Remélem, nem kell majd nyomozni a híreket.
Bár engem személy szerint jobban érdekelne egy-két világsztár, mint mondjuk Lengyel Feri.
Ettől függetlenül, szurkolok Nekik, megérdemelnék, hogy főtáblára kerüljenek.
Te tudod.
Nekem úgy tűnt, hogy most kereskedelmi tévéadóstul sincs akkora őrület, mint anno.
Pedig akkor még jószerivel csak az MTV nyomta.
Viszont, ha így érzed, az jó, mert legalább ezt nem varják a nyakunkba.
Kölyök Bill
Arra gondolok, hogy soxor a FRADI szurkerek hibájaként rójják fel más együttesek rajongói, hogy egy szar FRADI-meccsről 2 oldalas cikk jelenik meg, míg az esetleg csúcsszuper más csapatok által játszott derbi éppen csak belefér a másnapi újságba.
Vagy: hülyére cikkezte annak idején magát a Sport, amikor a BL-ben játszottunk, hogy pl:..." Simon Tibor nagyot ásítva ébredt fel a Real elleni meccs napján", meghogy "Vincze Ottó csíkos alsógatyája hozott szerencsét a Grasshoppers ellen".
Emelett, alig lehetett most olvasni a Dunaferr felkészüléséről, ami egy újvárosi drukkert biztosan rosszul érintett. Pláne úgy, hogy közben a TV gyakran főműsoridőben mutogatja Józsi bácsit, ahogy épp FRADI-ügyekben intézkedik.
Na, erről nem a FRADI-szurkolók tehetnek, tehát nem ebben a fórumban kéne Bennünket anyázni ezért, hanem mondjuk a TV2 fórumban kéne követelni a "Mindennapi Újpestünk, Kispestünk, ETO-nk (kívánatos csapat neve beilleszthető)" c. műsor elindítását.
Arra gondolok, hogy a nem FRADI-szurkereket gyakran bántja az, hogy ajnározzák a FRADIT, sokkal nagyobb teret adnak Neki, játékosainak, vezetőinek a médiákban.
Szerintem erről legkevésbé a FERENCVÁROS rajongói tehetnek.
Kivétel persze a FRADI-érzelmű műsorigazgatókat, vagy éppen főszerkesztőket.
Tehát: nem pénzért veszik meg a híreket, hanem ráharapnak a FRADIval kapcsolatos történésekre.
"A mai media fujja a lufikat. Nem lehet elmondani, hogy elegge partatlanok es van egy olyan erzesem, hogy nem is lesznek azok. Ezt el kell viselnunk es ez ellen nem tehetunk semmit. "
És erről miért én FRADISTA tehetek?
A média azt adja el , amit megvesznek.
A FRADIT, a Róla szóló sztorikat megveszik, a Duneferr-ét pl. majd akkor fogják, ha BL-t nyernek.
Erről nem a szurkolók tehetnek.
"Könnyű neked, mert te kétfelé szurkolsz két kulaccsal, mi Fradisták meg csak egy felé. "
Na ezaz! Masok nem szurkolhatnak egy fele, csak a Fradistak mi? Csak ok leteznek, mi? A tobbi meg semmi. Csak tudnam, hogy akkor ki a fenevel jatszotok meccseket ha csak a Fradi letezik.
Kedves Zoldek!
Ahogy elnezem ez a topic is azert szuletett, mert egy ember megelegelte a Fradi koruli hercehurcat es propagandat. A Fradi sziv lehet hogy letezett, de ma mar csak egy jo kis reklamszlogen lett belole. Ezt csinalta a kapitalizmus. IJ. A hangulatot meg az valtja ki belolem is, hogy -neadjisten- megveszek egy sportujsagot (tortenetSN az NS-t) a felkeszulesi ido alatt, es mit kell latnom? Az egyik oldal 3/4-e Fradival foglalkozik, az also negyede az Ujpesttel a masik oldalon 1 oldalra osszesuritve az osszes tobbi. Pedig en is ugyanannyit fizettem azert a rohadt ujsagert mint barmelyikotok. Legfokeppen ennek is koszonhetitek, hogy az osszes tobbi klub szurkoloi egyenesen utalnak titeket!
Ami a nezo szamot illeti: Az egy merce amivel meg lehet nezni egy csapat utani erdeklodest es ezert nem lehet figyelmen kivul hagyni.
Amugy az Ujpestiek sem panaszkodhatnak olyan nagyon, mert meg ok is jobb helyzetben vannak mint barmelyik videki klub. Mi 'videkiek' csak akkor kerulunk kozeppontban, ha vagy megszununk, vagy csod fenyeget, vagy leszoptunk valami Pesti csapattol. Ellenkezo esetben... Erre a legjobb pelda ami az utobbi ket forduloban volt:
VIDI-UTE 1-4 Ha emlekezetem nem csal az UTE kapusa 8 pontot kapott a meccsen nyujtott teljesitmenyeert...
kovetkezo fordulo:
ZTE-VIDI 1-3 Milinte kapusunk kapott 6-ot. Kerdem en: Mivel nyujtott tobbet Biro? Arrol nem is beszelve, hogy joval kevesebbett kellett vedenie mint Milintenek az egerszeg ellen.
Arrol meg nem is szoltam, hogy az utobbi meccsunk kapott kemeny 3 !! -as ertekelest!
Lehet dobalozni, hogy irigykedek. Igen. Irigykedek, mert minket nagyivben leszarnak, nem tolnak belenk rakat penzt a koltsegvetesbol es igy nem jut penz jo jatekosokra. Azt mondom: oruljetek, hogy nektek nem ilyen mostoha korulmenyek kozott kell latnotok a csapatotokat!
Egyszoval. A mai media fujja a lufikat. Nem lehet elmondani, hogy elegge partatlanok es van egy olyan erzesem, hogy nem is lesznek azok. Ezt el kell viselnunk es ez ellen nem tehetunk semmit.
Belátom valóban f@sz módon neveztem el a topicot,de előtte olvastam a Csank nyilatkozatát a Kispest elleni meccs után ,és kicsit elborult az agyam!
Elsősorban az NS és a Crazy Jenő túlzottan fradiorientált Fradi szives megnyilvánulásaival telt be a pohár /na meg a Csankéval/.Azt hozzá kell tennem véleményem szerint a Fradi sziv a BL-ben menetelő FTC játékosokban doboghatott igazán, de az utóbbi évek FTC játékosaira ez nem jellemző!
Mivel nem vagyok fradista, ezért vetettem fel a kérdést hogy TI mire gondoltok .Jöttek korrekt válaszok és kevésbé korrektek valamint jöttek izmozó emilek .Ez utóbbi nem a témához kapcsolódott.A Fradi mindíg is foglalkoztatta és foglalkoztatni fogja a közvéleményt, kit azért mert szereti kit azért mert nem szereti!
Ezért szerintem nem kell anyázni!
Én sem mentem köpködni a Fradi topicba!
/Sorry, egy helyen elb**tam a dőlt betűket. Azért ennek ellenére remélem, kivehető a többieknek./
Árpa!
Kétféle.
A fő helyen.
Azt már ne firtassuk, hogy ,,nevedből" ítélve te egy csapat ellen vagy, mintsem egy klub szimpatizánsa.
Dehát ez mindenki előtt világos.
Ugyan megfogadtam, hogy nem állok le veled köpködő szinted miatt, ezeket nem hagyhatom nyitva:
elvakultság:
"...Egy öngóllal ment pontot a csapatnak távolról sem nevezhető, szóban forgó hazai klub..."
No comment.....
Tavaly hasonlóan indult minden, aztán MÖGÖTTÜNK HÁNY HELLYEL kötöttetek ki?
Mondanám, hogy egy ominózus Dunaferr-meccsel lényegében tönkrement számunkra az idény, de téged ismerve félve mondok észérvet, az ismert okok miatt.
Továbbá mindösszesen úgy tudom, végérvényben 2-4 pont különbséggel zártuk egymás közt az idényt, noha játékosaink - bár ezt soha nem fogom megérteni - könnyed játszadozásnak vették a lényegében tét nélküli további fordulókat. Természetesen a Deutsch galád beavatkozását /ti. pontlevonását, megvárva, mikorra kialakultak a csoportok/ figyelmen kívül hagyva, ami miatt fél éven át nem járhatunk egymás elleni derbikre.
Nézzed vissza, hogy, attól a megel?z? naptól kezdve, amikor is elmaradt a Dunaröff elleni meccsünk (BL
el?selejtez? miatt), a Nemzeti Sportban 8 egymást követ? napon (péntekt?l-péntekig) 3 cikk jelent meg a
FERENCVÁROSRÓL (ebben nem csak a focicsapat van benne)
Ehhez sem kell azt hiszem magyarázat.........
Valóban nem kell magyarázat, ha ez tényleg így van. Ám ez egy kiragadott példa, hiszen ha a többi hetet nézzük, lényegében visszaáll a megszokott kerékvágás, értékrend! Herczeg eddigi öt góljáról hol is olvashattunk?
"...Közhangulatot, közízlést igyekeznek irányítani, ám aki benne él a valóságban, legyintve elhatárolja magát ezen
lufiktól..."
Ne haragudj már, de kire gondolsz? Vagy csak úgy beszélsz ész nélkül, mert jól hangzik?
Ilyet a régi kommunista vezet?k beszédeiben lehetett hallani!
Ez gyenge volt. Tudod, másokkal ellentétben nem szokásom hangzatos, semmitmondó, sértő és alaptalan kifejezéseket tenni. Arra kérlek, most próbáld kimondani erre, hogy mindennemű alapot nélkülöz.
"...mi áll valójában emögött a felpumpált egyesület mögött..."
Melyik egyesület nem felpumpált? A tiétek?
Ma a világon nagyon kevés azon labdarúgó egyesületek száma, amik teljesen önállóan megtudnának állni!
Nyugati országonként 2-3 csapat! Ez megint tény!
Olyan ez mint a tömegközlekedés, hogy hiába lesznek a jegyárak iszonyú drágák, a teljes m?ködést akkor sem
fedezik a bevételek.
Tömegközlekedés: így van. Én soraimmal az előzmények ismeretében arra próbáltam utalni, hogy mind média, mind egyéb részről történő pumpálás. Ez - az általad említettekkel egyetemben - ugyancsak tény.
No hát ez a legszebb:
"... Esetünkben nem, milyenjóegyetmostbelénkrúgni"-elv érvényesül, hiszen hellyel-közzel második éve csalja a
focit a Ferencváros, mégis kinyitod a csapot, és ömlik a Fradi, Fradi, Fradi!
Közelítsük meg témánkat szurkolói oldalról. Gyönyörűen, már-már meghatóan hangzik, hogy meló, suli, család,
távolság, pénz, ido, etc. Úgy gondolom, aki +18, magát zöldnek mondó fiatalember csak a tv-ből látta az Üllői utat,
az nem több üres divatdrukkernél, olyannál, akit a zöldorientált média irányított tévútra!... "
Ezeknek a mondatoknak nincsen értelmük. Te találod ki ezeket a gondolatokat, úgy beszélsz, mint azok a zsidók,
akik mindig-minden mögött ellenséget, üldöztetést, elnyomást, és fajüldözést látnak.
Állandóan védekeznek és vádaskodnak!
Teljes az "összefüggéstelenséged".......
Árpád! Úgy érzem, ezt inkább magad nem akarod érteni. Te elfogadnád egy olyan haverodat, akivel gyerekkorod óta barátkozol, ő váltig állítja, hogy kedveli a csapatot, jár meccsekre. Mígnem elérkezik az a pillanat, amikor úgy döntesz, barátságotok jeléül elhívod az Üllőire. És ő csak annyit mond a szemedbe: jobb nekem az tv-n keresztül. Nos? Akkor javaslom, gondold át mégegyszer / már ha ezt elvárhatom tőled/.
"Talán a közelmúltban az volt a legnevetségesebb, mikor pályájukon, ha jól emlékszem, UEFA főtábla-odavágón,
az AEK Athén volt az ellenfél, és megjelent, írd és mondd, 9000 fan! Akkor hogy is van az a 60%?... "
Honnét veszed ezt a számot?
Emlékeimből.
De még ha igaz is lenne, szerinted csak az Fradista aki kinn van a meccsen?
Valamelyik lila agyú hozzászólásában azt olvastam, hogy az on-lila pletykacsatin milyen sok külföldön él? lila
érzelm? közeledik egymáshoz.
Akkor aki kinn él és nem jár a csapat meccseire az nem drukker?
Nevetséges!
Szabolcsban, ha nincs pénze a felutazásra meg jegyre, akkor már a nyomorult nem drukker?
Szerinted ma Magyarországon a válogatottnak csak 5000 drukkere van?
Látod milyen baromságot beszélsz?
Az pusztán a te elvont logikád eredménye, hogy mindezt a külföldön élő fanoktól kértem számon. Te belemagyarázod a sorok közé a neked tetszőt, aztán büszkén állítod, hogy mekkora baromságot is beszélek! Holott részemről szó nem esett az országhatáron túl maradottakról, még utalás szintjén sem. Arról az általad felhozott Szabolcsban élőről sem várom el, hogy ott legyen a helyszínen, mindössze azt próbáltam érzékeltetni, hogy hol volt az "országos Fradi-tábor" erről a mérkőzésről, mely lényegében csúcspontja a bajnoki szereplésnek. Mariska néni is elmegy a kulturális kiállításra, melyre egész évben készült a férjével, feltéve ha ideje és pénze engedi. Ha országszerte sok ilyen Mariska nénit képzelünk el, már nem is olyan képtelen az állításom. És akkor még egy dolog: a fővárosi ,,Mariska nénik" merre jártak??? Abból a kétmillióból.
Alattomosság-ügyben: ezt látom nem tudtad kihagyni, de ez már annyira nem illene ehhez az asztalhoz, hogy ezt nem boncolgatnám. Félre ne értsd, bárhol, bármikor megtárgyalom veled. Csak nem itt, nem most, és ha megbocsájtod apám: valamivel higgadtabb, belátóbb stílusban.
"...Végezetül kézisek, vízilabdások: tisztelem eredményeiket,de ugyan ezen két szakosztály mivel ,,előkelőbb"
rangú az xxx város kosarasaitól, azoktól, akiket legyőzni otthonában óriási fegyvertény, még Európa
élcsapatainak is?!..."
Ide azt hiszem neked kellene konkrétumokat felsorolni.
Szándékosan nem tettem, mert tartottam sorstársaidtól, akik annyit tudtak volna kivenni a mondandómból, hogy hűha, akkor a Viola kosarasai, íme, előttünk az etalon. De mivel megkértél rá, röviden. A MiZo-PVSK női kosárlabda-csapata ugyebár hazánkban a '90-es évek legeredményesebb együttese. Sorban fényes sikereket értek el, sok-sok ember buzdítása, szimpátiája mellett. Utóbb veretlenül nyerték a magyar bajnokságot, 30-0-ás veretlenségi sorozattal, amit a fináléban ezt egy hasonlóan szép sikereket elérő Sopronnal szemben őriztek meg. Egy nagyszerű edzővel az oldalukon elérték azt, hogy a csapat a nemzetközi mérkőzéseken megtöltse a sportcsarnokot, varázslatos hangulatot varázsolva /megesett, 6000 ember is buzdította ezen sorozat alatt a lányokat/. Mára az egyik favoritok a sorozatban, ha az élegyesületek közül meghallják a csapat nevét, nem egy helyen elismeréssel beszélnek mind a játékosokról, mind a közönségről.
Remélem Árpi, ez a stílus a mértékadó, nem kívánom, hogy a hozzászólás elején írt mondat lépjen életbe.
Tévednem kellett.
Emberi dolog.
Anélkül, hogy választ vernék alsóbbrendű társatoktól: ugyan mit zavarja őt ez addig a pontig, amíg ez egy ponton nem sértő rá, avagy a csapatára nézve????
Hogy jön ez a szánalmas vagdalkozás a témához????
Netán kényes dolog számára a felsorakoztatott ÉRVEK, és ezt fröcsögés útján próbálja levezetni?...
Ha ez így van, komoly szellemi válságon mehet keresztül.
Annyit tud mondani: köcsög.
Ennyi fér ki nevetségesre sikerült társatok kis száján.
Azért remélem, ilyenkor jól érzi magát. Ennyi öröme legyen az életben a taknyos kölyöknek.
Részemről végeztem, én nem köpködni jöttem ide. Ám voltak, kik erre kényszerítettek...
viola, te nagyon köcsög vagy.
Kétszínű barom, egyik helyen hajrá lilákat, a másikon pedig hajrá pécset írsz.
Imádom amikor azzal a begyepesedett fejeddel, csak forrsz az idegességtől. Csak már robbannál fel.
Elcsépelt dolog, hogy azért veszik a lapot, mert ott a Fradika, -címer, stb. Véleményem szerint legyen korrekt a köztájékoztatás, ugyanazon értékű eseményekről ugyanazon terjedelemben jelenjenek meg írások. Vagy külföldön tudsz példát mondani olyan sajtóorgánumról, melyben egy csapattal kiemelten foglalkoznak, olyan klubbal, mely lényegében /értsd, jelenlegi helyzetében/ semmiben nem különbözik a többi élegyesülettől? Lehet külön számotokra kiadott lapot értékesíteni, senki nem tiltja meg. Abban aztán annyit olvashatnátok kedvenc klubotokról, amennyi belefér.
Miért zöldorientált a média?
Mivel a lapok úgy tudják eladni legjobban termékeiket, ha a legnagyobb célcsoportot célozzák meg. Ez pedig mi vagyunk. Micsoda pech számodra ez.
Mit nyalok, te nagyon idióta?
MIT?...
Hogy lehet egy ember ennyire elsötétült?
Olvasd már vissza tökéleteském, kinek, kiknek szólt az az ominózus kifejezés! Tisztán magadat minősíted, hogy ennyit tudtál kipréselni mindebből, hogy "aviolaésamegyeriút"!
Ne is haragudj, máskor jobban tennéd, ha ilyenkor nem szólalnál meg!
Szégyelld magad! Ha egyáltalán maradt ennyi önkritikád!
te beszélsz divatdrukkerségről, aki egyszer a pécs, máskor az újpest seggét nyalja.
Ide nyalunk, oda nyalunk. Nevetséges vagy.
viola módra, hányszor voltál a megyerin?