Keresés

Részletes keresés

erdey345 Creative Commons License 2000.03.28 0 0 4
Latin, az valami tánc, nem?
Előzmény: retix (1)
retix Creative Commons License 2000.03.28 0 0 3
Ez esetben különösképpen érdekelne, hogy ha nem tanultad és nem kell használnod, mi vonzott ahhoz, hogy szívesen tanultad volna?
Iskola, kultúra, menza.... mind mind latin szó.
Előzmény: Glück (2)
Glück Creative Commons License 2000.03.28 0 0 2
A gyakorolt foglalkozásomhoz, szakmámhoz soha nem kellett, de nagyon sajnálom, hogy amikor középiskolás voltam már nem volt kötelező! még jobban sajnálom, hogy később nem tanultam önszorgalomból. Ebből azt hiszem egyértelmű, hogy fontosnak és szükségesnek tartom a latint. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a legérdekesebb, legjobban szervezett kulturának a rómait tartom.
Előzmény: retix (-)
retix Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1
Szia ViDeO, te szoktad kinullázni a topicocat, ugye? Hát tudtad, hogy a nulla is latin szó? Na ugye, enélkül még ezt se tudtad volna megtenni! :-)
retix Creative Commons License 2000.03.28 0 0 topiknyitó
Ma, amikor minden oktatási és tudástovábbító tevékenység a haszonelvűséget és az azonnal forintra váltható ismereteket tekinti fő szempontnak, joggal merül fel a kérdés: Hasznos tudni latinul?
Vagy csak egyszerű bölcsész-álfilozófus ismeretanyag mindaz, amit egy latin óra vagy latin szak a fejünkbe tölt? esetleg nyelv, amivel az orvosin nyaggatni lehet a hallgatókat?

Egyáltalán: van valami értelme, értéke ma latinul tanulni és tudni?
Anélkül, hogy lelőném a slusszpoént: szerintem van. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!