Sajnos még nincs jegyem. A legutóbbira a helyszínen sikerült kapnom. Ha más nem belógok,mint régen a Fradimeccsekre :-))
Egyébként elég sokáig nem látogatott ide senki a topikra. Most is csak véletlenül kukkantottam ide.Tudom, neheten indul be egy elhagyatott fórum,pedig biztos tudnánk miről beszélni.
A Santo Spirito Projekt még nem került szóba. Mi a véleményetek róla? Én a 2 filmet egyszer végig pötgettem, soha többet nem fogom. A filmzene lemezeket viszont nagyon szeretem. Végre kicsit kikacsint velük a bluesból. A sorlemezt az új, bluesos korszakából talán a leggyengébbnek érzem. Meg sem közelíti a személyes kedvencemet, a Blue Jukeboxot, vagy a Blue Guitarsból összeállított két lemezes válogatást. Úgy érzem, sajnos kezd kifáradni, nem talál a stílusban zeneileg és különösen szövegekben új témákat. Ezért talán okos döntés lenne, ha következőkben folytatná a kirándulást kicsit más stílusok felé. Ahogy tette azt a mediterrán és flamenco elemek beépítésével a filmek zenéjében.
Én voltam már Santanán,Dire Straitsen,Al di Meolan stb,de ehhez fogható varázslatos élményben még nem volt részem. Bárcsak élőben koncerteken keresztül követhettem volna a pályafutását,amely a Road to hell előtt is zseniális volt. Én csak attól kezdve ismerem,de bepótoltam és mára már letöltöttem az egész életművét. Nekem jelenleg Ő a number one,pedig nem akármilyen zenéken nőttem fel. Szóval üdv nektek Chris Rea fanok.
Sziasztok. Jó helyen járok ? Long is the time,hard is the road,but I hope This is not the road to hell,instead to Heaven,where Josefin Sing a song of love to me in a Blue Cafe.
én speciel azt se értem, hogy enyhén dobott volna a hangulaton ha legalább 1 számot unplugged játszik el egy szál gitárral, nem tudom ez miért nem jut eszükbe...
a koncert pfff megagiga qrva jó volt, igazából nekem tökmindegy milyen számokat játszik, élőben is óriási hatással van rám mindig, és akárhányszor jön elmegyek majd a koncertjére:)
a setlist az volt amit tegnap belinkeltem, de nekem a "Come So Far, Yet Still Got So Far To Go" tetszett a legjobban, meg az össze többi is..
ja és a Josephine is jó volt nagyon, bár 2éve mikor mandolinnal eljátszotta, attól kiment a hajam rendesen..
Írjátok, hogy valaki lehet, azért nem jött el, mert volt már korábban.
Én meg úgy vagyok vele, hogy erre még egyszer elmennék, mert az élmény valami leírhatatlan volt. Sokkal ütősebb volt szerintem, mint 2 éve. A szólók brutálisak voltak, és látszott, hogy élvezi, amit csinál! Két éve nálam a Looking for the summer volt a koncert csúcsa, itt talán a Stony Road, bár igazából nehéz bármelyiket is kiemelni.
A Julia nagyon jó volt ebben az áthangszerelt változatban.
Végül sajnos nem voltam (nem is terveztem, mert én a blues és nem a rock számait kedvelem és úgy tűnt, ezúttal "csak" a sláger vonulat fog szerepelni), de pár éve Bécsben igen és egészen nagy az átfedés, ha a lenti set-list igaz. Attól még bánom...
Régen még talán a Friderikusz showban volt egyszer Rea, ahol a Julia-t énekelte, nagyon régen volt már.
a legjobban az Öreg lábmunkája tetszett:)) az valami zseniális volt. le a kalappal előtte, hogy végignyomta szünet nélkül a másfél órát. az még jobban tetszett, hogy ezt Casey gyereket odaengedte "előzenekarnak" a mikrofonhoz, nem volt rossz, sőt. a sapkás fekete csávó az nagy arc lehet....
amivel szerintem egy kicsit elrontották, hogy nem jöttek vissza 2x, úgy látszik nem tudják az itteni szokásokat....
szólni nagyon jól szólt, a színpadkép is rendben volt.
amit nem értek: ha a still so far...egy összegző album, akkor miért nem egy best of koncert volt? nem mintha a blues nem lett volna annyira jó.
lehet az a baj, hogy túl sok slágert írt Rea bácsi, mert egy csomó albumról már évek óta nem játszik semmit se (Auberge, God'S Great banana skin, King of the Beach...stb.), kár érte.
a legjobban a Julia átdolgozás tetszett, először meg sem ismertem:( a let's dance a végén az valami fenomenális volt.
szóval összességében mindezen negatívumokkal együtt 5*-re értékelem ezt a koncertet, soha rosszabbat.
volt egy szám, amiben "fell in love" volt a refrénben, az melyik dal?
01 I can't wait for love 02 Work gang 03 Where the blues come from 04 Josephine 05 Easy rider 06 �Til the morning sun shines on my love and me 07 Looking for the summer 08 Julia 09 Stony road 10 Electric guitar 11 Come so far, yet still so far to go 12 Somewhere between highway 61 and 49 13 Stainsby girls 14 The road to hell 15 On the beach 16 Let's dance
ja, el van fordítva, az U alakú nézőtér egyik szár mögötti szektorában nincsenek is jegyek, mert az háttal van a színpadnak. Az U egyik szárával párhuzamos a színpad. ja nincs állójegy.
keresztbe lesz a színpad? ezt nem is halottam, vagyis azt olvastam,hogy nem lesz állójegy.:? ez lehet..?? mindenesetre ott leszek és megnézem Rea papát ülve csápolva is:) már csak egyet kell aludni
lehet. bár a fene tudja. ezt ezért elég régóta lehet tudni, hogy lesz. nem hiszem el, hogy nem lehet 10.000 embert találni, aki rendszeresen Chris Reát hallgat. szerintem gáz, hogy egy ilyen unikumra csak 4-5000 ember kíváncsi. egy dolgot gondolok én is, hogy 5 év latt már 3x jön és lehet akik voltak már, most nem jönnek, új rajongók meg nincsenek. de ez csak feltételezés.
ennyire utálja ez az ország Reát? sehol, senki....már az is gáz, hogy keresztbe fordították a színpadot....az igénytelenség csimborasszója, ami ebben az országban folyik.