Keresés

Részletes keresés

wizes Creative Commons License 2000.09.19 0 0 142
Alfa.. elmész te mé zetaba!
Sem olvasni sem gondolkodni nem tudsz!
Új figura?
Na rajta!
Assur-ban-apli Creative Commons License 2000.09.19 0 0 141
Így van alf!
Nagyon okosakat mondsz! Ne zavarjon, hogy közben is volt egy (két?) kormány, ez csak az objektivitás bűnébe esett bolsikat zavarja, az se érdekeljen, hogy éppen a Horn kormány szüntette meg a gázolaj és a fűtőolaj közötti mesterséges árkülönbözetett, á.. ez csak bolsi propaganda...
Hurrá, a Németh kormány beletorkollott a Horn kormányba azt nagyot olajoztak...
alf, örülök, hogy kimenőt kaptál, remélem bárki elérheti mindezt a soros pszichiátriai intézetben, aki kijelenti, hogy OV-ira akar szavazni, tovbbi sok sikert:))

Ttelettel:

partus-aszír-magyar

Előzmény: alfalfa58 (140)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.09.19 0 0 140
A Fidesz a felelősökről

Regényi Huba

Éles elutasítást váltott ki az ellenzék részéről az olajbizottság tegnapi ülésén a Fidesz képviselőinek az a javaslata, amely kimondja, hogy az olajügyekért politikai felelősség terheli a Németh- és a Horn-kormányt, s ezért elmarasztálás illet több akkori minisztert is. Az indítvány az előző kabinet több tagját személy szerint is megnevezi.

A fideszes előterjesztés szerint az új intézményrendszer megfelelő kiépítésének elmulasztásáért politikai felelősség terheli a Németh-kormányt. A Horn-kabinetet a szükséges jogszabályi változtatások késedelmes végrehajtásáért, illetve a bűnüldözést nehezítő hatásköri vitákért terheli általános felelősség. A javaslat szerint Pál László, Dunai Imre és Békesi László volt minisztereket a halasztott vámfizetéssel kapcsolatos lépésekért, Kuncze Gábor egykori belügyminsztert a gazdaságvédelmi koordinációs bizottság egy éven keresztüli össze nem hívásáért, Bokros Lajos expénzügyminisztert pedig a VPOP elbizonytalanításáért lehet elmarasztalni. A Fidesz indítványa azt is szóvá teszi, hogy Pál László, Dunai Imre, Hujber Ottó és Máté László az orosz államadósság lebontásából a saját maguk számára húztak hasznot.

...

A bizottság a továbbiakban meghallgatta Nagypál Istvánt, az APEH fővárosi igazgatóságának volt ellenőrzési igazgatóhelyettesét, aki elmondta: szerinte az olajügyek 1990 és 1997 között mintegy százmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek, elsősorban a fogyasztásiadó-bevétel kiesése miatt... A helyzet megoldását a VPOP által kezdeményezett jövedéki törvény jelentette, amely nem a számlákhoz, hanem a termék fizikai mozgásához kapcsolódóan veti ki az adót. Ezzel 1998-ban már 18 milliárdos bevételtöbbletet sikerült elérni – mondta Nagypál István

Forras: Magyar Nemzet (mai szam)
------------

Az MSzp es az SzDSz - szokas szerint - nem cafolt, hanem rutinszeruen hisztizett egy joizut.

Oszinten remelem, az MSzP es az SzDSz erintettjei valaszolnak majd tetelesen is, illetve, ha nem tennek, lesznek bator oknyomozo ujsagirok (pl. az ES-nel), akik nem nyugszanak, mig ezt el nem erik...

duplagondol Creative Commons License 2000.09.14 0 0 139
Blikk 2000. szeptember 12.

Gátolták az olajozás elleni harcot

Többen is akadályozták az olajbunözés visszaszoritását az MDF kormány idejében-ez derül ki abból a több mint harmincoldalas anyagból , amit Latorcai János egykori ipari miniszter készített a parlament olajügyeket vizsgáló bizottságának. A dokumentum a volt kormánytag szerint titkos ugyanis törvénytervezeteket és kormányülési jegyzokönyveket is idézett a képviseloknek.
Az anyagból kiderül ,1990-ben az ÁFOR jelezte : adalékanyagggal kell színezni a háztartási tüzeloolajat (hto),hogy meg lehessen különböztetni az összetételét tekintve szinte azonos gázolajtól .Kijelentették : a tüzelohöz adott ferrocén tönkreteszi a motort , így nincs lehetoség a visszaélésre annak ellenére , hogy a gázolaj jelentosen drágább volt a hto-nál. Az adalékanyagra évente félmilliárd forintott költött az állam .
Csak 1992 oszén tudta meg az Ipari és Kereskedelmi minisztérium ,hogy még
90 decemberében elvégeztek egy kisérletet , miszerint a színezék nem károsítja a motort .
A Latorocai vezette minisztérium a Fogyasztóvédelmi Fofelügyeletet kérte fel, hogy ellenorizzék a benzinkutakat.Eközben több joggszabálytervezetet készítettek az olajbunözés visszaszoritására. Az egyik elképzelés a hto és a gázolaj árának kiegyenlítése ,a másik lehetoség a jegyrendszer bevezetése .1993 január 12.-én A Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára levélben jelezte Ikim-nek:nem ért egyet sem a kiegyenlítéssel, sem a jegyrendszer bevezetésével . A Blikk információi szerint Bártfai Béla írta a levelet , aki most a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa.
Ugyanebben az évben kezdeményezte a kormány, hogy a hto utalványok kiadását az önkormányzatok rászorultsági alapon intézzék.Ez a törvény lehetetlené tette volna , hogy futésen kivül másra is használhassák az olajat.Ezt Kormos Sándor MDF-es képviselo akadályozta azzal, hogy a törvényhez olyan módosító indítványt nyújtott be, amelynek értelmében csak 1994 május elsején lépjen a rendelkezés hatályba.Ezt az MDF-es többségü parlament elfogadta.
Latorczai János elmondta 1990-ben 12, 91-ben 8,5, míg 92-ben 15 milliárd forintos kárt okozott az olajmaffia a nemzetgazdaságnak.

Ronika Creative Commons License 2000.09.14 0 0 138
elnyomott!

/OFFTOPIC
Az olimpiarol csak annyit, hogy tele van mar a hocipom vele, mar mindenbol az folyik. Szerintem nagy eges lesz, megint tul nagy az onbizalmunk, raadasul a sportolokkal kiment az a rengeteg lehuto is, akiket persze mi fizetunk...
A souli olimpiakor azt se tudtam hogy egyatalan milyen sportagban kik indulnak, csak SZIVBOL orultem es szurkoltam nekik, amikor meglattam egy magyart barmilyen versenyszamban. Es eleg szep sikereket is ertek el... Most azt is tudom ki mikor megy WC-re milyen papirral torli ki a segget...

/ONTOPIC
Kivancsi lennek, hogy Pallagnak a maffiasok mennyi penzt adtak, hogy az igazi bizonyitekokat ne adja at... Mert szerintem a hatterben megegyeztek...

Ronika

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 137
Hi!

Nem nehezen kerülnek rács mögé, hanem sehogy, de ez nem ennek az embernek a felelőtlensége...

Ma este a Duna TV-ben a Police magazinban ült Pallag és egy politológus a riporterrel szemben. és én csak süppedtem a helyembe azt hallva és látva, hogy felnőtt emberek a magyar populáció szeme láttára hogy polemizálnak törvénytelenségekről... nem is tudom... Elmondja az a f.fej politológus szinte vigyorba meredve, hogy hát most itt milliárdos vagyonok jöttek össze a rendszerváltás után, s hogy erről 50 év múlva, mint hőskorszak fognak beszélni...!!! Unokáik nyilván, hogy a nagypapi milyen ügyes volt...

Előtte Dajcsocska ISM miniszterkénk vigyorgott ránk valamelyik híradóból, hogy mennyi aranyacska jön majd össze, stb., no és persze Ausztráliából közvetítve, mert hisz ott a helye nem?

Előzmény: Ronika (136)
Ronika Creative Commons License 2000.09.12 0 0 136
Elnyomott!

Sajnos par dologban igazat tudok neked adni. Szerintem is gazdasagi erdekcsoportok allnak kulonbozo ugyek(olaj) mogott, sot messzebb megyek, SZVSZ a politikai eletet is ezek iranyithatjak, kulonben nem lenne ojjan szembetuno kulonbozo politikusok nezet es gondolat valtozasa. Peldanak mondhatnam tisztelt es hon szeretet miniszterelnokunket es partjat is... Az itt jelenlevo forumosoknak nem kell emlegetnem azt hiszem hogy a 90-es evek elejen OVIjek milyen velemennyel voltak kulonbozo dolgokrol, amiknek most pont az ellenkezojet teszik.
A legnagyobb baj, hogy a kozvelemeny nagyon a media hatasa alatt van, es igy nagyon befolyasolhato, igy nincs kovetkezmenye annak, hogy a politikai "elit" milyen nyilatkozatokat tesz, mert a valasztasra nem fognak ra emlekezni. A FIDESZ ugy is meg fogja tomni a nyugdijasok zsebet 2002 tavaszara, akik megint ot fogjak tamogatni... es meg rengetek kisebb- nagyobb taktikajuk van(amirol mar beszeltetek is: vallas), amikkel lehet hogy borsot tornek a hatalomra ehes szocik orra ala...
Az olajugyre visszaterve: Pallag mellefogott! Nemtom hogy gondolta, hogy bizonyitekok nelkul vadaskodik, azt hittem hogy telleg van nala hasznalhato dolog, de ezek szerint nincs...
Ez nagy felelotlenseg volt tole, igy nehezen lesznek a bunosok racs mogott.

Ronika

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.07 0 0 135
Nem annyira ezért írtam, hanem mert olyan javaslatokkal, amit te leírtál, ilyen szerelésben élők szoktak előjönni, gondoltam rákérdezek...
Előzmény: sman (134)
sman Creative Commons License 2000.09.06 0 0 134
Miért?
A Kossuth téren félnek a plakáttól és a gumicsizmától? -)))
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 133
Ha van kedved, rajta, plakát fel, Kossuth tér, csizma, stb... Neked ez a módi? Vagy paktálsz a tengerentúli nagytestvérrel, s mail-címet szerzel tőlük???

Egyébként mennyivel teszel te többet? Egy virtuális személy vagy te is, hiába 1 a címed, nem???

Előzmény: sman (132)
sman Creative Commons License 2000.09.06 0 0 132
Ühümmm..
Szóval nem teszel semmit, csak ülsz, és ábrándozol. Akkor miért nem írsz inkább regényt? Abból sem lesz valóság, de legalább kereshetsz vele egy kicsit, és az idő is szépen múlik írás közben....
És ha majd megöregszel, és abba fogsz belehalni, hogy magyar kórházban kezelnek, előtte lepereg majd életed filmje.. és micsoda nagyszerű lesz látnod, hogy a legszebb dolog, ami történt veled az az volt, amikor a búcsúban egyszer egy egész százast elcéllövöldéztél. És unokáid lyukas cipőben aggódva figyelik haláltusádat, és nem neked drukkolnak majd, mert -bár a teljes nyugdíjadat leadod, ami éppen egy kiló kenyérre elég,- már nagyon elegük van abból, hogy amióta betegeskedsz, nem dolgozol szeméttelepen a guberáló családi vállalkozásban.
Ez is egy életcél, nem is akármilyen..
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 131
Hi!

Amit írsz, az nem nemjó, hanem nincs, vagy ha van is, nem funkcionál kellő mértékben...

Amit a drasztikus megoldásról írsz, az nem működhet, nem is értelek, hogy gondolod?

Hogy lehetne megoldani a problémákat? Állítom, hogy csak kendőzetlen nyíltsággal és társadalmi kontrollal! Annak pedig a maximális visszahívhatóság az egyik pillére!!!

Topic, ahol tennének? Forradalomszerű változásra ne számíts, arról ne is álmodj, azok kora leáldozott. Morálisan javulnia kellene a közéletnek, de erre nincs a népnek eszköze...

Előzmény: sman (130)
sman Creative Commons License 2000.09.06 0 0 130
Elnyomott!

Elolvastalak. Meg a linkjeidet is -)
Eddig jó. Illetve pont ez az, hogy nem jó ebben az országban az állampolgárok "érdekképviselete" az egyre diktatórikusabb kormánnyal szemben.
Olyan csoportot, esetleg topicot mondj nekem légy szíves, ahol nem csak beszélni hajlandóak róla az emberek, hanem -ha kell- drasztikus tettekkel vetnek véget egyesek kiskirályságának.
Az első 10 "választóktól kapott hatalmát" a választók érdekei ellen fordító "közméltóság" temetése után garantáltan átértékelődik a többiek fejében az emberi hallhatatlanság, mint politikai hatalommal járó -vélt- kiváltság.

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 129
Hi!

Statisztika és törvények kérdése... másrészt nem jó kérdés :-)

Mi belterjesebbek vagyunk, az amcsik viszont nem egy nemzet, sokan vannak és populációjuk nagyon vegyes, sokan mennek oda valamilyen identitással és vagy ottragadnak, vagy eljönnek. A keveredésnek sok pozizív és negatív hatása van... biológialag és szociológiailag. Ezt nehéz vagy lehetetlen követni, bizonyítani, de tényszerű... Ez megy egy ideje, pontosan amióta a teát a tengerbe öntötték :-)

A törvények jó ideje működnek náluk, nálunk viszont káosz van...

Kik okosabbak? Nem jó kérdés... Vannak okosak itt és ott is. Náluk régebben megy az fajta reklámhadjárat, ami nálunk épp csak elkezdődött, de nézd csak meg milyen erős hatással van a fiatalokra!

Mi vezérli ezt és mit vezérel ez? Igazából nem lehet mögé látni, de aza alapokat a pénz és a vele rendelkező csoportok jelentik. Elsődleges cél egyértelműen a tömegek megkötése és terelgetése a kasszák felé. Nézzetek el ide, olvashattok egy-két - talán - politikamentes gondolatot :-)

Egyfajta túlinformált világot eredményez a legtöbb embernél, nehéz, szinte lehetetlen kibújni alóla... Nézd csak meg most mi van: Te is most olyat olvasol, amire nem biztos, hogy szükséged van és lehet hogy írtál, írsz is majd, pedig nem biztos, hogy a Te szempontodból erre valóban szükséged volt, de ért egy hatás, s azt megválaszolod... valahogy...

Miniszterelnökök?

Német - fontos a múltból okulni; sokan sajnos előveszik nemsoká - a legrosszabb talán, mert még abban az időben tették fel, amikor a farkasok közt nem lehetett bárány... Nem hiteles, sőt kifejezetten gazember talán...
Antall - történész volt és vezető az szoc érában, abban az időben csendesen - vagy sunyin? - meghúzódott, morbid leszek talán, de lehet hogy tudta, hogy kevés ideje van, akár direkt is tették-tehették őt előre, s mikor kiderült, nem lemondott, hanem kihúzta!!! Hőst akartak fabrikálni belőle, vagy ő magából, ebből a szempontból mindegy, hogy tudta vagy sem, hogy beteg, mikor kiderült, le kellett volna lépnie, ha tisztességes az ország népével szemben, de nem tette...
Horn - borzasztó, kvázi moszkovita volt, nincs is mit mondani róla, ráadásul szembeköpte az országot a részegségével...
Orbán - Pökhendi, okos, képmutató, ...hát talán a legrosszabb eddig a szituácival is támogatva. Már kimutatta a foga fehérjét, elővette a vallást, ami mutatja hogy céltudatos, s mint ilyen a hatalommal párosulva gonosszá válhat... Nyomják hátulról külföldiek, s ez az ország szempontjából a lehető legrosszabb!!!

...szóval nem ők a döntők, hanem a mögöttük húzódó gazdasági erők, ezért fontosak, pontosabbak döntőek a csoportérdekek...!

Most akkor hogy is van? Sajnos káosz van, és túl sok idő telt el ahhoz, hogy a tíz éve megvolt lehetőség már talán elszaladt a magát magyarnak érző - nem mondó!!! - populáció előtt... Ebben a káoszban az olajügy kirívóan mutatja, hogy milyen keményen dolgoznak a háttérben, s ezért lenne fontos, hogy nyilvánosságra kerüljön minden, ami csak lehet!!! Hogy láthass Te is, én is, s ne csak gondoljunk valamit... ami nem valóság...

Ha őszinték lennének a "vezetőink", akkor nem lenne ilyen helyzet, de egyik csoport sem azért állt valahogy össze... Nézzetek csak be ide és ide, miért nem mennek ezek a topic-ok...

Előzmény: sman (128)
sman Creative Commons License 2000.09.06 0 0 128
Én még mindig nem értem, miért pártokban gondolkodtok, miért nem személyekben?
A pártok nem mások, mint azonos érdekcsoportba tartozó EMBEREK, ahol van 10 önálló (jó-rossz)gondolattal és ideologiával rendelkező vezéregér, és több ezer birka "párttag", akik szépen legelnek, és várják, hogy a bodri mikor ugatja őket körbe, mert az a legérdekesebb, és egyben egyetlen történés egész életükben.
És ha megdöglik a bodri, szétszéled a nyáj.... mint tudjuk.

Mert lehet, hogy az amerikaiak tényleg olyan hülyék, ahogy írjátok, de legalább arra képesek, hogy kiválasszák időről időre azt a legmegfelelőbb embert elnöküknek, akire rábízhatják az állam irányítását, hogy minden hülyeségük ellenére azután emberhez méltóan élhessenek.
Lehet, hogy Magyarországon túl kevesen vagyunk ahhoz, hogy találjunk végre egy egészséges, hozzáértő Miniszterelnököt? Mert nálunk egyik dilettáns személyiségzavaros korrupt értelmi fogyatékos követi a másikat ugyanezen a poszton.
Most akkor kik a hülyébbek? Az amerikaiak, vagy a magyarok?

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.05 0 0 127
Kedves Gyula!

Kicsit megnéztem miket írsz, kinek is álcázod email-címmel magad, s nagyon találónak tartom a nickedet: valóban hormon-problémáid lehetnek...

Pártpropagandát folytatok? Mégis, találd már ki azt is, hogy milyet, mert én nem bírom :-)))

Ugyan mondd már, az elöljáróid mi alapján mérnek meg, hogy fizetnek? Mi a megszámolt kulcsszó? Olvasni neked nem kell, vagy ők nem tudnak? Nagyon elbizakodottak a hozzászólásaid, túlontúl magabiztos vagy... Csak vigyázz, ha lépcsőn mész lefelé, nehogy elbotolj, különösen ha cimboráid maguk elé engednek...

Komcsi szemüveg? Hát valamilyen inkább neked kellne el :-)

De hogy idézzelek is: Miért baj az, ha "visszalépünk" a németek, az írek vagy az amerikaiak szintjére?

Amerikát emlegeted? Egy fogorvos egyszer azt mondta nekem, hogy az amcsik olyan hülyék, hogy ha két hétig az szólna a TV-ben, hogy fejtetőn állva hatásosabb a fogmosás, akkor a fél ország azt csinálná :-))) Hát Te is ilyen vagy egy kicsit? TV imákat is nézel?

Miért visszalépés? Pl. egyrészt nem szívesen élnék olyan Budapesten, mint amilyen Írországban - pedig milyen szép helyek is vannak arrafelé :-) -egy-két város, mikor a vallási fanatikusok egymást ölik, vagy pl. azért kedvesem, mert arrafelé már kifelé járnak abból, amibe most terelgetnek téged kis társaid és nagy elődjeik :-) A vallás leáldozóban van nyugaton, s ne a propagandát nézd, a balga tömeget, hanem az egyetemeket, ott hogy viszonyulnak hozzá... A hazai hit-pártiak - MDF, Fidesz, stb. - csak fel- és kihasználják a hittel élő embereket, hogy a szavazótáborukat összeszedhessék...

Ott is bakot lőttél kiskomám, ahol azt erőleteted a szavaimra, hogy Horn-ot - hormonális, mondjuk tudatalatti példaképedet :-) -, és a kisinaskája Németet én kedvelem :-))) Olvass csak utána, miket írtam eddig ide-oda, s azután támadj! Persze ha Ft-ra megy, megértelek :-)))

Milyen naív is vagy Te: a Fidesz rendkívül komoly törvényi munkát végzett a szervezett bűnözés visszaszorítására

Mármint úgy gondoltad, hogy Pintér kollégával az élen, barátocskám? Ha nem vagy a cimborája, ne kerülj a kezei közé, mert rövid úton egy másvilágon találod magad - már ha hiszel ilyesmiben :-)))

Tudatlan vagyok... Nos, biztos igazad van, s néha jobb is így, hidd el, de tudod egy statisztikát már csináltam egy fórumos kollégának arról, ki is emlegeti ezt a másikra és vajon miért, s érdekes módon el is hallgatott utána... Hát nincs még egyhez kedvem, így maradj meg hitedben :-)

Előzmény: Hormon Gyula (121)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.09.05 0 0 126
Hú, most kezdem kapisgálni, hogy melyik hívószóra pöccenhetett be az agyatok. Nem a "hazára"?

Ha igen, abban az esetben felhívnám a figyelmeteket, hogy a "nekem hazának csak Magyarország maradt" nem ugyanazt jelenti, mint a "Magyarország csak nekem maradt hazának" (vagy hasonlót).

Ha meg nem, akkor mi ez a nagy károgás itten?

Előzmény: wizes (125)
wizes Creative Commons License 2000.09.05 0 0 125
HormonGy!
Neked vallásod a hülyeség, vagy csak úgy élből vágod?
Nem szeretném ha kiszorítanál MagyarországBÓL!
PuPu belédtrafált!
Válts negyedikre és hangnemet is!
Vagy a stílus az ember? Nálad!
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.09.05 0 0 124
PuPum,

azon gondolkodtam, hogy elküldöm a büdös pikulába ezt a sejhajút, mert úgyis csak szórakozik velem. De aztán nem akartam durva lenni (most tiltották le Köpenicki Kapitányt is). Nem volt türelmem szellemeskedni. Így sikerült. :-((

Előzmény: PuPu (123)
PuPu Creative Commons License 2000.09.05 0 0 123
Gyulám, - romlik a színvonalad. Ennél azért jobb szoktál lenni!
És ha nicket váltasz, - figyelj a stílusra, mert árukodik.
Nem szeretném, ha így írnád alá:
Hormongyula returns...
:O)))
Előzmény: Hormon Gyula (121)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.09.05 0 0 122
Mivel Paranoiát már teljesen elfoglaltátok elnyomottal, nekem hazának csak Magyarország maradt.
Előzmény: sman (120)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.09.05 0 0 121
Kedves elnyomott,

nem az a baj, hogy nem értelek, hanem hogy túlzottan is átlátok rajtad: beteg agyrémeket huhogsz, vérgőzös pártpropagandát folytatsz. Csak rosszabb, ha ennek nem vagy tudatában.

Viszont te tényleg nem értetted, hogy hogyan céloztam a (szerencsésen megbukott) "csendes kampányra", és valószínűleg nem tudod, hogy a komcsik ereje a szavazóik fegyelmezettségében van. Ezzel nyertek már egyszer akkorát, és azután ennek ellenére veszítettek. Most is erre játszanak, nem törődve azzal, hogy a szélsőséges kispártoknak ez ugyanannyira kedvező. (Ráadásul a "szocik" által űzött hazárdjáték, a mérsékeltek hiteltelenítése szintén a szélsőségeket erősíti.)

Az tény, hogy az egyház erősödése nem vidámít fel, mert visszalépés akárhogy is nézzük...

Nem akárhogy, csak komcsi szemüvegen keresztül. Miért baj az, ha "visszalépünk" a németek, az írek vagy az amerikaiak szintjére?

Az első MDF-es többségű vegyes bagázs elcseszte alaposan az ország lehetőségeit azzal, hogy buta dzsentri jellegű, visszarendezésre vágyó történész majmokkal töltötte fel a döntéshozatal felső szintjét, megette a mindenáron való privatizáció, a működő tőke maszlagát, amik talán többe fognak kerülni a magyar populációnak, mint az előtte letöltött szocialista időszak! Miért? Mert nem lesz már magyar tulajdonú ez a szegény kis ország!!! A posztkomcsik is kedvet kaptak a vagyonhoz, nosza ki is használták a négy évet, klassz ez aprivatizáció is, jutott abból is, hiszen az első négy evben is tették a háttérben a dolgukat... Mára mi maradt???

Ezt így teljességében idéztem, mert annyira aberrált világképet mutat, hogy megnyugtató, ha ilyenekkel ellentétes oldalra kerülök. Pont hogy Horn gyorsította fel és ő erőltette a készpénzes privatizációt (persze csak azután, hogy előtte a HungarHotelst elcseszve majdnem leültette a gazdaságot). Meg hát az MDF előtt ugye ott volt Németh Tenor Miklós példaképed, aki mintha igencsak nagy (spontán)privatizátor hírében állna. De te maradj meg ebben a hülyeségedben, mert így nem túl komplex a világ.

Ennyi elég is, de akkár a kérdés: mit is tett ez a drága fiatal demokrata társaság a két év alatt érdemben? Mit is tett a bűnözés ellen, mert ez a topic egy ilyen üggyel indított? Hogy nincs meg a jogi háttér? Mi nincs még meg? A SZÁNDÉK!!!

Az MSZP megvétózta a saját maguk által előkészített törvényt, amivel az ügyészséget a kormány alá rendelték volna. Ezzel - és a ballib további parlamenti ellenállásával - dacolva a Fidesz rendkívül komoly törvényi munkát végzett a szervezett bűnözés visszaszorítására. Javaslom, hogy nézd meg az Országgyűlés honlapját vagy a Kerszöv jogszabálygyűjteményét. Amiket írsz itt, megint csak üres, ostoba fröcsögés, teljes tudatlanságodnak lelepleződése.

Hormon

Előzmény: Törölt nick (119)
sman Creative Commons License 2000.09.05 0 0 120
Hormon Gyula!
szépeket írsz az országodról. Melyik országban is élsz, és melyik a hazád? Mert ez teljesen kimaradt a beszámolódból.
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.04 0 0 119
Jajj, ne ijesztgess... :-)

Azt hiszem nem értesz, de nem gond :-) Nem ez a gond! Veled pl. az, hogy bedőlsz propagandának, ami érthető, az ember fia-borja miért ne vágyna a jóra?

Mi is a gond mégis, másképp, s nem csak Veled?

Az, hogy nem hozzáértők művelik a politikát, s túl sok köztük a korrupt gazember. Az előbbi még orvosolható az idővel, ezze-azzal érlelődő tapasztalattal, de az utóbbi már nem, így ez a nagyobbik baj!

Az elsőhöz: a fideszesek kicsik voltak, kevesen a rendszerváltás idején, nem nőltek még meg hornocska idejére, de a két időszak alatt - ahogy Te is írtad - az embereknek elveszett a bizalma a politikai csőcselékben, ezért a harmadik időszakra a választóknak csaka fidesz maradt... Ehhez társult a régi eszmékhez húzódó kisgazdákat támogató réteg, és megvan a koalíció. Ennyi és nem több.

A posztkomcsik érték el a tömegek kiábrándításával? Hát nem, szerintem az történt kb. amit leírtam, s ha elemzed a választók részvételi arányát, ez igazolható is...

Most viszont a kiábrándításra játszanak? Egyszer már bejött, egy periódusra vissza is kerültek, s láthatod, hogy most még valami európaisági eszmével is próbálkoznak, csak hát Hornot tették hiteles embernek, aki - remélem - nem az...

Gyűlölöm az ezeréves államiságot? Ezt meg honnan veszed? Látod Te dőltél be a propagandának!

Az tény, hogy az egyház erősödése nem vidámít fel, mert visszalépés akárhogy is nézzük... No de mi is van emögött...?

Az első MDF-es többségű vegyes bagázs elcseszte alaposan az ország lehetőségeit azzal, hogy buta dzsentri jellegű, visszarendezésre vágyó történész majmokkal töltötte fel a döntéshozatal felső szintjét, megette a mindenáron való privatizáció, a működő tőke maszlagát, amik talán többe fognak kerülni a magyar populációnak, mint az előtte letöltött szocialista időszak! Miért? Mert nem lesz már magyar tulajdonú ez a szegény kis ország!!! A posztkomcsik is kedvet kaptak a vagyonhoz, nosza ki is használták a négy évet, klassz ez aprivatizáció is, jutott abból is, hiszen az első négy evben is tették a háttérben a dolgukat... Mára mi maradt???

No de vissza a here papokhoz: durva vagyok ugye? Jó, legyen egy kis mea culpa,... talán durva voltam, de kicsit belém jön az indulat, amikor a lelkek gazdái politizálnak!!! Nekik nem ez a dolguk, de mégis ezt teszik!!! Vajon miért?

A Fidesz miért lett vajon oly nagyon keresztény? Láttad Te, vagy bárki más a fiatal OVi-t templomozni? Vagy a többieket? Vajon miért változtak?

Mert rájöttek a nagy eszükkel, hogy az első periódusban kiábrándultak az hívő érzelmű emberek a hívő oártokban, tehát szavazatot lehet nyerni! Rajta, karoljuk fel a papocskákat... Milyen jó hatni a nemzeti érzelmekre, a korona, István, a maradványai, a koronája... Nem számít, hogy mit bojgatnak meg vele, még egy kicsit a nyugati támogatóknak is sok volt a koronás cirkusz, de mit számít, ha jönnek a szavazók???

Ennyi elég is, de akkár a kérdés: mit is tett ez a drága fiatal demokrata társaság a két év alatt érdemben? Mit is tett a bűnözés ellen, mert ez a topic egy ilyen üggyel indított? Hogy nincs meg a jogi háttér? Mi nincs még meg? A SZÁNDÉK!!!

... legyen no vége most, nagyon hosszú voltam, bocsika mindenkitől, de a hormonjaim...

Előzmény: Hormon Gyula (118)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.09.04 0 0 118
Nem volt elég. Magyarország nem az a jogállam, ahol a nyomozást és a bírósági tárgyalások összes szintjét megjárja egy ügy két év alatt. (Nem is biztos, hogy van egyáltalán ilyen jogállam.) Hiába gyűlölöd az ezeréves államiságot, sajnos ide születtél, és itt a többség meg akarta ünnepelni.

Már egyszer mondom, hogy nagyon is össze lehet hasonlítani a jelenlegi és a legutóbbi kormányt, és egyértelműen a mostani a tisztább. Olcsó, primitív és kétségbeesett kommunista propaganda, hogy "ezek se különbek". Az alacsony választási részvételre játszanak a komcsi ideológusok, azzal sem törődve, hogy ezzel a szélsőségeket erősítik.

Egyébként csak gyermetegen blöffölgetsz bele a nagyvilágba, nem sokáig foglak már komolyan venni.

Előzmény: Törölt nick (115)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.09.04 0 0 117
Semmilyen alapon. Csak javaslok egy megoldást. Szomorúan, de tudomásul fogom venni, hogy el kellett menekülnöd.
Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.04 0 0 116
...valóban hormon gondjaid lehetnek... Milyen alapon küldesz te bárkit is innnen el?
Előzmény: Hormon Gyula (114)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.04 0 0 115
Ez valóban érdemi válasz volt... S komolyan úgy gondolod, hogy két év nem volt elég ahhoz, hogy kiderüljön Princz, Tasnádi, Tocsik mit követtek el??? Mármint két fideszes év??? Akkor miért élnek, mint hal a vízben? Nem gondolod, hogy a tüzijáték esetleg nekik is szólt?

...naívan védesz olyanokat, akik ugyanúgy kihasználnak, mint elődeik... Egyik sem jobb, azon az érdemi listán, s még azt sem lehet most megmondani, melyik a kevésbé rossz :-(((

Előzmény: Hormon Gyula (113)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.09.03 0 0 114
Ha ennyire szarul érzed itt magad, csak azt tudom javasolni, amit (103)-ban smannak. Menekülj át Szerbiába. Itt ugyanis az elkövetkező időkben - szerencsére - radikális változás nem várható.

Olyanokat védek, akiknél - egyelőre - csak rosszabbak jöhetnének.

Előzmény: Törölt nick (111)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.09.03 0 0 113
A "jobban" valamiféle fokozatot jelöl. Most jobban érzem magam. Részben azért, mert úgy látom, hogy a "hatalmasok" kevesebbet lopnak. De ennek a tolvajlásnak csak egy része az effektíve tőlem elvett pénz. A másik - ami talán még fontosabb -, a példamutatás. A komcsik arcátlan szemétségükkel direkte bátorították a szabadrablást és az erkölcstelenséget. Princz, Tasnádi és társaik (nem is beszélve a "naés?"-ekről) érinthetetlensége az emberek elé a bűnözést, mint perspektivikus életpályát állította. (Ezért érzem bűnösnek Simicskát is, még ha nagyságrendekkel kevesebb is terheli a lelkét, mint a mátéknak.)
Előzmény: Törölt nick (112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!