Megsakad a szívem értetek !! Pedig mennyivel jobb lenne, ha rögtön a legdrágább szert jánlhatnátok a betegeknek, és azért akár több ezer forintot is kaszálhatnátok egy bárkódleolvasással a TB-től.
Egy tiltakozó akciónk nekünk is volt, jól seggbe is rugott bennünket a kormányzat! Kitöröltük a sejhajunkat egy szándéknyilatkozattal, és épp ma olvasom, hogy árrésvalorizációval a PÉNZÜGYMINISZTER, nem ért egyet, pedig már januárban, ki kellett volna hirdetni
Etikai okokból se szavazhatok a fideszre!!!!
2002. márciu 25.
Bizonytalana patikai árrés sorsa
Kun J. Viktória
Egyelőre még mindig nem sikerült megállapodni a júliustól érvényes patikai árrésekről, jóllehet a kormány tavaly aláírt hosszú távra szóló szándéknyilatkozatában egyértelműen kijelentette: idén rendezi az árréseket, melynek mértékét átlagosan 17,5 százalékra ígérte. Az érintettek szerint ahhoz, hogy júliusban hatályba lépjen a rendelet, azt már januárban ki kellett volna hirdetni. Éppen ezért valamennyi szakmai szervezet levélben fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, jelezvén, késik a januárra tervezett rendeletkihirdetés, ami egyre inkább bizonytalan helyzetet teremt.
Mint ismeretes, tavaly hoszszas, eredménytelen egyeztetések és egy valóságos tiltakozási hullám után a minisztérium végül olyan árrésrendeletet adott át a gyógyszerészeknek, amely rendkívül hátrányosan érintette őket.
A rendelet értelmében 630 forintba maximálta ugyanis a 3500 forintnál drágább készítmények árrését, s ezzel a legutolsó adatok szerint összesen csaknem 5 milliárd forint veszteséget okozott az országban működő több mint 2000 patikának. Igaz: a tárgyalásokon részt vevő Magyar Gyógyszerész Kamara végül úgy írta alá a hosszú távra kötött szándéknyilatkozatot, s ebben a 2002. júliusig érvényes árrésrendeletet, hogy a későbbiekben azt rendezni fogják. A megállapodásban a gyógyszerkészítési díjak felülvizsgálata, a kamatmentes előleg biztosítása, az ügyeleti rend felülvizsgálata és az árrések értékrendezése szerepelt.
Most a gyógyszerészszervezetek úgy vélik, a pénzügyi tárca nem támogatja az Egészségügyi Minisztérium rendelettervezetét. De ha nem valósulnak meg a korábbi megállapodásban tett ígéretek, a patikák csaknem 30 százalékának működőképessége kritikussá válhat, s mindez a gyógyszerellátás válságát idézheti elő. A végső döntés szerdán várható, akkor kell ugyanis elkészíteni és egyezségre jutni a végső, már elfogadásra szánt tervekről.
Én ugyan nem vagyok naiv, de -- vagy éppen ezért -- meg kell jegyeznem, hogy olyan mérhetetlen ostobaságokat írsz, hogy nem hiszek a szememnek.
Számodra amit (autópályát) még nem adtak át, az nem is létezik ?!
Ha neked nem sikerült bejutnod egy államilag finanszírozott egyetemi helyre, az szerintem nem a véletlen müve. Nézz magadba, mert lehet, hogy a felvételin is hallgatnod kellett volna -- akkor bölcs maradtál volna, és ma boldog egyetemista lehetnél. Akkor nem fizetned kellene, hanem felmarkolhatnád a diákhitelt.
Csodálkozva olvastam amit pár pontban összeszedtél e kormányról. Te tényleg elhiszed amit leírtál vagy ez csak egy jó vicc? Szintén a teljesség igénye nélkül:
-1998-2002 közt egy km autópálya nem épült, az viszont tényleg magyar cégek által :)
-a tandíjmentes felsőoktatásról csak annyit, hogy az egyetemi férőhelyek 60%-a önköltséges és csak 40%-a államilag finanszírozott. Remélem nem kell magyarázni hogy ez mit jelent. Annak a 18 éves fiatalnak aki nem teljesen kitűnő és nincs min.2 nyelvvizsgája esélye sincs bekerülni az ingyenes felsőoktatásba. Én inkább fizetnék havonta 2000 Ft-ot. (Ennyi volt a tandíj amikor nagy firifittyel eltörölték.)
-Az alanyi gyes visszaállításával annyit értek el hogy aki valóban rászoruló az kevesebbet kap azért hogy az is kapjon akinek a férje 500.000- et visz haza havonta vagy többet.
-"fölös költségek visszafogása- Nemzeti Metro4..."Hogy kinek mennyire volt fölösleges a 4-es Metro azt ítélje meg az aki használta volna. Egyébként az olimpia megrendezéséhez még kb.:4 új metróvonalat kéne megépíteni
-az árvízek hatékony kezeléséről annyit kérdeznék: Most miért van megint árvízveszély?
Még nagyon sok mindent tudnék írni arról amit tőled olvastam de sajnos muszáj visszamennem dogozni: De a legaranyosabbat a végére hagytam: "JÓ KOMMUNIKÁCIÓ, ÁLTALÁBAN NYUGODT, ÉRTHETŐ HANGVÉTEL" Felmerengett a leki szemeim előtt Kövér és Isépy gennyet fröcsögő pofája és nagyot nevettem. A nicked valóban találó, egy jó napot szereztél nekem a hülyeségeiddel. Kösz!
egyáltalán értelmes zsavazó akkor jár el a legértelmesebben, ha a FIDESZ-re szavaz.
Szívesen fogadunk megtért(eretnek) SZDSZ-es, MSZP-s, Munkáspártos disszidens és kiábrándult centrista szavazatokat is, a Földlakók Pártjáról (van ilyen si :-)) ) nem is beszélve :-))).
1. Én érvelni szoktam.
2. Ez a legmodernebb szinpad, ezt az előadás is megmutatta.
3. Magyar Bálintnak meg a pszichiátriát ajánlom, meg a Lehel piaci vásárcsarnok látogatását, sose legyen annál nagyobb esztétikai élménye, de tényleg ne... :-))
Találtam valamit 2000 ből
"Az Országgyűlés elé terjesztett kétéves költségvetési javaslattal a mostani
egészségügyi kormányzat iránt táplált utolsó illúzióink is szertefoszlottak.
A következő évekre a ténylegesen várható inflációt 1-2 százalékkal meghaladó
forrásbővítés elégtelen még az egészségügy további leépülésének
megakadályozására is. Mind ma, mind ezek szerint két év múlva, az ország a
rendszerváltás előtti összeg reálértékének felét költi egészségügyre.
Világosan kell látni, hogy a következő két évben ugyan megállni látszik az
egészségügyre fordított kiadások további csökkenése, de az egészségügy
finanszírozása minden eddiginél alacsonyabb szinten rögzül.
Az egészségügyből az utolsó 10 esztendőben évről évre kivont,
összesességében ezermilliárd Ft nagyságrendű összeg jelentette a
gazdasági-társadalmi rendszerváltás sikeres lebonyolításához
nélkülözhetetlen belső forrás legnagyobb részét. Ezt az egészségügy
megfizette, a beteg emberek és az egészségügyiek is megszenvedték. Mára
azonban a helyzet tarthatatlanná vált.
Az egészségügy csődjének tagadása a cinizmus határát súrolja. A betegek és
az egészségügyi dolgozók túlnyomó többsége számára egyaránt rendkívül
megalázóak azok a körülmények, amelyek között a betegellátás folyik."
"PROGNÓZIS A KÖVETKEZŐ MÁSFÉL ÉVRE
A következő másfél év várhatóan egyre több indulattal, a leépülés egyre
gyakoribb és egyre látványosabb jeleivel lesz jellemezhető. Ilyen jel lehet
egy többnapos általános egészségügyi sztrájk, egyes osztályok működésének
időleges felfüggesztése a szakemberek elvándorlása miatt, összességében
számítani lehet az elégtelen finanszírozással közvetve vagy közvetlenül
összefüggő, a betegek gyógyulását késleltető vagy épp akadályozó
botrányokkal. Várható kormányzati reakció az egészségügyi miniszter
menesztése, ha ez korán történik meg, akkor utódjának is lesz ideje megbukni
még a 2002-s választások előtt. Szintén valószínűsíthetők az ad hoc jellegű,
megalázó, korrupciós filozófián alapuló egyszeri-kétszeri (-háromszori)
bérjuttatások, a Bokros-csomag további démonizálása. Az ellenzéki pártok
egészségpolitikusai közben elképesztő átalakuláson mennek majd át. Egy
mindenre kész anyafarkas elszántságával kelnek majd az ágazat és dolgozóinak
védelmére (a betegekről már nem is beszélve). Zene lesz füleinknek minden
mondatuk. (A szirénhangok ugyanakkor nem feledtethetik el velünk, hogy az
egészségügyből történt legnagyobb mértékű forráskivonás épp arra az
időszakra esett, amikor ők voltak kormányon.) Hideg fejjel tisztában kell
legyünk azzal, hogy a megelőző kormányzatok felelőssége semmivel sem kisebb
a mai áldatlan állapotok előidézésében, mint a mai kormányé. "
"Ilyen érdekeket szolgál, a tulajdonjog átjátszása az egészségügyben
érdekelt, tőkével rendelkező csoportok számára. Erre az szolgáltat
hivatkozási alapot, hogy az összeomlott egészségügy szanálására nincsen
belső forrás, miközben ezt a forrást természetesen mégis csak mi, adófizető
polgárok fogjuk a későbbiekben előteremteni."
2000.. október 17.
a kezdeményezők nevében Solymosi Tamás és Szánthó András
Amennyiben a Nyílt levélben megfogalmazottakkal egyetért, kérjük jelezze
ezt. Bármilyen támogató vagy ellenző véleményt megjelentetünk a
www.konzilium.hu honlapon, ahol a nyílt levél aláíróinak neve is olvasható.
(Levelezési cím: dr.Solymosi Tamás, Gyöngyös 1., Pf. 278, 3201, e-mail:
konzilium@matavnet.hu)
Ahogy a takarítónő sem hal éhen!
"biztosvagyok benne, hogy ezt a problémát is rendezni fogja a polgári kormány"
ahogyan tette ezt az elmúlt 4 évben is? Ha tényleg rendezi és bele mer vágni akkor én is azt mondom ez volt a legjobb kormány, a gondom az, hogy akárcsak az előzők ez sem mert belevágni és így újjab 4 évet csúszik az átalakulás.
A baj az én legalábbis úgy látom az EÜ. mindig csk kampánytéma, hiszen az átalakításban ott a bukás lehetősége is - lásd Bokros csomag- még ha szükség is lenne rá, és ezt a mai kormány az elkövetkező években sem hiszem, hogy meg merné kockáztatni ( nem illik bele a jól hangzó Széchenyiterves, családiadókedvezményes, sokautópályás, erősen PR szagú programikba )
Azt azonban el kell ismernem a mai poitikai életben a legjobb PR-osai a Fidesznek és OBV-nak vannak, ( igaz néha kicsit amerikans szagú is )
Az alapbaj nem a minimálbér emelése számomra, hanem az, hogy egyetem után majdnem kilóra meg tud venni egy sokkal kissebb felelőséggel ellátot alkalmazott ugyanannál a " cégnél ".
HA maradt volna a közalkalmazotti bértábla csak nem 21,500 ft alappal hanem a mai 50,000 el és ahoz viszonyítanánk a többit egy szavam sem lenne.
OFF
beszéltetek már a gyermekeddel merre szeretne tovább menni ha végez?
Itt tudnám ajánlani egy volt kormánytag 1998ban (EÜ minist )az akkori POTE-n mondott nyilatkozatát a végzős orvosok lehetőségeivel kapcsolatban ( sorrendben ezeket mondta )
1. elhagyja az orvosi pályát és "gyógyszerügynöknek" megy
2. Ph.D. ösztöndíjat szerez
3. belép a rezidensi rendszerbe
amúgy sok sikert neki, és sok kitartást ha mégis klinikusnak adja a fejét.
ON
alra
Jól tele fröcsögtél itt mindent.
Én ha moziba akarok menni akkor nem a Nemzetibe veszek jegyet. Azt a vetítőtechnikát "olcsón" meglehet úszni. Kíváncsi vagyok mennyibe kerülhetett? A színpad már tíz évvel ezelőtt sem volt modern. Magyar Bálintnak ebben történetesen igaza volt. És igaza volt néhány más dologban is, de ezt most ne firtassuk.
Aztán kíváncsi vagyok a meztelenkedés láttán melyik kereszténynek milye állt fel? Ugye a keresztény erkölcs.
Egyik gyermekem rövidesen orvosként végez,
ezért a kérdés közelről érint (- sok orvossal vagyok körülvéve, "nem halnak éhen" - ezzel együtt a kommunista örökség nem működhet így tovább, biztosvagyok benne, hogy ezt a problémát is rendezni fogja a polgári kormány.
Csak egy kérdés !
Miért ez a legjobb kormány közalkalmazotti szinten?
Kezdő orvosként a szakvizsga idejét megemelték egy évvel, addig bruttó 5-10e vel keresek többet mint a takarítónő?
Bár ha így emelik a minimálbért jövőre nekem is emelik majd :-)))
Bér tudom ez csak egy kis probléma a nagyokéhoz képest.
1. Nagyon tetszik (már többször megnéztem az építés folyamán nappal, és legutóbb a nagy budapesti kereszténybálból, amit a BME új épületében tartottak, éjjel - kiviligítva láttam).
Impozáns kívül, belül. Jó minőségű, maradandó anyagokból készült, bár stílusa eklektikus mégis kellemes benyomást kelt. (Az első választási forduló után közvetlenül lesz módom belülről személyesen is élvezni az előadást, mivel az elhós szekérnél akkorra kaptam jegyet).
2. A TV-ből követtem az előadást.
1. A szinpadtechnika virtuóz, csodálatos, látványos szinházi előadásokra ad módot. A színpadképek gyorsan válthatóak, lenyűgöző, mozi szerű látványok alakíthatóak ki.(lásd az eggyel korábbi cikkemet a paranoiás Magyar bálintról, a témával kapcsolatosan - egy szava sem volt igaz, úgy, hogy nagyon savanyú a szölő, meg kellene talán örülni tanulni). És vonatcsattogást sem hallottam melyre Szili Katalin hívta fel a figyelmem, dögöljön a szomszéd tehene stílusban, az ATV Juszt féle rendszeres "hörgök-fröcsögök a polgári kormány ellen, tegyen az bármit" műsorban).
3. A Szikora rendezés kifejezetten jó, modern és mégis visszaadja a madáchi zsenialitást, egyedül Ádám helyett kerestem volna minimum 10 más sokkal jobb színészt! Nincs orgánuma, nem interpretálja a szövegét kellően. Alföldi jó volt, Papp Vera is. Hiányoltam az Úr hangját, ide is lehetett volna megfelelő orgánumú színészt találni. De ezeken a dolgokon lehet még segíteni.
Cigány TV narrátorsága avitt, konform, felkészületlen és fantáziátlan volt sok fiatal riporter százszor jobban megoldotta volna ezt a hálás feladatot.
4. A lényeg gyönyörű új Nemzeti Színházunk van! Szép előadásokkal. A színház felhúzza az addig meglehetősen elhanyagolt területet (kerületet) is, prosperitást fog generálni, emeli az ottlakók igényszintjét, világvárosiasítja a Petőfi híd alatti városrészt is, a szembenlévő egyetemi újvárossal együtt!
5. Megnézném a Vihart is, melynek zenéjét Schwajda számára és a magyarok iránti tisztelete kifejezéseképp Vangelis INGYEN komponálta, (erről a sztoriról is mélyen hallgatott a szenzációra éhes sajtó).
Néztem ma reggel a riportot vele a féregTV-n, ait Csisztú készített:
Ott álltak a szép új színházban, Magyar szájából folyamatosan ömlött a gyalázat, a rosszindulat, a savanyú szölő.... Csisztu néha megpróbált ilyeneket kérdezni: Hát azért ugye örül, hogy végre van egy Nemzeti Színház? Magyart nem lehetett kizökkenteni, csak ömlött belőle tovább, a ripoter minden igyekezete ellenére.
A végén megsajnáltam, rájöttem, ez az ember beteg, sajnálatra méltó, kezelni kellene egy pszichiáternek. Ez a fogat - nem sorolom fel újra az élboyt - a tönk szélére viszi az SZDSZ-t, jó lenne, ha ezt lassan a párton belül is felismernék...
Az MSZP-ben a fiatalok már olajozzák a lapátot, amivel a bukott választás után Kovácsot és bandáját a politikai szemétgyüjtőbe szórják. SZDSZ ébredj, míg nem késő!
"Akkor, amikor EZ a Fidesz meg AZ a Fidesz volt, es ORBAN VIKTOR mininiszterelnok ur meg ?csak? ANNAK a Fidesznek volt a vezetoje, 1972. februar 7-en
Micsodaaa?????
Ugye nem zavar senkit az a tény, hogy a FIDESZ 88-ban alakult??? Apróság, mondhatni szóra sem érdemes...
Na, ennyit az egész hozzászólásról.