A kérdés, hogy van-e illata? Ha jellegzetes erős illatú, akkor az, ha nem akkor van egy amit csüngő jázminnak hívnak a piacosok, de nem jázmin és illata sincs, szerintem a linkben a képeken sem egy ugyanazon növény szerepel, hanem legalább két külön fajta.
Segítsetek légy szíves, hogy mi a neve az alábbi virágomnak.
Ajándékba kaptam, de sajnos "névtábla" és használati utasítás nem volt hozzá. Nyár elején kitettem a teraszra és nyár végére virágba borult. A hideg közeledtével viszont behoztam (17-20 fokban van) és a leveleinek a felét lepotyogtatta. Egyébként szereti a napot, viszont a szárazságot rosszul tűri (ha kiszárad a földje, akkor szintén lehullik a levele - 1x már kiszárítottam, de kint helyrejött). Próbáltam a novenyhatarozo.info-n is és könyvben is keresgélni, de nem leltem rá.
Sziasztok! Megtudná valaki mondani nekem, hogy ez milyen növény? Az egyik képen bezavar a borostyán, de olyan érdekes gumó szerű valamit képzett az évek során, csak ezért töltöttem fel ezt. Köszönöm!
Kinagyítottam a képet, jól látszik(!!!), hogy nem görbület, hanem hiányos a növény, vagyis vagy letört vagy valami más fizikai sérülés érte és onnan hajtott újra egy jóval vékonyabb (kb fele átmérőjű) hajtás; ha más nem látja ám legyen, hisz tudjuk, "Ki miben hisz, abban üdvözül".
Némelyik fajtája kitelel. Ha náluk ugyanez a fajta elvolt kint, akkor nyugodtan kint hagyhatod - jövőre, tavasszal kell kiültetni, hogy jól be tudjon gyökeresedni.