Keresés

Részletes keresés

akimoto Creative Commons License 2000.10.10 0 0 108

Haverok dolgoznak SoCA-ban papírkák nélkül építkezéseken, éttermekben ill. parkokban. A Fedek abszolúte leszarják őket, egyikük harmadjára van kint 4 hónapra. Azt nem mondom, hogy szeretnek diplomával a zsebükben trógerolni, de hogy nem éri meg nekik... Baromság. Számoljatok: $10 a mekának óránként, vagy $8 a magyarnak, aki azért kicsit többet dolgozik. Napi 10 óra kifizetve (12-14 ledolgozva), szabi nincs, hétvége elvétve, egy úton hozol kb. $7000 schwarz pénzt, itthon ez ma testvérek között is bőven 2 miller fölött van (mennyit is kapsz most nettóban egy negyedévben ?). Jegy ára LH spec áron 105.000.-, ezt vond le . Kaja, szállás általában fizuban megoldva, srácok között nem gond, ha nem a lexebb helyen vagy. Ha tutira akarsz menni, köss Mo.-on egészségbiztosítást napi $2.50-ért (kint ugyanez legalább $10/nap), és akkor különösebben izgulnod sem kell.Nem reklámozni akarok, de ezek a tények.

Előzmény: lasagne (76)
break2 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 107
En a K1- utan pont egy evvel kerhettem, es azonnal meg is kaptam a zoldkartyat (ami amugy nem is zold, hanem rozsaszin.). A 2-3 ev mire utal?

Es a zoldkartya utan, 3 honap hijan 5 evvel kerhetem majd az allampolgarsagot. Amit kb 7 honap alatt kapok majd meg.

Előzmény: Dr. Pepper (105)
vikilány Creative Commons License 2000.10.10 0 0 106
És mik azok a buktatók??
Előzmény: Dr. Pepper (105)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.10.09 0 0 105
Persze a "K-1" -> "Permanent Resident" átmenetnek is megvannak a maga buktatói, de a végleges (nem "conditional") zöldkártya megkapása itt már inkább csak idő kérdése (2-3 év). Persze 3 év után, ha még mindíg férjnél vagy (ugyan annál! :)) már lehet az állampolgárságot is kérni. Sok szerencsét!
Előzmény: vikilány (104)
vikilány Creative Commons License 2000.10.09 0 0 104
Köszi a tanácsot, de már nem aktuális a dolog. Úgy hozta az élet, hogy júniustól menyasszony vízumhoz kapcsolódó munkavállalási engedéllyel fogok dolgozni (még nem tudom hol), míg meg nem kapom a zöldkártyát.
Előzmény: Dr. Pepper (100)
break2 Creative Commons License 2000.10.06 0 0 103
Nekem van 1 egyszemelyes cegem.

Nagyjabol arra hasznalom, hogy egyeni vallalkozokent adozhassak.

Nagyobb vallalatalapitashoz nem ertek, de ez eleg egyszeruen ment es jobb igy adozni. sok adminisztracioval nem is jar a dolog.

Előzmény: killergeri (102)
killergeri Creative Commons License 2000.10.06 0 0 102
És kinek van tapasztalata cégalapításban? Kivételesen van egy cégem. Milyen buktatók és milyen előnyök vannak kint? Milyen trükköket ismertek?
break2 Creative Commons License 2000.10.06 0 0 101
A ceg ahol dolgozom (USA-ban) abbol el, hogy rendszergazdakat ad kolcson ideiglenesen mas cegeknek rovid idore ugy, hogy a rendszergazdak a mi allando alkalmazottaink. (nem 'temp'-ek)

Mi importalunk rendszergazdakat sok orszagbol, de legfokepp Indiabol es Ukrajnabol. Az igy bejott embereknek H1-B vizumuk van es a legritkabb esetben sikerult atvaltaniuk ezt zoldkartyara. (Illetve en nem is tudok ilyenrol a ceg 7 eves torteneteben, bar nem neztem kulon utana.) A vizumuk 3 evre szol es aztan vagy meg tudjuk hosszabitani vagy nem.

Szoval egyetertek paprikadoktorral, hogy vizumbol nem konnyu zoldkartyat csinalni.

[P.s. Ha valaki olvassa ezt es UNIX-os rendszergazda, es jo, es ki akar jonni akkor kuldjon nekem email-t maganba. NT-sek nem kellenek :-( ]

Előzmény: Dr. Pepper (100)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.10.06 0 0 100
Az általam kifejtett H1-B vélemény főleg az informatika (programozás, web design, stb.) területére vonatkozik. Ott tényleg szeretik az ilyen típusú munkaerőt (ezért is nő az éves H1-B kvóta 195 ezerre, márha többek között Clinton is aláírja). Egyébként azt hozzá kell tennem, hogy bár most majd valószínű többen jöhetnek majd, SZVSZ arányaiban kevesebben tudják majd a H1-B-t átváltani zöldkártyára. Merthogy némelyek az elvárása az, hogy ez zökkenőmentes, pedig dehogy is - a H1-B ugyanis átmeneti munkavállalói vízum, és egyáltalán nem triviális ebből állandó tartózkodási engedélyt "varázsolni"...

Más: van L-1 vízum, ami pont az egyazon cégen belüli áthelyezéskor történő amerikai munkavállaláshoz jó. Talán ezt kéne megpályáznod... Lásd: L-1 Intracompany Transferee

Előzmény: vikilány (99)
vikilány Creative Commons License 2000.10.06 0 0 99
Ezek szerint nemcsak a vízum cég-specifikus, de a tapasztalatok is. Az enyém az volt, amit leírtam. Igaz mindössze egyetlen cégnél próbálkoztam és nem volt a környezetemben senki, aki azt a tanácsot tudta volna adni, hogy próbáljam meg más cégeknél is, mert nem ez az általános. Mivel a cég budapesti irodájában dolgoztam és a chicagoiba szerettem volna átmenni, azt gondoltam, hogy még akár könnyebb dolgom is lesz, mintha egy ismeretlen cégnél pályáznék meg állást.
Előzmény: Dr. Pepper (98)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.10.05 0 0 98
Ellenkezőleg (tapasztalatom szerint). Pont azért szeretik a munkaadók a H1-B-t, mert a felvett munkaerő nem ugrabugrál, hiszen ha kirugják 10 napon belül haza kell mennie (vagy munkát találnia). Egyik cégtől a másikhoz H1-B-vel átmenni meg nem könnyű (a vízum ugyanis cég-specifikus). (Bár ezt nemrég könnyítették, ha jól tudom). Ha a H1-B-s illető pedig zöldkártyára vágyik (márpedig vágyik), akkor pedig egyáltalán nem ugrálhat cégről cégre, egyébként tuti kifut az időből (6 év max.)

DRP.

Előzmény: vikilány (89)
lasagne Creative Commons License 2000.09.29 0 0 97
Köszke de én gyakorló mosogató vagyok. DE CSAK ITTHON.
Nannics Creative Commons License 2000.09.29 0 0 96
nekem aaaaannyira nem tetszik, de ha gondolod, Téged megtanítalak.
Előzmény: lasagne (95)
lasagne Creative Commons License 2000.09.29 0 0 95
Ez a mosogatás nagyon tetszik nektek. Lassan fel kellene venni a szakmajegyzékbe, és oktatni is kellene nem?
Nannics Creative Commons License 2000.09.29 0 0 94
spec a tesóm nem tud céget vezetni, de kiment, igaz nem mosogat, hanem főz és takarít.
Előzmény: Vajk (92)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.09.29 0 0 93
Straub Elek "az év vezérigazgatója". Ezek szeint Ő kitűnő alapanyag amerikai mosogató-munkára...
Előzmény: Vajk (92)
Vajk Creative Commons License 2000.09.29 0 0 92
Aki nem tud ceget vezetni, az nagy valoszinuseggel nem is megy ki mosogatni az USA-ba. Az itthon mosogat.
Előzmény: Nannics (83)
lasagne Creative Commons License 2000.09.29 0 0 91
Ezeken próbálok segíteni. Ha minden igaz exportálni fogok az usába. Ez még a jövő zenéje. De ez a legtisztább jövedelem szerzés. Nő a nemzeti össztermék, gdp, meg ilyenek. :-)
syrius Creative Commons License 2000.09.29 0 0 90
Én kipróbáltam, nekem nem jött be, de tapasztalatszerzésre jó volt. Részleteket olvashatsz a Mi neked Amerika topic korábbi hozzászólásaiban, amikor ott gyakoribb vendég voltam sokat írtam erről a témáról, kb. 99 nyarától. Akit érdekel olvashat.
vikilány Creative Commons License 2000.09.29 0 0 89
Saját tapasztalatom volt H1-B vízummal kapcsolatban, hogy mivel ez egy 'non-immigrant' vízum, nem látják biztosítottnak az amerikai cégek, hogy az első pici probléma után nem fogsz hazaszaladni. Már persze akkor, ha egyáltalán hajlandóak foglalkozni a vízummal és nem huzogatják a szájukat, hogy ez milyen bonyolult. Ez pedig egy olyan cég esetében volt, aminek elvileg külön osztálya van, ahol munkavállalási engedélyekkel és vízumokkal foglalkoznak.
Előzmény: Cowboy (36)
break2 Creative Commons License 2000.09.29 0 0 88
bocs, hogy elszurtam a linket...
Előzmény: break2 (87)
break2 Creative Commons License 2000.09.29 0 0 87
ez reszben igaz, reszben mitosz.

e cikk szerint: a vilagon

New York, ranked 13th on the list, is the most expensivecity in the United States, moving up from 16th in 1999. Also moving up were San Francisco, to 31st from 58th ayear earlier; Los Angeles, to 34th from 60th;

ezen oldal szerint laksat berelni Honoluluban a legrdagabb, aztan San Francisco, San Jose, Los Angeles, Long Beach, Anaheim, New York.... Ebben a sorrendben. Azert a Honolulu utani 5 legdragabb hely berelni lakast az Kaliforniaban van.

Yahoo szerint viszont New Yorkban venni kerot majd ket es felszer annyiba kerul, mint San Jose-ban. Viszont

Előzmény: Lisette (86)
Lisette Creative Commons License 2000.09.28 0 0 86
Az biztos, hogy a keleti part dragabb. A lakas- es berleti arak sokkal magasabbak itt.
break2 Creative Commons License 2000.09.28 0 0 85
ugy latszik a keleti part dragabb.

itt (Kalifornia) azert 40-50 dollarert mar normalis motelba kap az ember: ket fore, reggelivel

diakszalloba 20 feletti arrol nem is igen hallottam...

nyaron 8 dollarert kempingeztem... :)

Előzmény: lasagne (80)
Lisette Creative Commons License 2000.09.28 0 0 84
Magyarorszagon szerintem sincs sok alternativa. Hiaba dolgozik az ember ejt nappalla teve, nem fog tudni annyit felretenni, amennyi egy lakas megvasarlasahoz kell. Legalabbis jo ideig nem. Es ha osszegezzuk, hogy egy atlagember mennyit keres, nevetsegesen alacsony osszeget kapunk. Szerencsesek azok, akiknek jol jovedelmezo allasuk van. Persze nem azt mondom, hogy lehetetlen, de azert eleg sokan panaszkodnak...
Nannics Creative Commons License 2000.09.28 0 0 83
és mi van azokkal az emberekkel, akik nem tudnak céget vezetni, mer esetleg nem értenek hozzá? Tudod, van ilyen, de nekik is kell valahol lakni, enni, ...
Előzmény: lasagne (81)
Horus Creative Commons License 2000.09.28 0 0 82
Két rövid történet.

1. Három vidéki ifjú alapított egy Kft-t. Aztán leányvállalatot nyitottak Philadelphiában. Így 1 évre hivatalosan megkapták a munkavállalási engedélyt. A társaságnak 3 hónap alatt nem volt egy cent bevétele sem. A cég megszűnt az engedély megmaradt. Sőt még egy fél évvel meg is hosszabbították (kérvényre).
Pizzát átultak, pincérkedtek, kihordták a kaját. Frankón megtanultak afro-amerikaiul és írül, csak éppen angolul nem. Gazdagék gyereke unta a melót, inkább elment Dallasba média manager főiskolára. Elvégezte, most jött haza. Valami multinál közép góré. A másik két csávó hazajött egyből, amint jerárt a papír. Az egyikért eljött a kint megismert barárnője, elvitte magával Kanadába. Nagy boldogságban túrja a disznószart egy farmon. A másik elment zugügyvédnek Szegedre.

2. Bátor diplomás fiú egymagában elszegődött pincérnek egy luxus óceánjáróra. Földközi-tenger, Antillák... Floridában a parton felejtette magát. Autószervízekben dolgozott feketén, 2-3 havonta tovább állt. Több, mint egy évig csinálta, és nem kapták el. Gondolt egyet, elment egy bevándorlási ügyvédhez, hogy segítsen legalizálni őt. Az ügyvéd elfogadta a 200 előleget, és felnyomta a srácot. 7 évre kitiltották az államokból (Nem örökre.) Most Kanadában él.
Aki nem tud kvalifikált munkát szerezni az Államokban, szvsz ne menjen.

lasagne Creative Commons License 2000.09.28 0 0 81
De. Saját példa, és mielőtt bármi szó érné a ház elejét 0-ról kezdtem kb 3 milla adósággal amiből ma már csak 500E van és egy jól prosperáló cég.
lasagne Creative Commons License 2000.09.28 0 0 80
Én most megyek és az eddigi legolcsóbb szállás 60 dolcsi egy lepusztult ifjúsági szállóban. Az csak szállásra 420 dolcsi.
Nannics Creative Commons License 2000.09.28 0 0 79
ezt ugye nem mondod komolyan.
Előzmény: lasagne (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!