Citrom dugványok (limoncella ?), 2 - 4 db, ez évi dugványozás, még kb. 1 hónap és megerősödnek. (8. kép) (Egy kis baki a képek sorrendjében.)
Ananász rozetta gyökereztetés, idei, 2 db, még kb. 1 hónap a megerősödésükig.
Fügekaktusz (valószínűleg Opuntia ficus-indica) 1 db és hajtások jövő tavasszal. (4. kép)
Földieper (szamóca) palánták (a fajtákat már sajnos nem tudom, kicsit összekeveredtek a kertecskémben). (Csere nélkül, ajándékba is szívesen adok.)
Szobanövények:
Hibiszkusz idei dugványok, 2 db (A 5. képen az anyanövény egy virágja.)
Monstera deliciosa (könnyező pálma, filodendron)
Amarillisz hagymák (2 – 6 cm átmérőjűek). A kisebbeket természetesen ajándékba adom. (6. kép)
Scindapsus, (Márványos) szobai futóka, márványos szobalián (kora tavasszal érdemes gyökereztetni), és bíbor pletyka (7. kép)
Amit kérnék:
Törpe banán, füge, káki, földi cseresznye.
Kumkvát, narancs, pomelo, manadrin stb. (oltási lehetőség a magoncaimra)
Télálló fügekaktusz (Opuntia humifusa, Opuntia phaecantha)
Más fajta szobai hibiszkusz és amarillisz.
Természetesen más csere is számításba jöhet. (Nekem hirtelen ezek jutottak eszembe.)
Az esetleges csere lebonyolítása érdekében jó tudnotok, hogy Budaörsön lakom, Budán dolgozom, és gyakran járunk Tatabánya, Oroszlány és Füzesabony irányába.
piros sinü,vagy bordo szinü liliomot szeretnék. tudnák érte adni kék iringo gyökeres hajtásokat és magokat.büdöske magokat,és dália magokat.és bármilyen csere érdekel
Egy kódért több mintát is adhatok!Ajánlatokat várom!
Arckrémek: Nivea új aqva sensation krém, 24 órás hidratálás a bőrnek Vichy Myokine erős ráncfeltöltő krém Vichy Thermal Fix 2 nedvességmegtartó, pótló krám Loreal ÚJ revitalift double lifting két részből összetevődő feszesítő krém Loreal ÚJ Kollagén ráncfeltöltő intenzív ránccsökkentő krém, kollagén injekció hatásával Garnier Új Ultra lift ránctalanító, bőrfeszesítő szemránckrém Garnier Új Ultra lift ránctalanító, bőrfeszesítő éjszakai krém Garnier Új Ultra lift ránctalanító, bőrfeszesítő nappali krém
Arctisztító: Nivea Young Új mélytisztító zselé radírozó és pórustisztító gyöngyökkel
Testápoló: Garnier Új Intenzív feszesítő testápoló gyümölcseszenciával feszességét vesztett bőrre Vichy Új Physio 5.5 hidratáló krém az egész család számára akár nagyon érzékeny bőrre is!Mindenféle szinezék, alkoholmentes.
Samponok: Elséve legújabb sampona amit Phenelope Cruzzal reklámoz a nyári napsütés által megviselt hajra, újra építő sampon Sunsilk göndör/hullámos hajra Aloéval 3 db Nivea Sampon hullámos és göndör hajra, kihangsúlyozza a göndör fürtöket + külön balzsam Avon dúsító Volume és texture sampon londa color emotion balzsam
Akkor holnap fél 6-kor talcsizunk a Örsi BKV-gomba körül. A másik csere nem irt vissza, de majdcsak valamikor ök is jönnek. A növény a kezemben lesz arról megismersz.
Holnap, holnapután nekem is jó, én hozzád és a többiekhez igazodom (látom, a trópusi topicban is találkát egyeztettek). Hozok 6 magoncot, remélem elég lesz :)
Az Örs vezér tér nekem is jó. Ott kell majd találkoznom másokkal ugyancsak cserére, szintén 5-6 körül. Holnap vagy holnapután jó is lenne, de megvárom hogy a másik csere viszaírjon, hátha egy napon lehet lebonyolítani.
Csemetéből minél több kéne, nem tudom te mennyire gondoltál. 5-6 db biztos kéne.
Nekem bárhol jó a városban, de a legjobb lenne az Örs vezér tér környékén, vagy a Stadionoknál vagy a Bosnyák téren, szóval a XIV. kerületben, este öt után sötétedésig. Hány magoncot hozzak? Bocsi a kései válaszért.
Azt hittem sarjak. Van par magoncom, eleg gagyik... Marmint ahogy nonek. De gyokerrol legalabb kihajtottak, pedig azt hittem, mar nem fognak. Amugy elvileg glauca meg baccata, a tobbi elfagyott...
Ja igen a jukkák! Mindenféle hibrid. Van bennük flaccida, meg filamentosa, esetleg concava, meg glauca. Nem lehet tudni. Egy-kettőt kiültettem már, majd várom az eredményt tavaszra. Egy-két éves magoncok.
Es a Yucca? Milyenek? Esetleg Eucalyptusra nalam is benevezhetsz.:) Nekem gunnii ssp. Archerii-m van, ami elvileg -18, -20-ig jo. Egyelore 10cm.:) De ez majd tavasszal lesz esetleg esedekes.
Hazai trachy-magonc?? Még mi nem kéne : D. Ha hazait akarsz, akkor menj a Füvészkertbe, ott van. Ami nekem van az Phoenix canariensis magonc, agavéből az americana és a csíkos változat van.