Keresés

Részletes keresés

Dr.Feelgood Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1301
Nem vagy te egy kicsit frusztrált, gyak koma?
Előzmény: gyak (1300)
gyak Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1300
Hát persze hogy az. De olyan jó idegesíteni a Lénárdot, vagy a Próler, Kontroldinájd féle embereket, akik azonnal ugranak a kis kedvenceik bekóstolására. Különösen utóbbi Salvatorés kirohanása(jézusom, azért mert bírja a fantasymetált, a műfajhoz kurvára nem ért) döntette el velem, új hadszinteret nyitok, gyalázni fogom Salvatorét és a sablonfantasyt.

Civilben egyébként én is a tartsuk össze a metált híve vagyok, magánjellegű és szakmai tetteim magukért beszélnek.:)))Még a Démonlord gityósai is kedvelnek:))))

Előzmény: Espé (1297)
supertzar Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1299
Tényekkel nem szabad megzavarni a prekoncepciót!
Stormwitch másolása szigorúan üzleti érdekből :-)
Ez a legjobb topik, esküszöm! :-)))
Előzmény: Dr.Feelgood (1296)
gyak Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1298
Mért gyaláznánk a Hammerfallt? Előbb gondosn szemügyre vesszük, ízekre boncolgatjuk és csak utána támadunk. Hátha meggyőznek élőben.
Különben is a Helloween király. Sírtam az örömtől anno a Sabbath előtt...

Egyébként a Turilli-Jimmy hasonalt után rájöttem arra, mit érezgettek a gótok a népligetben, amikor a belőve bandukoló Johann Edlundot letámadta néhány unokát sétáltató nagymama: Cipő, aggyá atógrammot a gyereknek! Jó lenne a Deicide koncert is, mert akkor az Uzsekát csak abeégetet fordított kereszt hiánya különböztetné meg Bbentontól

Előzmény: supertzar (1295)
Espé Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1297
Már többször kifejtetted a "gyak" nickválasztás okát stb., úgyhogy. :) Na, azért még mindig azt mondom, baromság ez az egész.
Előzmény: gyak (1294)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1296
Az üzleti fogásról csak annyit, hogy Luca Turilli 1993-ban alapította meg szimfonikus metal zenekarát, a Rhapsody elődjét(Thundercross néven).
Ha próbálsz kicsit visszaemlékezni 1993-ra, nem igazán volt népszerű ez a stílus.
Előzmény: kayleigh (1290)
supertzar Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1295
Helloween, Stormwitch... Még! Még! Még! Nem keveritek véletlenül a Rhapsodyt meg a Hammerfallt? :-)
Hammerfall amúgy jön a Szigetre, remélem hétfőtől majd őket gyalázzátok! Fontos a következetesség! Nem szabad lankadni! :-)

gyak Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1294
Espé...: neked súg a Vincent? Honnan tudtad? :)))

Mellesleg előbb levezettem a problémát ám, aztán szaroztam. Lénárd laci komoly mesterem ebben, csak nehogy túlszívja magát egyszer láncoskardos füvészkedés közben, mert akkor nem tudom majd kitől tanulni a trendy, uncsi, röhejes fantasymetál iránti mély tisztelet és rajongás mikéntjét.

Előzmény: Espé (1287)
gyak Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1293
A Rhapsodynál jobbak. Legalább próbálkoznak a fijug.

Ja és a hazai magyar fantasy azért haldoklik, mert sokan azt hiszik, hogy Salvatore valamiféle minőséget jelent, de ha lenne esélyük mást is olvasni(igaz, az idegen nyelvek olvasási szintű használata elsajátítható rockerkörben is), tudnák, mekkora fos. A Rhapsody tagjai legalább tudnak zenélni, mégha röhejesek is, míg Salvatore, csak átkonvertál egy dungeont és amellett hogy röhejes, még írni sem tud.

Egy szövegről elsőre meg lehet állapítani hogy szar, főleg ha kliséhegyektől hemzseg. A zene meg ne tárulkozna ki? Galoppmetál komolyzenei torzulásokkal..na ugyan már.

Ja és hogy Salvatore nem sablonfantasy? javaslom akor más fantasy regények tüzetes áttanulmányozását, például az alant felsorolt szerzők műveit.

Előzmény: ControlDenied (1288)
gyak Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1292
te bajod. Attól még röhejes.
Előzmény: supertzar (1286)
Espé Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1291
Újabb világmegváltó szavak. Köszönjük!
kayleigh Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1290
Csak annyi tennék még hozzá a Rhapsody témához, hogy már jóval többet esett róluk és a ledorongolásukról szó, mint amit érdemes erre az egészre vesztegetni. Készülve a koncertre kb. ötször hallgattam végig a három albumot és egyre inkább egy másik zenekar neve ötlik az eszembe: STORMWITCH!! Hogy én azt mennyire szerettem 18 éves koromban. Csak sajnos már kétszer annyi vagyok. Szerintem a Rhapsody ugyanolyan üzleti fogás, mint a Limp Bizkit. Bocs!
adamskij Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1289
Srácok, én csak azt szeretném mondani, hogy helyettem is sokan nézzétek
az Amorphis-t, meg kiáltsátok, hogy "Forever More".

Ja, a Rhapsody-hoz csak annyit, hogy a zene tök ki van találva, jó is,
de vagy bejön valakinek, vagy nem. Érdemes nem Vivaldi után hallgatni,
mert úgy kiderül, hogy Luca gátlások nélküli epigon, de jó gitáros.

Az image kétségkívül gyermek-fantasy, de nem is emiatt hallgatom,
a szövegek pedig viccesek, de illenek a zene mellé. A klip viszont
katasztrofálisan ízléstelen, a bolgár focista barkós frizurával megfejelve.

"In the name of cosmic Justice, Peace and Love forever!"

ControlDenied Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1288
Na most akkor a Blind Guardian szövegei jók, vagy nem szerinted? Mert egy másik topicban azt írtad, hogy gyengécske Tolkien átdolgozások. Döntsd már el.

Azt nem fogadom el, hogy a Salvatore sablonfantasy lenne. Szórakoztat, és nem akar többet, de azt jól csinálja, én speciel néhány éve sokat olvastam tőle, és élveztem.

Más: Ha a Rhapsodyt valóban csak kétszer hallottad, akkor nem értem, milyen alapon akarsz itt summás véleményt mondani; ez nem az a zene, ami elsőre kitárulkozik előtted. Egyszer elolvastad a szöveget, hallottál egy(több) albumot, nem jött be. Ennyi.

Nekem pl. a Tool nem tetszik abszolút, de nem kezdem el fikázni, egyszerűen nem hallgatom. Nem ismerem, nem szeretem, Pont.

csá,

ControlDenied

Előzmény: gyak (1283)
Espé Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1287
Tényleg, én aztán nem izgatom fel magam ezeken a beírásokon, mint egyesek, talán te is csak poénból meg cukkolás céljával mondasz ilyen nagyokat, de most őszintén kérdem: van ennek értelme? Bemenni egy topicba, és megmondani: "Rhapsody úgy szar ahogy van." Felesleges.
Előzmény: gyak (1279)
supertzar Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1286
Lehet, hogy isten vagy, de legalább lehetnél könyörületes velünk, porbafingó halandókkal szemben, és elnézhetnéd nekünk, hogy mi szeretjük ezt a vérgagyi Rhapsodyt a Salvatore szintű maxigáz szövegekkel együtt. Attól, hogy így fröcsögsz, csak még jobban szeretem őket :-)))

MM: Rhapsody - Emerald Sword

Előzmény: gyak (1283)
SatyR Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1285
mibajod a gwar imidzzsel? az nagyon szakitott sokat rohogtem a fotoikon :DDD
Előzmény: gyak (1280)
DaemonLaz Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1284
Ehhh, djak Úrral a helyedben én nem vitatkoznék fantasyról, mert lehet, hogy beletörik a bitskád, de most komolyan!
Előzmény: Iranon (1281)
gyak Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1283
Fantasyból isten vagyok. Pont. Például a hazai Evensong zenekar fantasy szövegei elég jók lettek. Vagy ott az az osztrák black metal zenekar, a Summoning,netán a Blind Guardian Középfölde átiratai. És melyik zenekar írt át Spawn sztorit? A Nevermore? (ez most nem ugrik be) az is fantasy. vagy ott van a Saviour Machine, az ő szövegeik abszolút fantasy kategória. Sőt, bár a zenéjét nem kedvelem, a King Diamond/Mercyful Fate szövegek közt is vannak jó, és az meg szintén fantasy, ha horror formájú is. Mert ügye rokonműfajok.
DEa fantasy témájú zenekarok szövegei általában Salvatore szinten mozognak, és annál színvonaltalanabbat fantasyban nem hordott hátán a föld.

Feldolgozásra váró témák: Kárhozat Urának Átka sorozat, Feist könyvek, most így hirtelen.

És úgy jövők ahhoz, hogy kritzáljak egy bandát a szövegei miatt is akár, hogy nagyon nem jön be amit csinálnak és az őket körülvevő hype. Bátyus

Libertine: ne sértegess, jó? A Rhapsody ellenességet én találtam fel. Ráadásul a munkám miatt akár akarom, akár nem, végig kell ezt is hallgatnom, és hidd el, egy szövegáttanulmányozás és két meghallgatás, ennyit ért meg nekem. De az igazán nagy csapást a sznob lelkemre az a gagyi Fémforrásos klip mérte. Mondjuk, legalább autentikusan szar környezetbn volt.

Előzmény: Iranon (1281)
Libertine Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1282
Úgy látom, hogy azért fröcsögsz állandóan a Rhapsody-ról, mert a Kultúra sznob brigádjában most éppen őket divat fikázni, de igazából perverz módon vonzódsz a zenéjükhöz (ha nem is a szövegeikhez :)), csak ezt nem mered magadnak bevallani...

a libertine

Előzmény: gyak (1280)
Iranon Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1281
...és jött gyak, aki faszán megmondta a frankót a Rhapsodyról. Ne is haragudj ecsém, nem szándékozom flame-ba keveredni veled, de hogy jössz te ahhoz, hogy kritizálj egy bandát, akár a szövegei miatt?
Egyáltalán tudod, hogy mi az a fantasy, vagy csak hallottad, hogy a Rhapsody fantasy szövegű dalokat játszik?

Hogy ha már ennyire szakértőnek érzed magad a témában, mesélj már nekem egy kicsit arról, hogy szerinted mi nem egy image/sablonszar fantasy szöveg? De utána hangszereld is nagyzenekarra.
Ha lesz legalább olyan szintú, mint a Rhapsody, akkor személyesen nyújtom át a követ, hogy megdobhass, amiért kétségbe vontam a tehetségedet.

gyak Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1280
Utoljára a GWAR-nak voltak(vannak) ennyire szar szövegei meg image-je, mint a Rhapsodynak.
gyak Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1279
AHa. Ilyen nincs, de mindegy is, Rhapsody úgy szar ahogy van. És ezt jórészt a röhejes image/sablonszar fantasy szövegnek köszönhetik.

Le a Salvatore szintű sablonfantasy szintű metállal.

Előzmény: supertzar (1275)
ControlDenied Creative Commons License 2001.06.21 0 0 1278
faszán
Előzmény: atus69 (1277)
atus69 Creative Commons License 2001.06.21 0 0 1277
Na, ezt sikerult jol megfogalmaznom..:)
Előzmény: atus69 (1276)
atus69 Creative Commons License 2001.06.21 0 0 1276
Attol meg, hogy eredeti, nem biztos, hogy nem nevetseges.. .
Engem peldaul a Rhapsody azt idezte fel bennem, hogy ilyen zenet irnanak egy fantasy-rajzfilm parodiajahoz. . .
Előzmény: supertzar (1275)
supertzar Creative Commons License 2001.06.20 0 0 1275
Nem ez volt a kérdés, ugyanis 10-15 évvel korábbi olyan metal bandákról volt szó, akiket totálisan koppintott a Rhapsody.
Kéne kicsit alaposabban értelmezni a témát :-))
Előzmény: gyak (1272)
planar Creative Commons License 2001.06.20 0 0 1274
Egyetértek!
gyak Creative Commons License 2001.06.20 0 0 1273
ja és a Therion régebbi zene mint a Rhapsody. Igaz, bátrabb és eklektikusabb is...Ho mega!
gyak Creative Commons License 2001.06.20 0 0 1272
tényleg. a Therion pl jó válasz Laci bá alant feltett Rhapsodys kérdésére és mind zenében, mind egybefüggő történetben(márha az okkultizmust fantasynak vesszük)mind komolyságbn üti a Rhapsodyt. és remélem az utóbbi két Therion leemz ismeretében nem lesz olyan kifogás, hogy a Therion nem is heavy metál...
Előzmény: planar (1271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!