sorsára jutott, de ő legalább két tekóval, úgyhogy játszhat a következő meccsen.
Ki tudja, lehet szerdán Székesfehérvárra a DEAC megint csak a mezeket küldi, ahogy múlt héten Szombathelyre.
Az egyik spanyol lapban olvashatsz is a témáról, pár napon belül ez már a második cikk: Jön az NBA.
Engem két dolog lepett meg a cikkben.
Nem 2035-ről vagy más stratégiai messzeségben levő dátumról írnak, hanem 2026-ról. (Az Euroleage jelenlegi licencek lejárnak. A Panával - a cikk szerint - már tárgyaltak is az új versenyről.)
Illetve az NBA-FIBA duó együttműködése az Euroleage nélkül és kárára.
(Az persze nem meglepő, hogy a lebonyolításról egyelőre - peli_w kollégán kívül - senkinek nincs elképzelése.)
Ez már érthetőbbé (de nem elfogadhatóvá) teszi, ahogy az EL kapar az arab pénzek után: ha valóban a cikkben írtak szerint van, akkor nyakában a kötél.
Csak az utolsó perceket láttam, de szerencsére belefért egy időkérés alatt így is egy több ponton hibás Jenő-eszmefuttatás.
Először elmondta, hogy januárban a play-in egy oda-visszavágós párharc lesz (nem, sosem volt az és idén sem lesz így), majd megfejelte azzal, hogy meg kellene fordítani még ezt a (tegnapi) meccset és nyerni az utolsó fordulóban Olaszországban, hogy második hely legyen ebből (ebből a szempontból semmit nem számított a tegnapi meccs, az olaszországi győzelem így is második helyet érne).
Ahhoz képest, hogy milyen jól kezdett triplából a Falco, sikerült 25 százalék alá menni a végére. Nagyon gyenge előadás volt ez a mai, de legalább a 3. hely megvan.
A szokásos M4 Műsorújság infókkal jövök. Most ellentmondások vannak.
Elvileg jövő szerdán 18 órától adják/adnák a Reggiana-Falco meccset is, de egyelőre a Bl (és a Falco) honlapján az időpont nem egyezik (20:30).
A másik, hogy jövő vasárnap 17 órától elvileg adnak magyar bajnokit, de ennek nincs nyoma a szövetség vagy bármely csapat honlapján. Elvileg Falco-Olaj lesz aznap, logikus lenne, ha közvetítenék, de az jelenleg 18 órával szerepel mindenhol.
Ismét sok légióscsere történt a közelmúltban, van ami sérülés, van ami egyéb ok miatt következett be. Ez volt a fő téma a 10. forduló (és két 7. fordulós pótlás) meccseinek megbeszélése mellett.
Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!
Látod, ezt nem néztem meg. Ha így van, akkor más a szitu, de igazából aki már elolvasta a meccs előtti beharangozót, sima 20as hendivel is nyugodtan tudott fogadni a meccsre
Az én fejemben egy ideje már fogalmazódik valami, még sehol nem láttam ezt leírva, szóval akkor most közkincsé teszem.
2 dolog fut párhuzamosan:
a tingli tangli alapszakaszra és a sok sérülésre való panaszkodás - időről időre felmerül, hogy csökkenteni kellene a meccszámot - ez ellen 2 érv van, az egyik szentimentális: a statok nem lesznek összehasonlíthatók, a másik anyagi: kieső bevétel ami fájna tulajnak, játékosnak egyaránt.
az NBA terjeszkedni fog. 2 csapat (Las Vages és Seatle) már régóta ott a listán, de Mexikó és időnként Európa is felmerült ilyen távoli jövőbeli elképzelésként.
A megoldás:
Az NBA 38 csapatos lesz, a jelenlegi 30 csapat + Seatle + Vegas + 6 európai csapat a legnagyobb piacokról (2 spanyol, 2 német, 1 olasz, 1 francia valami ilyesmi).
Minden csapat mindenkivel kétszer játszik, ezáltal 82-ről 74-re csökkenne a meccsszám.
Mivel ritkábban kell meccset játszani, az utazásra, átállásra több idő lesz. A kieső meccsbevételt bőven pótolja, hogy bejön 4 nagy ország közvetlenül a ligába (tv, szponzor, merch, jegy stb.)
Az európai csapatok a 37 idegenbeli meccsüket (amiből csak 32 amerikai), mondjuk 3 ilyen hosszú idegenbeli túrával oldják meg (ma is vannak 7-8 meccses idegenbeli túrák az NBA-ben!), az amerikai csapatoknak egy 6 meccses túrára kell csak átjönni. Nyilván az átállás miatt a túra előtt is után lenne mondjuk 4 nap szünet, de mivel kevesebb a meccszám, ez beleférne.
Az egyetlen kérdés a rájátszás, ott ha amerikai és európai csapat kerül össze, akkor 2-3-2 rendszerben (mint nem olyen régen a döntőben volt) kell játszani, egyébként maradhat a mostani 2-2-1-1-1 rendszer.
Ha az Euroliga nem lesz elég ügyes, 2035-ben itt fogunk tartani.
De én most abban jobban hiszek, hogy az Euroliga fog tovább erősödni, anyagilag is, játékerőben is, és valódi konkurenciája lesz az NBA-nek. De a fenti egy teljesen működő megoldás lenne.
Egy megvásárolt Euroleague döntő már van. (Az NS cikkben talán dupla ajánlatról írtak - máshol arról lehet olvasni, hogy Belgrád 5M EUR-t kínált, az arabok pedig 25M-t...)
Az Euoleague tulajdonosainak/vezetőinek zsebébe dől a pénz - de ettől még ne várjunk túl sokat....