én spec tudtam mi az (West Wing...), éppen azért akadtam le, mert ez a polgárháború után hozott USA only törvény. hol van ott gróf, hát még Prince is csak volt :)
A mai rész címe: Posse Comitatus. Ez annak a törvénynek a megnevezése, ami megtiltja a hadsereg bevetését rendőri feladatkörben. A fordító az Országh-féle szótárat használja, ahol a megfelelője ,,grófság fegyveres ereje''. Tisztességes meghatározás szerint olyan férfiak csoportja egy megyében, akiket a seriff igénybe vehet a törvényes rend helyreállítására. (A county szó grófságot és megyét is jelent)
A törvény így szól: ,,From and after the passage of this act it shall not be lawful to employ any part of the Army of the United States, as a posse comitatus, or otherwise, for the purpose of executing the laws, except in such cases and under such circumstances as such employment of said force may be expressly authorized by the Constitution or by act of Congress [...]''
nem esett, megbízható középmezőny volt, de már baromi régi a sorozat - és a vetélytárs harmadik műszak megszűnésével van lehetőség egy új sorozat bevezetésére.
Webb Gunny segítségével megszökött a kórházból. Mac és Harm elfoglalták a szállódai szobát. Mac megfürdött, Harm rajtafelejtette a tekintetét. Betoppant a helyi CIA-rezidens, aki elmondta, hogy a tiktárnője a drogdíler beépített embere volt, és most biztos a terroristáé. Mac és Harm lelkizés után lefeküdtek aludni, már éppen elcsattant volna egy csók, amikor megérkezett Webb és Gunny.
Hogy a tiktárnővel összeismerkedjen, Mac elment egy bárba. A titkárnő ki is kezdett vele. Amíg Mac a mosdóban volt, a terrorista, aki megváltoztatta a külsejét, súgott valamit a titkárnőnek. Aztán Mac elhagyta a bárt, a terrorista pedig kérdőre vonta a titkárnőt, hogy miért nem szerzett neki elég információt. A kérdőre vonás a titkárnő halálával végződött. A helyszínelésnél rendőrként jelen volt az a százados, aki az útzárnál még katonaként szerepelt.
A CIA-rezidens elárulta, hogy vonaton szoktak Brazíliába csempészárut szállítani. Mac és Harm kimentek a pályaudvarra, ahol meglátták a terroristát kalauz-egyenruhában. Üldözni kezdték, de kicsúszott a kezük közül.
Végül Mac és Harm elindultak hazafelé, Webb és Gunny maradtak, hogy tovább üldözzék a terrosristát.
Úgy látszik, Belisario megirigyelte Bruckheimerék sikerét, és csinált egy CSI-klónt. Nekem nem tetszett annyira. Az, hogy időnként a már halott áldozat szemével mutatták az eseményeket, különösen nem...
amennyire én tudom ez az NCIS bevezetése volt, afféle cross-story (bár itt csak az egyik csapatnak van múltja), következő epizódban kibogozzák az eseményeket, és NCIS megy a maga útján, ahogy JAG is. Aztán még gondolom találkozgatnak, NCIS második vagy harmadik részében guest star volt Roberts hadnagy...
- nemsokára a tv2-őn a jag spinoff-ja a navy ncis, mark harmon-nal - david james elliot a 10. évad végén kiszáll a sorozatból és csak producerelni fogja.